Technologische ontwikkelingen met nieuwe games

Edward De Groot

Gamen is alweer een bekend gegeven op onze aarde. Het begon allemaal met de Gameboy, en nu is net de Playstation 5 uit. Maar daar stopt het niet, sterker nog het begint pas net. Mark Zuckerberg heeft dit jaar verteld dat hij wilt beginnen met het Metaverse. Metaverse moet een wereld zijn waarin iedereen met elkaar kan afspreken en praten. Althans dat is wat het nu is. Nu zijn er bijvoorbeeld virtual reality brillen, die je kan opzetten en ineens ben je dan in een compleet andere wereld. Dit is natuurlijk erg spannend als je bijvoorbeeld een horror spel speelt en je opeens zelf in het huis staat.

Waar kan je virtual reality voor gebruiken

Je kan virtual reality dus gebruiken voor games. Maar ook een museum kan hier gebruik van maken. Als je bijvoorbeeld naar een museum gaat waar iets wordt beschreven over de middeleeuwen, dan kan je met een virtual reality bril kijken hoe het vroeger op een beschreven plek was. Je belandt dan voor even echt in die wereld en je kan ook om je heen kijken. Let wel op dat het soms even teveel wordt, en je dus duizelig of misselijk kan worden. Ook als je games hierop speelt, is het aan te raden om dit niet te lang te spelen doordat je ogen heel dicht op een scherm staan.

Wat kan je doen in Metaverse

In Metaverse kan je onder andere naar je favoriete artiest gaan. Wat eerst een onmogelijk iets bleek, kan nu gemakkelijk met je vrienden. Ook kan je een casino bezoeken, of NFT’s handelen met andere mensen. Ook kan je nu je eigen vastgoed kopen in Metaverse, wat betekent dat je letterlijk een stukje grond op het internet bezit. Natuurlijk kan je ook gewoon spelletjes spelen zoals The Sandbox.

Bron

Lees ook deze artikelen

Ads - Before Footer