Luchtvaartwaakhond kreeg dit jaar al elf meer…

Edward De Groot

[ad_1]

 • Luchtvaartwaakhond kreeg dit jaar al elf meer Boeing-meldingen dan heel 2023

  De Amerikaanse luchtvaartautoriteit Federal Aviation Administration (FAA) kreeg dit jaar tot nu toe al 126 meldingen over Boeing van klokkenluiders. Dat zijn er elf keer zoveel als in heel 2023: toen bleek het aantal steken op 11. • Aardverschuiving in tabaksland: in één klap duizenden verkooppunten weg

  Het zat er jaren aan te komen, over twee weken is het zo ver. Vanaf 1 juli mogen supermarkten geen sigaretten, shag en vapes meer verkopen. Daarmee vallen duizenden verkooppunten weg en 2,7 miljard euro aan omzet verschuift naar andere kanalen.

 • Opnieuw een Boeing-incident onderzocht: toestel schudde plots heen en weer

  Amerikaanse autoriteiten onderzoeken opnieuw een incident met een vliegtuig van Boeing. Een Boeing 737 MAX 8-toestel van Southwest Airlines maakte plotseling een zogeheten ‘Dutch roll’, waarbij het toestel heen en weer schudde. Dat kan gevaarlijk zijn.

 • Jongeren zoeken minder vaak naar een vakantiebaan

  Jongeren zijn steeds minder vaak op zoek naar een vakantiebaan. Dat komt doordat de arbeidsdeelname de afgelopen jaren is toegenomen. Dat betekent dat ze vaak al werk hebben. • Duitse economie profiteert een beetje van het EK voetbal

  Het Europees kampioenschap voetbal zorgt ervoor dat de economie van gastland Duitsland dit kwartaal een klein beetje groeit. Het land moet het vooral hebben van de toeristen die tijdens het toernooi geld uitgeven in hotels en cafés.

 • Autobedrijven hebben dag later nog veel last van RDW-storing: 'Het is chaos'

  Het is chaos bij autobedrijven door de storing bij de RDW donderdag die voor problemen zorgde bij het overschrijven en keuren van auto’s. Dat zegt een woordvoerder van branchevereniging Bovag vrijdag desgevraagd tegen NU.nl.

 • Tesla-aandeelhouders keuren beloning van bijna 50 miljard dollar voor Musk goed

  Een ongekend hoge beloning van ruim 48 miljard dollar (44,8 miljard euro) voor Tesla-topman Elon Musk is donderdag goedgekeurd door de aandeelhouders. Ook kreeg de miljardair groen licht om de statutaire zetel van het bedrijf te verplaatsen naar de Amerikaanse staat Texas.

 • Ziekteverzuim neemt verder af in eerste kwartaal

  Werknemers meldden zich in het eerste kwartaal van dit jaar opnieuw minder vaak ziek. Het ziekteverzuim lag met 5,5 procent weer lager dan een jaar eerder, meldt het Centraal Bureau voor Statistiek (CBS).
  In vrijwel alle bedrijfstakken meldden minder mensen zich ziek, behalve in de financiële dienstverlening. Daar steeg het ziekteverzuim met 0,6 procentpunt tegenover een jaar geleden, al moet worden aangetekend dat het verzuim daar de afgelopen jaren relatief laag was.
  In de horeca werd het • Recyclebedrijven raken hergebruikt plastic moeilijk kwijt en hopen op EU-regels

  Nederlandse recyclebedrijven raken hun hergebruikte plastic bijna niet meer kwijt. Volgens de Vereniging Afvalbedrijven (VA) moeten er nieuwe Europese regels komen om de recyclingindustrie draaiende te houden.

 • Export zit na klein jaar van krimp weer in de lift

  Na tien maanden van krimp, is de export van goederen weer gestegen. In april was de goederenexport 2,3 procent groter dan die in dezelfde maand een jaar geleden, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).
  In april zat vooral de export van chemische producten, voedings- en genotmiddelen en machines in de lift. De export van goederen maakt ongeveer driekwart uit van de totale Nederlandse uitvoer, waaronder ook de export van diensten valt.
  Sinds juni vorig jaar zat het tegen met de goedere

 • Nederlandse export stijgt na bijna een jaar weer

  De Nederlandse goederenexport is in april gestegen. Het is de eerste keer in bijna een jaar tijd dat de export groeit.

 • Daling ziekteverzuim zet door, vooral minder ziekmeldingen in de horeca

  In de eerste drie maanden van 2024 hebben minder mensen zich ziek gemeld dan in dezelfde periode een jaar eerder. Dat blijkt uit nieuwe cijfers van statistiekbureau CBS. In de horeca werd het minst verzuimd.

