Verwijten vliegen over en weer op laatste dag van hoger…

Edward De Groot

[ad_1]

  • Verwijten vliegen over en weer op laatste dag van hoger beroep in Shell-zaak

    Shell en Milieudefensie hebben vrijdag de laatste verwijten uitgewisseld in de spraakmakende klimaatzaak over de CO2-uitstoot van het oliebedrijf. Na vier zittingsdagen wacht nu een lange zit tot de uitspraak in het hoger beroep, die pas op 12 november komt.



  • Olieprijs schiet omhoog door dreiging Iraanse aanval op Israël

    Door de onrust in het Midden-Oosten zijn de olieprijzen gestegen naar het hoogste niveau in zes maanden. Automobilisten moeten rekening houden met stijgende brandstofprijzen aan de pomp.

  • EU-landen krijgen minder strenge regels voor arbeidsmigranten

    Arbeidsmigranten uit landen buiten de Europese Unie krijgen binnenkort meer tijd om hier van baan te wisselen. De EU-lidstaten hebben nieuwe afspraken hierover goedgekeurd.

  • NU+ | Kan het vonnis van de Zwitserse klimaatzaak gevolgen hebben voor de Shell-zaak hier?

    Dinsdag won een groep Zwitserse ‘klimaatsenioren’ een zaak tegen de Zwitserse overheid bij het Europese mensenrechtenhof. Vrijdag is de laatste dag van het hoger beroep in de zaak tussen Milieudefensie en Shell. Een NU.nl-lezer vroeg: heeft de winst van de klimaatsenioren gevolgen voor de Shell-zaak?



  • Optie minder voor treinreizigers: einde aan directe verbinding met Zwitserland

    Terwijl internationaal reizen met de trein wordt aangemoedigd, vervalt een verbinding die al bijna honderd jaar oud is. Het gaat om de directe treinverbinding tussen Nederland en Zwitserland. Die wordt per 15 juli geschrapt.

  • Fors hogere kosten bij instituut dat Groningse bevingsschade afhandelt

    Het Instituut Mijnbouwschade Groningen (IMG) keerde vorig jaar 310 miljoen euro uit aan Groningers die hebben geleden onder de gaswinning. Dat was flink minder dan het jaar ervoor, terwijl de kosten bij het instituut juist opliepen.

  • Wie zich als eerste meldt, krijgt de baan: werkgevers werven met 'open hiring'

    Geen brief, cv of sollicitatiegesprek, maar de baan krijgen omdat je je als eerste hebt gemeld voor de vacature. Dat wordt open hiring genoemd. Het UWV ziet dat de belangstelling voor deze methode groeit onder werkgevers.
    Op dit moment zijn er meer dan 150 locaties waar mensen via de ‘open hiring’-methode worden aangenomen, zegt Jos van Delft van Start Foundation. Die organisatie ondersteunt werkgevers bij het inzetten van open hiring. Zeven jaar geleden zijn ze begonnen in Nederland.
    “Het conce

  • Chipmaker Nexperia uit Nijmegen gehackt

    Nexperia, de Nijmeegse fabrikant van computerchips, is gehackt. Dat schrijft RTL Nieuws en wordt bevestigd door het bedrijf zelf. In een statement zegt Nexperia dat hackers vorige maand toegang hebben gekregen tot de IT-servers van het bedrijf.
    Het gaat om honderden gigabytes aan belangrijke gegevens, zoals ontwerpen van chips en klantgegevens van onder meer SpaceX, Apple en Huawei. De hack is gedaan door een relatief nieuwe groep cybercriminelen. Als bewijs hebben de criminelen tientallen vertr



  • Albert Heijn werkt niet meer met bedrijven die ogen van garnalen afknippen

    Albert Heijn stopt zo snel mogelijk met de verkoop van alle garnalen die afkomstig zijn van vrouwtjesgarnalen waarvan de ogen zijn afgeknipt om ze vruchtbaarder te maken. De verse garnalen verdwijnen deze week al uit de schappen.

  • Aantal faillissementen stijgt naar hoogste punt in zeven jaar

    In het eerste kwartaal van dit jaar zijn 914 bedrijven op de fles gegaan. Dat is 48 procent meer dan in dezelfde periode vorig jaar en is het grootste aantal sinds het eerste kwartaal van 2017.

