We kopen weer volop spullen in de winkelstraat -…

Edward De Groot

[ad_1]

 • We kopen weer volop spullen in de winkelstraat

  De Nederlandse consument kwam vorig kwartaal vaak met volle tassen terug na het winkelen. We kochten ruim 3 procent meer artikelen dan een jaar geleden. Dat is de grootste stijging in twee jaar, meldt statistiekbureau CBS. • Landelijke storing voorbij: pinnen in winkels weer mogelijk

  De landelijke storing die voor problemen zorgde bij pinbetalingen is weer voorbij. Rond 20.30 uur waren de problemen opgelost.

 • Duitse gemeente Grünheide akkoord met omstreden uitbreiding Tesla-fabriek

  De gemeenteraad van Grünheide, in de buurt van Berlijn, heeft toestemming gegeven voor de omstreden uitbreiding van de grote autofabriek van Tesla in die plaats. Milieuactivisten hebben actie gevoerd tegen die uitbreidingsplannen en protesteerden ook tijdens de raadsvergadering.

 • Problemen met pinnen in winkels door landelijke storing

  Door een landelijke storing zijn er in winkels in het hele land problemen met pinnen. De problemen begonnen donderdag om 18.00 uur. • Wie profiteert er van de afspraken in het coalitieakkoord?

  Er moet door het nieuwe kabinet nog veel worden ingevuld de komende tijd, maar er zijn ook al concrete maatregelen aangekondigd in het akkoord. De vier partijen achter het akkoord willen onder andere dat werken meer gaat lonen voor middeninkomens. Welke plannen zijn er voor bijvoorbeeld lastenverlichting, en welk effect kunnen die hebben?
  Werken
  Eén van de belangrijkste dingen die de vier coalitiepartijen willen is lastenverlaging. Voor werkende middeninkomens moet dat bijvoorbeeld gebeur

 • Bijna 5,5 miljoen mensen gingen van, naar of via Schiphol in april

  Bijna 5,5 miljoen mensen reisden afgelopen maand van, naar of via luchthaven Schiphol. Dat is een toename van 7 procent ten opzichte van vorig jaar. De meeste passagiers gingen naar Groot-Brittannië, Spanje, Italië en de Verenigde Staten.

 • Inspectie: werk bagageafhandelaren Schiphol nog steeds te zwaar

  Het werk in de bagagekelders van Schiphol is nog steeds te zwaar. De Arbeidsinspectie wil daarom vier bagage-afhandelaren opnieuw een zogenoemde last onder dwangsom opleggen, een boete die ze moeten betalen als de werkomstandigheden niet verbeteren.
  Vorig jaar kregen alle zes de bagage-afhandelaren op Schiphol zo’n last onder dwangsom opgelegd, omdat er niet genoeg gebruik werd gemaakt van bijvoorbeeld tilhulpen om werknemers te ontzien.
  Ook moesten de werkgevers ervoor zorgen dat de werkzaamhed

 • Veel klachten over onzorgvuldige bezorging post en pakketten

  Er komen bij de Autoriteit Consument & Markt (ACM) veel klachten binnen over de bezorging van post en pakketten. Vaak gebeurt dat onzorgvuldig of te laat, terwijl we wel meer zijn gaan betalen. • Studenten van de 'pechgeneratie' krijgen tegemoetkoming, geen rentebevriezing

  PVV, VVD, NSC en BBB hebben besloten om studenten van ‘de pechgeneratie’ een tegemoetkoming te geven voor hun opgebouwde studieschuld. Er komt dus definitief geen renteverlaging of -bevriezing.

 • Klassieke strijd adidas en Nike loopt op voor EK voetbal

  De klassieke strijd tussen adidas en Nike loopt vlak voor het Europees Kampioenschap voetbal in Duitsland weer op. Beide merken hopen elkaar bij ieder toernooi af te troeven in de verkoop van voetbalartikelen.

 • Brussel onderzoekt of Facebook en Instagram verslavend zijn voor kinderen

  De Europese Commissie heeft een diepgravend onderzoek aangekondigd naar Facebook-moederbedrijf Meta. De toezichthouder onderzoekt of Facebook en Instagram verslavend zijn voor kinderen. Daarnaast kijkt de waakhond of het socialenetwerkbedrijf de privacy van jonge gebruikers respecteert.

