Industrie gaat meer betalen voor CO2-uitstoot -…

Edward De Groot

[ad_1]

  • Industrie gaat meer betalen voor CO2-uitstoot

    Het demissionaire kabinet komt met een verhoging van de CO2-heffing voor grote uitstoters. Dat staat in een Kamerbrief over klimaatmaatregelen bij de voorjaarsnota.
    Volgens het Planbureau voor de Leefomgeving kan de nieuwe heffing de uitstoot van de industrie met enkele megatonnen doen verminderen.
    Het planbureau wijst ook op de risico’s. De industrie kan straks honderden miljoenen euro’s extra per jaar kwijt zijn. De kans bestaat dat bedrijven hun productie daarom zullen verplaatsen naar het bu



  • Vluchten op Schiphol geannuleerd door slecht weer, ook minder HSL-treinen

    Tientallen vluchten van en naar Schiphol lopen maandag vertraging op of worden geschrapt door het weer. Zware windstoten zijn de boosdoener. Daarnaast schrapt de NS treinen op het HSL-traject tussen Amsterdam en Rotterdam.

  • 'Tesla schrapt ruim 10 procent van de banen na tegenvallende verkoop'

    Tesla neemt wereldwijd afscheid van meer dan 10 procent van alle arbeidskrachten, meldt persbureau Reuters op basis van een mail van topman Elon Musk aan het personeel. Bij het bedrijf werken wereldwijd ruim 140.000 mensen.
    De autofabrikant maakt een moeilijke tijd door. De laatste cijfers laten zien dat de vraag naar Tesla’s is teruggelopen. Met name de verkoop van het laatste model, de Cybertruck, valt tegen. Daarnaast is de concurrentie van elektrische auto’s uit China groot.
    Het bedrijf geef

  • Schiphol schrapt tientallen vluchten wegens slechte weer

    Tientallen vluchten van en naar Schiphol lopen maandag vertraging op of worden geschrapt door het weer. Zware windstoten zijn de boosdoener. Daarnaast schrapt de NS treinen op het HSL-traject tussen Amsterdam en Rotterdam.



  • Zware industrie gaat fors meer betalen voor CO2-uitstoot en gebruik van aardgas

    De zware industrie gaat de komende jaren fors meer betalen voor haar CO2-uitstoot en het gebruik van aardgas. Dat is het gevolg van maatregelen die het demissionaire kabinet maandag heeft gepresenteerd in de Voorjaarsnota.

  • Tesla schrapt wereldwijd 10 procent van banen vanwege tegenvallende verkoop

    Tesla gaat wereldwijd meer dan 10 procent van de banen schrappen. Het bedrijf heeft al langere tijd last van teruglopende verkoopcijfers.

  • Tata Steel blijft grootste CO2-uitstoter: meer klimaatimpact dan alle kolencentrales

    Tata Steel in IJmuiden was vorig jaar opnieuw de grootste CO2-uitstoter van Nederland. De staalfabrikant stoot inmiddels zelfs meer uit dan alle Nederlandse kolencentrales bij elkaar. Die draaien minder hard door de groei van het aantal zonnepanelen en windmolens.

  • Schiphol annuleert tientallen vluchten vanwege het slechte weer

    Tientallen vluchten van en naar Schiphol lopen maandag vertraging op of worden geschrapt door het weer. Zware windstoten zijn de boosdoener.



  • Kabinet haalt streep door verlenging subsidie voor tweedehands stekkerauto's

    De subsidie die je kunt krijgen als je een tweedehands elektrische auto koopt, verdwijnt aan het einde van dit jaar. Eerder wilde het kabinet de regeling verlengen tot 2029, maar dat gaat niet door. Dat staat in de Voorjaarsnota die maandag is gepubliceerd.

  • Tientallen vluchten van en naar Schiphol geannuleerd door slecht weer

    Tientallen vluchten van en naar Schiphol lopen maandag vertraging op of worden geschrapt door het weer. Zware windstoten zijn de boosdoener.

