NU+ | Pim Fortuyn leest jaren na dood boek voor: ‘Goede…

Edward De Groot


 • NU+ | Pim Fortuyn leest jaren na dood boek voor: 'Goede kloon maken is lastig'

  De in 2002 vermoorde politicus Pim Fortuyn die zijn eigen boeken voorleest: met AI is het nu mogelijk, en werkelijkheid. Eenvoudig is het niet, want het kost veel tijd en expertise. • Venetië verdient in eerste testweek bijna miljoen euro aan toegangstickets

  Venetië heeft al 975.000 euro verdiend met het verkopen van toegangsbewijzen. Bezoekers van de Italiaanse stad moeten sinds eind april 5 euro entree betalen op de drukste dagen. Het stadsbestuur hoopt met de maatregel het massatoerisme te beperken.

 • Inkomsten uit Russische olie in april meer dan verdubbeld

  De Russische olie-inkomsten zijn in april meer dan verdubbeld ten opzichte van een jaar eerder. Ondanks internationale sancties die bedoeld waren om Rusland financieel te schaden tijdens de oorlog in Oekraïne, verdient het land dus nog goed aan hun olie.

 • Journalisten van Italiaanse publieke omroep staken 24 uur lang

  Journalisten van de Italiaanse publieke tv- en radio-omroep RAI staken maandag 24 uur lang, meldt Het Financieele Dagblad. De reden voor de staking zijn de bezuinigingen en “verstikkende controle” van de extreemrechtse regering van Giorgia Meloni. • Amerikaanse uitgever neemt grootste uitgeverij van Nederland over

  De Amerikaanse uitgever Simon & Schuster (S&S) neemt de grootste uitgeverij van Nederland over. Veen Bosch & Keuning (VBK), dat boeken van onder anderen Herman Koch en Esther Verhoef uitbrengt, is de eerste grote Nederlandse uitgever die in buitenlandse handen komt.

 • Heineken wil flink groeien en opent zestig pubs in Verenigd Koninkrijk

  Heineken wil nog groter worden in het Verenigd Koninkrijk. Het Nederlandse biermerk investeert ruim 45 miljoen euro (39 miljoen pond) in verschillende eigen pubs.

 • Zonnepanelenbezitter stapt vaker over na invoering terugleverkosten

  Eigenaren van zonnepanelen krijgen het bij veel energieleveranciers flink te verduren door de invoering van terugleverkosten. Ze stappen vaker over, maar slaan nog niet massaal op de vlucht. Dat blijkt uit een rondgang van NU.nl langs energieleveranciers en -vergelijkers.

 • Hypotheekrentes gestegen naar hoogste punt dit jaar

  De tarieven voor populaire hypotheekrentes zijn afgelopen week gestegen naar het hoogste punt van 2024. Meer dan de helft van de geldverstrekkers heeft zijn tarieven verhoogd. Dat blijkt uit cijfers van Van Bruggen Adviesgroep en De Hypotheekshop. • Australische vliegmaatschappij krijgt miljoenenboete om 'spookvluchten'

  De Australische luchtvaartmaatschappij Qantas heeft een boete van omgerekend 61 miljoen euro gekregen. Het gaat om een schikking met toezichthouder ACCC. Qantas had tienduizenden tickets verkocht voor vluchten die al waren geannuleerd.

 • Postzegels duurder na nieuw verlies voor PostNL

  Het versturen van een brief wordt vanaf juli duurder. PostNL verhoogt over twee maanden de prijs van een postzegel met vijf cent, naar 1,14 euro. Dat heeft PostNL bekendgemaakt bij de publicatie van de cijfers over de eerste drie maanden van dit jaar.
  Daarin bleek dat het bedrijf in de rode cijfers is gezakt. In het eerste kwartaal boekte PostNL een verlies van 8 miljoen euro. Een jaar geleden bleef er in dezelfde periode onder de streep nog 4 miljoen euro over. Bij PostNL nam de omzet af, terwi

 • Prijs voor een postzegel gaat verder omhoog in juli

  Een brief versturen via PostNL wordt vanaf 1 juli duurder. Vanaf die datum betaal je voor een postzegel 1,14 euro. Dat is nu nog 1,09 euro. De verhoging is volgens het postbedrijf nodig omdat het te maken heeft met hogere loonkosten.

