Ooggetuigen in Marokko spreken van grote schade: ‘Ik…


 • Ooggetuigen in Marokko spreken van grote schade: ‘Ik hoorde mensen schreeuwen, iedereen rende naar buiten’

  Marokko is getroffen door een zware aardbeving. De beving, die vrijdagavond rond 23.00 plaatsvond, had een kracht van 6,8. In dit blog doen we verslag van de laatste ontwikkelingen. • Indiase premier Modi vraagt Afrikaanse Unie permanent lid van G20 te worden

  Premier Narendra Modi van India heeft zaterdag de Afrikaanse Unie gevraagd om permanent lid te worden van de G20.

 • De Grote Aftrap van het nieuwe politieke seizoen

  De Tweede Kamer kwam deze week voor het eerst sinds het zomerreces weer bijeen. En ook al zie je in het Kamergebouw bekende gezichten, de nieuwe politieke realiteit is nu al…

 • Voorheen & weer

  Wat doen de linkse politici die zaterdagmiddag in Den Haag moeten zijn? Gaan ze in de rij staan bij het Klimaatprotest of nemen ze een andere route? • Op zoek naar de cryptobuit

  De Podcastclub bespreekt wekelijks de beste podcasts. AnnaVossers tipt eenserie over eencryptoroof, een podcast over Nederlandstalige schrijfsters en de briefwisseling die Ted van Lieshout had met de man die hem heeftmisbruikt.

 • Ook in oorlogstijd controleert de burgermaatschappij van Oekraïne de macht

  Druk om corruptie aan te pakken komt in Oekraïne sterk van onderaf. Oorlog of niet, de mondige civil society voelt de lokale autoriteiten flink aan de tand. „We weten wat we willen. We zijn bereid ervoor te vechten.”

 • Niet als een heer gaan schrijven

  Mannen domineren de Nederlandse literaire canon,terwijl er zo veel fantastische schrijfsters zijn. Jannah Loontjens en Annelies Verbeke belichten sinds 2021 vrouwen die…

 • Natuurweetje

  In mijn tijd als juf voor groep 4 (ik ben nu directielid) genoot ik altijd van de vakantieverhalen van de kinderen in de klas. • Beste dader...

  In 1993 kreeg Ted van Lieshout een brief van de man die hem op zijn twaalfde, 25 jaar eerder, seksueel had misbruikt. Van Lieshout schreef terug.

 • Zeker 296 doden door zware aardbeving in Marokko

  De beving had een kracht van 6,8 en het epicentrum lag in het Atlasgebergte, tussen Marrakesh en Agadir. Volgens een eerste telling zijn ruim 150 mensen in het ziekenhuis opgenomen.

 • Tientallen doden door zware aardbeving in Marokko, omvang schade onbekend

  De beving had een kracht van 6,8 en het epicentrum lag in het Atlasgebergte, tussen Marrakesh en Agadir. Lokale media spreken van tientallen doden. Over het aantal gewonden is nog weinig bekend.

 • Marokko getroffen door aardbeving met kracht van 6,9

  Het epicentrum lag in het Atlasgebergte, tussen Marrakesh en Agadir. Vooralsnog zijn zijn er geen berichten over schade of slachtoffers.

 • Marokko getroffen door aardbeving met kracht van 6,8

  Het epicentrum lag in het Atlasgebergte, tussen Marrakesh en Agadir. Vooralsnog zijn zijn er geen berichten over schade of slachtoffers.

 • Titelverdediger Alcaraz tegen Medvedev onderuit in halve finale US Open

  Medvedev neemt het zondag in de finale op tegen Novak Djokovic. Hij won eerder op de avond de halve finale van de Amerikaan Ben Shelton.

 • Titelverdediger Alacarz tegen Medvedev onderuit in halve finale US Open

  Medvedev neemt het zondag in de finale op tegen Novak Djokovic. Hij won eerder op de avond de halve finale van de Amerikaan Ben Shelton.

 • Djokovic verslaat Amerikaan Shelton en bereikt finale US Open

  Vorig jaar ontbrak de Serviër op het grandslamtoernooi in New York omdat hij zich niet had laten vaccineren tegen het coronavirus.

 • Fabrikant CFM vindt neponderdelen in 68 vliegtuigstraalmotoren

  Fabrikant van straalmotoren CFM International meldt dat 68 van zijn motoren vervalste onderdelen van het louche Britse bedrijf AOG Technics bevatten. Het gaat om CFM56-motoren die gemonteerd zijn op type vliegtuigen die het grootste deel uitmaken van de mondiale vloot.

