Waarom een draagarmstelling zo handig is in jouw magazijn

Edward De Groot

Stel je voor: je loopt het magazijn binnen, klaar om die grote lading goederen op te slaan. Maar wacht, waar ga je al die lange materialen laten? Geen zorgen, daar komt de draagarmstelling om de hoek kijken! Maar wat maakt zo’n stelling eigenlijk zo handig? Dat lees je allemaal in deze blog.

Wat is een draagarmstelling?

Laten we eerst eens kijken naar wat een draagarmstelling eigenlijk is. Het is eigenlijk gewoon een stellage, net zoals die planken in de garage waar je je gereedschap op bewaart, maar dan speciaal ontworpen om lange materialen op te slaan. Denk aan buizen, planken, of andere lange voorwerpen. Het heeft brede armsteunen waar de materialen op kunnen worden geplaatst, waardoor ze gemakkelijk te bereiken zijn voor heftrucks of andere apparatuur.

De draagarmen zijn van staal, waardoor het draagvermogen van een draagarmstelling ook groot is. Zo kun je er ook voldoende zware materialen op opslaan.

Makkelijk te vinden en bespaar ruimte

Waarom zou je nu precies een draagarmstelling willen gebruiken in jouw magazijn? Stel je voor dat je een heleboel lange materialen hebt die allemaal dezelfde soort zijn. In plaats van die materialen allemaal op aparte plekken op te slaan, kun je ze gewoon allemaal achter elkaar in de draagarmstelling plaatsen. Dat bespaart niet alleen ruimte, maar het maakt het ook een stuk makkelijker om de materialen te vinden wanneer je ze nodig hebt.

Superflexibel

En weet je wat het mooie is? Een draagarmstelling is superflexibel. Je kunt er zoveel of zo weinig materialen in opslaan als je wilt, en je kunt de indeling altijd aanpassen aan jouw behoeften. Dus als je opeens een grote lading lange materialen binnenkrijgt, hoef je je geen zorgen te maken dat je geen plek hebt om ze op te slaan. Je schuift gewoon een paar materialen aan de kant en maakt ruimte voor de nieuwe lading.

Verminder het risico op ongelukken

Maar laten we ook eens kijken naar de veiligheidsvoordelen van draagarmstellingen. Door materialen dicht op elkaar te kunnen opslaan, vermindert een draagarmstelling het risico op ongelukken in het magazijn. Bovendien kunnen draagarmstellingen worden uitgerust met speciale veiligheidsvoorzieningen zoals stootbuffers en beschermende palen. Deze verminderen de kans op schade aan goederen en apparatuur. Met een goed ontworpen en correct geïnstalleerde draagarmstelling kun je dus niet alleen ruimte besparen en efficiënter werken, maar ook de veiligheid van jouw magazijn verbeteren.

Dus, samengevat, waarom is een draagarmstelling zo handig in jouw magazijn? Het bespaart ruimte, het is flexibel aan te passen aan jouw behoeften, het verbetert de efficiëntie van jouw magazijn én het vermindert het risico op ongelukken. Wat wil je nog meer?

Dus als je op zoek bent naar een slimme manier om jouw lange materialen op te slaan, hoef je niet verder te zoeken dan een draagarmstelling. Bekijk het aanbod draagarmstellingen van Stellingstunt en profiteer van de hoge kwaliteit!

Bron

Lees ook deze artikelen

Ads - Before Footer