Nederland kan klimaatneutraal zijn in 2050: ‘Eigenlijk…

Edward De Groot

[ad_1]

  • Nederland kan klimaatneutraal zijn in 2050: 'Eigenlijk wel een verrassing'

    Nederland kan in 2050 klimaatneutraal worden, ook als ons land een grote luchtvaartsector en veel industrie houdt. Het is wel een “megacomplexe verandering”, die alle delen van de economie raakt. Als we ons duurzamer gaan gedragen, maken we de puzzel makkelijker, zeggen experts.



  • Nederland in top drie van welvarendste landen in Europa

    Nederland hoort bij de drie welvarendste EU-landen. Alleen Ierland en Luxemburg scoren hoger, blijkt uit cijfers van statistiekbureau CBS.

  • Tesla komt eerder dan verwacht met minder dure modellen

    Tesla presenteert in de komende twaalf maanden nieuwe modellen, waaronder een betaalbaarder model. Het elektrischeautomerk was aanvankelijk van plan om pas in de tweede helft van 2025 met nieuwe modellen te komen.

  • Tegenvallende verkoop van Gucci in China trekt resultaat moederbedrijf omlaag

    Het Franse luxeconcern Kering heeft de opbrengsten uit de verkoop in het eerste kwartaal met 10 procent zien dalen. Het bedrijf heeft last van de tegenvallende verkoop van Gucci in China. Dat zal de halfjaarcijfers drukken.



  • Cavaproducent Freixenet stuurt personeel naar huis vanwege droogte in Spanje

    Cavaproducent Freixenet stuurt in de Spaanse regio Catalonië ongeveer 80 procent van zijn personeel tijdelijk naar huis. Vanwege aanhoudende droogte in het gebied valt de druivenoogst tegen, waardoor de productie omlaag moet. De maatregel gaat volgende maand in.

  • Kamer wil belasting op stijging van grondwaarde om woningbouw vlot te trekken

    Grondeigenaren die winst maken als gevolg van een ander bestemmingsplan moeten belasting gaan betalen over die winst. De Kamer steunt het verzoek van de SP aan het demissionaire kabinet om hiervoor een voorstel uit te werken.

  • NU+ | Jullie vragen over zaak-Van Lienden: 'Leeft hij echt van 15 euro per week?'

    Maandag begon de civiele rechtszaak over de beruchte mondkapjesdeal. Sywert van Lienden verdiende er fors aan, terwijl hij beweerde het “om niet” te doen. De zaak roept veel vragen bij lezers op. Economieredacteur Tom van Gurp beantwoordt de beste en meestgestelde.

  • NU+ | Jullie vragen over de zaak-Van Lienden: 'Leeft hij echt van 15 euro per week?'

    Maandag begon de civiele rechtszaak over de beruchte mondkapjesdeal. Sywert van Lienden verdiende er fors aan, terwijl hij beweerde het “om niet” te doen. De zaak roept veel vragen bij lezers op. Economieredacteur Tom van Gurp beantwoordt de beste en meestgestelde.



  • Google bouwt vierde datacenter in Groningen

    Google bouwt een nieuw datacenter op bedrijventerrein Westpoort ten westen van de stad Groningen. De bouw kost het bedrijf 600 miljoen euro. De zoekgigant heeft al drie datacenters in de provincie Groningen.

  • Prijsverhogingen helpen Spotify aan zeldzame winst

    De prijsverhogingen die Spotify vorig jaar heeft doorgevoerd hebben effect. Na bijna zeventien jaar nagenoeg onafgebroken verlies gedraaid te hebben, boekte de muziekdienst in de eerste drie maanden van dit jaar een recordwinst van 197 miljoen euro.

  • NS zegt buitenland vaarwel met verkoop Duits onderdeel Abellio

    NS heeft dinsdag bekendgemaakt dat het dochterbedrijf Abellio Duitsland gaat verkopen. Nieuwe eigenaar wordt het Duitse spoorbedrijf Benex. Daarmee heeft NS zijn laatste buitenlandse onderdeel van de hand gedaan.

  • Wie meer geld te besteden heeft, maakt vaak minder duurzame keuzes

    Nederlanders met een hoger inkomen en hogere opleiding maken zich relatief veel zorgen om het klimaat. Toch handelen zij daar lang niet altijd naar, laat nieuw onderzoek zien. Mensen met een kleinere beurs en praktische opleiding leven juist duurzamer.

  • Minder vis in lekkerbek en kip in kippensoep na bezuiniging op dure ingrediënten

    Bij voedingsmiddelen in supermarktschappen worden dure ingrediënten vervangen om kosten te besparen, blijkt uit onderzoek van de Consumentenbond. Zo bevat slagroomijs minder slagroom, kippensoep minder kip en een lekkerbekje minder vis.

  • Techniek, ict, bouw en zorg staan nog te springen om nieuw personeel

    De arbeidsmarkt is iets minder krap dan vorig jaar. In totaal staan er 380.000 vacatures open in verschillende sectoren. Maar vooral in de techniek, ICT, bouw en zorg zijn nog steeds veel mensen nodig, zeggen experts van uitzendconcern Randstad.

  • Rijke mensen meest klimaatbewust, maar handelen daar niet (altijd) naar

    Nederlanders met een hoger inkomen en hogere opleiding maken zich relatief veel zorgen om het klimaat. Toch handelen zij daar lang niet altijd naar, laat nieuw onderzoek zien. Mensen met een kleinere beurs en praktische opleiding leven juist duurzamer.

  • Gasprijzen in Europa kunnen dalen door naderend overschot aan vloeibaar gas

    De Europese Commissie verwacht dat de gasprijzen in Europa gaan dalen, omdat er steeds meer leveringen zijn van vloeibaar gemaakt aardgas (lng). “Er komt een grote golf aan nieuwe lng-projecten aan”, zegt commissievoorzitter Ursula von er Leyen.

