Steeds meer bedrijven moeten deuren sluiten vanwege…

Edward De Groot

[ad_1]

 • Steeds meer bedrijven moeten deuren sluiten vanwege muizen- en rattenplaag

  Steeds meer bakkers, buurtsupers en horecagelegenheden moeten met spoed hun deuren sluiten vanwege overlast van muizen, ratten of kakkerlakken. • Rabobank gaat uit van verder herstel Nederlandse economie in 2025

  De Nederlandse economie groeit dit jaar naar verwachting met 0,4 procent. In 2025 zet het herstel verder door, verwachten economen van RaboResearch. Dan wordt uitgegaan van een groei van 1,3 procent.

 • Economen RaboResearch: 'Economisch herstel zet in 2025 verder door'

  De Nederlandse economie groeit dit jaar verwachting met 0,4 procent. In 2025 zet het herstel verder door, verwachten economen van RaboResearch. Dan wordt er uitgegaan van een groei van 1,3 procent.

 • Bristol houdt mega-uitverkoop in poging leegverkoop te voorkomen

  Kleding- en schoenenwinkel Bristol houdt een grote uitverkoop. Voor de Belgische winkels is uitstel van betaling aangevraagd, de toekomst voor de Nederlandse filialen is ook niet rooskleurig. Met de mega-uitverkoop wil het bedrijf geld binnenhalen en medewerkers voorlopig aan het werk houden. • Werkenden met minimumloon gaan er volgende maand flink op vooruit

  Werkenden die het minimumloon verdienen gaan er vanaf volgende maand 38,13 euronetto op vooruit. Dat is een stijging van 1,89 procent.

 • Alleen de supermarkt wordt financieel echt beter van het EK

  Dat we aan een eindtoernooi zoals het aanstaande EK voetbal meedoen, is goed nieuws voor de Oranjesupporter. Voor de Nederlandse economie betekent het minder dan je op het eerste oog misschien zou denken.

 • Winkelwalhalla in Dubai gaat nog eens uitbreiden voor 375 miljoen euro

  De Dubai Mall, een van de grootste winkelcentra ter wereld, gaat flink uitbreiden. Het megawinkelcentrum heeft al een ijsbaan, twaalfhonderd winkels en een aquarium met 10 miljoen liter water erin. Daar komen nog 240 luxe winkels en allerlei eetgelegenheden bij.

 • Al een jaar lang hitterecords: 1,5 graden opwarming komt gevaarlijk dichtbij

  Mei was de twaalfde maand op rij met wereldwijde recordtemperaturen. Het afgelopen jaar was 1,6 graden warmer dan het wereldgemiddelde voordat de klimaatopwarming werd ingezet. “We spelen Russisch roulette met de planeet”, zei VN-chef António Guterres woensdag tijdens een speciaal ingelaste toespraak over klimaatverandering. • Bankmedewerker 3 jaar geschorst omdat hij klanten 150.000 euro heeft ontfutseld

  Een voormalige bankmedewerker mag drie jaar niet bij banken of verzekeraars werken, omdat hij twee klanten bijna 150.000 euro heeft ontfutseld. De Tuchtcommissie Banken heeft hem de zwaarst mogelijke schorsing opgelegd.

 • DNB hoeft beschadigd geld dat in oven zou zijn verbrand niet te vervangen

  DNB hoeft bankbiljetten die in een oven zouden zijn beschadigd niet te vervangen, oordeelt de Raad van State woensdag. De zaak draaide om een bedrag van 6.500 euro aan contant geld.

 • Koning Charles staat voortaan op Britse bankbiljetten

  Vanaf woensdag kun je in het Verenigd Koninkrijk bankbiljetten met de afbeelding van koning Charles tegenkomen. De Britse vorst siert voortaan ook de biljetten van 5, 10, 20 en 50 pond, nadat er eerder al munten met zijn portret zijn verschenen.

 • Koning Charles staat vanaf vandaag op Britse bankbiljetten

  Vanaf vandaag kun je in het Verenigd Koninkrijk bankbiljetten met de afbeelding van koning Charles tegenkomen. De Britse vorst siert voortaan ook de biljetten van 5, 10, 20 en 50 pond, nadat er eerder al munten met zijn portret zijn verschenen.

