Lonen opnieuw minder hard gestegen: ‘De piek is al lang…

Edward De Groot

[ad_1]

  • Lonen opnieuw minder hard gestegen: 'De piek is al lang en breed geweest'

    De lonen zijn in mei opnieuw minder hard gestegen dan aan het begin van dit jaar. Bedrijven zijn terughoudender nu de inflatie afneemt. Bovendien zijn de meeste werknemers al flink gecompenseerd voor het verlies aan koopkracht. Ook de economische onzekerheid speelt een rol.



  • Door noodmaatregelen van netbeheerders vallen zonnepanelen sneller uit

    Verschillende netbeheerders moeten naar noodoplossingen grijpen om stroomstoringen en overbelasting van het Nederlandse stroomnet te voorkomen. Zonnepanelen vallen daardoor sneller en vaker uit, waardoor huishoudens in die gebieden minder voordeel hebben van hun zonnepaneelsysteem.

  • NVWA onderzoekt advertentie voor goedkope Duitse tabak in Nederlandse krant

    De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) doet onderzoek naar een tabaksreclame van Edeka. De Duitse supermarktketen adverteert met goedkope Duitse tabak in een Nederlands huis-aan-huisblad, maar dat is in Nederland verboden.

  • Advertentie voor goedkope Duitse tabak in Nederlandse krant, NVWA start onderzoek

    De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) doet onderzoek naar een tabaksreclame van Edeka. De Duitse supermarktketen adverteert met goedkope Duitse tabak in een Nederlands huis-aan-huisblad, maar dat is in Nederland verboden.



  • Nederlandse plantenexporteurs ervaren vaker problemen bij Britse controles

    Nederlandse plantenexporteurs ervaren steeds vaker problemen door inspecties aan de grens met het Verenigd Koninkrijk. Brancheorganisatie VGB hoort van tientallen exporteurs dat ze met flinke vertragingen en schade aan planten te maken hebben.

  • Vervoersbedrijf GVB zet Engelstalige buschauffeurs in tegen personeelstekort

    Het Amsterdamse vervoersbedrijf GVB gaat Engelssprekende medewerkers inzetten als buschauffeurs. Met deze maatregel hoopt het bedrijf het personeelstekort op te lossen. Vervoerders Arriva en Qbuzz gingen GVB al voor.

  • Defensie onderzoekt gebruik luchthavens Eelde, Lelystad en Twente

    Defensie overweegt om jachtvliegtuigen te laten stijgen en landen op burgerluchthavens Eelde, Lelystad en Twente. Dat maakte het ministerie vrijdag bekend. Defensie heeft door de oplopende internationale spanningen de komende jaren veel meer ruimte nodig.

  • Vissers hadden het zwaar in 2023, mede door import uit Scandinavië en Azië

    Nederlandse vissers hebben in 2023 minder vis gevangen en ook minder geld verdiend met hun vangst. De vissersvloot werd kleiner en de prijzen van vis en garnalen hebben de tegenvallende opbrengst niet kunnen compenseren.



  • Ondanks goedkopere brandstof zitten vissers in het rood

    Na een slecht 2022 door hoge brandstofprijzen, is ook 2023 uitgedraaid op een beroerd jaar voor de Nederlandse vissersvloot. Hoewel vissers vergeleken met een jaar eerder 30 miljoen euro (16 procent) minder kwijtwaren aan de belangrijke kostenpost, leed de kottervisserij 3,1 miljoen euro verlies, blijkt uit een berekening van de Wageningen University.
    Het verlies komt vooral doordat de vloot door de sanering van schepen drastisch is verkleind. Hierdoor konden de quota van enkele belangrijke viss

  • Inflatie daalt in mei niet verder

    De inflatie in Nederland is in mei niet verder gedaald. De inflatie kwam uit op 2,7 procent, even hoog als in april, blijkt uit een eerste berekening van het Centraal Bureau voor Statistiek (CBS).
    In de afgelopen maand zijn vooral energie en diensten duurder geworden, terwijl de prijs voor industriële goederen daalde.
    In Europees perspectief
    Ook het Europese statistiekbureau Eurostat komt voor Nederland op een geschatte inflatie van 2,7 procent. Het Europees gemiddelde is 2,6 procent, twee

  • Vlak voor verwachte renteverlaging van ECB loopt inflatie in eurozone weer op

    De inflatie in de eurolanden is in mei opgelopen. De prijzen zijn 2,6 procent hoger dan in mei vorig jaar. Die hogere inflatie komt op een lastig moment: vlak voor een waarschijnlijke renteverlaging van de ECB.

