Krapte op arbeidsmarkt aangepakt door in te zetten op…

Edward De Groot


 • Krapte op arbeidsmarkt aangepakt door in te zetten op 35 extra werkcentra

  Het demissionaire kabinet trekt de komende jaren 86 miljoen euro extra uit om nog eens 35 werkcentra op te zetten in het hele land. Op die manier moet de krapte op de arbeidsmarkt worden aangepakt. • Kabinet wil belasting op dranken met veel suiker verhogen

  Het demissionaire kabinet wil dranken waarin veel suiker zit zwaarder belasten. Voor dranken met minder suiker hoef je dan juist minder belasting te betalen. Dat staat in een voorstel dat het ministerie van Financiën naar de Tweede Kamer heeft gestuurd.

 • Europese Commissie gaat Shein op namaakartikelen controleren

  Shein wordt door de Europese Commissie in de gaten gehouden. De modewebwinkel moet binnen vier maanden kunnen bewijzen dat ze geen illegale of nagemaakte artikelen verkopen.

 • Energie volgend jaar iets minder duur door lagere tarieven netbeheerder

  Netbeheerder TenneT verwacht dat de transportkosten voor het hoogspanningsnet volgend jaar iets lager zijn. Dat heeft waarschijnlijk voordelen voor zowel huishoudens als bedrijven, al gaat het om slechts enkele euro’s per jaar. • Op vrijmarkt met een tikkie betalen wordt steeds populairder

  Op Koningsdag wordt steeds vaker digitaal betaald. Vorig jaar werden er op deze feestdag 30 procent meer tikkies verstuurd dan in 2022.

 • Succesvol beursdebuut voor moederbedrijf Douglas

  Investeringsmaatschappij CVC Capital is vrijdag fors gestegen bij de beursgang in Amsterdam. De eigenaar van parfumerieketen Douglas noteerde kort na aanvang van de handel op 17,55 euro, een kwart meer dan de introductieprijs van 14 euro per aandeel.

 • Niet AI, maar de cloud is de pot met goud voor grote techbedrijven

  Terwijl techbedrijven als Google, Meta en Microsoft over elkaar heen buitelen met kunstmatige intelligentie, verdienen ze vooral steeds meer geld met de clouddiensten. Voor Microsoft is zijn clouddivisie zelfs al de belangrijkste inkomstenbron.

 • Recordaantal van ruim vier miljoen leden voor sportschoolketen Basic-Fit

  Sportschoolketen Basic-Fit heeft er in het vorige kwartaal een stuk meer klanten bij gekregen dan in dezelfde periode een jaar eerder. Het aantal leden steeg met 251.000 tot een recordniveau van ruim 4 miljoen. • KLM-stewardessen kunnen pumps onder uniform inruilen voor sneakers

  KLM-personeel mag vanaf 6 mei ook sneakers dragen onder het uniform. Dat stewardessen en piloten voor comfortabelere schoenen kunnen kiezen, past volgens de luchtvaartmaatschappij bij de huidige tijd. Ze kunnen schoenen van KLM krijgen of eigen sneakers dragen.

 • Langere reclames op YouTube leveren Google hogere winst op

  Reclameblokken van meer dan 100 seconden in de YouTube-app op de tv zijn geen uitzondering meer. Mede door die advertenties heeft het moederbedrijf van Google, Alphabet, een buitengewoon goed kwartaal achter de rug dat de verwachtingen van analisten overtreft.
  De inkomsten van Alphabet stegen met 15 procent naar 80,5 miljard dollar (75 miljard euro). De winst liep op naar 23,7 miljard dollar. Op de beurs gaat het aandeel later vandaag waarschijnlijk stijgen. Het lijkt erop dat het bedrijf vanweg

 • Bijna drie kwart van de maaltijdmixen overschrijdt gezond zoutniveau

  Fabrikanten voegen vaak een ongezonde hoeveelheid zout toe aan hun maaltijdmixen. Drie kwart van de maaltijden bevat na bereiding meer dan de maximale hoeveelheid van 2 gram zout die het Voedingscentrum adviseert.

