Klussers kunnen straks binnenstad niet meer in door…

Edward De Groot


 • Klussers kunnen straks binnenstad niet meer in door strenge eisen bestelbusjes

  Veel bestelbusjes zijn niet schoon genoeg om volgend jaar nog in stadscentra te mogen komen. Professionele klusbedrijven vrezen daardoor dat ze straks in veel binnensteden geen verbouwingen meer kunnen uitvoeren. • Pfizer en BioNTech in VS aangeklaagd om inbreuk mRNA-patenten

  De Britse farmaceut GlaxoSmithKline (GSK) heeft biotechnoloog BioNTech en farmaceut Pfizer aangeklaagd in de Verenigde Staten. Volgens GSK hebben de twee bedrijven inbreuk gemaakt op patenten rondom mRNA-technologie, die is gebruikt bij het ontwikkelen van coronavaccins.

 • Wereldwijde wijnconsumptie op laagste niveau sinds 1996

  De hoeveelheid wijn die internationaal werd gedronken, kwam in 2023 op het laagste niveau in 27 jaar terecht. Dat meldt de Internationale Organisatie voor Wijnbouw en Wijnbereiding (OIV). Volgens de organisatie is de gestegen wijnprijs de boosdoener.

 • Honda steekt 15 miljard dollar in Canadese stekkerautofabriek

  De Japanse autoproducent Honda gaat 15 miljard Canadese dollar (meer dan 10 miljard euro) investeren in een nieuwe fabriek voor elektrische auto’s in het oosten van Canada. Het is de grootste investering ooit van het bedrijf in Canada. • Steun in Kamer voor mestplannen Adema: 'Anders geen knip voor de neus waard'

  Er is in de Tweede Kamer veel steun voor de plannen van demissionair minister Piet Adema (Landbouw) tegen de acute mestcrisis. De bewindsman roept ook de kritische partijen op om in te stemmen.

 • Huurmarkt aan banden gelegd: Kamer stemt in met veelbesproken wet

  De Tweede Kamer heeft ingestemd met de veelbesproken wet die een einde moet maken aan torenhoge huren. Op termijn zullen de huren van zo’n 300.000 woningen met gemiddeld 190 euro per maand omlaag gaan, als ook de Eerste Kamer akkoord gaat.

 • NU+ | Spanning stijgt bij 'keiharde' onderhandelingen over VN-plasticverdrag

  Duizenden onderhandelaars, activisten en lobbyisten zijn deze week neergestreken in Canada voor nieuwe onderhandelingen over een VN-plasticverdrag. Het blijft spannend of dat vooral gaat over recycling van plastic, of dat er ingrijpendere maatregelen komen om de plasticproductie terug te dringen.

 • Greenpeace wil snel minder stikstof, Staat bang voor ontwrichting Nederland

  Als de stikstofneerslag in zwaar beschadigde natuurgebieden snel naar beneden moet, zorgt dat mogelijk voor een “ontwrichting van de samenleving”. Daarvoor waarschuwde de Staat donderdag tijdens een rechtszaak over stikstof. • Al duizenden tickets over de toonbank voor dagtrip Venetië

  Venetië heeft donderdag om 8.30 uur al tienduizend toegangskaartjes verkocht aan toeristen die de Italiaanse stad een dag willen bezoeken, melden de plaatselijke autoriteiten. Dagjesmensen moeten vanaf vandaag op bepaalde dagen zo’n ticket hebben.

 • NU+ | Keiharde onderhandelingen en gelobby: wat komt er in het VN-plasticverdag?

  Duizenden onderhandelaars, activisten en lobbyisten zijn deze week neergestreken in Canada voor nieuwe onderhandelingen over een VN-plasticverdrag. Het blijft spannend of dat vooral gaat over recycling van plastic, of dat er ingrijpendere maatregelen komen om de plasticproductie terug te dringen.

 • Beurswaarde Facebook-moederbedrijf keldert met ruim 170 miljard euro

  Meta Platforms ging donderdag hard onderuit op de aandelenbeurzen in New York. Dit kwam mede doordat het bedrijf, dat eigenaar is van Facebook, WhatsApp en Instagram, een tegenvallende omzetverwachting afgaf.

 • Optiekketen Hans Anders komt in Amerikaanse handen

  De brillen- en hoorzorgketen Hans Anders gaat over naar een Amerikaanse eigenaar. Investeringsmaatschappij KKR neemt het moederbedrijf van Hans Anders, nexeye, over van de Britse investeerder 3i Group.

 • Grote ingreep tegen overbelasting stroomnet: meer gas en pauzeren laadpalen

  Het demissionaire kabinet en netbeheerders komen met maatregelen om overbelasting van het stroomnet in de provincie Utrecht tegen te gaan. Opvallend is dat het inzetten van gas niet wordt geschuwd. Verder moeten slimme laadpalen uitschakelen tijdens piekmomenten.

 • Oproep | Werk jij in een supermarkt en heb je last van onruststokers?

  Scheldpartijen, vernielingen en bedreigingen: supermarktketen Dirk hoopt onrust tegen te gaan door haar personeel te voorzien van bodycams. Winkelmedewerkers kunnen de daders via beelden confronteren met hun gedrag. Werk jij in een supermarkt? En heb jij last van onruststokers?

 • Honderden vluchten richting Frankrijk geannuleerd vanwege stakingen

  Vliegverkeer richting Frankrijk ondervindt grote hinder van stakingen van luchtverkeersleiders. Dat leidt ook tot annuleringen van vluchten tussen Schiphol en Parijs.

