NU+ | Apples nieuwe tablets zijn duidelijk bedoeld voor…

Edward De Groot


 • NU+ | Apples nieuwe tablets zijn duidelijk bedoeld voor makers

  Kort na de presentatie van twee nieuwe iPads konden we de nieuwe tablets alvast onder handen nemen. Daarbij werd vooral één ding duidelijk: Apple ziet de iPad vooral als een apparaat om dingen op te maken. • Ook Corendon gaat geld vragen voor rolkoffers in het vliegtuig

  Corendon gaat vanaf woensdag geld vragen voor het meenemen van een groot stuk handbagage in het vliegtuig. Voor 15 euro kunnen reizigers een rolkoffer van maximaal 10 kilo meenemen.

 • Sywert van Lienden krijgt van de rechter een ton terug om advocaat te betalen

  Het beslag op een bankrekening van Sywert van Lienden wordt opgeheven. Met de ruim 100.000 euro die daarmee vrijkomt, kan hij een advocaat betalen. Dat heeft de rechtbank in Amsterdam dinsdag besloten in een kort geding dat de gevallen tv-persoonlijkheid had aangespannen.

 • Rechter is coulant: beslag op bezittingen Van Lienden deels opgeheven

  Het beslag op een bankrekening van Sywert van Lienden wordt opgeheven. Dat heeft de rechtbank in Amsterdam dinsdag besloten in een kort geding dat de gevallen tv-persoonlijkheid had aangespannen. • HBO Max wordt duurder, maar krijgt ook abonnement met reclames

  Streamingdienst HBO Max wordt in juni vernieuwd en dat gaat samen met een prijsverhoging. Een standaardabonnement kost dan niet meer 7,99 euro, maar 9,99 euro per maand. Daarnaast komt er een nieuw en goedkoper abonnement, maar wel met advertenties.

 • Disney+ boekt voor het eerst winst door toename aantal abonnees

  Disney+ is voor het eerst winstgevend. Dat heeft de streamingdienst te danken aan een toename van het aantal abonnees. Wereldwijd heeft Disney+ er ruim zes miljoen abonnees bij gekregen.

 • Mijlpaal voor AEX: voor het eerst ooit boven de 900 punten

  De AEX-index op de Amsterdamse aandelenbeurs is dinsdag voor het eerst ooit boven de 900 punten uitgekomen. Dit kwam onder meer door een flinke koerswinst van betalingsverwerker Adyen.

 • Mijlpaal voor AEX: voor het eerst boven de 900 punten

  De AEX-index op de Amsterdamse aandelenbeurs is dinsdag voor het eerst boven de 900 punten uitgekomen. Dat kwam onder meer door een flinke koerswinst van betalingsverwerker Adyen. • AEX blijft maar stijgen en eindigt voor het eerst boven de 900 punten

  De AEX-index op de Amsterdamse aandelenbeurs is dinsdag voor het eerst boven de 900 punten uitgekomen. Ook is de beursgraadmeter boven de 900 geëindigd. Dat kwam onder meer door een flinke koerswinst van betalingsverwerker Adyen.

 • AEX blijft maar stijgen en breekt voor het eerst door grens van 900 punten

  De AEX-index op de Amsterdamse aandelenbeurs is dinsdag voor het eerst boven de 900 punten uitgekomen. Dat kwam onder meer door een flinke koerswinst van betalingsverwerker Adyen.

 • Wetenschappers vrezen ernstige gevolgen van diepzeemijnbouw op bodemleven

  De winning van metalen op diepe zeebodems is mogelijk zeer schadelijk voor dieren die in de onderste oceaanlaag leven. Wolken metaaldeeltjes die vrijkomen bij diepzeemijnbouw hebben grote gevolgen voor sponzen en andere diersoorten, blijkt uit nieuw onderzoek van Wageningse wetenschappers.

 • ProRail wil minderen met omstreden onkruidverdelger glyfosaat op het spoor

  ProRail wil minder chemische onkruidbestrijders inzetten op en langs het spoor. De komende jaren moet het gebruik van middelen als het omstreden glyfosaat worden afgebouwd. Het spoorbedrijf zegt dat er niet altijd geschikte alternatieven beschikbaar zijn.

 • Hogere loonkosten hadden meer impact op inflatie dan bedrijfswinsten

  Dat de inflatie vorig jaar zo hoog was, kwam vooral door de gestegen lonen van Nederlandse werknemers. Ook de winsten van bedrijven droegen bij aan de stijging van prijzen, maar dat effect was volgens DNB veel kleiner.

 • Na een dipje verkoopt Zalando weer meer kleding en schoenen

  Webwinkel Zalando verkocht in het eerste kwartaal van 2023 voor 3,3 miljard euro aan kleding en schoenen. Dat is 1,3 procent meer dan een jaar eerder. In de laatste drie kwartalen van 2023 zakten de verkopen juist wat terug.

 • Concurrentie hekelt hoge tarieven in nieuwe glasvezelgebieden van KPN

  KPN en Ziggo verhogen jaarlijks in juli de tarieven voor tv, internet en telefonie. Overstappen naar een andere provider loont, zegt de Autoriteit Consument & Markt. Maar in een steeds groter deel van ons land worden de keuzemogelijkheden beperkter.

