Laatste horde voor Europese AI-wet genomen: parlement…

Edward De Groot

[ad_1]

 • Laatste horde voor Europese AI-wet genomen: parlement stemt in

  Het Europees Parlement heeft woensdagmiddag met een grote meerderheid de AI-wet aangenomen. De wet moet de opkomst van kunstmatige intelligentie in Europa beteugelen, zonder innovatie in de weg te zitten. • DNB legt cryptobeurs Crypto.com boete van ruim 2,8 miljoen euro op

  DNB heeft cryptobeurs Crypto.com een boete van 2.850.000 euro opgelegd. De beurs heeft in Nederland cryptodiensten aangeboden zonder een wettelijk vereiste registratie bij de centrale bank. Dat is verboden.

 • VanMoof besteedt reparaties en onderhoud voortaan uit: 'Zijn op de goede weg'

  VanMoof, het Nederlandse e-bikemerk dat vorig jaar failliet ging, verandert zijn werkwijze. Het bedrijf kwam in de problemen doordat het alle reparatiewerkzaamheden voor eigen rekening nam. VanMoof besteedt dit nu uit aan derden.

 • TUI controleert alle teksten op kwetsende passages over slavernijverleden

  Reisconcern TUI is vandaag begonnen met het controleren van al zijn webteksten om passages of woorden die het slavernijverleden bagatelliseren of verheerlijken eruit te halen. Het bedrijf heeft na kritiek zijn excuses aangeboden voor dergelijke teksten. • DNB legt cryptobeurs Crypto.com een boete van ruim 2,8 miljoen euro op

  DNB heeft cryptobeurs Crypto.com een boete van 2.850.000 euro opgelegd.

 • Ergernis over kabinetsbesluit om bouw onderzeeboten aan Frankrijk te gunnen

  Dat het demissionaire kabinet vier onderzeeboten door het Franse Naval Group laat bouwen, stuit op weerstand van diverse Kamerfracties. Ze vrezen dat in Nederland steeds minder kennis over onderzeeboten overblijft, terwijl die een belangrijke rol vervullen in de marine.

 • Adidas lijdt na stopzetten samenwerking met Ye voor het eerst in 30 jaar verlies

  Het sportmerk adidas heeft vorig jaar verlies geleden, onder meer door de stopzetting van de samenwerking met rapper Kanye ‘Ye’ West.

 • NU+ | Europese AI-wet komt eraan: waarom is vandaag zo'n belangrijke dag?

  Het Europees Parlement stemt vanmiddag over de wet waarmee Europa meer grip moet krijgen op kunstmatige intelligentie. Na jaren onderhandelen over de precieze invulling van die wet, volgt vandaag de eindstemming. • Moederbedrijf van Essent investeert fors meer in energienetwerken

  E.ON, het moederbedrijf van Essent en Energiedirect.nl, gaat meer in energienetwerken en infrastructuur investeren om de energietransitie te versnellen. Het gaat om een bedrag van 42 miljard euro tot 2028.

 • Uitstoot van methaan bij productie fossiele brandstoffen op recordhoogte

  De uitstoot van methaan bij de productie van fossiele brandstoffen is vorig jaar tot een recordhoogte gestegen. Methaan is een gas dat het broeikaseffect bevordert.

 • Werknemers Toyota krijgen grootste loonsverhoging in 25 jaar

  Het personeel van autofabrikant Toyota krijgt de grootste loonsverhoging in 25 jaar. Ook andere Japanse bedrijven zoals Panasonic, Nippon Steel en Nissan komen tegemoet aan de eisen van de vakbonden voor salarisverhogingen tijdens de jaarlijkse loononderhandelingen in Japan.

 • Europese AI-wet komt eraan: waarom is vandaag zo'n belangrijke dag?

  Het Europees Parlement stemt vanmiddag over de wet waarmee Europa meer grip moet krijgen op kunstmatige intelligentie. Na jaren onderhandelen over de precieze invulling van die wet, volgt vandaag de eindstemming.

 • Laatste horde voor de komst van een Europese AI-wet wordt vandaag genomen

  Het Europees Parlement stemt vanmiddag over de wet waarmee Europa meer grip moet krijgen op kunstmatige intelligentie. Na jaren onderhandelen over de precieze invulling van die wet, volgt vandaag de eindstemming.

 • Nederlandse CO2-uitstoot weer flink gedaald, vooral door meer groene stroom

  De Nederlandse uitstoot van CO2 en andere broeikasgassen is vorig jaar opnieuw flink gedaald. Dat kwam vooral door de toename van het aantal zonnepanelen en windmolens, maar ook de verwarming van gebouwen werd duurzamer.

 • Hoekstra: Meer actie nodig om Europa klimaatbestendig te maken

  Landen in de Europese Unie moeten volgens klimaatcommissaris Wopke Hoekstra meer doen om weerbaar te zijn tegen de gevolgen van klimaatverandering. “Logischer om dat nu te doen, dan later te moeten betalen voor klimaatschade.”

 • Ambtenaren vliegen na corona weer volop: 5.000 keer per jaar in businessclass

  Rijksambtenaren hebben vorig jaar meer dan 35.000 zakelijke vliegreizen gemaakt. Dat is drie keer zo veel als in 2021 en nog maar iets minder dan in 2019, vlak voor de coronapandemie.

