NU+ | Wat de Zwitserse ‘klimaatsenioren’ betekenen voor…

Edward De Groot


 • NU+ | Wat de Zwitserse 'klimaatsenioren' betekenen voor de Shell-zaak hier

  Dinsdag won een groep Zwitserse ‘klimaatsenioren’ een zaak tegen de Zwitserse overheid bij het Europese mensenrechtenhof. Vrijdag is de laatste dag van het hoger beroep van Milieudefensie tegen Shell. Een NU.nl-lezer vroeg: heeft de winst van de klimaatsenioren gevolgen voor de Shell-zaak? • FTX-oprichter Bankman-Fried in beroep tegen jarenlange celstraf wegens fraude

  Sam Bankman-Fried, de oprichter van de failliete cryptobeurs FTX, gaat in beroep tegen zijn celstraf van 25 jaar. Dat is donderdag bekend geworden.

 • Failliete e-bikefabrikant VanMoof verkoopt weer fietsen na doorstart

  VanMoof verkoopt weer e-bikes via zijn eigen website. Klanten kunnen kiezen uit de modellen S5 en A5, de nieuwste generatie fietsen van het Nederlandse bedrijf.

 • Doodstraf voor Vietnamese vastgoedtycoon vanwege miljardenfraude

  Een rechtbank in Vietnam heeft vastgoedtycoon Truong My Lan ter dood veroordeeld vanwege een megafraude. De 67-jarige Lan was de voorzitter van de grote vastgoedontwikkelaar Van Thinh Phat Group. • Milieuclub: 'Illegale ontbossing en landroof in ketens van H&M en Zara'

  Textiel verkocht door modeketens Zara en H&M wordt in verband gebracht met milieuvernietiging en landroof in Brazilië. Dat blijkt uit onderzoek van de Britse ngo Earthsight. De milieuorganisatie zegt dat katoen uit het gebied voor grootschalige ontbossing zorgt.

 • Uitzender Randstad, bedrijven en gemeenten slaan handen ineen voor statushouder

  Enkele tienduizenden statushouders staan ondanks de krapte op de Nederlandse arbeidsmarkt langdurig aan de kant. Randstad Nederland, een dertigtal bedrijven en gemeenten slaan de handen ineen om meer mensen uit deze groep zo snel mogelijk aan een baan te helpen.

 • ECB houdt rente voorlopig hoog, maar hint op een verlaging

  De Europese Centrale Bank (ECB) houdt zijn rente nu nog op een recordhoogte van 4 procent. Volgens de toezichthouder is de inflatie niet genoeg gedaald. Wel laat de ECB doorschemeren dat zijn tarieven binnenkort wel omlaag kunnen gaan.

 • Gedupeerde beleggers van SNS Reaal krijgen 900 miljoen euro van de Staat

  Beleggers die in 2013 werden onteigend toen de overheid SNS REAAL nationaliseerde, krijgen in totaal zo’n 900 miljoen euro van de Staat. • Onteigende beleggers van SNS Reaal krijgen 900 miljoen euro van de Staat

  Beleggers die in 2013 werden onteigend toen de overheid SNS REAAL nationaliseerde, krijgen in totaal zo’n 900 miljoen euro van de Staat.

 • Cabinepersoneel Lufthansa krijgt 16,5 procent meer loon na stakingen

  De ongeveer negentienduizend cabinemedewerkers van Lufthansa krijgen na maanden onderhandelen een nieuwe cao. Zij kunnen rekenen op een loonsverhoging van 16,5 procent en een eenmalige uitkering van 3.000 euro.

 • Vraag naar neussprays, pillen en zakdoekjes neemt toe vanwege hooikoorts

  Drogisterijen in ons land zien dat er nu al veel vraag naar producten tegen hooikoorts is. Het gaat vooral om neussprays, pillen en zakdoekjes.

 • Albert Heijn moet duurzaamheidsclaims verwijderen uit winkels

  Albert Heijn moet onduidelijke en onjuiste duurzaamheidsclaims uit zijn winkels verwijderen. Toezichthouder ACM heeft de supermarktketen daarover op de vingers getikt.

 • Stijgende prijzen en volop overbieden: gekte op woningmarkt is helemaal terug

  Fors stijgende prijzen, veel kijkers en volop overbieden. Na enkele kwartalen van afkoeling is de hitte op de huizenmarkt volledig terug. Dat blijkt uit cijfers van makelaarsvereniging NVM over de eerste drie maanden van dit jaar.

 • Curatoren hakken knoop door: overname Van Hool door VDL is nu definitief

  Het Nederlandse industrieconcern VDL en de Duitse trailerfabrikant Schmitz Cargobull nemen Van Hool definitief over. De curatoren van het Belgische bedrijf hebben een principeakkoord gesloten met beide partijen.

 • Lufthansa schrapt voorlopig alle vluchten naar Teheran

  Lufthansa vliegt voorlopig niet naar de Iraanse hoofdstad Teheran vanwege de huidige situatie in het Midden-Oosten. Het is nog niet bekend hoe lang de maatregel duurt.

 • Tv-wereld neemt maatregelen na Russische propaganda op BabyTV

  De hack waardoor eind maart Russische propaganda te zien was op kinderzender BabyTV gaat als een schok door de televisiewereld. Televisieaanbieders, mediabedrijven en distributeurs hebben maatregelen genomen om herhaling te voorkomen.