  • Boxershortmerk lokte klanten abonnement in en krijgt tik op de vingers

    Boxershortmerk On that ass verleidde consumenten met gratis ondergoed tot het afsluiten van een abonnement om maandelijks boxershorts te kopen. Maar veel van die klanten sloten dat abonnement ongewild af. Toezichthouder ACM grijpt in en eist meer duidelijkheid.

  • Elektrische auto wereldwijd in opmars: verkopen stijgen met een kwart

    Het aantal elektrische auto’s in de wereld neemt ook dit jaar flink toe. In de eerste maanden van 2024 werden een kwart meer elektrische auto’s gekocht dan een jaar eerder. Vooral in China is de elektrische auto aan een opmars bezig.

  • NASA repareert stokoude Voyager 1-sonde ruim 24 miljard kilometer hiervandaan

    Het leven van de in 1977 gelanceerde ruimtesonde Voyager 1 is opnieuw gered. Door een defecte chip stuurde de kunstmaan onbruikbare data. Dat probleem heeft ruimtevaartorganisatie NASA opgelost met een software-update.

  • Boxershort-merk lokte klanten abonnement in en krijgt tik op de vingers

    Boxershort-merk On that ass verleidde consumenten met gratis ondergoed tot het afsluiten van een abonnement om maandelijks boxershorts te kopen. Maar veel van die klanten sloten dat abonnement ongewild af. Toezichthouder ACM grijpt in en eist meer duidelijkheid.

  • Groot aantal nieuwbouwwoningen zit in de pijplijn

    Eind vorig jaar waren in Nederland 76.400 woningen in aanbouw. Voor nog eens ruim 100.000 huizen is wel een vergunning verleend, maar is de bouw nog niet gestart. Er zitten dus zo’n 177.000 huizen in de pijplijn. Dat is een fractie minder dan een jaar geleden.

  • Elektrische auto wereldwijd in opmars, maar niet in Nederland

    Het aantal elektrische auto’s in de wereld neemt ook dit jaar flink toe. Vooral in China is de elektrische auto aan een opmars bezig. In Nederland daalt de interesse juist.

  • Wereldwijde opmars elektrische auto, maar niet in Nederland

    Het aantal elektrische auto’s in de wereld neemt ook dit jaar flink toe. Vooral in China is de elektrische auto aan een opmars bezig. In Nederland daalt de interesse juist.

  • Randstad ziet bedrijven aarzelen bij aannemen van personeel

    Uitzendconcern Randstad heeft een moeizaam begin van 2024 achter de rug. Volgens het bedrijf komt dat door “uitdagende marktomstandigheden”. Bedrijven zijn dan voorzichtiger met het aannemen van personeel.

  • Gemeente Arnhem koopt schulden van inwoners op: 'Niet vastroesten in systeem'

    De gemeente Arnhem gaat de schulden van een aantal huishoudens in de wijk Immerloo opkopen. Dat doet de gemeente zonder er voorwaarden aan te stellen. “Wij willen met deze nieuwe manier van schulden aanpakken iets aan de kaak stellen.”

  • Arnhem lost schulden af van bewoners in 'armste wijk van het land'

    Arnhem gaat alle schulden aflossen van ongeveer 50 huishoudens in Immerloo. Die wijk staat bij het CBS te boek als het armste postcodegebied van Nederland.
    Het gaat om een experiment. De gemeente hoopt aan te tonen dat als schulden helemaal zijn verdwenen, andere problemen als huiselijk geweld, verslaving, verwaarlozing en werkloosheid sneller en beter kunnen worden aangepakt.
    Het experiment gaat verder dan het saneringskrediet, dat steeds meer gemeenten invoeren. In dat systeem neemt de gemeent

  • Gemeente Arnhem koopt schulden van inwoners op: 'Niet vastroesten in het systeem'

    De gemeente Arnhem gaat de schulden van een aantal huishoudens in de wijk Immerloo opkopen. Dat doet de gemeente zonder er voorwaarden aan te stellen. “Wij willen met deze nieuwe manier van schulden aanpakken iets aan de kaak stellen.”

  • Strengere regels voor telemarketing en deurverkoop om consument te beschermen

    Er komen strengere regels voor telemarketing en deurverkoop, heeft demissionair minister Micky Adriaansens van Economische Zaken en Klimaat aangekondigd. De maatregelen zijn bedoeld om consumenten te beschermen tegen verkooppraktijken.
    Straks mogen telemarketeers alleen mensen bellen die daar expliciet toestemming voor hebben gegeven. Momenteel mogen consumenten ook nog gebeld worden als zij klant zijn van een bedrijf of dat afgelopen drie jaar waren, maar dat is dus niet meer genoeg.Ook wordt b

  • Van Lienden: Staat wist heel goed dat wij winst zouden maken met mondkapjes

    Dat Sywert van Lienden en zijn twee zakenpartners geld zouden verdienen aan de mondkapjesdeal, was volstrekt duidelijk bij het ministerie. Dat stelde het ondernemerstrio maandag in de rechtszaal tijdens de zaak over de beruchte deal.

  • Wet die woekerhuren in vrije sector aanpakt stevent af op Kamermeerderheid

    Er komt mogelijk een limiet aan woekerhuren in de vrije sector. In de Tweede Kamer lijkt zich een meerderheid af te tekenen voor de veelbesproken wet van demissionair woonminister Hugo de Jonge nu de PVV zich positief uitlaat over het voorstel.



  • [ad_2]

    Bron

    Lees ook deze artikelen

    Ads - Before Footer