 • Loonstijgingen halen inflatie volgens ABN pas eind volgend jaar in

  De lonen van werkenden zijn pas eind volgend jaar dusdanig verhoogd dat ze de sterke inflatie van de afgelopen jaren hebben bijgehaald. Dat schrijft ABN AMRO in nieuwe voorspellingen over de Nederlandse economie.

 • Tesla-aandeelhouders stemmen voor megabonus Elon Musk

  Een meerderheid van de aandeelhouders van autofabrikant Tesla heeft ingestemd met een megabonus van ruim 55 miljard dollar aan topman Elon Musk. Een rechter in de staat Delaware hield die bonus in januari nog tegen.
  Musk kreeg het bonuspakket, de grootste beloning voor een bedrijfsbestuurder ooit, in 2018 toegezegd door de aandeelhouders van Tesla. Hij zou de beloning grotendeels krijgen in opties op aandelen, onder voorwaarde dat hij bepaalde resultaten zou behalen voor Tesla. Die aandelenoptie

 • Meldpunt tegen misstanden in de vleessector

  Nog voor de zomervakantie moet er een meldpunt komen voor misstanden met arbeidsmigranten in de vleessector. Het meldpunt zal door organisaties in de vleesverwerkende industrie zelf worden opgezet.
  Demissionair minister Karien van Gennip (CDA) van Sociale Zaken kondigt het meldpunt aan na overleg met organisaties van onder meer slachthuizen, uitzendbureaus en vleesverwerkende bedrijven.
  Hardnekkig
  De misstanden met arbeidsmigranten vormen volgens Van Gennip “een hardnekkig probleem”. Ze wijst op

 • Discussieer over de rol van Hezbollah in de Gaza-oorlog - NU.nl

  Discussieer over de rol van Hezbollah in de Gaza-oorlog  NU.nlHezbollah-aanvallen gaan door • Menselijke resten gevonden aan grens met Gaza  NOSLIVE | Hezbollah vuurt veertig raketten af op noorden Israël: meerdere branden veroorzaakt  Telegraaf.nlLive Midden-Oosten: Israël stelt drie Palestijnse terroristen te hebben gedood bij inval op de Westelijke Jordaanoever  de VolkskrantIs dood van Hezbollah commandant Abdallah aanleiding voor oorlog

 • Nederlandse cricketers verliezen op WK T20 van Bangladesh | Sport - Telegraaf.nl

  Nederlandse cricketers verliezen op WK T20 van Bangladesh | Sport  Telegraaf.nlNederlandse cricketers lijden op WK dure nederlaag tegen Bangladesh  NOSNederlandse cricketers staan voor lastig karwei na WK-verlies tegen Bangladesh  NU.nlNederlandse cricketers verliezen op WK nipt van grootmacht Zuid-Afrika  NU.nlCricketers Oranje laten grootmacht Zuid-Afrika zweten, maar verliezen nipt  NOS

 • Politie bevrijdt mishandelde man die twee dagen werd gegijzeld in Den Haag - NU.nl

  Politie bevrijdt mishandelde man die twee dagen werd gegijzeld in Den Haag  NU.nlTwaalf gemaskerde agenten beëindigen gijzeling: mishandelde man (25) en verdachten uit woning gehaald  ADPolitie bevrijdt gegijzelde Hagenaar (25), vier aanhoudingen | Binnenland  Telegraaf.nlPolitie maakt einde aan gijzeling, vier arrestaties  Omroep WestArrestatieteam beëindigt gijzeling van man in Den Haag  De Gelderlander

 • Parvovirus grijpt om zich heen, risico voor zwangere vrouwen - NOS

  Parvovirus grijpt om zich heen, risico voor zwangere vrouwen  NOS

 • Samsung onthult Galaxy Watch FE voor 219 euro - Tablets en telefoons - Nieuws - Tweakers

  Samsung onthult Galaxy Watch FE voor 219 euro – Tablets en telefoons – Nieuws  TweakersOnaangekondigde Samsung-smartwatch duikt op in Nederlandse webshop  Bright.nlDe eerste Samsung Galaxy Watch FE met uitgebreide gezondheidsfuncties  EmerceGerucht: Samsung brengt op 24 juni budgetsmartwatch Galaxy Watch FE uit  NU.nlSamsung Galaxy Watch FE duikt op in Nederland voor 219 euro  Android Planet

 • Zilveren Nipkowschijf voor De Joodse Raad, Reissmicrofoon voor Concertzender - NOS

  Zilveren Nipkowschijf voor De Joodse Raad, Reissmicrofoon voor Concertzender  NOSVan ‘mannenclubje’ tot een diverse groep beroepskijkers: zij kiezen de winnaar van de Nipkowschijf  de VolkskrantEO-dramaserie De Joodse Raad wint Zilveren Nipkowschijf  ADEva Crutzen en Tim op het Broek weten nominaties Nipkowschijf en Reiss-microfoon niet te verzilveren  De LimburgerDramaserie De Joodse Raad (EO) wint prestigieuze Zilveren Nipkowschijf  NU.nl

 • Grote bedrijven moeten verplicht energie besparen, maar meeste doen niet mee

  De meest energie-intensieve bedrijven van Nederland kunnen samen vele honderden miljoenen kubieke meters aardgas besparen met maatregelen die ze binnen korte tijd hebben terugverdiend. Ze zijn daar ook toe verplicht, maar de meerderheid van de bedrijven werkt niet mee.

