Duizenden reizigers gedupeerd doordat Transavia…

Edward De Groot


 • Duizenden reizigers gedupeerd doordat Transavia vluchten moet schrappen

  Transavia moet ook dit jaar een aantal vluchten annuleren door een tekort aan vliegtuigen. Het gaat om reizen in de periode tot eind juni. Het besluit raakt duizenden passagiers. • Amazon treedt op tegen namaak: vorig jaar 7 miljoen spullen in beslag genomen

  Webwinkel Amazon treedt hard op tegen nepproducten op de website. Het Amerikaanse bedrijf heeft vorig jaar wereldwijd meer dan zeven miljoen namaakspullen in beslag genomen.

 • Geld lenen voor auto of meubels wordt na lange tijd weer iets goedkoper

  De rente voor leningen voor grote aankopen is na lange tijd weer iets aan het dalen. Daardoor zijn consumenten goedkoper uit als ze bij de bank aankloppen voor geld om bijvoorbeeld een auto te kopen.

 • Schiphol mag tarieven ondanks weerstand van KLM en easyJet fors verhogen

  Luchtvaartmaatschappijen grijpen mis in de strijd tegen hogere tarieven van Schiphol. De luchthaven mag verliezen uit de coronaperiode namelijk doorberekenen aan de vliegmaatschappijen. Ook als die ineens veel meer moeten betalen om het vliegveld te mogen gebruiken. • Duitse treinstakingen lijken voorbij na akkoord over 35-urige werkweek

  De stakingen van Duits treinpersoneel lijken voorbij. Het Duitse spoorbedrijf Deutsche Bahn heeft met vakbond GDL een akkoord bereikt over een werkweek van 35 uur. De stakingen hadden de afgelopen weken ook impact op treinverkeer naar Nederland.

 • Spaarders zetten groter deel van hun geld op buitenlandse rekening

  Nederlanders sparen steeds meer in het buitenland vanwege de hogere rente. Eind 2023 stond er 12,3 miljard euro van Nederlanders op een rekening in andere eurolanden, 1,8 miljard euro meer dan in oktober.

 • Huishoudens die razendsnel energietoeslag uitgaven hielpen ons uit recessie

  Een kwart van de consumptiegroei in de laatste maanden van 2023 werd gedreven door de energietoeslag. Dat hebben economen van ABN AMRO berekend.

 • Florida verbiedt sociale media voor kinderen onder de veertien

  Kinderen onder de veertien mogen straks in de Amerikaanse staat Florida geen accounts op sociale media meer hebben. Daarnaast moeten veertien- en vijftienjarigen toestemming van hun ouders hebben om sociale media te gebruiken. • Liefdadigheidsorganisaties: meer giften in ramadan, ook door Gaza

  Verschillende grote goededoelenorganisaties verwachten dit jaar meer donaties te krijgen tijdens de ramadan. De situatie in Gaza speelt hierbij een rol.
  In de vastenmaand schenken moslims traditioneel veel geld. Soms via hun eigen moskee, maar ook via de Nederlandse tak van grote internationale hulporganisaties.
  “De ramadan is altijd de drukste periode, vooral de laatste tien dagen”, zegt M’hamed Abalhaj van Islamic Relief Nederland. Wereldwijd haalt die organisatie jaarlijks honderden miljoenen

 • Bouwmarkt Hornbach timmert flink aan de weg: groter dan Gamma en Praxis

  Bouwmarktketen Hornbach groeit in Nederland en geeft daarmee onder meer Gamma en Praxis het nakijken. Uit onderzoek van de Consumentenbond blijkt ook dat de bouwmarkt uit Duitsland vaak de laagste prijzen hanteert.

 • Extra loon trekt geen leraren naar scholen met veel kwetsbare kinderen

  Een financieel extraatje zorgt er niet voor dat er meer leraren gaan werken op scholen met veel kwetsbare leerlingen. Deze tijdelijke arbeidsmarkttoelage moet het makkelijker maken om personeel te vinden, maar heeft nog niet het gewenste effect.

