volgens ECB-president Lagarde is de strijd tegen…

Edward De Groot

[ad_1]

 • volgens ECB-president Lagarde is de strijd tegen inflatie nog niet voorbij

  De strijd van de Europese Centrale Bank (ECB) tegen de inflatie is nog niet voorbij en beleidsmakers van de bank moeten daarom waakzaam blijven. Dat schrijft ECB-president Christine Lagarde vrijdag in een opinieartikel dat in verschillende Europese kranten is verschenen. • Witgoedproducent Miele schrapt 1300 banen in Duitsland

  De Duitse witgoedproducent Miele is van plan tot 1300 banen te schrappen in Duitsland als gevolg van een zwakkere vraag naar zijn wasmachines, vaatwassers, stofzuigers, koelkasten, drogers en andere huishoudelijke apparatuur.

 • Schadeclaims watersnood Duitsland lopen op tot minstens 2 miljard euro

  De schade door de overstromingen in het zuiden van Duitsland gaat verzekeraars minstens 2 miljard euro kosten. Dat zegt GDV, de brancheorganisatie voor Duitse verzekeraars, na een voorlopige schatting.

 • Neutrale verpakking wordt ook voor vapes en sigaren verplicht

  Ook sigaren en elektronische sigaretten moeten verplicht in een neutrale verpakking worden verkocht. Het demissionaire kabinet vindt dit belangrijk omdat de aantrekkelijkheid van de verpakking meespeelt bij het voortzetten van roken en vapen door jongeren. • Kinderopvang betaalbaarder voor grote groep ouders

  De kinderopvang wordt volgend jaar toegankelijker en betaalbaarder voor een grote groep ouders. Het demissionair kabinet heeft in totaal 429 miljoen euro uitgetrokken voor de verhoging van de kinderopvangtoeslag.

 • Minder mosselen beschikbaar door aanhoudende regenval

  Voor mosselliefhebbers kan het de komende tijd wat moeilijker zijn om een volle pan mosselen op tafel te toveren. Zeeuwse mosselkwekers kunnen namelijk minder mosselen leveren die op de bodem van de Oosterschelde leven.

 • Aanhoudende regenval gooit roet in het mosselpannetje

  Voor mosselliefhebbers kan het de komende tijd wat moeilijker zijn om een volle pan mosselen op tafel te toveren. Zeeuwse mosselkwekers kunnen namelijk minder mosselen leveren die op de bodem van de Oosterschelde leven.

 • Tien procent van de consumenten stapt over door telefonische en deurverkoop

  Een op de tien consumenten die het afgelopen jaar een nieuw energiecontract heeft afgesloten, deed dat na een telefoontje of verkoop aan de deur. Dat blijkt uit onderzoek van de Autoriteit Consument & Markt (ACM). • Huizenprijzen stijgen volgens DNB dit jaar weer flink door hogere lonen

  Prijzen van koopwoningen stijgen dit jaar met bijna 6 procent. Daar komt volgend jaar nog eens plus bij van ruim 4 procent. Dat voorspelt De Nederlandsche Bank (DNB) vrijdag. Voor starters blijft het daardoor moeilijk op de huizenmarkt.

 • Wereldwijde voedselprijzen stijgen voor derde maand op rij

  De voedselprijzen zijn in mei wereldwijd opnieuw gestegen, aangezien er meer betaald moet worden voor granen en zuivelproducten. De prijzen voor suiker en plantaardige oliën waren juist lager.

 • Britse bankbiljetten met koning Charles nog niet overal in VK geaccepteerd

  De nieuwe bankbiljetten met het portret van de Britse koning Charles kunnen nog niet overal in het Verenigd Koninkrijk worden gebruikt. Zo worden de briefjes niet geaccepteerd door ticketautomaten van de metro in de Schotse stad Glasgow.

