Nederland loopt ‘klimaatrisico’s’, maar kan zich nu nog…

Edward De Groot


 • Nederland loopt 'klimaatrisico's', maar kan zich nu nog aanpassen

  Nederland is kwetsbaar voor klimaatverandering: denk aan wateroverlast in de winter en hete, droge zomers. De risico’s die de opwarming meebrengt, worden in de toekomst alleen maar groter. Daarom is aanpassing juist nu belangrijk, zegt een groep wetenschappers. • Stress en intimidatie belangrijkste redenen voor verzuim op werk

  Intimidaties en stress waren vorig jaar de belangrijkste redenen om niet op het werk te verschijnen. Dat blijkt uit cijfers van kennisinstituut TNO en statistiekbureau CBS. Zij zagen dat 17 procent van de slachtoffers van arbeidsincidenten om psychische redenen thuisbleven.

 • Ex-vrouw van Bill Gates trekt zich terug uit Gates Foundation

  Melinda French Gates, de ex-vrouw van voormalig Microsoft-topman Bill Gates, trekt zich terug uit de Gates Foundation. In een bericht op X meldt French Gates dat zij haar functie van medevoorzitter van de filantropische instelling op 7 juni neerlegt.

 • Hotels in Parijs weer goedkoper in aanloop naar Olympische Spelen

  Hotels en woningverhuurders in Parijs hebben hun prijzen na eerdere verhogingen weer verlaagd. Met de hogere prijzen hoopten ze extra winst te maken tijdens de Olympische Spelen van komende zomer. • Hotels in Parijs enkele maanden voor Olympische Spelen weer goedkoper

  Hotels en woningverhuurders in Parijs hebben hun prijzen na eerdere verhogingen weer verlaagd. Met de hogere prijzen hoopten ze extra winst te maken tijdens de Olympische Spelen van komende zomer.

 • LEGO sleept Nederlander voor de rechter vanwege verkoop treinreplica's

  LEGO sleept een Nederlander voor de rechter die treinreplica’s van LEGO-stenen maakt en verkoopt. Volgens de speelgoedfabrikant maakt de eigenaar van HA Bricks hiermee namelijk inbreuk op het merkrecht.

 • Blokker leent 35 miljoen euro van Amerikaanse geldschieter

  Winkelketen Blokker krijgt een lening van 35 miljoen euro van de Amerikaanse geldschieter Gordon Brothers. Dat zegt topman Ynse Stapert van moederbedrijf Mirage Retail Group maandag bij BNR Nieuwsradio.

 • Brussel trekt de teugels aan bij boekingswebsite Booking.com

  Hotelboekingswebsite Booking.com is door Brussel in hetzelfde rijtje gezet als Google, Apple en Microsoft. De website is door de Europese Commissie aangemerkt als een zogenoemde poortwachter en valt daardoor nu onder de strenge Europese techwet DMA. • Zeldzaam kwartje uit 1891 geveild voor recordbedrag van ruim 1 miljoen euro

  Een zeldzaam kwartje uit 1891 is maandag in IJsselstein geveild voor een bedrag van ruim 1 miljoen euro. Volgens veilinghuis Heritage Auctions Europe is dat het hoogste bedrag dat ooit voor een Nederlandse munt is betaald.

 • Fokker wil waterstofvliegtuig bouwen samen met airBaltic

  Fokker Next Gen gaat met de Letse luchtvaartmaatschappij airBaltic samenwerken om een waterstofvliegtuig te bouwen. AirBaltic gaat als mogelijke eindgebruiker helpen bij het ontwerp en de ontwikkeling van het vliegtuig.

 • Fokker wil samen met airBaltic waterstofvliegtuig bouwen

  Fokker Next Gen gaat met de Letse luchtvaartmaatschappij airBaltic samenwerken om een waterstofvliegtuig te bouwen. AirBaltic gaat als mogelijke eindgebruiker helpen bij het ontwerp en de ontwikkeling van het vliegtuig.

 • Fokker gaat met airBaltic samenwerken aan ontwikkeling waterstofvliegtuig

  Fokker Next Gen gaat met de Letse luchtvaartmaatschappij airBaltic samenwerken om een waterstofvliegtuig te ontwikkelen. AirBaltic gaat als mogelijke eindgebruiker helpen bij het ontwerp en de ontwikkeling van het vliegtuig.

 • Lotenverkoop heeft iets te lijden onder online gokken

  Consumenten hebben vorig jaar minder geld uitgegeven aan onder andere Staatsloten, de Lotto, TOTO en Krasloten. Volgens Nederlandse Loterij, die namens de Staat verantwoordelijk is voor deze kansspelen, is dat te wijten aan de toegenomen concurrentie van de online gokmarkt.

 • Gokkers vergokken minder bij Nederlandse Loterij

  Consumenten hebben vorig jaar minder geld vergokt bij de kansspelen van Nederlandse Loterij.Volgens de organisatie, die namens de Staat verantwoordelijk is voor een reeks kansspelen, is dat te wijten aan de toegenomen concurrentie op de online gokmarkt.

 • Kennisinstituut EIB ziet te weinig mankracht om in 2050 van het gas af te zijn

  Het zal waarschijnlijk niet lukken om de gebouwde omgeving in Nederland voor 2050 klimaatneutraal te maken. We hebben simpelweg niet genoeg arbeidskrachten om van het gas af te gaan en dat doel te halen, waarschuwt kennisinstituut EIB.

