Wordt augmented reality de toekomst?

Edward De Groot

Het is nu vooral nog een grap in films en games, maar kan binnenkort nog wel eens dichtbij realiteit komen. Augmented reality is het gebruiken van computer elementen, die in de echte wereld tentoongesteld worden. Een voorbeeld is dat wetenschappers denken dat je straks uit een armbandje een scherm kan toveren, en dus een veel groter scherm voor je hebt dan alleen het beeldje op je armband (zoals nu bij een smartwatch bijvoorbeeld). Augmented reality kan veel voordelen hebben. Als je bijvoorbeeld niet weet of die ene stoel zal passen tussen je meubilair, dan kan je met augmented reality de stoel virtueel in de woonkamer plaatsen.

Navigeren met augmented reality

Een erg fijn voordeel van augmented reality is dat als je de weg kwijt bent, je gewoon nu de pijlen kan zien waar je naartoe moet. De pijlen worden dan letterlijk boven de straat gezet waar je naartoe moet, en zo kan je gemakkelijk de weg vinden. Ook kan dit dan later in je auto ruit geplaatst worden, en zo kan je bijvoorbeeld de actuele omstandigheden zien die op jouw snelweg plaatsvinden. Ook hier is het geval dat je dan via je auto’s genavigeerd wordt.

Een augmented reality bril

Voordat augmented reality op zich zelf kan werken, wordt er nu onderzocht of een bril dat kan doen. Je kan dan de bril opzetten, en ziet daardoor alle dingen die je in een augmented reality zou zien. De brillen moeten volgens tech-bedrijven niet van normale brillen te onderscheiden zijn, want een lelijke bril zou minder worden geaccepteerd. Met zo’n bril kan je dus bijvoorbeeld berichtjes lezen zonder ook maar iets te doen, prijskaartjes lezen van een product zonder dat je het product vast houdt. Als je een wandeling in het bos doet, dan kan de bril ook voor je lezen of de bessen die je ziet eetbaar zijn of niet.

Bron

Lees ook deze artikelen

Ads - Before Footer