  • Eigenaar Douglas, Breitling en Franse voetbalcompetitie naar de Amsterdamse beurs

    Investeringsfonds CVC Capital Partners krijgt binnenkort een notering aan de Amsterdamse beurs. CVC is eigenaar van onder meer cosmeticaketen Douglas, horlogemerk Breitling en Franse en Spaanse voetbalcompetities.
    Het in Luxemburg gevestigde CVC heeft momenteel 186 miljard aan investeringen uitstaan. Vorige maand bracht het fonds de keten Douglas zelfstandig naar de beurs in de Duitse stad Frankfurt.
    CVC heeft ook een Nederlandse link. Zo nam het enkele jaren terug de in Rotterdam gevestigde the

  • Kleine boeren voerden geen mest af en worden door nieuwe regels hard geraakt

    Door aangescherpte regels mogen boeren minder mest op hun land aanbrengen. Hoewel bijna elk boerenbedrijf hierdoor met hogere kosten en soms minder vee zit, raakt de mestcrisis de kleine boer het hardst.

  • Extra miljarden voor Oekraïne, herstel toeslagenschandaal en asielopvang

    Het demissionaire kabinet trekt in de voorjaarsnota extra miljarden uit voor de steun aan Oekraïne, defensie en de asielopvang. Ook blijkt de hersteloperatie van het toeslagenschandaal flink duurder.

  • Eigenaar van parfumerieketen Douglas gaat naar Amsterdamse beurs

    CVC Capital Partners, de eigenaar van cosmetica- en parfumerieketen Douglas, gaat naar de Amsterdamse beurs. De Europese investeringsmaatschappij maakt naar verwachting ergens in de komende weken een beursgang.

  • Olieprijs blijft stabiel na onrustig weekend in het Midden-Oosten

    Het was de verwachting dat de olieprijzen verder zouden oplopen na de Iraanse vergeldingsaanval op Israël in het weekend. Maar dat is (nog) niet gebeurd: de olieprijs is maandagochtend stabiel gebleven.

  • KLM vliegt ook maandag niet naar Tel Aviv

    KLM vliegt ook maandag niet naar de Israëlische stad Tel Aviv. Zondag werd ook al een vlucht geannuleerd, nadat Iran in de nacht van zaterdag op zondag tientallen drones en raketten had afgevuurd op Israël.

  • Samsung is Apple weer voorbij als grootste smartphonemerk

    Apple is er in de eerste drie maanden van 2024 niet in geslaagd Samsung voor te blijven als grootste smartphonemerk. Dat blijkt uit cijfers van marktonderzoeker IDC.

  • Recorddaling CO2-emissie van Nederlandse grote uitstoters, behalve in luchtvaart

    345 van de grootste CO2-uitstoters in Nederland hebben vorig jaar ruim 13 procent minder uitgestoten dan in 2022. Dat is de grootste procentuele daling ooit, meldt de Nederlandse Emissieautoriteit (NEa), die zicht houdt op bedrijven die onder het Europese Emissiehandelssysteem (ETS) vallen. Samen zijn deze ondernemingen goed voor ongeveer de helft van de CO2-uitstoot in Nederland.
    Met name de Nederlandse energiesector springt eruit met een flinke daling. Dat komt doordat bedrijven meer stroom he

  • Mensen met slechtst betaalde banen krijgen er mogelijk niets extra's bij

    Ongeveer 440.000 werknemers in Nederland komen verder onder druk te staan als de extra verhoging van het minimumloon niet doorgaat. Vooral mensen met laagbetaalde banen aan de onderkant van de arbeidsmarkt zijn de dupe.

  • NRC: oud-managers Action konden ruim 50 miljoen euro onbelast incasseren

    Twee oud-managers van de van oorsprong Nederlandse winkelketen Action konden ruim 50 miljoen euro onbelast incasseren via aandelenpakketten. Dat meldt NRC op basis van eigen onderzoek.Het gaat volgens de krant om een Brit die in Nederland commercieel directeur bij het bedrijf was en een Deen die in ons land werkte en financieel directeur was. De krant noemt het na het onderzoek naar belastingontwijking van Charlene de Carvalho-Heineken opnieuw een voorbeeld “van hoe vermogende particulieren en o

  • Eierbal gaat nationaal: 'Maar voor de echte moet je naar Groningen komen'

    In juni wordt de eerste eierbalmachine in gebruik genomen. Dat betekent dat de typisch Groningse snack niet alleen meer in het noorden te vinden zal zijn, maar ook elders in het land. Wat vinden de Groningers daar zelf van?

