Shell vindt CO2-plicht te ver gaan én inefficiënt:…

Edward De Groot

[ad_1]

 • Shell vindt CO2-plicht te ver gaan én inefficiënt: 'Eerst kolencentrales dicht'

  Een verplicht klimaatdoel voor Shell is onwettelijk en inefficiënt. Bovendien is de CO2-plicht die de rechter in 2021 oplegde onredelijk hoog, stelde het bedrijf woensdag. Shell vindt dat de wereld eerst minder kolen moet gaan gebruiken. • Warmtenet wordt onaantrekkelijker: Eneco trekt stekker eruit in Utrecht

  Eneco stapt uit de ontwikkeling van een collectief warmtenet in Utrecht, omdat het bang is dat energie onbetaalbaar wordt voor inwoners. De stap volgt op recente discussies over de vraag of huishoudens op kosten worden gejaagd door aansluiting op stadsverwarming.

 • Energiebedrijf HEM krijgt boete van 1,1 miljoen voor misleiding van consumenten

  Energieleverancier HEM moet een boete van 1,1 miljoen euro betalen vanwege misleiding. Verkopers die namens het bedrijf belden om klanten te werven, waren volgens toezichthouder ACM onduidelijk over de voorwaarden en tarieven van de contracten.

 • Vijlbrief dreigt op te stappen als Gronings gasveld pas veel later sluit

  Demissionair staatssecretaris Hans Vijlbrief dreigt op te stappen als de sluiting van het Groninger gasveld flink vertraging oploopt in de Eerste Kamer. “Dat ga ik politiek niet meemaken, dan ga ik wat anders doen.” • Oproep | Alex Kroes geschorst: welke vragen heb jij over crisis bij Ajax?

  Ajax heeft de nieuwe algemeen directeur Alex Kroes voorlopig geschorst. Kroes kocht voor zijn aantreden ruim zeventienduizend aandelen in de Amsterdamse club. Wat wil jij verder nog weten over het crisisjaar van Ajax? Stel hier al je vragen.

 • NU+ | Dynamische energie is niet overal even duur, hoe ben je voordelig uit?

  Met een dynamisch energiecontract kun je besparen door energie te verbruiken op het gunstigste moment van de dag. Hoewel je bij meerdere aanbieders van dynamische contracten de schommelende marktprijzen betaalt, verschillen de kosten. Welke moet je kiezen?

 • Prijzen van boodschappen, tabak en alcohol stijgen minder hard in eurozone

  De inflatie in de eurozone is vorige maand gedaald naar 2,4 procent. In februari waren de prijzen nog 2,6 procent hoger dan een jaar eerder.

 • Turkse inflatie blijft maar oplopen: prijzen 68,5 procent hoger in maart

  De inflatie in Turkije is in maart opgelopen tot 68,5 procent. De prijzen van voedingsmiddelen, diensten en onderwijs zijn flink hoger dan een jaar eerder. De renteverhogingen van de Turkse centrale bank hebben nog niet direct het gewenste effect. • NU+ | AI gebruiken bij sollicitaties is handig, maar 'blijf kritisch'

  Kunstmatige intelligentie wordt steeds vaker gebruikt bij bijvoorbeeld sinterklaasgedichten schrijven, daten of de opsporing van kanker. Ook bij sollicitatieprocedures wordt het gebruik van AI steeds normaler. Maar daar zitten haken en ogen aan.

 • Vitens: mogelijk geen drinkwateraansluiting bij nieuwe woningen

  Niet alleen nieuwe stroomaansluitingen staan onder druk, sommige bedrijven kunnen ook niet op het drinkwaternet worden aangesloten. Nieuwe woningen kunnen mogelijk eveneens niet meteen gebruik maken van drinkwater. Daarvoor waarschuwt drinkwaterbedrijf Vitens in het FD.
  Het gaat om gebieden in Twente, rond Utrecht, Amersfoort, Den Haag en het noorden van Groningen, zegt vertrekkend topman Jelle Hannema van Vitens in het NOS Radio 1 Journaal. “In het ergste geval worden er huizen gebouwd en is er

 • Recordaantal caravans en campers: elfduizend meer dan vorig jaar

  Steeds meer Nederlanders kopen een caravan of camper. De verkoop is in het eerste kwartaal van dit jaar dan ook flink gegroeid.

 • Aantal meldingen over Babboe-bakfietsen loopt op tot twaalfduizend

  Meer dan twaalfduizend gedupeerde bezitters van Babboe-bakfietsen hebben zich gemeld bij een van de claimsites van advocatenkantoor Birkway. Dat zijn er 3.500 meer dan een week geleden. Birkway onderzoekt de mogelijkheden voor compensatie voor de gedupeerden.

 • Leven weer iets duurder geworden in maart: energie- en voedselprijzen omhoog

  De inflatie in ons land is vorige maand gestegen naar 3,1 procent. In februari waren de consumentenprijzen nog 2,8 procent hoger dan een jaar eerder.

 • NU+ | AI gebruiken bij sollicitaties is handig, maar niet vrij van vooroordelen

  Kunstmatige intelligentie wordt steeds vaker gebruikt bij bijvoorbeeld sinterklaasgedichten schrijven, daten of de opsporing van kanker. Ook bij sollicitatieprocedures wordt het gebruik van AI steeds normaler. Maar daar zitten haken en ogen aan.

 • Leven werd weer iets duurder in maart: energie- en voedselprijzen omhoog

  De inflatie in ons land is afgelopen maand gestegen naar 3,1 procent. Daarmee waren de consumentenprijzen hoger dan in februari. Toen werd het dagelijks leven 2,8 procent duurder in vergelijking met een jaar eerder.