 • Recepten op pakjes en zakjes van Conimex en Knorr zijn vaker vegetarisch

  Steeds meer voorgestelde recepten op pakjes met sauzen en kruiden zijn vegetarisch. Dat merkt dierenwelzijnsorganisatie Wakker Dier. Merken als Conimex en Knorr maken minstens de helft van die recepten vegetarisch.

 • Werkstress neemt toe door vergrijzing, mantelzorg en krapte op arbeidsmarkt

  De werkdruk neemt de komende twintig jaar steeds verder toe vanwege vergrijzing, meer mantelzorgtaken en krapte op de arbeidsmarkt. Daardoor is er meer kans op langdurige uitval, terwijl uit cijfers van arbodienstverleners blijkt dat stress nu al een probleem is.

 • Bijna alle EU-landen zien heil in scherper klimaatdoel: 'Niets doen kost meer'

  De meeste Europese lidstaten zien wel heil in een tussentijds klimaatdoel van 90 procent minder broeikasgassen in 2040. Maar daar zitten wel een paar belangrijke randvoorwaarden aan. Dat zeiden de milieuministers van de lidstaten maandag in een debat in Brussel.

 • Milieuministers EU: Ambitieuzer klimaatdoel mogelijk, maar onder voorwaarden

  De meeste Europese lidstaten zien wel heil in een tussentijds klimaatdoel van 90 procent minder broeikasgassen in 2040. Maar daar zitten wel een paar belangrijke randvoorwaarden aan. Dat zeiden de milieuministers van de lidstaten maandag in een debat in Brussel.

 • Miljardenimpuls voor behoud techbedrijven regio Eindhoven

  De roep uit de regio Eindhoven dat de overheid meer moet doen om technologiebedrijven als ASML en NXP voor Nederland te behouden, lijkt te zijn gehoord.
  Het demissionaire kabinet legt de laatste hand aan een plan dat ervoor moet zorgen dat zulke bedrijven in Eindhoven willen blijven. ‘Project Beethoven’, werd het genoemd. En het kabinet is bereid daar flink geld voor uit te trekken, zeggen bronnen tegen de NOS. Maar de onderhandelingen tussen kabinet, bedrijven en de regio gaan tot het laatste m

 • Geen scores met groene blaadjes meer bij Booking na gesprek met waakhond

  Booking.com zegt te stoppen met het beoordelen van duurzame accommodaties op de site in de vorm van groene blaadjes. Autoriteit Consument & Markt (ACM) is met het boekingsbedrijf in gesprek gegaan vanwege “mogelijk misleidende duurzaamheidsclaims”.

 • Bond roept op om leerkrachten met long covid langer in dienst te houden

  De Algemene Onderwijsbond (AOb) roept schoolorganisaties op om uitgevallen leerkrachten met long covid langer dan de gebruikelijke twee jaar door te betalen. Als scholen ze vrijwillig langer in dienst houden, stromen er minder leerkrachten uit het onderwijs.

 • Zeven mannen opgepakt vanwege grootschalige bankhelpdeskfraude

  De politie heeft maandag zeven mannen gearresteerd op verdenking van grootschalige bankhelpdeskfraude. Ze zouden alleen in Oost-Brabant al mensen voor meer dan 125.000 euro hebben opgelicht. Ook zijn er sieraden gestolen.

 • Cyberaanval legt websites van meerdere provincies plat

  De websites van verschillende provincies in ons land zijn maandag onbereikbaar. De sites van onder andere Noord-Holland, Groningen en Noord-Brabant zijn vermoedelijk getroffen door een cyberaanval.

 • Topman van vliegtuigfabrikant Boeing kondigt afscheid aan na crisismaanden

  CEO Dave Calhoun heeft zijn vertrek aangekondigd bij vliegtuigfabrikant Boeing. De aankondiging volgt op een roerige start van 2024, toen losse bouten werden ontdekt bij meerdere Boeing-toestellen. Calhoun wil aan het einde van het jaar opstappen.