 • Lagere verblijfskosten vakantiehuisjes drukken de inflatie

  De inflatie was in april 2,7 procent, iets lager dan in maart. Dat komt vooral door lagere prijzen voor een verblijf in een bungalowpark.

 • Lagere verblijfskosten vakantiehuisjes drukken inflatie naar beneden

  De inflatie was in de maand april 2,7 procent. Daarmee stegenconsumentenprijzen minder hard dan in maart. Dat komt vooral door lagere prijzen voor een verblijf in een bungalowpark.

 • Kantoren worden minder waard doordat personeel blijft thuiswerken

  De verkoopprijzen van kantoren dalen al vier kwartalen op rij. Zo’n langdurige daling is sinds 2015 niet meer voorgekomen. “Dit komt mogelijk doordat Nederlanders relatief veel thuiswerken”, zegt CBS-econoom Peter Hein van Mulligen.

 • Kantoren raken minder waard doordat personeel blijft thuiswerken

  Verkoopprijzen van kantoren dalen al vier kwartalen op rij. Zo’n lange daling is sinds 2015 niet meer voorgekomen. “Dit komt mogelijk doordat Nederlanders relatief veel thuiswerken”, zegt CBS-econoom Peter Hein van Mulligen.

 • Jonge Nederlandse miljonairs verdienen vaak hun geld met AI

  Dat kunstmatige intelligentie ook gebruikt kan worden om geld mee te verdienen, bewijst een aantal jonge ondernemers. In de lijst met de honderd rijkste Nederlanders onder de veertig jaar, opgesteld door Quote, staan opvallend veel ondernemers die hun fortuin vergaren met AI.

 • NU+ | Concurrentie hekelt hoge tarieven in nieuwe glasvezelgebieden van KPN

  KPN en Ziggo verhogen jaarlijks in juli de tarieven voor tv, internet en telefonie. Overstappen naar een andere provider loont, zegt de Autoriteit Consument & Markt. Maar in een steeds groter deel van ons land worden de keuzemogelijkheden beperkter.

 • NU+ | Pim Fortuyn leest jaren na dood boek voor: 'Goede kloon maken is lastig'

  De in 2002 vermoorde politicus Pim Fortuyn die zijn eigen boeken voorleest: met AI is het nu mogelijk, en werkelijkheid. Eenvoudig is het niet, want het kost veel tijd en expertise.

 • Venetië verdient in eerste testweek bijna miljoen euro aan toegangstickets

  Venetië heeft al 975.000 euro verdiend met het verkopen van toegangsbewijzen. Bezoekers van de Italiaanse stad moeten sinds eind april 5 euro entree betalen op de drukste dagen. Het stadsbestuur hoopt met de maatregel het massatoerisme te beperken.

 • Inkomsten uit Russische olie in april meer dan verdubbeld

  De Russische olie-inkomsten zijn in april meer dan verdubbeld ten opzichte van een jaar eerder. Ondanks internationale sancties die bedoeld waren om Rusland financieel te schaden tijdens de oorlog in Oekraïne, verdient het land dus nog goed aan hun olie.

 • Journalisten van Italiaanse publieke omroep staken 24 uur lang

  Journalisten van de Italiaanse publieke tv- en radio-omroep RAI staken maandag 24 uur lang, meldt Het Financieele Dagblad. De reden voor de staking zijn de bezuinigingen en “verstikkende controle” van de extreemrechtse regering van Giorgia Meloni.

 • Amerikaanse uitgever neemt grootste uitgeverij van Nederland over

  De Amerikaanse uitgever Simon & Schuster (S&S) neemt de grootste uitgeverij van Nederland over. Veen Bosch & Keuning (VBK), dat boeken van onder anderen Herman Koch en Esther Verhoef uitbrengt, is de eerste grote Nederlandse uitgever die in buitenlandse handen komt.

 • Heineken wil flink groeien en opent zestig pubs in Verenigd Koninkrijk

  Heineken wil nog groter worden in het Verenigd Koninkrijk. Het Nederlandse biermerk investeert ruim 45 miljoen euro (39 miljoen pond) in verschillende eigen pubs.

 • Zonnepanelenbezitter stapt vaker over na invoering terugleverkosten

  Eigenaren van zonnepanelen krijgen het bij veel energieleveranciers flink te verduren door de invoering van terugleverkosten. Ze stappen vaker over, maar slaan nog niet massaal op de vlucht. Dat blijkt uit een rondgang van NU.nl langs energieleveranciers en -vergelijkers.

 • Hypotheekrentes gestegen naar hoogste punt dit jaar

  De tarieven voor populaire hypotheekrentes zijn afgelopen week gestegen naar het hoogste punt van 2024. Meer dan de helft van de geldverstrekkers heeft zijn tarieven verhoogd. Dat blijkt uit cijfers van Van Bruggen Adviesgroep en De Hypotheekshop.

 • Australische vliegmaatschappij krijgt miljoenenboete om 'spookvluchten'

  De Australische luchtvaartmaatschappij Qantas heeft een boete van omgerekend 61 miljoen euro gekregen. Het gaat om een schikking met toezichthouder ACCC. Qantas had tienduizenden tickets verkocht voor vluchten die al waren geannuleerd.

 • Bron

  Lees ook deze artikelen

  Ads - Before Footer