Tesla levert minder auto’s af door felle concurrentie…

Edward De Groot

[ad_1]

 • Tesla levert minder auto's af door felle concurrentie uit China

  Tesla heeft het slechtste kwartaal in jaren achter de rug. De Amerikaanse fabrikant van elektrische auto’s kampt met een afzwakkende vraag en felle concurrentie van andere autoproducenten, vooral uit China. • Schrikbeelden botsen in Shell-zaak: onleefbare wereld of nieuwe energiecrisis?

  Als de rechter niet ingrijpt, loopt de klimaatverandering uit de hand en wordt de wereld onleefbaar. Als de rechter wel ingrijpt, ontspoort de energietransitie en worden we in een nieuwe energiecrisis gestort. Die twee botsende schrikbeelden presenteerden Milieudefensie en Shell dinsdag in Den Haag.

 • Taylor Swift voor het eerst op jaarlijkse miljardairslijst van Forbes

  Taylor Swift staat dit jaar voor het eerst op de miljardairslijstvan Forbes. Dat heeft de Amerikaanse zangeres te danken aan haar succesvolle The Eras Tour. Het zakenblad schat het vermogen van Swift op 1,1 miljard dollar (1,02 miljard euro).

 • Gebruikers warmtenet betalen honderden euro's per jaar meer dan in buitenland

  Nederlanders die op het warmtenet zijn aangesloten, betalen elk jaar honderden euro’s meer dan gebruikers in andere landen. Ook zijn de Nederlandse tarieven volgens kennisinstituut TNO de laatste jaren harder gestegen dan elders. • Verlieslatend Blokker ziet In korte tijd drie directeuren vertrekken

  In een paar maanden tijd verliest Blokker drie directeuren. Blokker zit in een moeilijke periode en lijdt al jaren verlies. Het vertrek van directeuren is daarbij een slecht signaal, zegt retaildeskundige Paul Moers.

 • Babboe breidt terugroepactie uit: een op drie bakfietsen moet naar fabrikant

  Babboe moet nog meer bakfietsen terugroepen vanwege veiligheidsrisico’s. Volgens de fabrikant gaat het nu in totaal om 22.000 fietsen. Dat is een derde van alle verkochte Babboe-bakfietsen.

 • DHL-pakketjes kunnen deze week een dag langer onderweg zijn

  Pakketten van DHL zijn deze week op sommige plekken in Nederland een dag vertraagd. Dat komt door een technische storing bij het pakketbedrijf.

 • Vergaderen achter het stuur: onveilig, maar een op de vijf automobilisten doet het

  Bijna een op de vijf Nederlanders neemt weleens deel aan een online vergadering achter het stuur. Bijna de helft van alle autorijdende vergaderaars voert zelfs videovergaderingen. • Stoomtrams in Noord-Holland rijden eerder om bloeiende tulpen niet te missen

  De speciale dienstregeling van stoomtrams tussen Hoorn en Medemblik gaat eerder in vanwege de tulpenvelden die vroeg in bloei staan dit jaar. Het is de eerste keer dat een zachte winter de dienstregeling van de historische trams zo beïnvloedt.

 • Steeds meer bedrijven kiezen voor elektrische auto's

  De verkoop van nieuwe elektrische auto’s in Nederland is in de eerste drie maanden van dit jaar met bijna 20 procent gestegen. Volgens de autobranche is dat vooral te danken aan bedrijven, die steeds vaker voor elektrische modellen kiezen.

 • Het is steeds moeilijker om het beste energiecontract te vinden

  Het is voor consumenten steeds lastiger te ontdekken waar je het voordeligste energiecontract krijgt. Er valt veel meer te kiezen en het aanbod is steeds minder transparant. Zelf verschillende opties uitpluizen op een bierviltje is er niet meer bij.

 • Nederlanders liepen 374 miljoen aan statiegeld mis door niet alles in te leveren

  Een jaar na de invoering van statiegeld op blikjes wordt ongeveer 65 procent van het gekochte blik weer ingeleverd. Het wettelijke doel van 90 procent is ook dit jaar niet gehaald.

 • Ook deze Tweede Paasdag werden woonboulevards massaal bezocht

  Nederlanders bezochten ook dit jaar op Tweede Paasdag massaal de woonboulevard. Interieurketen Jysk en Intratuin zagen veel klanten door het goede tuinweer. Meubelen voor in de tuin of op het balkon zijn erg in trek.

 • Pakje shag 8 euro duurder, ook sigaretten kosten een stuk meer

  Een pakje shag wordt vanaf 1 april maar liefst 8 euro duurder door een verhoging van de accijnzen. Het is de grootste verhoging ooit. Ook de prijs van een pakje sigaretten wordt flink hoger.

 • Energie vergelijken is enorme puzzel geworden, vooral bij zonnepanelen

  Het is voor consumenten steeds lastiger te ontdekken waar je het voordeligste energiecontract krijgt. Er valt veel meer te kiezen en het aanbod is steeds minder transparant. Zelf verschillende opties uitpluizen op een bierviltje is er niet meer bij.

 • United vraagt onbetaald verlof piloten door trage levering Boeings

  De Amerikaanse luchtvaartmaatschappij United Airlines heeft piloten gevraagd volgende maand vrijwillig onbetaald verlof op te nemen. United wacht op nieuwe toestellen van vliegtuigfabrikant Boeing, maar er is vertraging in de levering. Daardoor zijn er meer piloten dan vliegtuigen beschikbaar.

