Voor ouderen en starters is in Vinex-wijken amper…

Edward De Groot


 • Voor ouderen en starters is in Vinex-wijken amper plaats

  De Vinex-wijken, waarvan er in Nederland vele tientallen zijn, zijn volgens onderzoek te veel gericht op gezinnen met een hoog inkomen. Daardoor is er voor starters te weinig plek. Ook ouderen die kleiner willen wonen, kunnen er nauwelijks terecht. • Nederlandse luchtvaart is krimp nog niet te boven

  In de eerste maanden van dit jaar reisden 16,3 miljoen reizigers via de vijf grootste Nederlandse luchthavens. Dat zijn er ruim twee miljoen meer dan een jaar eerder, maar nog altijd minder dan de iets meer dan zeventien miljoen passagiers die in 2019 van, naar of via Nederland vlogen.

 • Twee miljoen voetbalfans verwacht op Duitse luchthavens tijdens EK

  Duitse luchthavens verwachten zo’n twee miljoen voetbalfans tijdens het Europees Kampioenschap voetbal dat op 14 juni begint. Ruim vijfhonderd extra vluchten worden uitgevoerd.

 • Warmtepompsubsidie komt vooral terecht bij mensen met veel geld

  De overheidssubsidie op duurzame warmtepompen komt vooral terecht bij mensen die relatief veel geld verdienen en in grote huizen wonen. Het lukt de overheid niet met de subsidie alle Nederlanders te bereiken, constateert de Algemene Rekenkamer. • Warmtepompsubsidie gaat vooral naar mensen met diepe zakken en een groot huis

  De overheidssubsidie op duurzame warmtepompen komt vooral terecht bij mensen die relatief veel geld verdienen en in grote huizen wonen. Het lukt de overheid niet met de subsidie alle Nederlanders te bereiken, constateert de Algemene Rekenkamer.

 • Kabinet kan niet alle ambities waarmaken door personeelstekort ministeries

  Het demissionaire kabinet is niet in staat om alle politieke ambities waar te maken. Veel ministeries en uitvoeringsinstanties hebben te maken met een personeelstekort om het beleid uit kunnen voeren.

 • CBS: Nederland is rijk en gelukkig, welvaart wel ten koste van latere generaties

  Mensen in Nederland zijn in het algemeen tevreden met hun leven en verschillende aspecten daarvan, zoals hun woonomgeving, sociale leven en de balans tussen werk en vrije tijd. Dat concludeert het Centraal Bureau voor de Statistiek in het jaarlijkse grote rapport over de zogeheten brede welvaart.
  Het CBS bracht de welvaart in beeld op basis van dertien maatstaven die gaan over zaken als welzijn, materiële welvaart, gezondheid, werk en vrije tijd, wonen, samenleving, veiligheid en milieu.
  “N

 • ABN Amro leent meer geld uit aan huishoudens en bedrijven

  De winst van ABN Amro is de afgelopen kwartaal gestegen. Onder de streep maakte de bank 674 miljoen euro winst, nog steeds dankzij de hogere rente, blijkt uit de kwartaalcijfers. In dezelfde periode vorig jaar was de winst nog 523 miljoen euro.
  De bank heeft meer geld uitgeleend aan bedrijven en aan huishoudens voor hypotheken. In totaal verdiende de bank aan rente inkomsten bijna 1,6 miljard euro.
  Stijgende huizenprijzen
  De hypotheekportefeuille van de bank steeg met 800 miljoen euro. ABN Amro • Ook Vattenfall brengt voortaan terugleverkosten in rekening

  Na Eneco brengt ook Vattenfall terugleverkosten in rekening bij klanten met een variabel contract en zonnepalen, of klanten met een nieuw vast contract dat ingaat vanaf 1 juli.

 • Na lichte groei, nu weer kleine krimp van Nederlandse economie

  De Nederlandse economie kwakkelt. In het eerste kwartaal van dit jaar kromp de economie met 0,1 procent, blijkt uit cijfers van het CBS (Centraal Bureau voor de Statistiek). Eind vorig jaar was er voor het eerst in negen maanden juist weer sprake van een kleine groei. Die is nu dus weer ten einde.
  “Dit past toch wel een beetje in het economische beeld waar we al anderhalf jaar inzitten van stagnatie en lichte krimp”, zegt CBS hoofdeconoom Peter Hein van Mulligen. “Eind vorig jaar was het nog pos

 • Nederlandse economie kromp vorig kwartaal en leidt tot somberheid in Brussel

  Na een korte opleving eind vorig jaar is de Nederlandse economie afgelopen kwartaal weer in de min gedoken. Daarmee is het de vierde krimp in vijf kwartalen. De EU is daardoor minder positief over de economische vooruitzichten in ons land.

 • Nederlandse economie krimpt door kwakkelende industrie

  Na een korte opleving eind vorig jaar dook de economie afgelopen kwartaal weer in de min. Het gaat om een kleine krimp van 0,1 procent. Daarmee is het de vierde krimp in vijf kwartalen. Dat blijkt uit cijfers van statistiekbureau CBS.

 • Reiskosten- en thuiswerkvergoeding meestal gelijk aan belastingvrijstelling

  De meeste werkgevers betalen hun werknemers vergoedingen voor reiskosten en thuiswerken die overeenkomen met het fiscale maximum. Dat is de vergoeding per kilometer of dag waar geen belasting over betaald hoeft te worden.

 • Boeing wacht mogelijk alsnog strafzaak om dodelijke crashes 737 MAX

  Het Amerikaanse ministerie van Justitie overweegt vliegtuigfabrikant Boeing alsnog te vervolgen voor de twee dodelijke crashes met de 737 MAX in 2018 en 2019. Dat toestel was toen net geïntroduceerd en bleek allerlei mankementen te vertonen.