 • Politiebureaus met publieksfunctie 11 juni dicht door actie voor vroegpensioen

  Alle politiebureaus met een publieksfunctie in het hele land gaan dinsdag voor 24 uur dicht. Dat betekent dat er geen afspraken gemaakt kunnen worden voor aangiftes. Ook kunnen er geen documenten afgegeven worden. De politiebonden voeren actie voor een “fatsoenlijk vroegpensioen”.

 • Samsung-personeel legt voor het eerst in 45 jaar het werk neer

  Werknemers van Samsung Electronics staken vrijdag voor het eerst in het 45-jarig bestaan van het Zuid-Koreaanse bedrijf. De mogelijke staking kan gevolgen hebben voor de mondiale toeleveringsketens van halfgeleiders, maar analisten verwachten dat niet.

 • Consumenten gaven in april meer uit aan horeca, openbaar ,vervoer en kleding

  Consumenten hebben afgelopen maand meer goederen en diensten gekocht. Zij gaven in april 0,6 procent meer uit dan in dezelfde maand vorig jaar.

 • Hongarije koopt samen met Frans bedrijf luchthaven Boedapest in miljardendeal

  Hongarije en het Franse bouwbedrijf Vinci hebben voor 4,3 miljard euro de luchthaven van Boedapest gekocht. Daarmee krijgt premier Viktor Orbán een belangrijke troef in handen, die hij al jaren op het oog heeft.

 • Starship-raket van SpaceX keert voor het eerst terug op aarde na vlucht

  De Starship, de grootste raket ooit, is succesvol teruggekeerd naar de aarde en geland in de Indische Oceaan. Het is de eerste keer dat de raket van SpaceX, het ruimtevaartbedrijf van miljardair Elon Musk, de vlucht door de dampkring overleeft.

 • Starship-raket van SpaceX keert voor het eerst terug op aarde

  De Starship, de grootste raket ooit, is succesvol teruggekeerd naar de aarde en geland in de Indische Oceaan. Het is de eerste keer dat de raket van SpaceX, het ruimtevaartbedrijf van miljardair Elon Musk, de vlucht door de dampkring overleeft.

 • Noren vinden tot nu toe grootste voorraad zeldzame aardmetalen van Europa

  Een Noorse mijnbouwgroep zegt de grootste voorraad van zeldzame aardmetalen van Europa te hebben ontdekt in het zuidoosten van het land. De metalen, die Europa nu nog vooral uit China haalt, zijn erg belangrijk bij de energietransitie.

 • Noren vinden grootste voorraad zeldzame aardmetalen van Europa

  Een Noorse mijnbouwgroep zegt de grootste voorraad van zeldzame aardmetalen van Europa te hebben ontdekt in het zuidoosten van Noorwegen. De metalen, die Europa nu nog vooral uit China haalt, zijn belangrijk voor de energietransitie.

 • Vijf vragen over uitspraak Hoge Raad: 'Flinke kluif voor Belastingdienst'

  Er ligt opnieuw een belangrijke uitspraak van de Hoge Raad met grote gevolgen voor de Belastingdienst. Het hoogste rechtsorgaan in Nederland vindt dat mensen met vermogen alleen belasting hoeven te betalen over de daadwerkelijk behaalde winst op dat vermogen, rendement dus, en niet op een schatting daarvan, zoals de Belastingdienst doet. Dat kan de schatkist miljarden euro’s gaan kosten.
  Vijf vragen over de uitspraak van de Hoge Raad.
  Waar gaat deze zaak over?
  Die heeft alles te maken met ‘box 3

 • Een op zes ov-reizigers checkt in met pinpas of creditcard

  Een jaar na de introductie van inchecken met je betaalpas of mobiel wordt steeds vaker op die manier betaald in het openbaar vervoer. Bij ongeveer 15 procent van alle reizen gaat het inchecken via OVpay.

 • NU+ | Wat betekent lagere ECB-rente voor spaarrekening en hypotheek?

