Russische Gazprom lijdt door inval Oekraïne eerste…

Edward De Groot

[ad_1]

  • Russische Gazprom lijdt door inval Oekraïne eerste jaarverlies sinds 1999

    Gazprom heeft vorig jaar voor het eerst sinds 1999 een verlies geleden. Na de grootschalige inval van Rusland in Oekraïne verkocht het Russische staatsgasbedrijf steeds minder gas aan Europa, waarmee een winstgevende exportmarkt is weggevallen.



  • Aanvullende zorgverzekering raakt langzaam verder uit de gratie

    Vrijwel elk jaar kiezen minder mensen voor een aanvullende dekking bij hun zorgverzekering. Omdat zorgpremies blijven stijgen, is het schrappen van een aanvullend pakket voor een bril of fysiotherapie een welkome besparing.

  • Delftse studenten onthullen waterstofboot: 'Willen naar Londen varen'

    Studenten van de TU Delft hebben donderdag hun zelfgebouwde boot op waterstof gepresenteerd. Daarmee willen ze deze zomer de Noordzee oversteken naar het Verenigd Koninkrijk. Zijn boten op waterstof de toekomst voor een duurzame scheepvaart?

  • Cacaoprijs stort door naderende regen opeens weer in na historische piek

    De prijs van cacao is na een historische stijging in de afgelopen maanden opeens weer ingestort. De marktprijzen van de belangrijke grondstof van chocolade is in twee weken tijd met een derde gezakt. Een van de oorzaken is regen in West-Afrika.



  • Huizenprijzen zijn buiten de Randstad alweer terug op recordhoogte

    Prijzen van koophuizen in veel provincies buiten de Randstad zijn hoger dan ooit. De vorige piek was in de eerste helft van 2022, maar inmiddels zijn woningen in onder meer Noord-Brabant, Groningen en Overijssel duurder dan destijds.

  • Belgische justitie eist boete van ruim 24 miljoen euro voor PostNL

    Het Belgisch openbaar ministerie heeft in een zaak tegen de Belgische tak van PostNL een boete geëist van 24,4 miljoen euro. Twee onderdelen van het postbedrijf zouden enkele jaren op een onwettige manier personeel van derden hebben ingezet.

  • Nog steeds tekort aan diabetesmedicijn Ozempic door afslankrage

    De Deense medicijnenmaker Novo Nordisk heeft nog steeds moeite te voldoen aan de stijgende vraag naar Ozempic. Het middel is bedoeld voor mensen met diabetes, maar veel anderen gebruiken het als afslankmiddel. Daardoor ontstaan tekorten.

  • Eneco moet 'vage' claim over klimaatneutraliteit uit reclames verwijderen

    Eneco gaat de woorden “sneller klimaatneutraal” uit reclame-uitingen verwijderen na een tik op de vingers van de ACM. Volgens de toezichthouder is de claim van het energiebedrijf mogelijk misleidend en vaag.



  • Justitie eist boete van ruim 24 miljoen euro voor PostNL België

    Het Openbaar Ministerie in België heeft in een zaak tegen de Belgische tak van PostNL een boete geëist van 24,4 miljoen euro. Twee onderdelen van het postbedrijf zouden enkele jaren op een onwettige manier personeel van derden hebben ingezet.

  • NU+ | Stroomprijzen vaker onder nul dankzij salderen: 'Ramp voor het stroomnet'

    Op zonnige middagen barst het Nederlandse stroomnet bijna uit zijn voegen. De oorzaak: de miljoenen huishoudens met zonnepanelen die ongelimiteerd stroom terugleveren, ook al duiken de marktprijzen ver onder nul. “De salderingsregeling is een ramp voor het stroomnet.”

  • Marktplaats verwijdert advertenties met tickets voor Herdenking op de Dam

    Marktplaats heeft meerdere advertenties voor tickets voor de Nationale Herdenking op de Dam verwijderd van het platform. Sommige gebruikers lieten mensen tegen elkaar opbieden voor een plekje bij de herdenking. Maar dat is volgens Marktplaats niet de bedoeling.