 • EU opent vijf onderzoeken naar Apple, Google en Meta onder nieuwe wet

  Ruim twee weken nadat een nieuwe Europese techwet in werking is getreden, opent de Europese Commissie vijf onderzoeken naar enkele van de grootste techbedrijven te wereld. Het gaat om Apple, Alphabet (moederbedrijf van Google) en Meta.
  Het is een duidelijk signaal naar de techsector: de zogeheten Digitale Marktenwet, bedoeld om machtsmisbruik aan te pakken, dient direct serieus genomen te worden. Elk onderzoek bestrijkt een andere potentiële overtreding.
  De brancheorganisatie van grote tech

 • Nieuwe Europese miljardenboetes dreigen voor Apple, Google en Meta

  Apple, Google en Facebook-moederbedrijf Meta overtreden mogelijk nieuwe Europese regels rondom machtsmisbruik. De Europese Commissie heeft een onderzoek ingesteld. Daarmee riskeren de techbedrijven weer hoge boetes.

 • Rokers hoesten veel meer accijns op, automobilisten veel minder

  De accijnsopbrengsten over het afgelopen jaar zijn nog steeds niet terug op het niveau van 2019, voor de coronacrisis. In 2023 werd zo’n 11,6 miljard euro aan gebruiksbelasting geïnd, blijkt uit nieuwe cijfers van statistiekbureau CBS.

 • Huismerkverpakking bevat minder lucht dan A-merk, zegt Consumentenbond

  Wanneer je huismerken met A-merken vergelijkt doe je er goed aan om niet alleen naar de prijzen, maar ook naar de inhoud te kijken. In een huismerkverpakking zit vaak meer dan in dezelfde verpakking van een A-merk, blijkt uit onderzoek van de Consumentenbond.

 • We hadden meer te besteden in 2023, maar veel huishoudens komen niet goed rond

  We hadden in Nederland met z’n allen in 2023 gemiddeld genomen meer te besteden dan in het jaar ervoor. Het CBS meldt dat het zogeheten ‘reëel beschikbaar inkomen’ met 1,4 procent steeg.
  Dat inkomen vertelt welk bedrag alle huishoudens samen tot hun beschikking hebben. De prijsstijgingen zijn erin verrekend. Vanaf het laatste kwartaal van 2022 daalde het reëel beschikbaar inkomen in vergelijking met het jaar ervoor. In de laatste drie maanden van 2023 ging het weer omhoog.
  De toename v

 • Advocaat Gerald Roethof wordt zes weken geschorst voor lekken informatie - Telegraaf.nl

  Advocaat Gerald Roethof wordt zes weken geschorst voor lekken informatie  Telegraaf.nlHele verhaal bekijken via Google Nieuws

 • Huismerkverpakking bevat volgens Consumentenbond minder lucht dan A-merk

  Wanneer je huismerken met A-merken vergelijkt doe je er goed aan om niet alleen naar de prijzen, maar ook naar de inhoud te kijken. In een huismerkverpakking zit vaak meer dan in dezelfde verpakking van een A-merk, blijkt uit onderzoek van de Consumentenbond.

 • Pro-Palestijnse activisten verstoren optreden Lenny Kuhr - de Volkskrant

  Pro-Palestijnse activisten verstoren optreden Lenny Kuhr  de VolkskrantHele verhaal bekijken via Google Nieuws

 • Financiën grootste heikel punt in de formatie: hoe gaan ze alles betalen?  wnl.tvNieuwe informateurs verwachten over acht weken ‘zicht’ op nieuwe premier  NU.nlLive politiek: Formerende partijen vandaag om de tafel over volkshuisvesting en veiligheid  de Volkskrant’Knettervastgelopen’ land overgeleverd aan kwetsbaar experiment  Het Financieele DagbladWat hebben we aan een programkabinet, en wat voor iemand gaat dat leiden? Antwoord op de zes belangrij

 • Bron

  Lees ook deze artikelen

  Ads - Before Footer