Zelfrijdende auto’s in het jaar 2022

Edward De Groot

Mensen in 1990 hadden het waarschijnlijk niet zo snel verwacht, maar de zelfrijdende auto’s zijn hier sneller dan verwacht. En ze worden ook nog als een van de meest veilige auto’s ooit verkozen, door de voorspellingen die de technologie kan maken. De auto’s kunnen nu sneller dan een persoon herkennen wanneer er een botsing zal plaatsvinden, en dus zal de auto automatisch uitwijken. Ook hebben auto’s nu de mogelijkheid om zichzelf in te parkeren, en het enige wat een persoon hierbij hoeft te doen is toe kijken. Maar natuurlijk gaat dit niet altijd goed, en is er ook kritiek.

Fouten die gemaakt worden

Het gaat niet altijd goed met zelfrijdende auto’s. En de beweringen van de makers dat de auto gevaar kan herkennen klopt ook niet altijd. Het is daarom ook altijd verstandig om niet op je telefoon te zitten tijdens het rijden, en dus ook niet als je op auto-pilot rijdt. Een fout die mensen nog vaak maken, is dat ze al teveel vertrouwen op technologie en dat is vaak waar het fout gaat. Het is dus ook al vaak gebeurt dat er doden zijn gevallen bij een geval waar de auto-pilot was ingeschakeld. Maar als je dit tegenover de ongelukken zet waarbij de chauffeur echt zelf reed, dan scheelt dat wel.

Zelfrijdend openbaar vervoer in de toekomst

Er worden nu ook plannen gemaakt om openbaar vervoer te laten rijden door de technologie. Aan de ene kant is dit natuurlijk erg handig, omdat de technologie alleen maar verbeterd wordt en dus ook veiliger. Maar aan de andere kant willen mensen toch wel graag iemand die ook daadwerkelijk aan het stuur zit. Fastfoodketens zijn al begonnen met robots die het eten komen brengen, en tot nu toe werkt dat nog goed. Maar een negatief punt daarvan is dat er dus minder werkgelegenheid komt in die sector.

Bron

Lees ook deze artikelen

Ads - Before Footer