 • Investeringsfonds achter Douglas en Lipton naar de beurs, koers stijgt 23 procent

  Investeringsfonds CVC is naar de beurs. Het bedrijf heeft een notering in Amsterdam en haalde ruim 2 miljard op. Bij opening van de handel steeg het aandeel met bijna 23 procent.
  Groots werd die beursnotering niet gevierd. Het bedrijf liet de traditionele gongslag aan zich voorbij gaan. Op Beursplein 5 hangt alleen een vlag met de naam CVC.
  Het bedrijf blijft graag in de luwte, maar is een heel grote speler in de financiële wereld. Het bedrijf heeft in ruim 120 bedrijven wereldwijd geï

 • Bijna kwart bestelauto's mag volgend jaar niet meer alle stadscentra in

  Bijna een kwart van alle bestelauto’s mag vanaf volgend jaar een flink aantal Nederlandse steden niet meer binnenrijden omdat ze te vervuilend zijn. Dat heeft het CBS berekend.
  Busjes die CO2 uitstoten worden vanaf 1 januari 2025 gefaseerd geweerd uit de (binnen)steden, tenzij ze een vrijstelling of ontheffing krijgen. Het zijn voertuigen die vallen in de emissieklasse 4 of lager (hoe lager het getal, hoe meer een auto uitstoot).
  Op 1 januari van dit jaar stonden 228.000 bestelauto’s geregistree

 • Klussers kunnen straks binnenstad niet meer in door strenge eisen bestelbusjes

  Veel bestelbusjes zijn niet schoon genoeg om volgend jaar nog in stadscentra te mogen komen. Professionele klusbedrijven vrezen daardoor dat ze straks in veel binnensteden geen verbouwingen meer kunnen uitvoeren.

 • Pfizer en BioNTech in VS aangeklaagd om inbreuk mRNA-patenten

  De Britse farmaceut GlaxoSmithKline (GSK) heeft biotechnoloog BioNTech en farmaceut Pfizer aangeklaagd in de Verenigde Staten. Volgens GSK hebben de twee bedrijven inbreuk gemaakt op patenten rondom mRNA-technologie, die is gebruikt bij het ontwikkelen van coronavaccins.

 • Wereldwijde wijnconsumptie op laagste niveau sinds 1996

  De hoeveelheid wijn die internationaal werd gedronken, kwam in 2023 op het laagste niveau in 27 jaar terecht. Dat meldt de Internationale Organisatie voor Wijnbouw en Wijnbereiding (OIV). Volgens de organisatie is de gestegen wijnprijs de boosdoener.

 • Honda steekt 15 miljard dollar in Canadese stekkerautofabriek

  De Japanse autoproducent Honda gaat 15 miljard Canadese dollar (meer dan 10 miljard euro) investeren in een nieuwe fabriek voor elektrische auto’s in het oosten van Canada. Het is de grootste investering ooit van het bedrijf in Canada.

 • Steun in Kamer voor mestplannen Adema: 'Anders geen knip voor de neus waard'

  Er is in de Tweede Kamer veel steun voor de plannen van demissionair minister Piet Adema (Landbouw) tegen de acute mestcrisis. De bewindsman roept ook de kritische partijen op om in te stemmen.

 • Huurmarkt aan banden gelegd: Kamer stemt in met veelbesproken wet

  De Tweede Kamer heeft ingestemd met de veelbesproken wet die een einde moet maken aan torenhoge huren. Op termijn zullen de huren van zo’n 300.000 woningen met gemiddeld 190 euro per maand omlaag gaan, als ook de Eerste Kamer akkoord gaat.

 • NU+ | Spanning stijgt bij 'keiharde' onderhandelingen over VN-plasticverdrag

  Duizenden onderhandelaars, activisten en lobbyisten zijn deze week neergestreken in Canada voor nieuwe onderhandelingen over een VN-plasticverdrag. Het blijft spannend of dat vooral gaat over recycling van plastic, of dat er ingrijpendere maatregelen komen om de plasticproductie terug te dringen.

 • Greenpeace wil snel minder stikstof, Staat bang voor ontwrichting Nederland

  Als de stikstofneerslag in zwaar beschadigde natuurgebieden snel naar beneden moet, zorgt dat mogelijk voor een “ontwrichting van de samenleving”. Daarvoor waarschuwde de Staat donderdag tijdens een rechtszaak over stikstof.