 • Influencers stuwen omzet cosmeticabranche, mede dankzij (heel) jonge volgers

  Sociale media hebben steeds meer invloed op de aankoop van make-up, parfums en persoonlijke verzorgingsproducten, zegt de Nederlandse Cosmetica Vereniging (NCV). Zo zijn jonge consumenten nu bereid geuren te kopen die door influencers worden aangeprezen, zonder ze eerst zelf te ruiken. Nog opmerkelijker: ook kinderen kopen soms dure crèmes.
  Nederlanders gaven in 2023 ruim 3 miljard euro uit aan persoonlijke verzorgingsproducten, zo’n 167 euro per persoon. De omzet van de cosmeticabranche

 • Ook nieuwbouw van seniorenwoningen blijft mijlenver achter bij doel

  Van de ambitieuze kabinetsplannen om veel seniorenwoningen bij te bouwen, komt weinig terecht. De komende drie jaar worden er minder dan 10.000 gebouwd, terwijl het er ruim 100.000 zouden moeten zijn. Dat meldt ABN AMRO maandag.

 • Recordomzet voor iPhone-maker Foxconn in april

  iPhone-producent Foxconn heeft de inkomsten vorige maand aanzienlijk zien stijgen, tot het hoogste niveau ooit voor de maand april. De omzet klom met 19 procent tot omgerekend 14,8 miljard euro, maakte het Taiwanese bedrijf zondag bekend.

 • NU+ | Minder warmtepompen door vol stroomnet? 'Boel hoeft niet overal op slot'

  Huishoudens in een deel van het land krijgen het advies om geen elektrische warmtepomp te nemen, maar een hybride. Door de drukte op het stroomnet is er volgens het demissionaire kabinet geen ruimte voor volledig elektrische modellen. Een gemiste kans voor de verduurzaming van woningen?

 • Minder warmtepompen door vol stroomnet? 'De boel hoeft niet overal op slot'

  Huishoudens in een deel van het land krijgen het advies om geen elektrische warmtepomp te nemen, maar een hybride. Door de drukte op het stroomnet is er volgens het demissionaire kabinet geen ruimte voor volledig elektrische modellen. Een gemiste kans voor de verduurzaming van woningen?

 • Bijbelse plaag op Facebook: overspoeld door AI-plaatjes van Jezus-figuur

  Op Facebook zijn duizenden plaatjes te vinden van een Jezus-figuur in de vorm van maiskolven, garnalen en zandsculpturen. Soms staat er een man met een gieter naast, die het gewas zogenaamd heeft geoogst. Het is natuurlijk allemaal nep, maar niet altijd onschuldig.

 • NU+ | Verzekeringspremies auto schieten omhoog, maar besparen is mogelijk

  Autobezitters zijn dit jaar flink duurder uit bij de verzekering en komende jaren zullen de premies verder stijgen. Velen kijken te weinig om naar hun polis en kunnen best wat besparen. Daarvoor hoef je niet altijd te wisselen van verzekering.

 • Kredietbeoordelaar S&P Global positiever over financiële gezondheid Turkije

  Kredietbeoordelaar S&P Global is positiever gestemd over de zogenoemde kredietwaardigheid van Turkije. Vooral dat de Turkse regering eindelijk weer een orthodoxer economisch beleid voert, wordt door het toonaangevende ratingbureau gewaardeerd.

 • NU+ | Onrust over regeling vroegpensioen neemt toe: eerste acties op komst

  Werknemers uit verschillende sectoren kunnen sinds 2021 met vervroegd pensioen. Het gaat om mensen met een zwaar beroep, zoals politiemedewerkers en bouwvakkers. Maar in 2025 eindigt de regeling en dat leidt tot grote onrust.