 • Paaseitjes en chocoladeletters worden duurder door hoge cacaoprijs

  De prijs van cacao blijft maar stijgen. De grondstof voor chocola is zelfs duurder geworden dan koper. Dat is slecht nieuws voor de chocoladeletters die de komende tijd gemaakt worden en mogelijk ook voor de paaseitjes van volgend jaar.
  De stijging van de cacaoprijs komt onder meer door de slechte oogst in West-Afrika, waar 70 procent van de cacao vandaan komt. Er waren de afgelopen drie jaar veel temperatuurschommelingen en zware regenbuien, wat slecht is voor het verbouwen van de grondstof.
  Da

 • United vraagt onbetaald verlof piloten om trage levering Boeings

  De Amerikaanse luchtvaartmaatschappij United Airlines heeft piloten gevraagd volgende maand vrijwillig onbetaald verlof op te nemen. United wacht op nieuwe toestellen van vliegtuigfabrikant Boeing, maar er is vertraging in de levering. Daardoor zijn er meer piloten dan vliegtuigen beschikbaar.

 • Na gevecht om FM-frequenties, begint de strijd om de radioluisteraar

  De veiling van FM-frequenties voor commerciële radiozenders veroorzaakte vorig jaar geen aardverschuiving: de bekende stations behielden hun vertrouwde plek in de ether, twee nieuwkomers kwamen erbij. De veiling leverde de overheid een recordbedrag op van 152,8 miljoen euro.
  Nu is het zaak voor de eigenaren van de zenders om hun investeringen terug te verdienen. Om dat te doen worden populaire dj’s bij de concurrent weggeplukt, in de hoop veel luisteraars en adverteerders te trekken. Ook in

 • Onverwachte opleving van de Amerikaanse industrie in maart

  De bedrijvigheid van de industrie in de Verenigde Staten is toegenomen in maart, in tegenstelling tot wat economen in doorsnee hadden verwacht. Dat is voor het eerst sinds september 2022.

 • Ook deze Tweede Paasdag worden woonboulevards massaal bezocht

  Nederlanders bezoeken ook dit jaar op Tweede Paasdag massaal de woonboulevard. Interieurketen Jysk en Intratuin zien veel klanten door het goede tuinweer. Meubelen voor in de tuin of op het balkon zijn erg in trek.

 • Elon Musks chatbot Grok is verbeterd, maar Nederlanders kunnen er nog niet bij

  Bij AI-chatbots denk je waarschijnlijk snel aan ChatGPT en misschien aan Googles Gemini en Microsofts Copilot. Ook Elon Musk heeft er één: Grok. Die krijgt een update en wordt voor meer mensen toegankelijk.

 • 70 miljoen (oud-)klanten slachtoffer van datalek Amerikaans telecombedrijf AT&T

  Bij het Amerikaanse telecombedrijf AT&T zijn de gegevens van meer dan 70 miljoen mensen gelekt. Het gaat onder meer om burgerservicenummers, namen en e-mailadressen van klanten.

 • Groot datalek bij Amerikaans telecombedrijf AT&T

  Bij het Amerikaanse telecombedrijf AT&T zijn de gegevens van meer dan zeventig miljoen mensen gelekt. Het gaat onder meer om burgerservicenummers, namen en mailadressen van klanten.

 • Pakje shag vanaf vandaag 8 euro duurder, ook sigaretten kosten een stuk meer

  Een pakje shag wordt vanaf vandaag maar liefst 8 euro duurder door een verhoging van de accijnzen. Het is de grootste verhoging ooit. Ook de prijs van een pakje sigaretten wordt flink hoger.

 • Goudprijs zet opmars voort en bereikt opnieuw een record

  De goudprijs is maandag naar recordhoogte gestegen. De vraag naar goud groeit, omdat beleggers denken dat een renteverlaging in de VS niet lang meer op zich laat wachten.

 • Prijs van shag stijgt vanaf vandaag harder dan ooit, ook sigaretten fors duurder

  Een pakje shag wordt vanaf vandaag maar liefst 8 euro duurder door een verhoging van de accijnzen. Het is de grootste verhoging ooit. Ook de prijs van een pakje sigaretten wordt flink hoger.

 • China uit kritiek op aangescherpte Amerikaanse exportbeperkingen

  China heeft kritiek op de aanscherping van Amerikaanse regels voor de export van halfgeleiders. Volgens de Chinese overheid leidt de stap tot meer handelsbelemmeringen en onzekerheid in de chipindustrie.

 • Microsoft gaat Teams en Office wereldwijd los van elkaar verkopen

  De betaalde versie van chat- en video-app Teams zit voortaan wereldwijd niet meer in het Microsofts Office-pakket, met diensten als Word en Excel. Dat heeft het Amerikaanse techconcern maandag aangekondigd, zes maanden nadat het de twee producten al van elkaar scheidde in Europa.

 • Veel werkenden hebben in 2024 een vrije dag minder dan vorig én komend jaar

  Doordat Koningsdag dit jaar op een zaterdag valt, is een groot deel van de werkenden een dag minder vrij voor rekening van de baas dan vorig jaar. Maar in lustrumjaar 2025 hebben we ondanks de viering op zondag toch een extra vrije dag. • [ad_2]

  Bron

  Lees ook deze artikelen

  Ads - Before Footer