Verhoging minimumloon komt niet door Eerste Kamer nu…

Edward De Groot

[ad_1]

  • Verhoging minimumloon komt niet door Eerste Kamer nu BBB gaat tegenstemmen

    De extra verhoging van het minimumloon die de Tweede Kamer halverwege dit jaar wilde doorvoeren, gaat niet door. BBB gaat volgende week tegen het wetsvoorstel stemmen, bevestigt fractievoorzitter Ilona Lagas na berichtgeving van de NOS. Daarmee is er in de Eerste Kamer geen meerderheid.



  • Huurverhogingen in vrije sector tot 2027 aan banden gelegd

    De huren van woningen in de vrije sector gaan ook de komende drie jaar maar beperkt omhoog. Dat heeft de Tweede Kamer dinsdag beslist. Daarmee komt er definitief een verlenging van de maatregel die in de loop van dit jaar zou aflopen.

  • EU-lidstaten gaven in 2022 flink minder uit aan staatssteun dan in coronajaar

    Lidstaten van de Europese Unie gaven in 2022 flink minder geld uit aan staatssteun in vergelijking met coronajaar 2021, meldt de Europese Commissie. Toch gaven landen nog steeds veel steun aan bedrijven die geraakt werden door de coronapandemie en de oorlog in Oekraïne.

  • Een feestdag ruilen voor vrije dag op Ied-al-Fitr is steeds vaker mogelijk

    Bij steeds meer bedrijven in ons land is het mogelijk om een dag vrij te krijgen tijdens Ied-al-Fitr, voor sommigen beter bekend als het Suikerfeest. Vaak worden er onderlinge afspraken gemaakt en is er sprake van een uitruil van feestdagen.



  • Ex-Jumbo-baas Frits van Eerd vervolgd voor corruptie en valsheid in geschrifte

    De voormalige topman van supermarktketen Jumbo wordt vervolgd voor valsheid in geschrifte en corruptie. Dat heeft het Openbaar Ministerie (OM) dinsdag bekendgemaakt. Mogelijk komt daar nog een aanklacht voor witwassen bij.

  • OM vervolgt ex-Jumbo-baas Frits van Eerd voor corruptie en valsheid in geschrifte

    De voormalige topman van supermarktketen Jumbo wordt vervolgd voor valsheid in geschrifte en corruptie. Dat heeft het Openbaar Ministerie dinsdag bekendgemaakt. Mogelijk komt daar nog een aanklacht voor witwassen bij.

  • Toch meer kandidaten voor overname busbouwer Van Hool

    De overname van busbouwer Van Hool door VDL leek zeker, maar nu blijken er toch meer gegadigden te zijn. Het bedrijf is maandag na weken onduidelijkheid failliet verklaard.

  • Buy Now, Pay Later populair bij jongeren: 'Let goed op je mailbox'

    Via rekeningen van minderjarigen zijn afgelopen jaar bijna 600.000 iDEAL-transacties verricht die te linken zijn aan aanbieders van Buy Now Pay Later (BNPL). Dat heeft de Autoriteit Financiële Markten (AFM) dinsdag bekendgemaakt.



  • Minderjarigen betalen online bestellingen steeds vaker achteraf

    Het gaat in 2023 om bijna 600.000 iDEAL-transacties via rekeningen van minderjarigen die te linken zijn aan aanbieders van Buy Now Pay Later (BNPL). Dat heeft de Autoriteit Financiële Markten (AFM) dinsdag bekendgemaakt.

  • Minderjarigen gebruiken op grote schaal 'koop-nu-betaal-later'

    Bijna 600.000 keer heeft een minderjarige vorig jaar spullen gekocht met ‘koop-nu-betaal-later’. Dat blijkt uit een onderzoek van toezichthouder Autoriteit Financiële Markten (AFM). De toezichthouder roept aanbieders als Klarna en Riverty op om snel mogelijk met een aanpak te komen die daar een eind aan moet maken.
    De betaaldiensten liggen onder een vergrootglas. Bij de overheid en onder schuldhulpverleners leven al langer grote zorgen over de risico’s van achteraf betalen. De diensten zoud