 • Waakhond: 'Slechtere postbezorging en prijsverhogingen op gespannen voet'

  De Autoriteit Consument & Markt (ACM) maakt zich zorgen over de dalende kwaliteit van de bezorging van brieven en pakketjes, vooral omdat het tegelijkertijd steeds duurder wordt om iets te versturen. Dit staat op gespannen voet met elkaar, benadrukt de waakhond in de Post- en pakketmonitor over 2023.
  Hierin schrijft de ACM dat de omzet in de postmarkt vorig jaar gestegen is. Maar “tegelijkertijd horen we dat veel consumenten en zakelijke verzenders ervaren dat de kwaliteit van de dienstverle

 • Europese klacht tegen webwinkel Temu: 'Manipulatief en oneerlijk'

  De Chinese webwinkel Temu heeft een gezamenlijke klacht gekregen van zeventien Europese consumentenbelangenorganisaties, waaronder de Nederlandse Consumentenbond. De populaire webwinkel is relatief nieuw, maar houdt zich volgens de organisaties niet aan de Europese wet. Het bedrijf zou gebruikmaken van dark patterns, verboden technieken die online worden gebruikt om de consument te beïnvloeden.
  “Temu is razend populair in Europa, maar opereert niet op een eerlijke manier. Het bedrijf houdt

 • Nergens ter wereld wonen zoveel miljonairs als in New York

  In New York wonen maar liefst 349.500 miljonairs. Daarmee is het de stad met de meeste rijke personen ter wereld. De regio rondom San Francisco staat op de tweede plek. Amsterdam moet het doen met de 28e positie.

 • Nergens ter wereld wonen zo veel miljonairs als in New York

  In New York wonen maar liefst 349.500 miljonairs. Daarmee is het de stad met de meeste rijke personen ter wereld. De regio rondom San Francisco staat op de tweede plek. Amsterdam moet het doen met de 28e positie.

 • Nieuwe coalitie wil salderingsregeling zonnepanelen alsnog schrappen in 2027

  De salderingsregeling, die het voor eigenaren van zonnepanelen mogelijk maakt om hun eigen energieopwek ‘weg te strepen’ tegen hun verbruik, wordt alsnog geschrapt door het nieuwe kabinet. De coalitie van PVV, NSC, VVD en BBB wil hem zelfs sneller afschaffen dan het kabinet-Rutte IV van plan was.

 • Na Kijkwijzer nu ook een Gamewijzer met leeftijdsadvies en tips voor ouders

  De organisatie achter de Kijkwijzer komt met een Gamewijzer. Naast een leeftijdsadvies geeft de Gamewijzer ouders en opvoeders informatie en tips over hoe ze kunnen omgaan met games en hun gamende kinderen.

 • Klachten over dark patterns en gebrekkige informatie bij webwinkel Temu

  De Consumentenbond en organisaties uit zestien andere Europese landen hebben een klacht ingediend over Temu. Volgens de consumentenorganisaties geeft de Chinese webwinkel te weinig informatie en gebruikt het ‘dark patterns’, digitale technieken om klanten te beïnvloeden.

 • Werkloosheid licht gestegen door voortmodderende economie

  Zo’n 375.000 mensen hebben vorige maand werkloos thuisgezeten, oftewel 3,7 procent van de beroepsbevolking. Dat is een groter aantal dan drie maanden eerder. Dit komt vooral doordat de economie hapert.

 • Lessen voor 'nieuwe' Vinexwijken: hou de ruimte flexibel

  Vinexwijken hebben zich de laatste jaren ontwikkeld tot woonwijken voor rijkere gezinnen, concludeert het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL) in een onderzoek. Bij nieuwe grote bouwplannen moet het mogelijk blijven om de wijk aan te passen aan de veranderende vraag, luidt een van de adviezen.
  Vinexwijken zijn gebouwd voor middenklassegezinnen uit de steden, en later zijn er vooral grotere en duurdere gezinskoopwoningen bijgebouwd. In Vinexwijken is er nauwelijks gebouwd voor armere huishoudens

 • Voor ouderen en starters is in Vinex-wijken amper plaats

  De Vinex-wijken, waarvan er in Nederland vele tientallen zijn, zijn volgens onderzoek te veel gericht op gezinnen met een hoog inkomen. Daardoor is er voor starters te weinig plek. Ook ouderen die kleiner willen wonen, kunnen er nauwelijks terecht.

