Samsung-personeel legt voor het eerst in 45 jaar het…

Edward De Groot

[ad_1]

 • Samsung-personeel legt voor het eerst in 45 jaar het werk neer

  Werknemers van Samsung Electronics staken vrijdag voor het eerst in het 45-jarig bestaan van het Zuid-Koreaanse bedrijf. De mogelijke staking kan gevolgen hebben voor de mondiale toeleveringsketens van halfgeleiders, maar analisten verwachten dat niet. • Consumenten gaven in april meer uit aan horeca, openbaar ,vervoer en kleding

  Consumenten hebben afgelopen maand meer goederen en diensten gekocht. Zij gaven in april 0,6 procent meer uit dan in dezelfde maand vorig jaar.

 • Hongarije koopt samen met Frans bedrijf luchthaven Boedapest in miljardendeal

  Hongarije en het Franse bouwbedrijf Vinci hebben voor 4,3 miljard euro de luchthaven van Boedapest gekocht. Daarmee krijgt premier Viktor Orbán een belangrijke troef in handen, die hij al jaren op het oog heeft.

 • Starship-raket van SpaceX keert voor het eerst terug op aarde na vlucht

  De Starship, de grootste raket ooit, is succesvol teruggekeerd naar de aarde en geland in de Indische Oceaan. Het is de eerste keer dat de raket van SpaceX, het ruimtevaartbedrijf van miljardair Elon Musk, de vlucht door de dampkring overleeft. • Starship-raket van SpaceX keert voor het eerst terug op aarde

  De Starship, de grootste raket ooit, is succesvol teruggekeerd naar de aarde en geland in de Indische Oceaan. Het is de eerste keer dat de raket van SpaceX, het ruimtevaartbedrijf van miljardair Elon Musk, de vlucht door de dampkring overleeft.

 • Noren vinden tot nu toe grootste voorraad zeldzame aardmetalen van Europa

  Een Noorse mijnbouwgroep zegt de grootste voorraad van zeldzame aardmetalen van Europa te hebben ontdekt in het zuidoosten van het land. De metalen, die Europa nu nog vooral uit China haalt, zijn erg belangrijk bij de energietransitie.

 • Noren vinden grootste voorraad zeldzame aardmetalen van Europa

  Een Noorse mijnbouwgroep zegt de grootste voorraad van zeldzame aardmetalen van Europa te hebben ontdekt in het zuidoosten van Noorwegen. De metalen, die Europa nu nog vooral uit China haalt, zijn belangrijk voor de energietransitie.

 • Vijf vragen over uitspraak Hoge Raad: 'Flinke kluif voor Belastingdienst'

  Er ligt opnieuw een belangrijke uitspraak van de Hoge Raad met grote gevolgen voor de Belastingdienst. Het hoogste rechtsorgaan in Nederland vindt dat mensen met vermogen alleen belasting hoeven te betalen over de daadwerkelijk behaalde winst op dat vermogen, rendement dus, en niet op een schatting daarvan, zoals de Belastingdienst doet. Dat kan de schatkist miljarden euro’s gaan kosten.
  Vijf vragen over de uitspraak van de Hoge Raad.
  Waar gaat deze zaak over?
  Die heeft alles te maken met ‘box 3 • Een op zes ov-reizigers checkt in met pinpas of creditcard

  Een jaar na de introductie van inchecken met je betaalpas of mobiel wordt steeds vaker op die manier betaald in het openbaar vervoer. Bij ongeveer 15 procent van alle reizen gaat het inchecken via OVpay.

 • NU+ | Wat betekent lagere ECB-rente voor spaarrekening en hypotheek?

  De Europese Centrale Bank verlaagde donderdag voor het eerst in vijf jaar zijn rente. De toezichthouder denkt dat de inflatie onder controle is en wil nu de economie aanjagen. Maar betekent dit dat prijzen niet meer stijgen? En dat de hypotheekrente straks daalt?

 • De ECB verlaagt de rente: is de inflatie nu onder controle?