 • Uit Trouw | Australië wil geen schapen meer laten lijden op een schip

  Australië gaat de export van levende schapen per schip verbieden. Het zou beter zijn voor de dieren om ze in Australië te slachten.

 • Oeverloos rood staan mag niet meer bij ING

  ING stopt met producten waarbij je langdurig rood kunt staan zonder dat je tussentijds een positief saldo moet hebben. Dat bevestigt de bank desgevraagd aan NU.nl. Een woordvoerder zegt vanuit het oogpunt van concurrentie niet hoeveel mensen met een rekening bij ING dit raakt.

 • Begin 2024 veel meer bedrijven failliet dan een jaar eerder

  Het aantal faillissementen blijft stijgen. In de eerste vier maanden van 2024 gingen er bijna 50 procent meer bedrijven failliet dan in dezelfde periode een jaar eerder.

 • Is dynamische energie met schommelende prijzen alleen iets voor koele kikkers?

  Stroom- en gasprijzen schieten omhoog en omlaag voor huishoudens met een dynamisch energiecontract. Daardoor is een wasbeurt of het opladen van je auto soms duur en soms goedkoop. Kiezen voor dynamisch kan geld schelen, maar stalen zenuwen zijn wel nodig.

 • Dynamische energie: profiteren als de zon schijnt, maar ook risico op dubbel pech

  Stroom- en gasprijzen schieten omhoog en omlaag voor huishoudens met een dynamisch energiecontract. Daardoor is een wasbeurt of het opladen van je auto soms duur en soms goedkoop. Kiezen voor dynamisch kan geld schelen, maar stalen zenuwen zijn wel nodig.

 • QatarEnergy en ExxonMobil delen Egyptische gasvondst

  QatarEnergy, een van ‘s werelds grootste exporteurs van vloeibaar gemaakt aardgas (lng), is mede-eigenaar geworden van twee grote gasvelden voor de kust van Egypte. Dat is zondag bekendgemaakt.

 • Toezichthouder FAA opnieuw onder vuur wegens veiligheidsproblemen bij Boeing

  De Amerikaanse luchtvaartautoriteit FAA krijgt opnieuw veel kritiek vanwege veiligheidsproblemen bij Boeing. Recent kwamen er meerdere problemen aan het licht bij de vliegtuigbouwer. Volgens critici laat de FAA steken vallen in zijn toezicht op het concern.

 • Toezichthouder FAA opnieuw onder vuur om veiligheidsproblemen Boeing

  De Amerikaanse luchtvaartautoriteit Federal Aviation Administration (FAA) staat opnieuw in het middelpunt van kritiek vanwege veiligheidsproblemen bij luchtvaartfabrikant Boeing. Recent kwamen er meerdere veiligheidsproblemen aan het licht bij Boeing. Volgens critici laat de FAA steken vallen in zijn toezicht op het concern.

 • Zuid-Korea trekt miljarden uit voor versterking chipindustrie

  Zuid-Korea trekt omgerekend 6,8 miljard euro uit om de cruciale chipindustrie van het land te versterken. Dat zegt de Zuid-Koreaanse minister van Financiën. Het bedrag is bedoeld om het land wereldleider te maken op het gebied van computerchips voor kunstmatige intelligentie (AI).

 • Wanneer krijg je belastinggeld terug als je last minute aangifte hebt gedaan?

  Vorige week deden nog veel mensen vlak voor de deadline hun belastingaangifte. Wanneer kunnen de mensen die op het laatste moment aangifte hebben gedaan, hun geld terugverwachten?

 • Heb je last minute aangifte gedaan? Dit is wanneer je je belastinggeld terugkrijgt

  Vorige week deden nog veel mensen vlak voor de deadline hun belastingaangifte. Wanneer kunnen de mensen die op het laatste moment aangifte hebben gedaan, hun geld terugverwachten?

 • NU+ | Laadpaal uit bij vol stroomnet? Slimmer laden helpt al een boel

  Elektrische auto’s slimmer laten opladen kan de drukte op het stroomnet flink verminderen. Als de consument meeprofiteert van het opladen op gunstige tijden, is zo’n systeem goed voor de stabiliteit van het net én voor de portemonnee.

 • Luchthavens VS hebben het aan de stok over voeren naam 'San Francisco'

  Twee luchthavens in de Amerikaanse staat Californië hebben onenigheid over het gebruik van ‘San Francisco’ in hun naam. San Francisco International Airport (SFO) is het niet eens met de nieuwe naam van San Francisco Bay Oakland International Airport (OAK).

 • Amerikaanse luchthavens ruziën over gebruik van naam 'San Francisco'

  Twee luchthavens in de Amerikaanse staat Californië hebben onenigheid over het gebruik van ‘San Francisco’ in hun naam. San Francisco International Airport (SFO) is het niet eens met de nieuwe naam van San Francisco Bay Oakland International Airport (OAK).

 • Door inflatie en extra chocolaatje geven mensen meer uit aan moederdagbloemen

  Mensen geven dit jaar meer geld uit per bestelling voor moederdag dan ze vorig jaar deden, merken grote bloemenplatforms. Ook kiest men vaker voor boeketten die niet alleen uit rozen bestaan. Tenslotte wordt er vaker chocolade bijgevoegd.

 • Bron

  Lees ook deze artikelen

  Ads - Before Footer