 • Iedereen mag een Big Mac (met kip) verkopen

  McDonald’s heeft een zaak verloren over het gebruik van de naam Big Mac in de Europese Unie (EU). De Amerikaanse fastfoodgigant behoudt het alleenrecht op die naam voor alle producten, behalve wanneer het gaat om producten met kip.

 • Discriminatie op de arbeidsmarkt voor moslima's aan de orde van de dag

  Veel moslima’s en vooral zij die een hoofddoek dragen, ervaren op dagelijkse basis discriminatie op de werkvloer. Dat komt naar voren uit nieuw onderzoek van de Radboud Universiteit.

 • UWV: veel Wajongers leven in armoede door ingewikkelde toeslagenregels

  Het aanvragen van een aanvullende uitkering moet makkelijker worden, vindt het UWV. Wajongers vragen bijvoorbeeld vaak geen extra uitkering aan omdat dit te ingewikkeld is of uit vrees geld te moeten terugbetalen. Maar zonder uitkering komen ze vaak in armoede terecht.

 • UWV: veel Wajongers hebben geldzorgen door ingewikkelde toeslagenregels

  Het aanvragen van een aanvullende uitkering moet makkelijker worden, vindt het UWV. Wajongers vragen bijvoorbeeld vaak geen extra uitkering aan omdat dit te ingewikkeld is of uit vrees geld te moeten terugbetalen. Maar zonder uitkering komen ze vaak in armoede terecht.

 • Nederland importeert steeds meer elektrische auto's uit China

  In 2023 importeerde Nederland voor ruim een miljard euro elektrische auto’s uit China. Daarmee was het Aziatische land de derde leverancier van elektrische auto’s. In 2022 stond China nog op de twaalfde plek.

 • China nu derde exporteur elektrische auto's via Nederland

  In 2023 importeerde Nederland voor ruim een miljard euro elektrische auto’s uit China. Daarmee was het Aziatische land de derde leverancier van elektrische auto’s. In 2022 stond China nog op de twaalfde plek.

 • Nieuwe baan was vorig jaar voornaamste reden voor ontslag

  Bijna zes op de tien werknemers waren vorig jaar drie maanden na ontslag weer aan het werk. De meeste mensen die stopten met een baan, deden dat op eigen initiatief. Bijvoorbeeld omdat ze toe waren aan een nieuwe job.

 • Europese verkiezingen: voor boeren van levensbelang

  Omdat veel regels door de EU worden bepaald zijn de Europese verkiezingen voor boeren van groot belang. Het is niet ondenkbaar dat rechtse partijen meer invloed krijgen. Wat zou dat betekenen voor de boer?

 • EU-verkiezingen cruciaal voor boeren: 'Meer hoop dan vrees voor nieuw bestuur'

  Omdat veel regels door de EU worden bepaald zijn de Europese verkiezingen voor boeren van groot belang. Het is niet ondenkbaar dat rechtse partijen meer invloed krijgen. Wat zou dat betekenen voor de boer?

 • Mbappé is 'blij' met transfer naar Real Madrid, maar voelt zich vooral bevrijd van PSG - NOS

  Mbappé is ‘blij’ met transfer naar Real Madrid, maar voelt zich vooral bevrijd van PSG  NOSKylian Mbappé haalt uit naar Paris Saint-Germain: ‘Zonder Luis Enrique had ik geen voet meer op veld gezet’  ADMbappé doet boekje open over tijd bij PSG: ‘Ze spraken met dreigende toon’  NU.nlMbappé haalt na Real Madrid-bevestiging uit naar Paris Saint-Germain  Telegraaf.nlKylian Mbappé klapt uit de school: ‘Op dreigende toon en rec

 • Biden neemt verregaande maatregelen om aantal migranten uit Mexico te beperken - NU.nl

  Biden neemt verregaande maatregelen om aantal migranten uit Mexico te beperken  NU.nlAmerikaanse president Joe Biden gooit grens met Mexico dicht om migranten tegen te houden  de VolkskrantBiden komt met migratiebeperkingen, bijna geen asielaanvragen mogelijk aan zuidgrens VS  NOSBiden vaardigt decreet uit om migratie aan zuidgrens te beperken  NRCBiden ondertekent strengste asielmaatregel tot nu toe  BNR Nieuws