  De Europese Centrale Bank verlaagde donderdag voor het eerst in vijf jaar zijn rente. De toezichthouder denkt dat de inflatie onder controle is en wil nu de economie aanjagen. Maar betekent dit dat prijzen niet meer stijgen? En dat de hypotheekrente straks daalt?

 • Hackers leggen websites politieke partijen plat op dag van Europese verkiezingen

  De websites van CDA, PVV en FVD zijn donderdag een tijdje niet of slechter bereikbaar geweest vanwege ddos-aanvallen. Russische hackers van de groep HackNet hebben de aanval op Telegram opgeëist.

 • ECB verlaagt rente voor het eerst in jaren

  De Europese Centrale Bank (ECB) verlaagt de rente met 0,25 procentpunt naar 3,75 procent. Dat heeft Christine Lagarde, de president van de ECB, bekend gemaakt.
  Het is voor het eerst sinds september 2019 dat de centrale bank de rente verlaagt. De afgelopen jaren probeerde de bank met renteverhogingen de inflatie te beteugelen. Nu de inflatie naar de gewenste 2 procent beweegt, kan de rente volgens de bank weer wat omlaag.
  Doel is het aanjagen van de economie. Als de rente daalt, worden geld lenen

 • Eerste renteverlaging ECB in vijf jaar nu Inflatie genoeg lijkt afgeremd

  De ECB verlaagt voor het eerst in vijf jaar zijn belangrijkste rentetarief. De inflatie zakt volgens de Europese Centrale Bank gestaag en dus kan de rente weer omlaag. Uiteindelijk werkt dat door in rentes voor leningen en spaartegoeden van huishoudens en bedrijven.

 • Supermarkten en horeca klaar voor EK voetbal: Oranjekoorts stijgt

  De Oranjekoorts begint er ruim een week voor het Europees kampioenschap voetbal in Duitsland flink in te komen. De horeca maakt zich op voor drukke dagen als het Nederlands elftal speelt en supermarkten hebben allerlei acties in petto.

 • Supermarkten en horeca klaar voor EK voetbal: Oranjekoorst stijgt

  De Oranjekoorts begint er ruim een week voor het Europees kampioenschap voetbal in Duitsland flink in te komen. De horeca maakt zich op voor drukke dagen als het Nederlands elftal speelt en supermarkten hebben allerlei acties in petto.

 • Miljardenstrop kabinet: compensatie voor te veel betaalde belasting box 3

  De Staat moet benadeelde vermogenden compenseren voor te veel betaalde belasting in box 3. Dat oordeelt de Hoge Raad. De compensatie betekent een miljardenstrop voor het kabinet.
  Het gaat om gevallen waarbij het geschatte rendement waarmee de Belastingdienst rekende hoger uitvalt dan het daadwerkelijke rendement dat mensen hadden behaald. De Hoge Raad oordeelde in 2021 al dat het heffen met zo’n fictief rendement juridisch niet houdbaar was.
  Nu zet de Hoge Raad een streep door de Herstelwet die

 • Miljardenstrop voor kabinet: Hoge Raad veegt ook nieuwe box 3-regels van tafel

  Het nieuwe kabinet krijgt nog voor het aantreedt al te maken met een fikse tegenvaller. De Hoge Raad besliste donderdag dat het huidige beleid voor het belasten van beleggingen niet door de beugel kan. Daardoor moet het kabinet waarschijnlijk veel belastingbetalers compenseren, wat miljarden euro’s kan kosten.

 • AIVD: We moeten waakzaam zijn voor beïnvloeding van Europese verkiezingen

  EU-lidstaten zijn rond de Europese verkiezingen extra alert op beïnvloedingscampagnes vanuit landen als Rusland en China. Dat soort campagnes zijn vooral gericht op grote landen zoals Frankrijk en Duitsland, ziet de AIVD. Maar ook wij moeten waakzaam zijn.

 • Steeds meer bedrijven moeten deuren sluiten vanwege muizen- en rattenplaag

  Steeds meer bakkers, buurtsupers en horecagelegenheden moeten met spoed hun deuren sluiten vanwege overlast van muizen, ratten of kakkerlakken.