 • Blokker vindt geldschieter, verkoop van de baan

  De verlieslatende winkelketen Blokker heeft een geldschieter gevonden, waardoor de toekomst van het bedrijf is veiliggesteld. Daarmee is ook de verkoop definitief van de baan.
  Blokker was al langer bezig met een herfinanciering, maar dat duurde uiteindelijk langer dan gedacht. Uiteindelijk verstrekt Gordon Brothers, een Amerikaanse investeringsmaatschappij, het bedrijf een lening voor drie jaar.
  “We zijn erg tevreden over het behaalde resultaat” zegt Ynse Stapert, CEO van Mirage Retail Group, wa

 • NU+ | Blokker blijft na turbulente jaren opnieuw op de been

  Het gaat al jaren stroef bij Blokker. Met verliezen van soms zelfs honderden miljoenen en een dreigend faillissement leek de neergang vorig decennium in gang gezet. Maar toch wist het bedrijf deze keer opnieuw het einde af te wenden.

 • Blokker vindt nieuwe geldschieter: verkoop definitief van de baan

  Een verkoop van winkelketen Blokker is definitief van de baan. Het is moederbedrijf Mirage Retail Group gelukt om een geldschieter te vinden en zo de herfinanciering rond te krijgen.

 • Wanneer vliegen we zonder kerosine? Dit zijn de belangrijkste alternatieven

  De meivakantie is voor een deel van het land na dit weekend voorbij. Veel mensen hebben de afgelopen weken het vliegtuig gepakt voor een vakantie in het buitenland: luchthavens Eindhoven en Schiphol hebben tienduizenden passagiers per dag verwerkt.
  Die toestellen vliegen allemaal op kerosine, terwijl Nederland klimaatneutraal moet zijn in 2050, wat volgens het Planbureau voor de Leefomgeving haalbaar is – mits er flink wordt doorgepakt. De luchtvaartsector is moeilijk te verduurzamen, maar er wo

 • NU+ | XR wil Brussel blokkeren: welke rol speelt EU in afbouw fossiele subsidies?

  Niet de A10 of A12, maar Brussel is zaterdag het toneel van een klimaatprotest. Extinction Rebellion (XR) wil de acties tegen fossiele subsidies over de grens tillen. Want ook de EU heeft een belangrijke rol in de afbouw daarvan.

 • Experts blij maar verbaasd over terugkeer reuzenhaai bij slachtplek Ierland - NU.nl

  Experts blij maar verbaasd over terugkeer reuzenhaai bij slachtplek Ierland  NU.nl

 • Gerucht: Spotify test toevoeging van lossless audio in desktopapp - Tweakers

  Gerucht: Spotify test toevoeging van lossless audio in desktopapp  Tweakers

 • Onrustige dodenherdenking in Overijssel of niet? "We doen datgene wat nodig is" - RTV Oost

  Onrustige dodenherdenking in Overijssel of niet? “We doen datgene wat nodig is”  RTV OostHet hele land kijkt met ingehouden adem naar de Dam, maar op Plein ’40-’45 komt alles samen  NRCIs er tijdens de twee minuten stilte ook echt twee minuten stilte? Dodenherdenking staat dit jaar onder hoogspanning  de Volkskrant’Tijdens de Nationale Dodenherdenking protesteer je niet’ | NUjij  NU.nl‘Beruchte rapper wil Dodenherdenking verstoren’ | Video&nbsp

 • 'Zeker vijf spionageschepen in België gesignaleerd', ook in Nederland vermoedens - NOS

  ‘Zeker vijf spionageschepen in België gesignaleerd’, ook in Nederland vermoedens  NOSSpionage met lekkerbekjes: sterke aanwijzingen dat Russische koelschepen worden ingezet voor geheime operaties  Pointer (KRO-NCRV)Vijf mogelijke spionageschepen in halfjaar tijd gespot voor onze kust  VRT.beRussische vissersvloot meert aan in de Eemshaven, ‘sterke aanwijzingen’ van spionageactiviteiten  NRCRussische vissers mogelijk betrokken bij spionage in Eemshaven

 • NU+ | XR wil Brussel blokkeren: welke rol speelt de EU in afbouw fossiele subsidies?

  Niet de A10 of A12, maar Brussel is zaterdag het toneel van een klimaatprotest. Extinction Rebellion (XR) wil de acties tegen fossiele subsidies over de grens tillen. Want ook de EU heeft een belangrijke rol in de afbouw daarvan.

 • Bron

  Lees ook deze artikelen

  Ads - Before Footer