  De Europese Centrale Bank verlaagde donderdag voor het eerst in vijf jaar zijn rente. De toezichthouder denkt dat de inflatie onder controle is en wil nu de economie aanjagen. Maar betekent dit dat prijzen niet meer stijgen? En dat de hypotheekrente straks daalt?

 • De ECB verlaagt de rente: is de inflatie nu onder controle?

  De Europese Centrale Bank verlaagde donderdag voor het eerst in vijf jaar zijn rente. De toezichthouder denkt dat de inflatie onder controle is en wil nu de economie aanjagen. Maar betekent dit dat prijzen niet meer stijgen? En dat de hypotheekrente straks daalt?

 • Hackers leggen websites politieke partijen plat op dag van Europese verkiezingen

  De websites van CDA, PVV en FVD zijn donderdag een tijdje niet of slechter bereikbaar geweest vanwege ddos-aanvallen. Russische hackers van de groep HackNet hebben de aanval op Telegram opgeëist.

 • ECB verlaagt rente voor het eerst in jaren

  De Europese Centrale Bank (ECB) verlaagt de rente met 0,25 procentpunt naar 3,75 procent. Dat heeft Christine Lagarde, de president van de ECB, bekend gemaakt.
  Het is voor het eerst sinds september 2019 dat de centrale bank de rente verlaagt. De afgelopen jaren probeerde de bank met renteverhogingen de inflatie te beteugelen. Nu de inflatie naar de gewenste 2 procent beweegt, kan de rente volgens de bank weer wat omlaag.
  Doel is het aanjagen van de economie. Als de rente daalt, worden geld lenen

 • Eerste renteverlaging ECB in vijf jaar nu Inflatie genoeg lijkt afgeremd

  De ECB verlaagt voor het eerst in vijf jaar zijn belangrijkste rentetarief. De inflatie zakt volgens de Europese Centrale Bank gestaag en dus kan de rente weer omlaag. Uiteindelijk werkt dat door in rentes voor leningen en spaartegoeden van huishoudens en bedrijven.

 • Supermarkten en horeca klaar voor EK voetbal: Oranjekoorts stijgt

  De Oranjekoorts begint er ruim een week voor het Europees kampioenschap voetbal in Duitsland flink in te komen. De horeca maakt zich op voor drukke dagen als het Nederlands elftal speelt en supermarkten hebben allerlei acties in petto.

 • Supermarkten en horeca klaar voor EK voetbal: Oranjekoorst stijgt

  De Oranjekoorts begint er ruim een week voor het Europees kampioenschap voetbal in Duitsland flink in te komen. De horeca maakt zich op voor drukke dagen als het Nederlands elftal speelt en supermarkten hebben allerlei acties in petto.

 • Miljardenstrop kabinet: compensatie voor te veel betaalde belasting box 3

  De Staat moet benadeelde vermogenden compenseren voor te veel betaalde belasting in box 3. Dat oordeelt de Hoge Raad. De compensatie betekent een miljardenstrop voor het kabinet.
  Het gaat om gevallen waarbij het geschatte rendement waarmee de Belastingdienst rekende hoger uitvalt dan het daadwerkelijke rendement dat mensen hadden behaald. De Hoge Raad oordeelde in 2021 al dat het heffen met zo’n fictief rendement juridisch niet houdbaar was.
  Nu zet de Hoge Raad een streep door de Herstelwet die

 • Miljardenstrop voor kabinet: Hoge Raad veegt ook nieuwe box 3-regels van tafel

  Het nieuwe kabinet krijgt nog voor het aantreedt al te maken met een fikse tegenvaller. De Hoge Raad besliste donderdag dat het huidige beleid voor het belasten van beleggingen niet door de beugel kan. Daardoor moet het kabinet waarschijnlijk veel belastingbetalers compenseren, wat miljarden euro’s kan kosten. • [ad_2]

  Bron

  Lees ook deze artikelen

  Ads - Before Footer