 • Rabobank gaat uit van verder herstel Nederlandse economie in 2025

  De Nederlandse economie groeit dit jaar naar verwachting met 0,4 procent. In 2025 zet het herstel verder door, verwachten economen van RaboResearch. Dan wordt uitgegaan van een groei van 1,3 procent.

 • Economen RaboResearch: 'Economisch herstel zet in 2025 verder door'

  De Nederlandse economie groeit dit jaar verwachting met 0,4 procent. In 2025 zet het herstel verder door, verwachten economen van RaboResearch. Dan wordt er uitgegaan van een groei van 1,3 procent.

 • Bristol houdt mega-uitverkoop in poging leegverkoop te voorkomen

  Kleding- en schoenenwinkel Bristol houdt een grote uitverkoop. Voor de Belgische winkels is uitstel van betaling aangevraagd, de toekomst voor de Nederlandse filialen is ook niet rooskleurig. Met de mega-uitverkoop wil het bedrijf geld binnenhalen en medewerkers voorlopig aan het werk houden.

 • Werkenden met minimumloon gaan er volgende maand flink op vooruit

  Werkenden die het minimumloon verdienen gaan er vanaf volgende maand 38,13 euronetto op vooruit. Dat is een stijging van 1,89 procent.

 • Alleen de supermarkt wordt financieel echt beter van het EK

  Dat we aan een eindtoernooi zoals het aanstaande EK voetbal meedoen, is goed nieuws voor de Oranjesupporter. Voor de Nederlandse economie betekent het minder dan je op het eerste oog misschien zou denken.

 • Winkelwalhalla in Dubai gaat nog eens uitbreiden voor 375 miljoen euro

  De Dubai Mall, een van de grootste winkelcentra ter wereld, gaat flink uitbreiden. Het megawinkelcentrum heeft al een ijsbaan, twaalfhonderd winkels en een aquarium met 10 miljoen liter water erin. Daar komen nog 240 luxe winkels en allerlei eetgelegenheden bij.

 • Al een jaar lang hitterecords: 1,5 graden opwarming komt gevaarlijk dichtbij

  Mei was de twaalfde maand op rij met wereldwijde recordtemperaturen. Het afgelopen jaar was 1,6 graden warmer dan het wereldgemiddelde voordat de klimaatopwarming werd ingezet. “We spelen Russisch roulette met de planeet”, zei VN-chef António Guterres woensdag tijdens een speciaal ingelaste toespraak over klimaatverandering.

 • Topbloemen.nl zet bloemisten aan de kant

  Online bloemenverzender Topbloemen.nl stopt de vaste samenwerking met 83 lokale bloemisten in Nederland. Een brief met die mededeling, in handen van de NOS, is bij de aangesloten bloemisten bezorgd. Bij hen werken naar schatting tussen de 600 en 700 bloembinders en bezorgers.
  De digitale bloemist is onderdeel van Topgeschenken.nl, dat ook cadeaus, taarten en fruitmanden levert. Het bedrijf maakt nu nog gebruik van een netwerk van bloemisten, maar wil de logistiek zelf in handen nemen. Het komend

 • Bankmedewerker 3 jaar geschorst omdat hij klanten 150.000 euro heeft ontfutseld

  Een voormalige bankmedewerker mag drie jaar niet bij banken of verzekeraars werken, omdat hij twee klanten bijna 150.000 euro heeft ontfutseld. De Tuchtcommissie Banken heeft hem de zwaarst mogelijke schorsing opgelegd.

 • DNB hoeft beschadigd geld dat in oven zou zijn verbrand niet te vervangen

  DNB hoeft bankbiljetten die in een oven zouden zijn beschadigd niet te vervangen, oordeelt de Raad van State woensdag. De zaak draaide om een bedrag van 6.500 euro aan contant geld. • [ad_2]

  Bron

  Lees ook deze artikelen

  Ads - Before Footer