Euro daalt nadat Macron vervroegde Franse…

Edward De Groot

[ad_1]

 • Euro daalt nadat Macron vervroegde Franse parlementsverkiezingen uitschrijft

  De waarde van de euro is naar het laagste niveau in bijna een maand tijd gezakt. President Emmanuel Macron schreef na de uitslag van de Europese verkiezingen vervroegde parlementsverkiezingen in Frankrijk uit, waardoor de euro onder druk komt te staan. • Werknemers van BP moeten intieme relaties melden of riskeren ontslag

  Wie voor oliemaatschappij BP werkt, moet een eventuele intieme relatie met een collega melden. Anders riskeert diegene ontslag. Topman Bernard Looney moest het concern vorig jaar verlaten, omdat hij affaires binnen het bedrijf had stilgehouden.

 • EU in de startblokken om Chinese elektrische auto duurder te maken

  De Europese Commissie maakt naar verwachting deze week bekend welke importheffingen op elektrische auto’s uit China er komen. Brussel doet dat in reactie op de veronderstelde zware subsidies die de Chinese overheid aan de sector verstrekt.

 • Export van Nederlandse producten was vorig jaar minder waard

  Er werden vorig jaar minder Nederlandse producten naar andere landen verscheept. De totale waarde van de export was in 2023 ruim 5 procent minder dan in van 2022. • Pas op voor zogenaamde klusjes van Airbnb via WhatsApp

  Heb jij via WhatsApp of sociale media een berichtje ontvangen waarin staat dat je met een simpele opdracht voor bijvoorbeeld Airbnb geld kunt verdienen? Wees dan op je hoede. Oplichters veroorzaken steeds meer financiële schade met zogenoemde voorschotfraude.

 • Oplichters doen zich voor als Airbnb-medewerkers en pakken zo veel geld af

  Heb jij via WhatsApp of sociale media een berichtje ontvangen waarin staat dat je met een simpele opdracht voor bijvoorbeeld Airbnb geld kunt verdienen? Wees dan op je hoede. Oplichters veroorzaken steeds meer financiële schade met zogenoemde voorschotfraude.

 • Einde aan mistige betalingen verzekeraars aan adviseur of vergelijker

  Bedragen die verzekeraars aan jouw financieel adviseurs betalen, komen vanaf juli altijd boven tafel. Zo weten consumenten straks hoeveel hun adviseur of vergelijkingssite verdient aan de hulp bij het afsluiten van je auto- of inboedelverzekering. Er komt een einde aan de ondoorzichtigheid van deze provisiebetalingen.

 • NU+ | Batterijen spelen grote rol op stroomnet Californië: gaat Nederland volgen?

  Inwoners van de Amerikaanse staat Californië die hun lampen aanzetten of op inductie koken, gebruiken steeds vaker stroom uit enorme batterijparken. Die slaan overdag zonne-energie op en geven de stroom ‘s avonds weer terug. Een voorproefje van het Nederlandse energiesysteem van de toekomst? • Colombia verkoopt geen steenkool meer aan Israël wegens 'genocide' in Gaza

  Colombia verkoopt geen steenkool aan Israël “zolang het land de volkerenmoord in de Gazastrook voortzet”, zegt de sociaaldemocratische president Gustavo Petro.

 • Colombia stopt steenkoolverkoop aan Israël om 'genocide' in Gaza

  Colombia schort de verkoop van steenkool aan Israël op “zolang het land de volkerenmoord in de Gazastrook voortzet”. Dit heeft de sociaaldemocratische president Gustavo Petro aangekondigd.

 • Miljoenen kozen te snel voor vast energiecontract en waren zo duur uit

  De meeste huishoudens hebben vorig jaar hun energieprijzen te vroeg vastgezet. Zij betaalden zo tot honderden euro’s te veel omdat stroom en gas sindsdien goedkoper werd. Zonnepanelenklanten profiteren wél, doordat ze langer de gevreesde terugleverkosten voor opgewekte zonnestroom ontlopen.