 • Nederlandse luchtvaart is krimp nog niet te boven

  In de eerste maanden van dit jaar reisden 16,3 miljoen reizigers via de vijf grootste Nederlandse luchthavens. Dat zijn er ruim twee miljoen meer dan een jaar eerder, maar nog altijd minder dan de iets meer dan zeventien miljoen passagiers die in 2019 van, naar of via Nederland vlogen.

 • Kunnen bedrijven van de pro-Palestijnse boycots af komen?

  De wereldwijde pro-Palestijnse consumentenboycots die multinationals als Starbucks en Zara al maanden treffen, lijken voorlopig niet voorbij. Vooral koffieketen Starbucks lijkt zwaar te worden geraakt door de boycot. De marktwaarde daalde sinds november met 11 miljard, en de omzet met twee procent. Het bedrijf ging eerder deze maand om die reden hard onderuit op de aandeelbeurzen. Volgens Starbucks hebben de boycots “grote impact op de verkoop”.
  Uit protest tegen het geweld in Gaza boycotten con

 • Twee miljoen voetbalfans verwacht op Duitse luchthavens tijdens EK

  Duitse luchthavens verwachten zo’n twee miljoen voetbalfans tijdens het Europees Kampioenschap voetbal dat op 14 juni begint. Ruim vijfhonderd extra vluchten worden uitgevoerd.

 • Warmtepompsubsidie komt vooral terecht bij mensen met veel geld

  De overheidssubsidie op duurzame warmtepompen komt vooral terecht bij mensen die relatief veel geld verdienen en in grote huizen wonen. Het lukt de overheid niet met de subsidie alle Nederlanders te bereiken, constateert de Algemene Rekenkamer.

 • Warmtepompsubsidie gaat vooral naar mensen met diepe zakken en een groot huis

  De overheidssubsidie op duurzame warmtepompen komt vooral terecht bij mensen die relatief veel geld verdienen en in grote huizen wonen. Het lukt de overheid niet met de subsidie alle Nederlanders te bereiken, constateert de Algemene Rekenkamer.

 • Kabinet kan niet alle ambities waarmaken door personeelstekort ministeries

  Het demissionaire kabinet is niet in staat om alle politieke ambities waar te maken. Veel ministeries en uitvoeringsinstanties hebben te maken met een personeelstekort om het beleid uit kunnen voeren.

 • CBS: Nederland is rijk en gelukkig, welvaart wel ten koste van latere generaties

  Mensen in Nederland zijn in het algemeen tevreden met hun leven en verschillende aspecten daarvan, zoals hun woonomgeving, sociale leven en de balans tussen werk en vrije tijd. Dat concludeert het Centraal Bureau voor de Statistiek in het jaarlijkse grote rapport over de zogeheten brede welvaart.
  Het CBS bracht de welvaart in beeld op basis van dertien maatstaven die gaan over zaken als welzijn, materiële welvaart, gezondheid, werk en vrije tijd, wonen, samenleving, veiligheid en milieu.
  “N

 • ABN Amro leent meer geld uit aan huishoudens en bedrijven

  De winst van ABN Amro is de afgelopen kwartaal gestegen. Onder de streep maakte de bank 674 miljoen euro winst, nog steeds dankzij de hogere rente, blijkt uit de kwartaalcijfers. In dezelfde periode vorig jaar was de winst nog 523 miljoen euro.
  De bank heeft meer geld uitgeleend aan bedrijven en aan huishoudens voor hypotheken. In totaal verdiende de bank aan rente inkomsten bijna 1,6 miljard euro.
  Stijgende huizenprijzen
  De hypotheekportefeuille van de bank steeg met 800 miljoen euro. ABN Amro

 • Ook Vattenfall brengt voortaan terugleverkosten in rekening

  Na Eneco brengt ook Vattenfall terugleverkosten in rekening bij klanten met een variabel contract en zonnepalen, of klanten met een nieuw vast contract dat ingaat vanaf 1 juli. • [ad_2]

  Bron

  Lees ook deze artikelen

  Ads - Before Footer