Ook studentenkamer steeds duurder: vooral Amsterdam en…

Edward De Groot

[ad_1]

 • Ook studentenkamer steeds duurder: vooral Amsterdam en Haarlem zijn prijzig

  Studenten die op kamers willen, moeten daar steeds meer geld voor neertellen. Haarlem is het duurst, met een prijs van 51 euro per vierkante meter. Daarmee is de stad nog duurder dan Amsterdam, waar je gemiddeld 48 euro kwijt bent. • Prijzen bestaande koopwoningen stegen met 7,5 procent in april

  De prijzen van bestaande koopwoningen waren in april gemiddeld 7,5 procent hoger dan in dezelfde maand een jaar geleden. Ten opzichte van maart stegen de prijzen met 1 procent.

 • Uit ED | In strijd tegen armoede wil Helmond inwoners leren omgaan met geld

  Armoede is een veelkoppig probleem en gaat over van generatie op generatie. Helmond gaat meer doen om de problemen bij de wortel aan te pakken in plaats van pleisters plakken. ‘Als je er op tijd bij bent, heb je geen brandweer nodig’, zegt wethouder Erik de Vries.

 • Oplichters troggelen mensen steeds geraffineerder geld af

  Oplichters vinden steeds meer manieren om mensen geld afhandig te maken. In het eerste kwartaal van dit jaar is het aantal meldingen van fraude en oplichting bij de Autoriteit Financiële Markten (AFM) met 20 procent gestegen. • Voormalig Sovjetautomerk Volga gaat weer de weg op

  Het voormalige Sovjetautomerk Volga keert weer terug. Volgens Russische media heeft het merk drie nieuwe modellen gepresenteerd op een industriële handelsbeurs.

 • Energieleveranciers kunnen in modelcontract geen terugleverkosten vragen

  Energieleveranciers kunnen in de modelcontracten die zij verplicht moeten aanbieden, geen terugleverkosten in rekening brengen bij klanten met zonnepanelen. In deze contractsoort is die mogelijkheid niet opgenomen. Dat bevestigt toezichthouder ACM na vragen van NU.nl.

 • Bestuurder cryptobeurs FTX moet mogelijk net als oprichter de cel in

  Amerikaanse aanklagers hebben vijf tot zeven jaar cel geëist tegen Ryan Salame, een voormalige bestuurder van de omgevallen cryptobeurs FTX. In maart kreeg FTX-oprichter Sam Bankman-Fried een celstraf van 25 jaar.

 • Aantal voetgangers in veel winkelstraten weer op niveau van voor corona

  In veel Nederlandse winkelstraten is het dit voorjaar weer net zo druk als vóór corona. Volgens marktonderzoeker Locatus – dat twee keer per jaar het aantal passanten telt in de 33 grootste stadscentra – is er sprake van een “forse opleving” in steden als Amsterdam, Utrecht, Maastricht en Den Bosch.
  “We tellen daar hetzelfde aantal passanten of zelfs meer dan voor de pandemie”, zegt Gertjan Slob van Locatus. In 2022 en 2023, de eerste jaren na corona, werd al een voorzichtig herste • KLM schrapt vluchten naar Israël vanwege gebrek aan animo

  KLM vliegt vanaf juli voorlopig niet meer op de Israëlische stad Tel Aviv. De luchtvaartmaatschappij zegt dat klanten terughoudend zijn bij het boeken.

 • Winkelstraten lopen dit voorjaar weer ouderwets vol met shoppers

  Winkelstraten in Nederlandse steden zijn dit voorjaar veel drukker dan voorgaande jaren. Zo is de drukte terug na de dip tijdens de coronacrisis. In Amsterdam, Utrecht en Maastricht is het zelfs drukker dan voor de pandemie.

 • Uit AD | Jongeren rijden zichzelf in de wielen met private lease

  Jongeren rijden zich met private lease contracten steeds vaker in de wielen. Met de forse kosten voor het huren van een spiksplinternieuwe auto verkleinen ze hun kans op een eigen huis. Daarvoor waarschuwt Van Bruggen Adviesgroep.