  • Koopkracht van gepensioneerden kreeg afgelopen jaren flinke knauw

    Veel gepensioneerden zijn er in koopkracht sinds 2011 fors op achteruitgegaan. Met name degenen met een stevig aanvullend pensioen konden de voorbije jaren steeds minder kopen. Dat blijkt uit cijfers van statistiekbureau CBS.

  • Nog meer gouden sieraden in de verkoop door stijgende goudprijs

    De stijging van de goudprijs heeft grote gevolgen voor de inkoop van goud in Nederland. Mensen ruilden in de eerste drie maanden van 2024 meer sieraden en munten in voor geld dan een jaar eerder.

  • Uitzender Randstad, bedrijven en gemeenten werken samen voor statushouder

    Enkele tienduizenden statushouders staan ondanks de krapte op de Nederlandse arbeidsmarkt langdurig aan de kant. Randstad Nederland, een dertigtal bedrijven en gemeenten slaan de handen ineen om meer mensen uit deze groep zo snel mogelijk aan een baan te helpen.

  • NU+ | Wat de Zwitserse 'klimaatsenioren' betekenen voor de Shell-zaak hier

    Dinsdag won een groep Zwitserse ‘klimaatsenioren’ een zaak tegen de Zwitserse overheid bij het Europese mensenrechtenhof. Vrijdag is de laatste dag van het hoger beroep van Milieudefensie tegen Shell. Een NU.nl-lezer vroeg: heeft de winst van de klimaatsenioren gevolgen voor de Shell-zaak?

  • FTX-oprichter Bankman-Fried in beroep tegen jarenlange celstraf wegens fraude

    Sam Bankman-Fried, de oprichter van de failliete cryptobeurs FTX, gaat in beroep tegen zijn celstraf van 25 jaar. Dat is donderdag bekend geworden.

  • Failliete e-bikefabrikant VanMoof verkoopt weer fietsen na doorstart

    VanMoof verkoopt weer e-bikes via zijn eigen website. Klanten kunnen kiezen uit de modellen S5 en A5, de nieuwste generatie fietsen van het Nederlandse bedrijf.

  • Doodstraf voor Vietnamese vastgoedtycoon vanwege miljardenfraude

    Een rechtbank in Vietnam heeft vastgoedtycoon Truong My Lan ter dood veroordeeld vanwege een megafraude. De 67-jarige Lan was de voorzitter van de grote vastgoedontwikkelaar Van Thinh Phat Group.

  • Milieuclub: 'Illegale ontbossing en landroof in ketens van H&M en Zara'

    Textiel verkocht door modeketens Zara en H&M wordt in verband gebracht met milieuvernietiging en landroof in Brazilië. Dat blijkt uit onderzoek van de Britse ngo Earthsight. De milieuorganisatie zegt dat katoen uit het gebied voor grootschalige ontbossing zorgt.

  • Uitzender Randstad, bedrijven en gemeenten slaan handen ineen voor statushouder

    Enkele tienduizenden statushouders staan ondanks de krapte op de Nederlandse arbeidsmarkt langdurig aan de kant. Randstad Nederland, een dertigtal bedrijven en gemeenten slaan de handen ineen om meer mensen uit deze groep zo snel mogelijk aan een baan te helpen.

  • ECB houdt rente voorlopig hoog, maar hint op een verlaging

    De Europese Centrale Bank (ECB) houdt zijn rente nu nog op een recordhoogte van 4 procent. Volgens de toezichthouder is de inflatie niet genoeg gedaald. Wel laat de ECB doorschemeren dat zijn tarieven binnenkort wel omlaag kunnen gaan.

  • Gedupeerde beleggers van SNS Reaal krijgen 900 miljoen euro van de Staat

    Beleggers die in 2013 werden onteigend toen de overheid SNS REAAL nationaliseerde, krijgen in totaal zo’n 900 miljoen euro van de Staat.