  • Transavia krijgt boete vanwege inzetten stagiairs als werknemer

    Luchtvaartmaatschappij Transavia heeft een boete van 46.000 euro gekregen van de Nederlandse Arbeidsinspectie vanwege het inzetten van zestig stagiairs als volwaardige werknemers. De stagiairs hebben daarnaast met terugwerkende kracht recht op loon en toeslagen. Dat kost de luchtvaartmaatschappij in totaal 623.000 euro.
    De inspectie begon vorig jaar met een onderzoek naar Transavia nadat er meerdere meldingen waren binnengekomen. Uit dat onderzoek bleek dat er in totaal zestig studenten van vijf

  • Een op de drie huishoudens heeft moeite om rond te komen

    Een derde van de Nederlanders kan de eindjes met moeite aan elkaar knopen. Ook blijkt dat de problemen bij kwetsbare groepen zich opstapelen, merkt budgetinstituut Nibud.

  • Transavia krijgt boete voor het inzetten van stagiairs als cabinepersoneel

    Transavia heeft van de Arbeidsinspectie een boete van ruim 46.000 euro gekregen. De luchtvaartmaatschappij zette Nederlandse stagiairs in als volwaardige werknemers, terwijl zij alleen een stagevergoeding kregen.

  • Nibud: huishoudens financieel vooruit, maar sommige groepen blijven kwetsbaar

    Het gaat beter met de financiële situatie van veel Nederlandse huishoudens, maar er blijven groepen achter. Zo blijft een op de drie huishoudens moeite hebben met rondkomen. Dat stelt het Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting (Nibud) in het rapport Geldzaken in de praktijk 2024. Het is het zesde jaar dat het rapport verschijnt.
    Er blijft dus een groep die minder controle heeft op zijn inkomsten omdat die elke maand anders zijn of niet voldoende. Verschillende zaken spelen een rol bij

  • Praat mee | Ben jij slachtoffer geworden van online oplichting? Praat mee over cybercriminaliteit

    Klanten vanING kunnen binnenkort in hun app controleren of ze wel echt met een bankmedewerker praten. Zo zouden criminelen zich niet gemakkelijk kunnen voordoen als bankmedewerker. Ben jij weleens slachtoffer geworden van zo’n oplichtingsvorm? Of ken je iemand die slachtoffer is geworden van cybercriminaliteit?

  • Een op de drie huishoudens heeft nog steeds moeite om rond te komen

    Een derde van de Nederlanders heeft nog altijd moeite om de eindjes aan elkaar te knopen. Ook blijkt dat de problemen bij kwetsbare groepen zich opstapelen. Dat meldt budgetinstituut Nibud.

  • Eén op de drie huishoudens heeft nog steeds moeite om rond te komen

    Een derde van de Nederlanders heeft nog altijd moeite om de eindjes aan elkaar te knopen. Ook blijkt dat de problemen bij kwetsbare groepen zich opstapelen. Dat meldt budgetinstituut Nibud.

  • Onderzoek naar hogere prijs voor extra waterverbruik

    Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat (IenW)onderzoekt of het zinvol is om mensen die veel water gebruiken meer te laten betalen voor het extra verbruik om zo waterbesparing te stimuleren. Waterbedrijf Vitens volgt die ontwikkeling nauwgezet. Dat bevestigt een woordvoerder na berichtgeving van De Telegraaf.

  • Vitens onderzoekt hogere prijs voor extra waterverbruik

    Waterbedrijf Vitens onderzoekt of het zinvol is om mensen die veel water gebruiken meer te laten betalen voor het extra verbruik om zo waterbesparing te stimuleren. Dat bevestigt een woordvoerder na berichtgeving van De Telegraaf.

  • Centraal Planbureau: vooral economie bepaalt hoe het met migratie gaat

    De instroom van het aantal migranten wordt bepaald door hoe het gaat met de economie in Nederland. Dat concludeert het Centraal Planbureau (CPB) in een nieuw onderzoek. Vooral arbeids- en studiemigratie is de afgelopen twintig jaar fors toegenomen, terwijl asielmigratie volgens het CPB “geen duidelijke trend” laat zien en “zeer volatiel” is.
    De onderzoekers van het CPB keken naar de afgelopen zeventig jaar. Ze schrijven in het rapport dat er meer immigratie is naar Nederland als het goed gaat me

  • Aantal cateraars groeit: 'Specialiseren zich in vegan catering of bepaalde keuken'

    Het aantal cateraars is in de afgelopen jaren flink toegenomen. Vooral in Noord-Holland, Zuid-Holland en Utrecht zijn er veel bij gekomen. Door de toegenomen concurrentie moeten de ondernemers harder hun best doen om zich te onderscheiden van anderen.