 • Koks uit Azië halen wordt moeilijker, restaurants vrezen kaalslag

  Aziatische restaurants vinden dat het ze te moeilijk wordt gemaakt om koks uit Azië te halen. Per 1 juli worden de regels daarvoor strenger.
  Nu mogen ze nog als uitzondering op de algemene arbeidsmigratieregels zeer specifieke functie-eisen stellen aan koks, zoals jarenlange ervaring met Aziatisch koken en kennis van de taal en cultuur van bijvoorbeeld China of Thailand.
  Koks die aan die eisen voldoen zijn in Europa moeilijk te vinden en daardoor kunnen restaurants relatief makkelijk werkve

 • Ook Noors staatsfonds keert zich tegen megabeloning voor Elon Musk

  Ook het Noorse staatsinvesteringsfonds keert zich tegen de megabeloning van topman Elon Musk. Norges Bank Investment Management, dat het Noorse beleggingsfonds van ongeveer 1,5 biljoen euro beheert, meldt dit zaterdag.

 • Noors staatsfonds keert zich tegen megabeloning voor Elon Musk

  Het Noorse staatsinvesteringsfonds keert zich tegen de megabeloning van Tesla-topman Elon Musk. Norges Bank Investment Management, dat het Noorse beleggingsfonds van ongeveer 1,5 biljoen euro beheert, meldt dit zaterdag.

 • NU+ | Jouw Instagram-foto's zijn straks trainingsvoer voor AI van Meta

  Meta gebruikt Facebook-berichten en foto’s die je deelt op Instagram vanaf eind deze maand om AI-modellen te trainen. Tenzij je bezwaar indient. Het bedrijf doet vaag over hoe het jouw gegevens precies verwerkt.

 • volgens ECB-president Lagarde is de strijd tegen inflatie nog niet voorbij

  De strijd van de Europese Centrale Bank (ECB) tegen de inflatie is nog niet voorbij en beleidsmakers van de bank moeten daarom waakzaam blijven. Dat schrijft ECB-president Christine Lagarde vrijdag in een opinieartikel dat in verschillende Europese kranten is verschenen.

 • Ondanks renteverlaging is strijd tegen inflatie volgens ECB-baas niet voorbij

  De strijd van de Europese Centrale Bank (ECB) tegen de inflatie is nog niet voorbij en beleidsmakers van de bank moeten daarom waakzaam blijven. Dat vindt ECB-president Christine Lagarde.

 • Witgoedproducent Miele schrapt 1300 banen in Duitsland

  De Duitse witgoedproducent Miele is van plan tot 1300 banen te schrappen in Duitsland als gevolg van een zwakkere vraag naar zijn wasmachines, vaatwassers, stofzuigers, koelkasten, drogers en andere huishoudelijke apparatuur.

 • Grote financiële problemen verwacht bij meer dan 200 gemeenten vanaf 2026

  Gemeentes maken zich grote zorgen over hun financiële situatie. Het angstscenario waar begin dit jaar al voor werd gewaarschuwd, wordt nu ook bevestigd in de voorjaarsnota’s: ruim 200 gemeentes kampen vanaf 2026 met grote financiële tekorten.
  Vanaf 2026 gaat er 2,5 miljard euro minder van het Rijk naar de gemeenten. Het gaat hierbij om beleid van het huidige, demissionaire kabinet. De partijen die onderhandelen over een nieuw kabinet nemen deze plannen waarschijnlijk over. “Dat gaat vr

 • Gasketel blijft in huurwoning: vervanging maar 1 op de 10 keer een warmtepomp

  Gasketels worden in huurwoningen bijna nooit vervangen door warmtepompen. Uit een rondgang van het AD en de regionale dagbladen blijkt dat als een ketel aan vervanging toe is, er negen van de tien keer niet voor een duurzamer alternatief wordt gekozen.
  De krant schreef alle woningcorporaties in ons land aan, 120 organisaties met in totaal 1,2 miljoen socialehuurwoningen reageerden, ongeveer de helft van het totaal. Volgens hen is een warmtepomp vaak geen optie.
  Zo is er bij appartementencomplexe

