Spoeddebat protest Amsterdam • Ontknoping Keuken Kampioen Divisie

Edward De Groot

NOS Nieuws

Goedemorgen! Vandaag staat er in de gemeente Amsterdam een spoeddebat op het programma over de demonstraties bij de Universiteit van Amsterdam. En vanavond is de ontknoping van de Keuken Kampioen Divisie.

Het weer: eerst hier en daar mist, daarna wordt het zonnig, maar in het noorden kan lage bewolking van zee binnendrijven. Het wordt 17 tot 21 graden. Ook in het weekend veel zon en temperaturen die zondag in het binnenland kunnen oplopen tot 25 graden. Morgen aan de noordkust een stuk koeler door wind van zee, maar zondag is het ook daar warm.

Ga je de weg op? Hier vind je het overzicht van de werkzaamheden. En hier zie je waar wordt gewerkt aan het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

  • Vanmiddag houdt de Amsterdamse gemeenteraad een spoeddebat over de pro-Palestijnse betogingen bij de Universiteit van Amsterdam. Daar is ook burgemeester Halsema bij aanwezig.
  • Vanavond is de ontknoping van de Keuken Kampioen Divisie. Willem II en Roda JC strijden op de laatste speeldag nog om het kampioenschap en spelen om 20.00 uur tegen respectievelijk Telstar en FC Groningen. Als Roda verliest, wordt FC Groningen tweede en promoveert die club naar de eredivisie ten koste van de Limburgers.
  • In de zevende etappe van de Ronde van Italië staat de individuele tijdrit op het programma. De rit over ruim 40 kilometer begint in Foligno en eindigt in Perugia.

Dit is er vannacht gebeurd:

Zoals verwacht is Joost Klein namens Nederland door naar de finale van het Eurovisie Songfestival. Hij zette met zijn Europapa de Malmö Arena op zijn kop. Ook de veelbesproken inzending van Israël is door naar de eindronde. In die finale zaterdag is Klein als vijfde aan de beurt.

“Ik heb het geflikt”, zei Klein direct na afloop euforisch op zijn Instagrampagina. Even later zei hij op de persconferentie ook blij te zijn met zijn familie, die in Leeuwarden zijn optreden volgde. “Dat heeft mijn hart met liefde gevuld.”

Kijk hier het optreden van Joost terug:

Joost Klein brengt nieuwe energie op het songfestival

Ander nieuws uit de nacht:

  • Explosie bij appartementencomplex Den Haag: Niemand raakte gewond, wel is er schade. De politie heeft in de buurt een verdachte aangehouden, die probeerde te vluchten in een taxi. Agenten losten bij de arrestatie twee waarschuwingsschoten.
  • Netanyahu hoopt onenigheid met Biden op te lossen: Dat zei hij in een interview op de Amerikaanse televisie. Biden zegt dat hij meer wapenleveringen zal tegenhouden als Israël doorgaat met een grote aanval op de stad Rafah. Netanyahu zegt dat Israël desnoods alleen de strijd tegen Hamas zal winnen.
  • Vaargeul bij ingestorte brug Baltimore eind deze maand open: Het was de bedoeling om het containerschip dat nog steeds in de weg ligt gisteren weg te halen, maar dat is niet gelukt door het slechte weer en andere tegenslag. Het is nu de bedoeling om later deze maand de vaargeul weer vrij te maken.
  • Man schiet twee agenten neer in Parijs met dienstwapen: De man werd in een politiebureau vastgehouden omdat hij wordt verdacht van huiselijk geweld. Hij wist het wapen van een van de agenten te grijpen. Een agent werd geraakt in de buik en is ernstig gewond, de andere agent werd geraakt in een been.

En dan nog even dit:

Ymar (21) en Thijs (20) fietsten van Leeuwarden naar het Eurovisie songfestival in Malmö, om Joost Klein te kunnen zien optreden:

Ymar (21) en Thijs (20) fietsen van Leeuwarden naar het Eurovisie songfestival in Malmö

Bron

Lees ook deze artikelen

Ads - Before Footer