 • Verhuurders vaak de fout in met ingewikkelde servicekosten

  Huurders hebben afgelopen jaar opvallend veel vaker aan de bel getrokken bij de Huurcommissie over de servicekosten. De commissie ziet dat deze kosten steeds complexer worden en dat zowel verhuurders als huurders het ingewikkeld vinden.

 • Google-zoekmachine krijgt kunstmatige intelligentie: 'Grootste update in 25 jaar'

  Je kunt Google binnenkort niet alleen gebruiken om te zoeken, maar ook om vragen aan te stellen of opdrachten te geven. Kunstmatige intelligentie gaat die vragen beantwoorden en opdrachten uitvoeren, heeft de zoekgigant aangekondigd.

 • Google komt met eigen versie van ChatGPT in zijn zoekmachine

  Je kunt Google binnenkort niet alleen gebruiken om te zoeken, maar ook om vragen aan te stellen of opdrachten te geven. Kunstmatige intelligentie gaat die vragen beantwoorden en opdrachten uitvoeren, heeft de zoekgigant aangekondigd.

 • Verschil in rente innen en uitkeren legt ABN AMRO geen windeieren

  ABN AMRO heeft zijn winst afgelopen kwartaal zien groeien naar 674 miljoen euro. Dat kwam onder meer doordat het bedrijf veel inkomsten had door zijn rentebeleid. Ook verlaging van de uitgaven hielp hierbij.

 • Rentebeleid draagt bij aan stevige winst voor ABN AMRO

  ABN AMRO zag zijn winst afgelopen kwartaal groeien naar 674 miljoen euro. Dat kwam onder meer doordat het bedrijf veel inkomsten had door zijn rentebeleid. Ook verlaging van de uitgaven hielp hierbij.

 • Contactloos betalen steeds populairder: een derde jongeren gebruikt amper contant geld

  Contactloos betalen wordt steeds populairder. Ruim de helft van de Nederlanders (53 procent) betaalt dagelijks met de smartphone. Een op de drie jongeren geeft zelfs bijna nooit meer gebruik te maken cash.

 • Contactloos betalen steeds populairder: een derde jongeren gebruikt amper cash

  Contactloos betalen wordt steeds populairder. Ruim de helft van de Nederlanders (53 procent) betaalt dagelijks met de smartphone. Een op de drie jongeren geeft aan zelfs bijna nooit meer gebruik te maken van cash.

 • Contactloos betalen is populair: een derde van jongeren gebruikt amper cash

  Contactloos betalen wordt steeds populairder. Ruim de helft van de Nederlanders (53 procent) betaalt dagelijks met de smartphone. Een op de drie jongeren zegt zelfs bijna nooit meer met cash te betalen.

 • Supermarkten verliezen met tabaksverbod meer dan alleen omzet

  Nog anderhalve maand en dan mogen supermarkten geen tabak meer verkopen. Dat scheelt ze miljarden euro’s aan omzet, maar ook de winst én verkoopbonussen die ze sinds jaar en dag van tabaksfabrikanten krijgen. Bovendien vrezen de winkels klandizie te verliezen.

 • Krapte op arbeidsmarkt neemt iets af: spanning blijft hoog

  De krapte op de arbeidsmarkt is in het eerste kwartaal van dit jaar iets afgenomen. Maar met 110 vacatures per 100 werklozen is de spanning nog steeds hoog.

 • Meta stopt met Workplace, de zakelijke versie van Facebook

  Meta, het moederbedrijf van Facebook, stopt met Workplace. Dat is de zakelijke versie van Facebook. Gebruikers kunnen de dienst tot augustus 2025 nog normaal gebruiken.

 • Blue Origin hervat twee jaar na crash toeristische ruimtevluchten

  Blue Origin hervat naar verwachting op 19 mei zijn ruimtevluchten voor toeristen. Het ruimtevaartbedrijf van Amazon-oprichter Jeff Bezos stopte twee jaar geleden met bemande ruimtevluchten nadat de lancering van een raket mislukte.

 • Tik op de vingers voor Fortnite kan gevolgen hebben voor andere games

  Kunnen meer gamemakers boetes voor misleidende advertenties verwachten na de sanctie voor Fortnite-maker Epic Games? Of gaan gamemakers zelf hun spellen aanpassen? Het zijn vragen die leven nu de Autoriteit Consument & Markt (ACM) de ontwikkelaar van het razendpopulaire Fortnite een boete van 1,1 miljoen euro heeft opgelegd. De beboete verkoopmethodes in het spel worden ook door andere games toegepast.
  Dat een gamemaker wordt aangesproken op reclames is uniek. De boete kan ook gevolgen gaan

 • Veel ongewenst gedrag en hoge werkdruk op Nederlandse universiteiten

  De werksfeer op universiteiten moet beter. Personeel heeft last van een hoge werkdruk en ruim de helft van de medewerkers ervaart ongewenst gedrag. Dat meldt de Nederlandse Arbeidsinspectie, die onderzoek deed bij veertien universiteiten.

 • VS pakt China aan met extra heffingen op auto's, chips en staal

  De Verenigde Staten verhogen de importtarieven op tal van Chinese goederen. De hogere heffingen zijn vooral gericht op strategische sectoren zoals elektrische auto’s, chips, batterijen, staal en belangrijke mineralen.

 • Na 2030 niet op alle momenten genoeg stroom: 'Plan van aanpak nodig'

  Rond het jaar 2033 zal er niet meer op elk uur van het jaar voldoende elektriciteit beschikbaar zijn in Nederland. Het betekent niet dat ons licht zal uitvallen, maar netbeheerder TenneT hoopt wel dat het kabinet met een plan van aanpak komt.

 • Bron

  Lees ook deze artikelen

  Ads - Before Footer