  • Beleggers SNS Reaal krijgen 900 miljoen euro van de staat terug

    De Nederlandse schatkist heeft bij elkaar zo’n 900 miljoen euro terugbetaald aan voormalige investeerders van SNS Reaal. Bij de nationalisatie van de bank en verzekeraar in 2013 bleven deze beleggers ten onrechte met lege handen achter, zo oordeelde de Hoge Raad een jaar geleden. Inclusief rente heeft de overheid ze nu alsnog terugbetaald, schrijft demissionair minister Van Weyenberg van Financiën aan de Tweede Kamer.
    De beleggers, zogenoemde obligatiehouders, waren naar de rechter gestapt

  • Onteigende beleggers van SNS Reaal krijgen 900 miljoen euro van de Staat

    Beleggers die in 2013 werden onteigend toen de overheid SNS REAAL nationaliseerde, krijgen in totaal zo’n 900 miljoen euro van de Staat.

  • Peter Gillis treedt terug als uitbater Nederlandse vakantieparken

    Peter Gillis draagt het beheer van de negen Nederlandse vakantieparken van de Oostappen Groep over aan een nieuwe uitbater. Dat heeft de ondernemer en televisiepersoonlijkheid bekendgemaakt. Gillis blijft de leiding houden over de vakantieparken in België, die onder een andere naam verdergaan.
    De parken van de Oostappen Groep blijven in Nederland wel onder dezelfde naam bestaan, maar dus met een andere leiding. “Dat houdt in dat het vakantieseizoen van 2024 zal worden gedraaid door een nieu

  • Cao-akkoord voor cabinepersoneel Lufthansa

    De Duitse luchtvaartmaatschappij Lufthansa heeft na maanden onderhandelen een cao-akkoord gesloten met de vakbond van het cabinepersoneel. Hierdoor krijgen de bijna 19.000 medewerkers er de komende drie jaar 17,4 procent loon bij.
    Naast de loonsverhoging krijgt het cabinepersoneel een eenmalige inflatievergoeding van 3000 euro en een vakantiegeldtoeslag.
    Staking
    In maart legde cabinepersoneel in Frankfurt het werk neer om hun eisen voor een beter loon kracht bij te zetten. Door de staking zijn t

  • Cabinepersoneel Lufthansa krijgt 16,5 procent meer loon na stakingen

    De ongeveer negentienduizend cabinemedewerkers van Lufthansa krijgen na maanden onderhandelen een nieuwe cao. Zij kunnen rekenen op een loonsverhoging van 16,5 procent en een eenmalige uitkering van 3.000 euro.

  • Vraag naar neussprays, pillen en zakdoekjes neemt toe vanwege hooikoorts

    Drogisterijen in ons land zien dat er nu al veel vraag naar producten tegen hooikoorts is. Het gaat vooral om neussprays, pillen en zakdoekjes.

  • Albert Heijn moet duurzaamheidsclaims verwijderen uit winkels

    Albert Heijn moet onduidelijke en onjuiste duurzaamheidsclaims uit zijn winkels verwijderen. Toezichthouder ACM heeft de supermarktketen daarover op de vingers getikt.

  • Stijgende prijzen en volop overbieden: gekte op woningmarkt is helemaal terug

    Fors stijgende prijzen, veel kijkers en volop overbieden. Na enkele kwartalen van afkoeling is de hitte op de huizenmarkt volledig terug. Dat blijkt uit cijfers van makelaarsvereniging NVM over de eerste drie maanden van dit jaar.

  • Flink meer nieuwbouwwoningen verkocht, woningprijzen blijven stijgen

    Makelaars aangesloten bij de NVM verkochten in het eerste kwartaal van dit jaar flink meer nieuwbouwwoningen. Het waren er bijna 7000; ruim een verdubbeling ten opzichte van dezelfde periode in 2023. Ook vergeleken met het laatste kwartaal van 2023 nam het aantal verkochte nieuwbouwwoningen toe, met 16 procent.
    De makelaarsvereniging noemt de verbeterde financierbaarheid en het toegenomen vertrouwen als oorzaken van de toename. De NVM waarschuwt ook. “De nieuwbouw is volstrekt onvoldoende om de



  • [ad_2]

    Bron

    Lees ook deze artikelen

    Ads - Before Footer