 • Gouden sieraden nóg vaker in de verkoop door stijgende goudprijs

  De stijging van de goudprijs heeft grote gevolgen voor de inkoop van goud in Nederland. Mensen ruilden in de eerste drie maanden van 2024 meer sieraden en munten in voor geld dan een jaar eerder.

 • Zeeuwen tegen minister: 'Nieuwe kerncentrales? Dan onder onze voorwaarden'

  Geen koeltorens, geen nieuwe elektriciteitsmasten en te allen tijde veilig. Een Zeeuwse delegatie heeft minister Rob Jetten woensdag een voorwaardenpakket voor nieuwe kerncentrales overhandigd. Bestuurders en inwoners drukten de minister op het hart hun eisen mee te nemen, maar Jetten kan niks beloven.

 • Aantal ouders dat extra verlof opneemt blijft steken, kabinet komt met voorstel

  Het aantal jonge ouders dat vijf weken aanvullend geboorteverlof opneemt blijft hangen, blijkt uit cijfers van UWV in handen van NU.nl. Demissionair minister Karien van Gennip (Sociale Zaken) doet vandaag een voorstel om de vele verlofregelingen rondom kinderen te versimpelen.

 • 25 miljoen dollar boete voor Nederlands accountantsbureau na examenfraude

  Accountantsbureau KPMG Nederland heeft een boete van 25 miljoen dollar (23,2 miljoen euro) gekregen vanwege examenfraude. De schikking is het gevolg van onderzoek naar het delen van antwoorden van toetsen en testen.

 • KPMG Nederland krijgt 25 miljoen dollar boete vanwege examenfraude

  Accountantsbureau KPMG Nederland heeft een boete van 25 miljoen dollar (23,2 miljoen euro) gekregen vanwege examenfraude. De schikking is het gevolg van onderzoek naar het delen van antwoorden van toetsen en testen.

 • Forse boete van 25 miljoen dollar voor accountantskantoor KPMG wegens fraude

  KPMG krijgt in de VS een boete van 25 miljoen dollar (23 miljoen euro) van de Amerikaanse toezichthouder voor accountants. De Public Company Accounting Oversight Board (PCAOB) stelt vast dat medewerkers van de accountantstak van KPMG Nederland fraudeerden bij verplichte interne kennistoetsen.
  Het is de grootste boete die de toezichthouder in de VS ooit oplegde. De partners van KPMG, die de aandeelhouders zijn van de accountantstak, moeten de boete van 25 miljoen gezamenlijk ophoesten.
  Honderden

 • Huishoudens met zonnepanelen vaak veel duurder uit bij energieleveranciers

  Veel energieleveranciers bieden huishoudens met zonnepanelen geen langjarige vaste contracten meer aan. Eigenaren van zonnepanelen zijn daardoor vaak duurder uit dan anderen.

 • Nederlanders met elektrische auto ontkomen ook in 2025 aan wegenbelasting

  Nederlanders met een elektrische auto’s hoeven ook volgend jaar nog geen wegenbelasting te betalen. De korting op de motorrijtuigenbelasting voor volledig elektrische auto’s wordt langzamer afgebouwd dan in eerste instantie de bedoeling was.

 • NU+ | Tips tegen online oplichting: 'Die boeven proberen van alles'

  Het wordt voor criminelen lastiger om klanten van ING op te lichten. Zij kunnen binnenkort via de app achterhalen of ze echt met een bankmedewerker praten. Maar hoe kun je andere vormen van online criminaliteit herkennen?

 • Europese rechter draait sancties tegen twee Russische miljardairs terug

  De Europese rechter heeft twee Russische miljardairs gelijk gegeven die EU-sancties tegen hen aanvochten. De onderbouwing van de sancties schoot tekort, vond de rechter. Het is niet voor het eerst dat de rechter een streep haalt door Europese sancties.

 • Europese rechter draait sancties tegen Russische miljardairs terug

  De Europese rechter heeft twee Russische miljardairs gelijk gegeven die EU-sancties tegen hen aanvochten. De onderbouwing van de sancties schoot tekort, vond de rechter. Het is niet voor het eerst dat de rechter een streep haalt door Europese sancties.

 • Nederlanders bellen elkaar sinds corona steeds minder

  Het Nederlandse mobiele telefoonverkeer loopt de afgelopen jaren flink terug. In 2021, tijdens de piek van de coronapandemie, kwam het totale aantal belminuten uit op 49,3 miljard. Vorig jaar waren dat er nog maar 38,3 miljard.

 • Korting op wegenbelasting voor elektrische auto's wordt langzamer afgebouwd

  Nederlanders met een elektrische auto’s hoeven ook volgend jaar nog geen wegenbelasting te betalen. De korting op de motorrijtuigenbelasting voor volledig elektrische auto’s wordt langzamer afgebouwd dan in eerste instantie de bedoeling was.

 • Amerikaanse staat executeert moordenaar ondanks actie gevangenispersoneel | Buitenland - NU.nl

  Amerikaanse staat executeert moordenaar ondanks actie gevangenispersoneel | Buitenland  NU.nl’Geliefde’ moordenaar met injectie ter dood gebracht in de VS  RTL BoulevardTerdoodveroordeelde man (52) geëxecuteerd in VS ondanks petitie om straf om te zetten naar levenslang  Het Laatste NieuwsBrian Dorsey’s allerlaatste woorden voordat hij geëxecuteerd werd in Missouri  MSNTer dood veroordeelde moordenaar wordt alsnog geëxecuteerd: ‘Gerechtighei

 • Bron

  Lees ook deze artikelen

  Ads - Before Footer