  • ING-klanten kunnen via app checken of ze met echte bankmedewerker spreken

    In de ING-app staat binnenkort een nieuwe maatregel tegen criminelen die zich voordoen als bankmedewerkers om slachtoffers geld afhandig te maken. Klanten kunnen daarmee controleren of degene aan de andere kant van de lijn echt bij de bank werkt.

  • Schweppes International Limited appoints new Chief Operating Officer at Suntory Beverage & Food Europe (SBFE)

    AMSTERDAM (EZPress) – Schweppes International Limited announces the appointment of Alina Nickolson Vera Rojas as the new Chief Operating Officer (COO) at SBF EECM-Benelux & Transformation SBFE effective April 8, 2024. Based in the Amsterdam o

  • Amsterdam, Rotterdam en Den Haag duurste Europese steden om huis te huren

    Nederland behoort tot de duurste Europese landen als het gaat om de huur van een woning. Zowel Amsterdam, Rotterdam als Den Haag staat in de top vijf van prijzigste Europese steden.

  • Amsterdam, Rotterdam en Den Haag zijn duurste steden van Europa om woning te huren

    Nederland behoort tot de duurste landen in Europa als
    het gaat om het huren van een woning. Zowel Amsterdam, Rotterdam en Den Haag staan in de top 5 van meest prijzige steden.

  • Banken willen niet meekijken met gokgedrag: 'Politiek moet andere oplossing zoeken'

    Nederlandse banken gaan het kabinet niet helpen om een goklimiet voor klanten in te stellen. Ze willen de privacy van klanten bewaken en willen niet meekijken met hun gokgedrag.
    Minister Weerwind van Rechtsbescherming had de Tweede Kamer beloofd om banken te vragen meer te doen om gokproblemen te voorkomen. Een eerste gesprek tussen het ministerie en banken staat deze week gepland. Ook de Nationaal Rapporteur Verslavingen adviseert om banken om hulp te vragen.
    Maar banken zien dat totaal niet zi

  • Fysieke klachten onder werknemers nemen toe

    Steeds meer werknemers hebben fysieke klachten die voor een deel door het werk veroorzaakt worden. Bijna twee derde van alle werknemers ondervindt problemen. In totaal heeft 44 procent arm-, nek- en schouderklachten.

  • Minder nieuwbouwwoningen verkocht in 2023, kleinste aantal in vijf jaar

    Er werden in de laatste drie maanden van 2023 iets meer nieuwbouwwoningen gekocht dan een jaar eerder. Ondanks de toename is het totale aantal verkochte nieuwbouwwoningen in 2023 het kleinste in de afgelopen vijf jaar.

  • 'Verdozing' gaat sneller dan verwacht: na 2010 verdubbeling distributiecentra

    Ondanks zorgen over de ‘verdozing’ van het landschap en over de arbeidsmigranten die erin werken, groeit de oppervlakte van distributiecentra in Nederland sneller dan verwacht. Dat blijkt uit een inventarisatie van Nieuwsuur.
    Mede door de opkomst van de bezorgeconomie is de hoeveelheid distributiecentra sinds 2010 bijna verdubbeld. In 2020 verwachtten overheidsadviseurs nog dat de hallen in 2040 zo’n 55 tot 65 miljoen vierkante meter zouden beslaan. Maar eind 2023 stond de teller al op 51 miljoe

  • EU akkoord over invoerrechten op landbouwproducten uit Oekraïne

    De Europese Unie is het eens geworden over het inperken van de import van Oekraïense landbouwproducten. De regeringen van EU-landen en het Europees Parlement hebben maandag een voorlopig akkoord gesloten. Dat wacht nu alleen nog op instemming van het parlement.



  • [ad_2]

    Bron

    Lees ook deze artikelen

    Ads - Before Footer