 • Inflatie stijgt in maart naar 3,1 procent: energie- en voedselprijzen omhoog

  De inflatie in ons land is afgelopen maand gestegen naar 3,1 procent. Daarmee waren de consumentenprijzen hoger dan in februari. Toen werd het dagelijks leven 2,8 procent duurder in vergelijking met een jaar eerder.

 • Kaasproducent wil ERU, bekend van kuipjes smeerkaas, overnemen

  Kaasproducent St. Paul wil Koninklijke ERU, bekend van de kuipjes smeerkaas, overnemen. De Autoriteit Consument & Markt (ACM) moet de overname volgens het bedrijf nog goedkeuren.

 • Aantal meldingen over Babboe-bakfietsen stijgt naar 12.000

  Meer dan 12.000 gedupeerde bakfietsbezitters van het merk Babboe hebben zich gemeld bij een van de claimsites van advocatenkantoor Birkway, meldt het kantoor. Dat zijn er 3.500 meer dan een week geleden. Birkway onderzoekt de mogelijkheden voor compensatie voor de gedupeerden.

 • NS moet van Kamer voor zomer laten weten hoe het problemen gaat aanpakken

  De Tweede Kamer wil nog voor de zomer van de NS weten wat de vervoerder gaat doen tegen het toenemende aantal storingen op het spoor en de massale drukte in treinen die nog wel rijden.

 • Eerste Kamer trapt op de rem bij sluiting Groningse gaskraan

  De Eerste Kamer wil langer de tijd nemen voor de behandeling van de wet die de definitieve sluiting van de gaskraan in Groningen regelt. VVD, BBB, PVV, SGP, JA21, FVD en 50PLUS willen eerst meer duidelijkheid over de leveringszekerheid en de geopolitieke situatie.

 • Tesla levert minder auto's af door felle concurrentie uit China

  Tesla heeft het slechtste kwartaal in jaren achter de rug. De Amerikaanse fabrikant van elektrische auto’s kampt met een afzwakkende vraag en felle concurrentie van andere autoproducenten, vooral uit China.

 • Schrikbeelden botsen in Shell-zaak: onleefbare wereld of nieuwe energiecrisis?

  Als de rechter niet ingrijpt, loopt de klimaatverandering uit de hand en wordt de wereld onleefbaar. Als de rechter wel ingrijpt, ontspoort de energietransitie en worden we in een nieuwe energiecrisis gestort. Die twee botsende schrikbeelden presenteerden Milieudefensie en Shell dinsdag in Den Haag.

 • Taylor Swift voor het eerst op jaarlijkse miljardairslijst van Forbes

  Taylor Swift staat dit jaar voor het eerst op de miljardairslijstvan Forbes. Dat heeft de Amerikaanse zangeres te danken aan haar succesvolle The Eras Tour. Het zakenblad schat het vermogen van Swift op 1,1 miljard dollar (1,02 miljard euro).

 • Clubliefde of verboden handeling: kocht directeur Kroes de aandelen Ajax met voorkennis?

  Handel met voorkennis: om die reden wil Ajax algemeen directeur Alex Kroes op straat zetten. Maar hoe terecht is dat?
  Vlak voordat in augustus 2023 bekend werd dat hij directeur werd, kocht Kroes aandelen van de profclub. Zelf zegt hij dat hij de aankoop heeft gemeld. In dat geval moet Ajax uitleggen waarom de nieuwe directeur niet werd behoed voor zijn actie, zegt de Vereniging van Effectenbezitters (VEB), die opkomt voor de belangen van aandeelhouders van beursgenoteerde bedrijven.
  Het belangr

 • Gebruikers warmtenet betalen honderden euro's per jaar meer dan in buitenland

  Nederlanders die op het warmtenet zijn aangesloten, betalen elk jaar honderden euro’s meer dan gebruikers in andere landen. Ook zijn de Nederlandse tarieven volgens kennisinstituut TNO de laatste jaren harder gestegen dan elders.

 • Verlieslatend Blokker ziet In korte tijd drie directeuren vertrekken

  In een paar maanden tijd verliest Blokker drie directeuren. Blokker zit in een moeilijke periode en lijdt al jaren verlies. Het vertrek van directeuren is daarbij een slecht signaal, zegt retaildeskundige Paul Moers.

 • Babboe breidt terugroepactie uit: een op drie bakfietsen moet naar fabrikant

  Babboe moet nog meer bakfietsen terugroepen vanwege veiligheidsrisico’s. Volgens de fabrikant gaat het nu in totaal om 22.000 fietsen. Dat is een derde van alle verkochte Babboe-bakfietsen.

 • DHL-pakketjes kunnen deze week een dag langer onderweg zijn

  Pakketten van DHL zijn deze week op sommige plekken in Nederland een dag vertraagd. Dat komt door een technische storing bij het pakketbedrijf.

 • Vergaderen achter het stuur: onveilig, maar een op de vijf automobilisten doet het

  Bijna een op de vijf Nederlanders neemt weleens deel aan een online vergadering achter het stuur. Bijna de helft van alle autorijdende vergaderaars voert zelfs videovergaderingen.

 • Stoomtrams in Noord-Holland rijden eerder om bloeiende tulpen niet te missen

  De speciale dienstregeling van stoomtrams tussen Hoorn en Medemblik gaat eerder in vanwege de tulpenvelden die vroeg in bloei staan dit jaar. Het is de eerste keer dat een zachte winter de dienstregeling van de historische trams zo beïnvloedt. • [ad_2]

  Bron

  Lees ook deze artikelen

  Ads - Before Footer