 • Dirk-personeel krijgt bodycams voor dreigende situaties in supermarkt

  Dirk gaat het winkelpersoneel uitrusten met bodycams. De supermarktketen wil incidenten tegengaan door onruststokers via een scherm direct te confronteren met hun eigen gedrag.

 • Steeds meer mensen hebben een motor, vooral 65-plussers

  Steeds meer 65-plussers hebben een motorfiets, heeft statistiekbureau CBS becijferd. Inmiddels behoort ruwweg een op de zeven motorbezitters tot die leeftijdsgroep. Ook in andere leeftijdsgroepen stijgt het motorbezit.

 • Unilever verkoopt meer shampoo, zalf en zeep, maar minder ijsjes

  Unilever ziet de verkoopvolumes langzaam toenemen. In de afgelopen jaren zag het bedrijf achter onder meer Dove, Ola en Calvé de omzet vooral stijgen door prijsverhogingen. Nu verkoopt Unilever ook meer verzorgingsproducten en huishoudmiddelen.

 • Concurrentie van goedkope merken doet moederbedrijf KitKat en Nespresso pijn

  Nestlé, het bedrijf achter A-merken als KitKat, Maggi en Nespresso, blijft last houden van concurrentie van goedkopere merken. Het bedrijf verkocht na stevige prijsstijgingen minder snacks, mineraalwater, bouillonblokjes en koffie.

 • Mensen met laag inkomen krijgen dit jaar tot honderden euro's meer vakantiegeld

  Mensen met een modaal of hoger inkomen ontvangen dit jaar minder vakantiegeld. Lagere inkomens gaan er juist op vooruit.

 • Batterijen moeten cruciale rol gaan spelen bij aanpak van klimaatcrisis

  Batterijen zijn het antwoord op veel uitdagingen die de energietransitie met zich meebrengt, blijkt uit een rapport van het Internationaal Energieagentschap. Door het gebruik van accu’s kunnen we meer vertrouwen op duurzame energiebronnen.

 • Kinderopvangpersoneel krijgt meer loon en extra reiskostenvergoeding

  Medewerkers van kinderopvangorganisaties krijgen in de tweede helft van dit jaar een salarisverhoging. Ook zijn er afspraken gemaakt over een betere reiskostenvergoeding en verlaging van de werkdruk. Zo moet het werk aantrekkelijk blijven in de sector met een groot personeelstekort.

 • Een winkelstraat in de binnenstad doet haar naam steeds minder eer aan

  Winkelstraten in de binnensteden doen hun naam steeds minder eer aan. Wanneer de panden leeg komen te staan, vestigt zich daar vaak horeca of iets anders zoals een nagelstudio of tattooshop.

 • Batterijen moeten ons helpen de klimaatdoelstellingen te halen

  Batterijen zijn het antwoord op veel uitdagingen die de energietransitie met zich meebrengt, blijkt uit een rapport van het Internationaal Energieagentschap. Door het gebruik van accu’s kunnen we meer vertrouwen op duurzame energiebronnen.

 • Lagere inkomens krijgen dit jaar meer vakantiegeld

  Mensen met een modaal of hoger inkomen ontvangen dit jaar minder vakantiegeld. Lagere inkomens gaan er juist op vooruit.

 • Steeds minder winkels in de winkelstraat

  Winkelstraten in de binnensteden doen hun naam steeds minder eer aan. Wanneer de panden leeg komen te staan, vestigt zich daar vaak horeca of iets anders zoals een nagelstudio of tattooshop.

 • Steeds meer mensen hebben een motorfiets, vooral 65-plussers

  Steeds meer 65-plussers hebben een motorfiets, heeft statistiekbureau CBS becijferd. Inmiddels behoort ruwweg een op de zeven motorbezitters tot die leeftijdsgroep. Ook in andere leeftijdsgroepen stijgt het motorbezit, ziet het statistiekbureau.

 • Alcoholvrij bier en vraag in Azië zorgen voor goede verkoopcijfers Heineken

  Heineken heeft in het eerste kwartaal 4,7 procent meer bier verkocht dan in dezelfde periode een jaar eerder. Vooral in Azië deed het bedrijf goede zaken. Ook de flesjes van de premiummerken onder de Heinekenparaplu vonden gretig aftrek.

 • Cao-akkoord voor kinderopvang bereikt: 2,5 procent loon erbij in half jaar

  Werkgevers in de kinderopvang en vakbonden hebben een akkoord bereikt over een nieuwe cao. Er komt in zes maanden 2,5 procent loon bij.
  Als de vakbondsleden in meerderheid voor het akkoord stemmen, gaat het op 1 juli in. Werknemers krijgen dus extra loon, ook vervalt de zogenoemde extra roosterdag, een werkdag bovenop de afgesproken contracturen waarbij iemand kan worden ingeroosterd.
  Gehaat
  Volgens vakbonden FNV en CNV wordt deze extra roosterdag in de branche gehaat. “Al dat geschuif is voor p

 • Nauwelijks besmettingen met vogelgriep in Nederland, ophokplicht ingetrokken

  De verplichting om kippen en ander pluimvee binnen te houden is voor het hele land ingetrokken. De reden is dat er in Nederland nauwelijks besmettingen met vogelgriep zijn.

 • Bron

  Lees ook deze artikelen

  Ads - Before Footer