 • De Bruyne staat open voor transfer naar Saudi-Arabië: ‘Ongelooflijke bedragen’  Voetbalzone.nlDe Bruyne zet deur open voor lucratief avontuur in Saoedi-Arabië  Voetbal InternationalKevin De Bruyne hint op overstap van Manchester City naar Saoedi-Arabië  Telegraaf.nlManchester City-trainer Pep Guardiola moet rekening houden met vertrek sterspeler Kevin de Bruyne  FCUpdateDe Bruyne staat open voor ‘exotisch avontuur’: ‘Praat over ongelooflijke

 • Wat doen temperaturen tot wel 50 graden met je lichaam en land? - NU.nl

  Wat doen temperaturen tot wel 50 graden met je lichaam en land?  NU.nlExtreme Indiase hitte houdt aan en eist inmiddels tientallen levens  NRCHitterecord India klopt niet: weersensor meet dik drie graden te veel  NOSHittegolf doodt 33 stembusmedewerkers op laatste stemdag India | Buitenland  Telegraaf.nl50 graden en vochtig: ‘Situatie in India levensgevaarlijk’  RTL.nl

 • Lieke Martens emotioneel na teleurstellende laatste interland: 'Baal ontzettend' - NU.nl

  Lieke Martens emotioneel na teleurstellende laatste interland: ‘Baal ontzettend’  NU.nlMartens laat Oranje vol teleurstelling achter zich: ‘Niet het afscheid dat ik wilde’  NOSLaatste interland Lieke Martens eindigt in mineur: ‘Sinaasappel Oranje is ook leeg’  NU.nlTeamspeler Martens praat in afscheidsinterview niet over Martens  Voetbal InternationalExtreem gehavende Oranje Leeuwinnen laten bij laatste duel Lieke Martens zege in Finland glippen | Voetbal&

 • Modi claimt overwinning in India, maar 'bubbel van autoriteit' doorbroken - NOS

  Modi claimt overwinning in India, maar ‘bubbel van autoriteit’ doorbroken  NOSPremier Modi claimt winst na verkiezingen India, maar minder zetels dan gedacht  NU.nlHet hindoe-nationalistische project van premier Modi krijgt opnieuw de zegen van de Indiase kiezer, Gandhianen vrezen voor vervolging  de VolkskrantRecordaantal stemmen in India: ‘Kracht van de democratie’  Telegraaf.nlHelft van stemmen in India geteld: voorspelde grote winst premier Modi blijft

 • Tweede Kamer stemt in met nieuwe Energiewet ter 'betere bescherming consumenten' - Tweakers

  Tweede Kamer stemt in met nieuwe Energiewet ter ‘betere bescherming consumenten’  TweakersIn nieuwe energiewet is de burger naast verbruiker producent  NRCIn laatste weken loodst het demissionaire kabinet Energiewet door de Tweede Kamer  de VolkskrantTweede Kamer keurt Energiewet goed  Solar MagazineRuime meerderheid Tweede Kamer stemt in met nieuwe Energiewet  Transport Online

 • EBU laat onafhankelijk onderzoek doen naar Eurovisie Songfestival in Malmö - Telegraaf.nl

  EBU laat onafhankelijk onderzoek doen naar Eurovisie Songfestival in Malmö  Telegraaf.nlOrganisatie Eurovisie Songfestival stelt onderzoek in naar sfeer  NOSOnafhankelijk onderzoek naar handelen organisator Eurovisie Songfestival | Muziek  NU.nl’Onderzoek naar Songfestivalorganisator vanwege klachten over onveilige werksfeer’  Omrop FryslânOnafhankelijk onderzoek ingesteld naar organisator Eurovisie Songfestival | Show  AD

 • Live Midden-Oosten: Hamas: geen akkoord voor staakt-het-vuren zonder Israëlische toezegging voor permanent einde oorlog  de VolkskrantHamas: alleen deal met duidelijke afspraken over permanent staakt-het-vuren  NOSNetanyahu in onmogelijke spagaat door vredesplan Biden  Reformatorisch DagbladLive: Israël en Hamas in oorlog | Rutte roept Israël en Hamas op tot onmiddellijk staakt-het-vuren  Het ParoolLIVE | Blinken belt met Israëlische mi • [ad_2]

  Bron

  Lees ook deze artikelen

  Ads - Before Footer