Met deze tips krijg je gemakkelijk inzicht in je vaste lasten

Edward De Groot

De vaste lasten: het is iets waar we allemaal mee te maken hebben. Toch kan het zijn dat we door de bomen het bos niet meer zien als het gaat om onze vaste lasten. Hoe je meer inzicht krijgt in je vaste lasten, vertellen we je hieronder in de tips.

1. Zet op een rij wat er binnenkomt en uitgaat

De eerste tip om meer inzicht te krijgen in je vaste lasten, is natuurlijk door op een rij te zetten wat er binnenkomt en uitgaat. Zonder deze stap is het verkrijgen van inzicht überhaupt niet eens haalbaar. Open daarom je rekening en check met welke vaste lasten je allemaal te maken hebt. Denk daarbij aan je zorgverzekering, hypotheek en autoverzekering. Zet deze uitgaven simpelweg op een rijtje en reken uit op wat voor totaalbedrag je uitkomt. Ook is het goed om op een rij te hebben wat er binnenkomt, zodat er een overzicht van je financiën ontstaat.

2. Neem regelmatig je verzekeringen en abonnementen onder de loep

Misschien weet je niet eens hoeveel je moet betalen voor jouw autoverzekering, of hoeveel je kwijt bent voor dat sportschoolabonnement. Het is belangrijk om dit regelmatig te checken, want tussentijds kan het natuurlijk ook weleens veranderen zonder dat je het in de gaten hebt. Ook is het verstandig om regelmatig je verzekeringen en abonnementen te vergelijken met andere aanbieders. Wellicht betaal je wel veel te veel en ben je bij een andere aanbieder stukken goedkoper uit.

Zo kun je bijvoorbeeld regelmatig gas en stroom vergelijken met andere aanbieders, aangezien de prijzen van gas en stroom nog weleens schommelen. Op deze manier behoud je het inzicht, aangezien je exact weet hoeveel je per maand gaat betalen. Ditzelfde geldt natuurlijk ook voor je andere vaste lasten. Vergelijk je autoverzekering bijvoorbeeld ook regelmatig om te kijken of je ergens anders goedkoper uit bent.

3. Schrap wat je niet nodig hebt

Herken jij dat, dat je van alles een abonnement hebt afgesloten terwijl je er uiteindelijk niets meer mee doet? Denk bijvoorbeeld aan een sportschoolabonnement waar je niets mee doet, of een abonnement op dat ene magazine dat rechtstreeks de prullenbak in gaat. Niet alleen zonde van het papier, ook hartstikke zonde voor je portemonnee. Wanneer je alle verzekeringen en abonnementen gaat checken op de prijs, kun je tegelijkertijd ook checken van welke abonnementen je geen gebruikmaakt en welke je eventueel kunt schrappen. Scheelt weer een boel geld én je houdt het overzichtelijk. Win-win!

Bron

Lees ook deze artikelen

Ads - Before Footer