 • Bedrijven kunnen veel energie en uitstoot besparen, maar willen vaak niet

  De meest energie-intensieve bedrijven van Nederland kunnen samen vele honderden miljoenen kubieke meters aardgas besparen met maatregelen die ze binnen korte tijd hebben terugverdiend. Ze zijn daar ook toe verplicht, maar de meerderheid van de bedrijven werkt niet mee.

 • Hooggerechtshof VS: abortuspil moet beschikbaar blijven - de Volkskrant

  Hooggerechtshof VS: abortuspil moet beschikbaar blijven  de VolkskrantHooggerechtshof VS verwerpt rechtszaak en beschermt gebruik van abortuspil  NU.nlAbortusmiddel blijft in VS landelijk beschikbaar  NRCHooggerechtshof VS verwerpt zaak anti-abortusactivisten | Buitenland  Telegraaf.nlUnaniem Hooggerechtshof wijst verbod op abortuspil voorlopig af  Trouw

 • WhatsApp verbetert de belfunctie in een grote update, dit is er nieuw - Bright.nl

  WhatsApp verbetert de belfunctie in een grote update, dit is er nieuw  Bright.nlHele verhaal bekijken via Google Nieuws

 • Geen doorstart voor vier failliete zonnepanelenbedrijven: klanten zijn de dupe

  Vier verkopers en installateurs van zonnepanelen die vorige maand failliet zijn gegaan, maken toch geen doorstart. Het gaat om bedrijven van multimiljonair Kees Koolen. Klanten die al een aanbetaling hebben gedaan, zijn hun geld mogelijk definitief kwijt.

 • Marokkanen willen vanwege Gaza-oorlog boycot van muziekfestival Mawazine - NOS

  Marokkanen willen vanwege Gaza-oorlog boycot van muziekfestival Mawazine  NOSMarokko Eist Staakt-het-Vuren en verbreking diplomatieke banden met Israël  NPO Radio 1Marokkanen betogen opnieuw massaal voor Gaza en tegen Israël  Marokko NieuwsSteun van Marokkanen voor normalisatie met Israël sterk afgenomen  Bladna.nlGaza-genocide doet Marokkaanse steun voor Israël kelderen  Marokko Nieuws

 • PVV'er Markuszower na veiligheidsonderzoek geen vicepremier en minister - NOS

  PVV’er Markuszower na veiligheidsonderzoek geen vicepremier en minister  NOSLive formatie | PVV-Kamerlid Marjolein Faber nieuwe beoogd migratieminister  NU.nlGidi Markuszower, Wilders’ trouwste soldaat, mag nu proberen de PVV-migratieagenda uit te voeren  de VolkskrantPVV’er Markuszower toch geen minister en vicepremier na screening AIVD, Faber nu op Asiel  ADGidi Markuszower toch geen PVV-vicepremier en minister van Asiel en Migratie, Wilders draagt Marjo

 • Kopzorgen voor EK-tegenstander Polen: amper fitte aanvallers voor duel met Oranje - NOS

  Kopzorgen voor EK-tegenstander Polen: amper fitte aanvallers voor duel met Oranje  NOSPoolse bondscoach verbaasd over sceptische Koeman: ‘Lewandowski speelt niet’  NU.nlIrritatie bij Polen na uitlatingen Koeman: ‘Wat gaat er in zijn hoofd om?’  Voetbal InternationalPoolse aanvaller Swiderski hoopt duel met Oranje alsnog te halen  RTL.nlPolen houdt geloof: ‘We zijn meer dan alleen Lewandowski’  AD

 • Rusland beschuldigd van beïnvloeding presidentsverkiezing in Moldavië | Buitenland - NU.nl

  Rusland beschuldigd van beïnvloeding presidentsverkiezing in Moldavië | Buitenland  NU.nlLIVE Oorlog Oekraïne | Rusland beschuldigt Amerikaanse journalist officieel van spionage, ‘Kremlin beïnvloedt Moldavische verkiezingen’  ADRusland beschuldigt journalist Gershkovich officieel van spionage voor CIA  NOSRusland in gezamenlijke verklaring van VS, VK en Canada beschuldigd van ondermijning democratie Moldavië  NRCRusland beschuldigd • [ad_2]

  Bron

  Lees ook deze artikelen

  Ads - Before Footer