 • Britse betoncrisis treft na scholen ook Londense luchthavens

  Op de Londense luchthavens Heathrow en Gatwick is hetzelfde soort beton aangetroffen waardoor eerder ruim honderd Britse scholen moesten sluiten. Dat gebeurde uit vrees voor de veiligheid. Het lichte RAAC-beton blijkt namelijk minder lang mee te gaan dan gedacht.

 • Mediaschuwe directeur moet zijn Big Bazar zien te redden

  Directeur Kooistra van noodlijdend Big Bazar vindt zichzelf niet zo interessant.

 • Opluchting en zorgen Caribisch Nederland na lening Den Haag om pensioenfonds Ennia te redden

  Caribisch Nederland krijgt van Den Haag 600 miljoen euro om het noodlijdende pensioenfonds Ennia te redden. Tienduizenden gepensioneerden zijn blij. Maar er zijn ook bezwaren. Over de gevolgen van de groeiende schuldenlast, en de voorwaarden die Nederland aan de lening stelt.

 • Staatssecretaris Vivianne Heijnen van Milieu: ‘Inzameling plastic flesjes en blikjes moet beter’

  Ondanks de invoering van statiegeld belanden nog te veel verpakkingen in de natuur. Het kabinet wil maatregelen zien.

 • Spanje zit niet te wachten op Saoediërs als grootste aandeelhouders van Spaans telecombedrijf Telefónica

  Saudi Telecom heeft in stilte een belang van 9,9 procent verworven in Telefónica. De Spaanse regering wantrouwt de deal.

 • Verschanst in ons veilige nest

  Leven we in een narcistische tijd, vraagt columnist Floor Rusman zich af nadat ze drie vergelijkbare opmerkingen las. Mensen navelstaren tegenwoordig liever dan dat ze de blik naar buiten richten, was de boodschap ervan. Klopt dat? Zo ja, waar komt het door? En is het erg?

 • Extinction Rebellion blokkeert niet langer alleen snelwegen, maar voert ook een traditionele lobby

  Naast de A12 blokkeren, vanaf zaterdag ‘permanent’, netwerkt Extinction Rebellion heel traditioneel met iedereen.

 • Beurswaarde Apple daalt met 200 miljard dollar na beperkingen China

  De beurswaarde van Apple is met 200 miljard dollar gedaald na berichten dat China het gebruik van iPhones door overheidsmedewerkers wil inperken. Het aandeel daalde de afgelopen dagen met ruim 6 procent. Daarbij moet worden aangetekend dat de beurswaarde nog altijd zo’n 2,8 biljoen dollar is, ofwel 2800 miljard dollar. Ook de beurskoersen van een aantal leveranciers van Apple daalden.
  The Wall Street Journal meldde woensdag dat overheidsmedewerkers in China voor hun werk niet langer gebruik moge

 • De uit nood geboren tactische draai van bondscoach Ronald Koeman

  Ingegeven door slechte resultaten nam bondscoach Ronald Koeman voor het duel met Griekenland afscheid van de ‘Hollandse School’. Toch moet het belang van spelsystemen niet worden overschat. Zondag wacht een nieuwe test tegen Ierland.

 • Voor investeerder Evidensia zijn Nederlandse huisdieren vooral een melkkoe

  Een handvol commerciële dierenartsketens zet de wereld van de huisdieren op z’n kop. Behandeling van een hond of kat wordt fors duurder. „En de aandeelhouders lachen zich kapot.”

 • Een prikje voor de hond? Dat is dan 846 euro. Hoe de zorg voor je huisdier véél duurder is geworden

  Een handvol commerciële dierenartsketens zet de wereld van de huisdieren op z’n kop. Behandeling van een hond of kat wordt fors duurder. „En de aandeelhouders lachen zich kapot.”

 • Britse bank Barclays wil honderden banen schrappen

  Barclays bereidt zich voor om volgende week honderden banen te schrappen om kosten te besparen. Dat melden ingewijden aan persbureau Bloomberg. Het zou onder meer gaan om ongeveer 5 procent van het personeel dat zich met klanten bezighoudt binnen de handelstak van de Britse bank.

 • Opeens heeft iedereen in Den Haag het over zekerheid van bestaan

  Bestaanszekerheid lijkt uit te groeien totdominant thema van de campagnes voor de Kamerverkiezingen van november. Wat behelst de term eigenlijk?

 • Bron

  Lees ook deze artikelen

  Leave a Comment

  Ads - Before Footer