  • Vlak voor verwachte renteverhoging van ECB loopt inflatie in eurozone weer op

    De inflatie in de eurolanden is in mei opgelopen. De prijzen zijn 2,6 procent hoger dan in mei vorig jaar. Die hogere inflatie komt op een lastig moment: vlak voor een waarschijnlijke renteverlaging van de ECB.

  • Meer jongvolwassenen in de bijstand

    Opnieuw stijgt het aantal jongvolwassenen met een bijstandsuitkering. In april van dit jaar zaten 39.000 jongeren tussen 18 en 27 in de bijstand, 3000 meer dan een jaar geleden, blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).
    Het is het vijfde kwartaal op een rij dat het aantal jongeren met een bijstandsuitkering oploopt. Dat komt overeen met het beeld van de toegenomen jongerenwerkloosheid, die is opgelopen tot 8,7 procent.
    Ook het totaal aantal mensen in de bijstand is opg

  • Inflatie bleef in mei 2,7 procent: Prijzen stegen net zo hard als in april

    De inflatie in Nederland was in mei 2,7 procent. Prijzen voor consumenten stegen dus net zo hard als een maand eerder, maar wel minder hard dan in maart.

  • Het werk van honderdduizenden fabrieksarbeiders staat onder druk

    Fabrieksarbeiders in de scheeps- en vliegtuigbouw, vleesverwerkers en de grafische industrie gaan dagelijks aan de slag. Maar het is een uitstervende beroepsgroep aangezien er steeds meer fabrieken verdwijnen in ons land.

  • De fabrieksarbeider bestaat, maar is een uitstervende beroepsgroep

    Fabrieksarbeiders in de scheeps- en vliegtuigbouw, vleesverwerkers en de grafische industrie. Het is een uitstervende beroepsgroep aangezien er steeds meer fabrieken verdwijnen in ons land.

  • Aantal jongeren in de bijstand stijgt al meer dan een jaar

    Eind maart hadden 39.000 jongeren tot 27 jaar een bijstandsuitkering. Dat is 8 procent meer dan een jaar eerder. Het is het vijfde kwartaal op rij dat dit aantal stijgt, blijkt uit cijfers van statistiekbureau CBS.

  • Autofabrikant Hyundai aangeklaagd om kinderarbeid in Verenigde Staten

    Het Amerikaanse ministerie van Arbeid heeft de Zuid-Koreaanse autofabrikant Hyundai aangeklaagd voor kinderarbeid. Die zou hebben plaatsgevonden in de staat Alabama, in het zuiden van de Verenigde Staten.

  • Bedrijven hebben nog bijna 10 miljard euro belastingschuld uit de coronatijd

    Zo’n 153.000 bedrijven hebben bij elkaar opgeteld nog 9,6 miljard euro aan schulden uit de coronatijd bij de Belastingdienst. Dat maakt demissionair staatssecretaris Marnix van Rij (Belastingdienst) donderdag bekend.

  • Topman chocolademerk Ritter Sport verdedigt aanwezigheid in Rusland

    De Duitse chocoladefabrikant Ritter Sport is nog altijd actief op de Russische markt, iets waar topman Andreas Ronken geen probleem in ziet. “Russische kinderen eten ook graag chocolade”, zegt hij donderdag in een interview met het Duitse tijdschrift Focus.