 • Al duizenden tickets over de toonbank voor dagtrip Venetië

  Venetië heeft donderdag om 8.30 uur al tienduizend toegangskaartjes verkocht aan toeristen die de Italiaanse stad een dag willen bezoeken, melden de plaatselijke autoriteiten. Dagjesmensen moeten vanaf vandaag op bepaalde dagen zo’n ticket hebben.

 • NU+ | Keiharde onderhandelingen en gelobby: wat komt er in het VN-plasticverdag?

  Duizenden onderhandelaars, activisten en lobbyisten zijn deze week neergestreken in Canada voor nieuwe onderhandelingen over een VN-plasticverdrag. Het blijft spannend of dat vooral gaat over recycling van plastic, of dat er ingrijpendere maatregelen komen om de plasticproductie terug te dringen.

 • Beurswaarde Facebook-moederbedrijf keldert met ruim 170 miljard euro

  Meta Platforms ging donderdag hard onderuit op de aandelenbeurzen in New York. Dit kwam mede doordat het bedrijf, dat eigenaar is van Facebook, WhatsApp en Instagram, een tegenvallende omzetverwachting afgaf.

 • Optiekketen Hans Anders komt in Amerikaanse handen

  De brillen- en hoorzorgketen Hans Anders gaat over naar een Amerikaanse eigenaar. Investeringsmaatschappij KKR neemt het moederbedrijf van Hans Anders, nexeye, over van de Britse investeerder 3i Group.

 • Grote ingreep tegen overbelasting stroomnet: meer gas en pauzeren laadpalen

  Het demissionaire kabinet en netbeheerders komen met maatregelen om overbelasting van het stroomnet in de provincie Utrecht tegen te gaan. Opvallend is dat het inzetten van gas niet wordt geschuwd. Verder moeten slimme laadpalen uitschakelen tijdens piekmomenten.

 • Supermarkt Dirk zet bodycams in tegen agressie, waakhond kritisch

  Een deel van het personeel van Dirk van den Broek gaat bodycams dragen. Hiermee hoopt de supermarktketen onveilige situaties in de winkels tegen te gaan. De ontwikkeling leidt bij de Autoriteit Persoonsgegevens (AP) tot gefronste wenkbrauwen.
  Winkelmedewerkers krijgen geregeld te maken met agressie en geweld. “De bodycams zijn voor ons een aanvulling op de werkvloer om dreigende situaties snel te de-escaleren,” zegt directeur Marcel Huizing. “Want elk incident is er één te veel voo

 • Oproep | Werk jij in een supermarkt en heb je last van onruststokers?

  Scheldpartijen, vernielingen en bedreigingen: supermarktketen Dirk hoopt onrust tegen te gaan door haar personeel te voorzien van bodycams. Winkelmedewerkers kunnen de daders via beelden confronteren met hun gedrag. Werk jij in een supermarkt? En heb jij last van onruststokers?

 • Provincie Utrecht grijpt terug naar gas vanwege overvol stroomnet

  Alle pogingen om Nederland van het gas te halen ten spijt, is aardgas in de provincie Utrecht en andere regio’s de komende jaren hard nodig om woningen te kunnen blijven bouwen. Dat melden demissionair minister Jetten van Klimaat, netbeheerders Stedin en Tennet en de provincie. Ze kondigen een reeks ‘fossiele’ maatregelen aan om het overvolle elektriciteitsnet te ontlasten, zodat nieuwe adressen toch stroom kunnen krijgen.
  Om te beginnen krijgen inwoners van Utrecht die hun huis willen verduurza

 • HelloFresh ziet verschuiving van maaltijdbox naar kant-en-klaarmaaltijd

  HelloFresh haalt steeds meer omzet uit kant-en-klaarmaaltijden, blijkt uit de kwartaalcijfers. De verkoop van maaltijdboxen loopt terug. Met de bezorging van kant-en-klaarmaaltijden vangt het Duitse bedrijf de krimp bij maaltijdboxen op.
  De kant-en-klaaractiviteiten waren in de afgelopen periode goed voor een omzet van 496 miljoen euro. Dat is een stijging van 56 procent vergeleken met een jaar eerder.
  “De omzet uit kant-en-klaarmaaltijden maakt al een kwart uit van de omzet en we verwachten dat

 • Bron

  Lees ook deze artikelen

  Ads - Before Footer