 • Europeanen kochten in april gretig nieuwe auto's

  De verkoop van nieuwe auto’s in de Europese Unie is in april flink gestegen, na de dip in maart. Consumenten kochten 913.995 nieuwe personenauto’s, bijna 14 procent meer dan een jaar eerder. Dat komt deels door de feestdagen dit jaar.

 • NU+ | Groene beleggers vragen Shell van koers te veranderen: 'Staan aan zelfde kant'

  De aandeelhoudersvergadering van Shell werd weer het toneel van protest, ondanks de strenge beveiliging. Op het jaarlijkse evenement konden investeerders dinsdag meepraten en vragen stellen over de koers van het bedrijf. Dat bood munitie aan activisten én groene beleggers.

 • NU+ | Groene beleggers vragen Shell koers te wijzigen: 'Staan aan zelfde kant'

  De aandeelhoudersvergadering van Shell werd weer het toneel van protest, ondanks de strenge beveiliging. Op het jaarlijkse evenement konden investeerders dinsdag meepraten en vragen stellen over de koers van het bedrijf. Dat bood munitie aan activisten én groene beleggers.

 • Ook uit groter onderzoek blijkt: rijksten betalen relatief minder belasting

  Rijk zijn wordt in Nederland structureel beloond. De ongeveer 140.000 rijkste inwoners, ongeveer 1 procent van alle werkenden in het land, betalen relatief minder belasting dan anderen. Dat blijkt uit een nieuwe studie van het Centraal Planbureau (CPB).
  Twee jaar geleden concludeerde het CPB ook al dat de sterkste schouders niet de zwaarste lasten dragen. Dat ging toen om een studie naar inkomens en belastingen uit 2016. Om zeker te weten dat dit ene jaar geen toevalstreffer was, keek het CPB op

 • Inhaalrace van vrouwen op de werkvloer ten opzichte van mannen stokt

  Het verschil tussen het aantal mannen en vrouwen dat werkt is de afgelopen vijf jaar vrijwel gelijk gebleven. Het aantal uren dat vrouwen per week werken, nam in de afgelopen jaren wel toe.

 • Huizenprijs is hoger dan ooit, maar kopers hebben ook meer te besteden

  Huizenkopers hebben meer te besteden en bieden steeds meer voor een nieuw huis. Daardoor heeft de gemiddelde huizenprijs in april een recordhoogte van 435.984 euro bereikt, 7,5 procent hoger dan een jaar eerder. Ook het aantal verkopen nam toe.

 • Aantal vrouwen op de arbeidsmarkt afgelopen jaren niet toegenomen

  Het verschil tussen het aantal mannen en vrouwen dat werkt is de afgelopen vijf jaar vrijwel gelijk gebleven. Het aantal uren dat vrouwen per week werken, nam in de afgelopen jaren wel toe.

 • Allerrijksten zagen inkomen veel harder groeien dan overige Nederlanders

  De 0,01 procent hoogste inkomens van het land zijn veel harder gegroeid dan de overige inkomens. Ook betalen ze relatief gezien minder belasting. Dat blijkt uit een rapport van het Centraal Planbureau (CPB).

 • Oprichter World Economic Forum treedt terug

  De oprichter van het World Economic Forum, de Duitser Klaus Schwab (86), treedt terug als voorzitter. Dat betekent dat hij de dagelijkse leiding uit handen geeft. Hij wil wel een toezichthoudende rol blijven spelen bij de jaarlijkse bijeenkomst van politici en zakenlieden in Davos.
  Schwab begon in 1971 met het WEF. Elk jaar in januari verzamelen zich de rijken en machtigen der aarde in het Zwitserse skioord om elkaar te ontmoeten en te spreken over actuele onderwerpen en problemen, om zaken te d

 • Oprichter en voorzitter Klaus Schwab van WEF treedt af

  Klaus Schwab, de oprichter van het World Economic Forum (WEF) treedt af als uitvoerend voorzitter. Dat heeft Schwab gemeld in een mail aan het personeel. Het WEF heeft zijn besluit om de dagelijkse leiding uit handen te geven ook bevestigd.