  • Campings hebben last van regen, meeste plekken wel begaanbaar voor gasten

    Nederlandse campings hebben last van de vele regen van de afgelopen tijd. In enkele gevallen moeten gasten worden afgebeld omdat het te nat is. Veel terreinen zijn drassig, maar kamperen is er wel mogelijk, blijkt uit een rondgang van ANP.

  • Hoge invoerheffingen op Russisch graan moeten import lamleggen

    De Europese Unie voert onbetaalbaar hoge importheffingen in voor graan uit Rusland en diens bondgenoot Belarus. Brussel wil daarmee de Russische schatkist raken en voorkomen dat het goedkope graan de Europese markt overspoelt.

  • Recht op reparatie van apparaten definitief goedgekeurd door EU

    Fabrikanten van apparaten als wasmachines, stofzuigers en telefoons worden verplicht de producten te repareren als de klant dat wil. Een plan hiervoor is donderdag goedgekeurd door de Raad van de Europese Unie, waardoor het nu definitief is.

  • Europese werkloosheid neemt weer iets af

    De werkloosheid in de eurolanden is in april gedaald naar 6,4 procent van de beroepsbevolking. Dat is een fractie lager dan de 6,5 procent een jaar eerder. In totaal waren in de eurozone bijna 11 miljoen mensen werkloos.

  • Amsterdam en omstreken stoppen samenwerking met falend Waternet

    Het Waterschap Amstel, Gooi & Vecht en de gemeente Amsterdam stoppen de samenwerking met Stichting Waternet. Dat bevestigt de Amsterdamse wethouder Melanie van der Horst. Daarmee komt een einde aan een unieke waterbeheersituatie in ons land.In 2006 werd de stichting juist opgericht door de gemeente en het waterschap als verantwoordelijke uitvoeringsorganisatie voor de drinkwatervoorzieningen, waterveiligheid en het innen van waterschapsbelasting van ongeveer 1,4 miljoen inwoners. Waternet we

  • Sinaasappels zijn schaars, dus willen sapmakers mango of mandarijn bijmengen

    De marktprijzen voor bevroren sinaasappelsap schieten omhoog door slechte oogsten in Brazilië. Sapmakers kijken daarom uit naar andere fruitsoorten. Ze willen sinaasappelsap betaalbaar houden door er geperste appels, mango’s of mandarijnen aan toe te voegen.

  • Prijzen sinaasappelsap schieten omhoog, dus wordt er mango bijgemengd

    De marktprijzen voor bevroren sinaasappelsap schieten omhoog door slechte oogsten in Brazilië. Sapmakers kijken daarom uit naar andere fruitsoorten. Ze willen sinaasappelsap betaalbaar houden door er geperste appels, mango’s of mandarijnen aan toe te voegen.

  • Hackers claimen diefstal gegevens van half miljard Ticketmaster-klanten

    Een hackersgroep zegt de persoonlijke gegevens van 560 miljoen klanten van concertkaartverkoper Ticketmaster in handen te hebben. Het zou gaan om persoonlijke gegevens, concertkaartjes en creditcardgegevens. Ticketmaster onderzoekt de claim maar kan de diefstal bevestigen noch ontkennen.

  • Enexis wil dubbele netwerkkosten voor huishoudens met zonnepalen en laadpaal

    Grootverbruikers van het stroomnet zouden twee keer zoveel netwerkkosten moeten betalen, vindt netbeheerder Enexis. Het gaat dan om huishoudens die veel elektriciteit verbruiken door hun warmtepomp en elektrische auto’s, maar ook door het opwekken van stroom met zonnepanelen.

  • Enexis wil dubbele netwerkkosten voor gezinnen met zonnepanelen en laadpaal

    Grootverbruikers van het stroomnet zouden twee keer zoveel netwerkkosten moeten betalen, vindt netbeheerder Enexis. Het gaat dan om huishoudens die veel elektriciteit verbruiken door hun warmtepomp en elektrische auto’s, maar ook door het opwekken van stroom met zonnepanelen.



  • [ad_2]

    Bron

    Lees ook deze artikelen

    Ads - Before Footer