  • Eneco moet vage klimaatneutraal-claim uit reclames verwijderen

    Eneco gaat de woorden “sneller klimaatneutraal” uit reclame-uitingen verwijderen na een tik op de vingers van de ACM. Volgens de toezichthouders zijn de claims mogelijk misleidend en vaag.

  • Miljarden blijven binnenstromen bij Shell ondanks lagere gasprijs

    Met een winst van ruim 7,7 miljard dollar (7,2 miljard euro) was ook het afgelopen kwartaal zeer rendabel voor Shell. De winst kwam vooral van fossiele brandstoffen, ook al staat de gasprijs niet meer zo hoog als een jaar eerder.

  • Ziggo in lastig parket: steeds meer klanten vertrekken vanwege prijsverhogingen

    Door aanhoudende prijsverhogingen heeft VodafoneZiggo in het eerste kwartaal 1,6 procent meer omzet gedraaid. Maar gezond is het bedrijf zeker niet. Mede door tariefsverhogingen verliest de telecomprovider in steeds hoger tempo klanten.

  • 'Unilever ontving ondanks beloftes nog zeker 200 miljoen uit Rusland'

    Unilever heeft de afgelopen twee jaar nog zeker 200 miljoen euro aan betalingen uit Rusland ontvangen, ondanks de plechtige belofte om geen geld meer te verdienen aan Russische activiteiten. Dat schrijft RTL Nieuws na een analyse van de jaarrekening van het Russische dochterbedrijf. Unilever heeft na de Russische invasie van Oekraïne nooit gezegd uit Rusland te vertrekken, maar deed wel de belofte dat er geen geld meer van en naar de Russische tak zou stromen.
    Unilever Rusland betaalde vori

  • Opnieuw miljardenwinst voor ING door groei aantal klanten

    ING heeft in het afgelopen kwartaal een brutowinst van 2,3 miljard euro in de boeken gezet. Dit kwam door onder meer een groei van het aantal klanten en leningen, en doordat de bank scherp op de uitgaven lette.

  • Kwartaalwinst ING loopt iets terug

    ING, de grootste bank van Nederland, ziet de winst een beetje teruglopen. In het eerste kwartaal van 2024 behaalde de bank een winst van iets minder dan 1,6 miljard euro. Dat is een daling van 0,8 procent ten opzichte van hetzelfde kwartaal vorig jaar.
    Dat komt met name doordat de bank wat minder verdient aan rente-inkomsten. De rente voor lenen en sparen liggen dichter bij elkaar dan een jaar geleden. Het oplopen van de rente zoals bepaald door de Europese Centrale Bank pakte een tijd lang guns

  • Flitsbezorgers verdwijnen in net zo'n rap tempo als dat ze kwamen

    Flitsbezorgers in ons land staan onder druk waardoor er nu nog maar één partij over is op de markt: Flink. Maar het Duitse bedrijf zal snel van strategie moeten veranderen om rendabel te blijven, zeggen deskundigen.

  • Import Chinese auto's vertienvoudigd, Chinese elektronica willen we niet meer

    Nederlanders kiezen steeds vaker voor Chinese auto’s en dat is terug te zien in de importcijfers. Vorig jaar kwamen voor 1,1 miljard euro aan Chinese auto’s naar ons land, waar dat een jaar eerder bleef steken op 107,6 miljoen euro.

  • Adema geeft toch vrijstelling aan kersentelers om fruitvliegjes te bestrijden

    Kersentelers mogen een jaar langer gebruikmaken van twee bestrijdingsmiddelen die kersen beschermen tegen een specifiek soort fruitvlieg. Demissionair landbouwminister Piet Adema verleent deze vrijstelling “nog eenmaal”, schrijft hij aan de Tweede Kamer.

  • In beeld | Verhitte demonstraties op officiële feestdag Dag van de Arbeid

    Woensdag is het 1 mei, de Dag van de Arbeid. Wereldwijd gaan mensen daarvoor de straat op, ook in landen waar het geen officiële feestdag is. Dat doen ze vaak om politieke onvrede te uiten, onder meer over de arbeidsmarkt.