 • Tweede Kamer legt vast dat gasveld Groningen zo snel mogelijk dichtgaat

  De Tweede Kamer heeft zoals verwacht de wet aangenomen die vastlegt dat het gasveld in Groningen definitief sluit. De Kamer voegde toe dat dit niet per 1 oktober moet gebeuren, zoals gepland, maar zo snel mogelijk.

 • EU-klimaatbaas Hoekstra: Meer actie nodig om Europa klimaatbestendig te maken

  Landen in de Europese Unie moeten volgens klimaatcommissaris Wopke Hoekstra meer doen om weerbaar te zijn tegen de gevolgen van klimaatverandering. “Logischer om dat nu te doen, dan later te moeten betalen voor klimaatschade.”

 • Kabinet laat nieuwe Nederlandse onderzeeboten bouwen door Frans bedrijf

  Het demissionaire kabinet gunt een miljardenorder voor de bouw van vier onderzeeboten voor de Nederlandse marine aan de Franse Naval Group. Dat melden bronnen aan RTL Nieuws en Telegraaf. Met de order zou zo’n 4 miljard euro gemoeid zijn.

 • NU+ | Leeftijdsdiscriminatie op de arbeidsmarkt: ‘Altijd weer een of andere smoes'

  Voor het grote personeelstekort is volgens het Centraal Planbureau nog geen snelle oplossing. Toch komen sommige werkzoekenden vanwege hun leeftijd moeilijk aan een baan. Onze lezers deelden hun ervaringen op ons reactieplatform NUjij. Wij spraken erover met experts.

 • Europarlement stemt in met nieuwe regels voor uitstoot in veehouderij

  Het Europees Parlement heeft ingestemd met nieuwe regels om de uitstoot van gevaarlijke gassen in de veehouderij terug te dringen. Het oorspronkelijke voorstel was veel strenger, maar is na onderhandelingen met de EU-landen flink afgezwakt.

 • Kabinet laat nieuwe Nederlandse onderzeeërs bouwen door Frans bedrijf

  Het kabinet gunt een miljardenorder voor de bouw van vier onderzeeërs voor de Nederlandse marine aan het Franse Naval Group. Dat melden bronnen aan RTL Nieuws en Telegraaf. Met de order is zeker 4 miljard euro gemoeid.

 • Inlichtingendiensten mogen voortaan direct reageren op cyberaanvallen

  Inlichtingendiensten AIVD en MIVD kunnen voortaan sneller reageren op een cyberaanval vanuit bijvoorbeeld China of Rusland. De Eerste Kamer heeft daarvoor dinsdag een tijdelijke wet goedgekeurd. Eerder moesten de diensten eerst toestemming vragen aan de toezichthouder.

 • Politie stopt frauduleuze webshop, slachtoffers voor 270.000 euro opgelicht

  De politie heeft drie mannen aangehouden op verdenking van grootschalige onlinehandelsfraude, oplichting en witwassen via hun webshop MediaXXL. Klanten kregen bestelde producten niet geleverd. De schade die slachtoffers leden, liep op tot ruim 270.000 euro.

 • Europese Commissie acht Bosnië klaar voor toetredingsgesprekken met de EU

  Bosnië en Herzegovina is volgens de Europese Commissie klaar om te beginnen aan toetredingsonderhandelingen met de Europese Unie. De Commissie gaat de leiders van de EU-landen aanbevelen om het Balkanland daar toestemming voor te geven.

 • Gemeente Hollands Kroon had volgens onderzoekers alleen oog voor datacenters

  Rond de vestiging van datacenters van Microsoft en Google in de kop van Noord-Holland waren geen misstanden, concludeert een onafhankelijk onderzoeksbureau. Maar de onderzoekers uiten wel kritiek. Zo was er onvoldoende aandacht voor de belangen van anderen.

 • NedTrain niet aansprakelijk voor gezondheidsschade door chroom-6

  NS-dochter NedTrain is niet aansprakelijk voor vermeende gezondheidsschade door blootstelling aan chroom-6. Dat heeft het gerechtshof in Den Bosch dinsdag beslist.

 • Drie verdachten aangehouden voor runnen van frauduleuze webshop

  De politie heeft drie mannen aangehouden op verdenking van grootschalige onlinehandelsfraude, oplichting en witwassen via hun webshop MediaXXL. Klanten kregen bestelde producten niet geleverd. De schade die slachtoffers leden, liep op tot ruim 270.000 euro.

 • Apps voor iPhone binnenkort ook te downloaden via websites

  Apple staat iPhone- en iPad-bezitters binnenkort toe apps rechtstreeks vanaf websites te downloaden. Dat hoeven ze dan niet meer per se via een appwinkel te doen. De ontwikkelaars van apps moeten wel aan strenge voorwaarden voldoen.

 • Praat mee | Mag een Airbnb-eigenaar camera's ophangen? Praat mee over privacy

  Vanaf eind april mogen Airbnb-eigenaren geen camera’s meer in hun woning hangen. Eerder was dat wel toegestaan, als het maar op de boekingssite vermeld stond. Wat vind jij: Hebben verhuurders het recht om hun woning te beveiligen met camera’s? Of wordt de privacy van de gast daarmee te veel geschonden? • [ad_2]

  Bron

  Lees ook deze artikelen

  Ads - Before Footer