 • Kabinet wil kinderopvangtoeslag verhogen voor meeste ouders

  Het demissionaire kabinet wil de kinderopvangtoeslag voor veel ouders volgend jaar verhogen. Gezinnen met een gezamenlijk jaarinkomen tussen de 30.000 en 160.000 euro zullen hiervan profiteren.
  De kinderopvangtoeslag wordt vooral verhoogd voor eerste kinderen, voor wie ouders op dit moment relatief weinig toeslag ontvangen. Het kabinet hoopt dat ouders hierdoor na hun eerste kind er vaker voor kiezen om te blijven werken en daarna ook hun jongere kinderen naar de opvang brengen.
  Het kabinet heef

 • Schadeclaims watersnood Duitsland lopen op tot minstens 2 miljard euro

  De schade door de overstromingen in het zuiden van Duitsland gaat verzekeraars minstens 2 miljard euro kosten. Dat zegt GDV, de brancheorganisatie voor Duitse verzekeraars, na een voorlopige schatting.

 • Neutrale verpakking wordt ook voor vapes en sigaren verplicht

  Ook sigaren en elektronische sigaretten moeten verplicht in een neutrale verpakking worden verkocht. Het demissionaire kabinet vindt dit belangrijk omdat de aantrekkelijkheid van de verpakking meespeelt bij het voortzetten van roken en vapen door jongeren.

 • Kinderopvang betaalbaarder voor grote groep ouders

  De kinderopvang wordt volgend jaar toegankelijker en betaalbaarder voor een grote groep ouders. Het demissionair kabinet heeft in totaal 429 miljoen euro uitgetrokken voor de verhoging van de kinderopvangtoeslag.

 • Oranjecamping failliet, vlak voor start EK: 'Hype rond Oranje is weg'

  Een week voor de bal rolt op het Europees Kampioenschap voetbal in Duitsland, is het doek gevallen voor het bedrijf achter de Oranjecamping. Het bedrijf dat de campings voor Oranjefans tijdens voetbaltoernooien nieuw leven wilde inblazen, is failliet verklaard door de rechtbank Amsterdam.
  Vorige week werd al duidelijk dat de Oranjecamping tijdens het komende EK niet zou terugkeren. Een woordvoerder van de Oranje Camping BV spreekt van een samenloop van omstandigheden.
  Zo kreeg het bedrijf van de

 • Verkooptruc werkt: klanten wisselen van energiecontract na telefoontje

  Ongevraagde telefoontjes van energieleveranciers en energieverkopers die aan de deur verschijnen hebben effect. Een op de tien consumenten die afgelopen jaar wisselden van energieleverancier deed dit na zo’n aanbod.
  Dat blijkt uit onderzoek van de Autoriteit Consument & Markt (ACM). De toezichthouder onderzocht via welke weg leveranciers nieuwe klanten kregen.
  Ongeveer een derde van de nieuwe klanten kwam binnen via de website. 14 procent van de klanten nam uit eigen beweging contact op met

 • Minder mosselen beschikbaar door aanhoudende regenval

  Voor mosselliefhebbers kan het de komende tijd wat moeilijker zijn om een volle pan mosselen op tafel te toveren. Zeeuwse mosselkwekers kunnen namelijk minder mosselen leveren die op de bodem van de Oosterschelde leven.

 • Aanhoudende regenval gooit roet in het mosselpannetje

  Voor mosselliefhebbers kan het de komende tijd wat moeilijker zijn om een volle pan mosselen op tafel te toveren. Zeeuwse mosselkwekers kunnen namelijk minder mosselen leveren die op de bodem van de Oosterschelde leven.

 • Tien procent van de consumenten stapt over door telefonische en deurverkoop

  Een op de tien consumenten die het afgelopen jaar een nieuw energiecontract heeft afgesloten, deed dat na een telefoontje of verkoop aan de deur. Dat blijkt uit onderzoek van de Autoriteit Consument & Markt (ACM).

 • Huizenprijzen stijgen volgens DNB dit jaar weer flink door hogere lonen

  Prijzen van koopwoningen stijgen dit jaar met bijna 6 procent. Daar komt volgend jaar nog eens plus bij van ruim 4 procent. Dat voorspelt De Nederlandsche Bank (DNB) vrijdag. Voor starters blijft het daardoor moeilijk op de huizenmarkt. • [ad_2]

  Bron

  Lees ook deze artikelen

  Ads - Before Footer