 • CPB: coalitieplannen zorgen 'waarschijnlijk' voor meer koopkracht, minder tekort

  Het hoofdlijnenakkoord van PVV, VVD, NSC en BBB leidt waarschijnlijk tot een verbetering van de overheidsfinanciën en een iets hogere koopkracht dan wanneer we de huidige koers zouden blijven varen. Dat meldt het Centraal Planbureau (CPB).

 • Russische roebel stijgt naar hoogste niveau in vier maanden

  De waarde van de Russische roebel is naar het hoogste niveau gestegen in vier maanden. Dinsdagmiddag was 1 euro bijna 98 roebel waard.

 • Netbeheerder Alliander maakt robothond die gaslekken opspoort

  Netbeheerder Alliander heeft samen met hogeschool Saxion een robothond ontwikkeld die ondergrondse gaslekken kan opsporen. De mechanische viervoeter moet uitkomst bieden bij het groeiende personeelstekort.

 • Mediabedrijf Trump lijdt flink verlies na mislukte beursgang

  Het mediabedrijf van de Amerikaanse oud-president Donald Trump heeft in de eerste drie maanden van dit jaar flink verlies geleden. De Trump Media & Technology Group ging in maart naar de beurs in New York, maar maakte daar nauwelijks omzet.

 • Uit de Volkskrant | Bestaanszekerheid staat bovenaan, maar wie wordt geholpen?

  Bestaanszekerheid was een van de grote verkiezingsthema’s. De burger moest weer een stevige bodem onder het bestaan krijgen. Maar gebeurt dat ook met het huidige hoofdlijnenakkoord? ‘Veel van de aangekondigde maatregelen zijn generiek.’

 • Judoka Van Lieshout bereikt WK-finale na vier indrukwekkende zeges op ippon - NU.nl

  Judoka Van Lieshout bereikt WK-finale na vier indrukwekkende zeges op ippon  NU.nlJudotalent Van Lieshout op WK naar kwartfinales, diskwalificatie De Wit  NOSJoanne van Lieshout maakt indruk bij WK: judoka naar finale in Abu Dhabi  ADJudoka Joanne van Lieshout heeft leren leven met suikerziekte: ‘Ik zie diabetes niet als beperking’  Telegraaf.nlJoanne van Lieshout staat straks in WK finale  Judo Bond Nederland

 • Davy Pröpper (32) zet nu écht een punt achter voetbalcarrière - Telegraaf.nl

  Davy Pröpper (32) zet nu écht een punt achter voetbalcarrière  Telegraaf.nlVitesse maakt bekend: Pröpper zet opnieuw punt achter voetbalcarrière  VoetbalPrimeur.nlDavy Pröpper zegt voetbal opnieuw vaarwel: ‘Het is beter zo’  Voetbal InternationalPröpper stopt na korte terugkeer bij Vitesse opnieuw: ‘Het is beter zo’  NU.nlPröpper stopt met voetbal | Arnhem  AD

 • Egyptische miljardair kiest niet voor omstreden belastingconstructie

  De Egyptische miljardair Nassef Sawiris kiest niet voor een veelbesproken belastingconstructie in Nederland. Hij is de grootste aandeelhouder van de Nederlandse kunstmestfabrikant OCI.
  OCI verkocht in december een groot belang in branchegenoot Fertiglobe. Dat leverde ruim 3 miljard euro op. Daardoor zat er veel geld in de reserves van het bedrijf. 2,7 miljard daarvan wilde het bedrijf uitkeren aan de aandeelhouders.
  NRC meldde vorige maand dat OCI een truc had bedacht om dat bedrag belastingvrij

 • VIDEO | YouTuber speelt na spelmarathon van 167 uur 'extreem moeilijke' game uit - AD

  VIDEO | YouTuber speelt na spelmarathon van 167 uur ‘extreem moeilijke’ game uit  ADHele verhaal bekijken via Google Nieuws • [ad_2]

  Bron

  Lees ook deze artikelen

  Ads - Before Footer