  • Landbouwminister wilde verbod op onkruidverdelger, maar kabinet had bezwaar

    Demissionair minister Piet Adema (landbouw) pleitte begin oktober in het kabinet voor een verbod op de onkruidverdelger glyfosaat. Dat deed hij vanwege zorgen over een mogelijk verband met de ziekte van Parkinson. De coalitie steunde dit verbod niet. D66 vraagt nu om opheldering.

  • NU+ | Jouw robotstofzuiger kan zomaar betrokken zijn bij een grote cyberaanval

    Steeds meer apparaten zijn slim. Je kunt ze verbinden met je wifinetwerk en daarna bedienen via een app. Maar verschillende apparaten hebben de beveiliging niet op orde of werken niet meer als de fabrikant de ondersteuning beëindigt, waarschuwen experts.

  • Onrust drukt op Israëlische economie, duur luchtafweersysteem draait overuren

    De vergeldingsactie van Iran zorgde zondag voor een klein verlies op de Israëlische aandelenbeurs in Tel Aviv. De Israëlische economie wordt wel flink geraakt door de onrust in het Midden-Oosten en de oorlog met Hamas.

  • Bijna 20 jaar oude iDeal zet eerste stap om Europese betaalstandaard te worden

    ‘Pinnen op internet’. Niet iedereen geloofde in 2005 echt in de manier die banken hadden bedacht om online iets af te rekenen. Slechts vijftig webwinkels probeerden toen ‘de zoveelste betaaluitvinding van banken’ uit.
    Dat is nu wel anders. Door succes in eigen land moet het Nederlandse iDeal de Europese standaard worden om online iets af te rekenen. De komende week zet de betaaltechniek een grote stap in zijn bestaan. Onder de naam Wero moet iDeal de komende jaren het Amerikaanse betaalblok van

  • Kinderen hebben steeds vaker slechte ogen, schermpjes van grote invloed

    Veel vaker dan vroeger worden jonge kinderen bijziend. Bij de oogziekenhuizen zien ze het aantal kinderen met bijziendheidsklachten al jaren toenemen. Schermpjes van telefoons en tablets spelen een grote rol bij de ontwikkeling van de klachten.

  • Crisis bij Boeing, maar vrees niet: 'vliegen is en blijft superveilig'

    Wie alle berichtgeving over de technische mankementen bij Boeing volgt, zou spontaan vliegangst krijgen. Maar dat is niet terecht: vliegen is en blijft de veiligste manier van reizen. Ook als je in een Boeing zit, zeggen experts.
    Dat neemt niet weg dat de problemen bij de Amerikaanse vliegtuigbouwer zeer serieus zijn. Met grote economische gevolgen.Wat is er aan de hand bij Boeing? Die vraag leggen we voor aan luchtvaartexpert Joris Melkert van de TU Delft en aan transporteconoom Rico Luman van

  • CO2 van industrie wordt afgevangen en opgeslagen onder Noordzee

    Na jarenlange discussie wordt er voor het eerst gewerkt aan de afvang en opslag van CO2, afkomstig van de industrie. Over twee jaar moet een flink deel van de uitstoot van Shell, Exxon, Air Products en Air Liquide opgeslagen worden in een leeg gasveld onder de Noordzee.
    Het is het begin van een veel groter project waarin via de Rotterdamse haven CO2 van bedrijven in heel Nederland en daarbuiten uit de lucht wordt gehouden. Met deze techniek, ook wel bekend als CCS (Carbon Capture and Storage), m

  • Duitse autobranche tegen strafheffingen op Chinese stekkerauto's

    Duitse autofabrikanten verzetten zich tegen mogelijke Europese importheffingen op elektrische auto’s uit China. Het Duitse Verband der Automobilindustrie (VDA) vreest negatieve gevolgen als hierdoor een handelsoorlog met China uitbreekt, zegt president Hildegard Müller in een interview met Die Welt.

  • KLM vliegt niet meer over Iran en delen van Israël

    KLM vliegt per direct niet meer over Iran en het grootste deel van Israël. Dit doet de luchtvaartmaatschappij “uit voorzorg” na signalen dat een Iraanse aanval op Israëlische doelen ophanden is. KLM blijft wel vliegen op de Israëlische stad Tel Aviv.



  • [ad_2]

    Bron

    Lees ook deze artikelen

    Ads - Before Footer