  • In beeld | Demonstraties op Dag van de Arbeid gaan over meer dan hogere lonen

    Woensdag is het 1 mei, de Dag van de Arbeid. Wereldwijd gaan mensen daarvoor de straat op, ook in landen waar het geen officiële feestdag is. Dat doen ze vaak om politieke onvrede te uiten, onder meer over de arbeidsmarkt.

  • Johnson & Johnson probeert opnieuw te schikken in babypoederzaak

    Het Amerikaanse farmacie- en cosmeticaconcern Johnson & Johnson (J&J) doet een nieuwe poging om te schikken in de zaak over talkpoeder voor baby’s. Het bedrijf biedt nu in totaal 11 miljard dollar. Dat is ruim 2 miljard hoger dan het vorige bod.
    Johnson & Johnson wordt al jarenlang achtervolgd door claims dat het talkpoeder van het bedrijf asbest bevat en daardoor kankerverwekkend is. Er lopen tienduizenden claims tegen J&J in verschillende Amerikaanse staten. Twee eerdere schikk

  • Verkoop warmtepompen flink ingezakt in eerste kwartaal

    De verkoop van warmtepompen is in de eerste maanden van dit jaar hard gedaald. Dit komt onder andere doordat gasprijzen niet meer zo torenhoog zijn. Ook zijn er zorgen over het overvolle stroomnet.

  • Je auto laten verzekeren kost ruim 60 euro meer dan vorig jaar

    Wie in de eerste maanden van dit jaar een autoverzekering heeft afgesloten, is fors duurder uit dan een jaar eerder. De prijzen voor een allriskverzekering zijn met 9 procent het hardst gestegen.

  • Vrees voor Chinese dominantie in windmolens en waterstof

    Experts vrezen een Chinese dominantie in sommige onderdelen voor windmolens. Ook bij de productie van waterstof zijn Chinezen nadrukkelijk aanwezig. Dit kan tot problemen leiden, stellen kennisinstituut TNO en onderzoeksbureau HCSS.

  • Recordaantal van 10,3 miljoen belastingaangiften is op tijd binnen

    De jaarlijkse belastingaangifteperiode zit er weer op, want het is 1 mei. In maart en april ontving de Belastingdienst een recordaantal van 10,3 miljoen aangiften.
    Vorig jaar waren dat er tot 1 mei 9,8 miljoen. De eerste paar dagen ziet de Belastingdienst altijd een piek. Dit jaar kwamen er op 1 en 2 maart al bijna 1,1 miljoen aangiftes binnen. De allereerste aangifte kwam op 1 maart al 3,5 minuut na middernacht binnen.
    Mensen die in de eerste maand al aangifte doen, hebben daar voordeel bij: ze

  • Recordaantal van 10,3 miljoen mensen deed belastingaangifte voor deadline

    In de afgelopen twee maanden zijn er 10,3 miljoen belastingaangiften ingestuurd voor de deadline. Dat is een nieuw record. Daarnaast hebben meer dan 3 miljoen mensen uitstel aangevraagd.

  • Praat mee | Heb of wil jij (g)een dynamisch energiecontract? Praat mee over energiecontracten

    Huishoudens met een dynamisch energiecontract krijgen woensdag voor het eerst dit jaar geld toe als ze stroom verbruiken. Bij zo’n contract schommelen de stroomprijzen ieder uur en de gasprijzen iedere dag. Daardoor betaal je op sommige momenten minder en soms krijg je zelfs geld toe bij stroomverbruik. Heb jij een dynamisch energiecontract? Of gaat je voorkeur naar een gewoon contract? En wat is je overweging?

  • April was voor bitcoin de slechtste maand sinds 2022

    De waarde van de bitcoin is woensdag gezakt tot onder de 60.000 dollar (ongeveer 56.000 euro). De digitale munt had in april de slechtste maand sinds de ineenstorting van cryptobeurs FTX in november 2022: bitcoin raakte bijna 16 procent aan waarde kwijt.



  • [ad_2]

    Bron

    Lees ook deze artikelen

    Ads - Before Footer