Klussers weten hun weg te vinden naar bouwmarkten Gamma…

Edward De Groot

[ad_1]

 • Klussers weten hun weg te vinden naar bouwmarkten Gamma en Karwei

  Klussers wisten hun weg naar de bouwmarkten Gamma en Karwei afgelopen jaar goed te vinden. Zij zochten vooral naar gereedschap en materialen en waren ook op zoek naar inspiratie en advies. • Steeds meer geld gaat naar Europa: hieraan wordt het uitgegeven

  De Europarlementariërs die we in juni kunnen kiezen beheren een steeds grotere pot met geld. Zij controleren en beslissen mee over ongeveer 190 miljard euro dit jaar. Bijna 10 miljard hiervan komt uit Nederland. Waar gaat al dat geld naartoe?

 • Europese verkiezingen gaan over besteding van 190 miljard euro per jaar

  De Europarlementariërs die we in juni kunnen kiezen beheren een steeds grotere pot met geld. Zij controleren en beslissen mee over ongeveer 190 miljard euro dit jaar. Bijna 10 miljard hiervan komt uit Nederland. Waar gaat al dat geld naartoe?

 • Servicebalie in supermarkt krimpt of verdwijnt na einde tabaksverkoop

  Met het eindigen van de tabaksverkoop in supermarkten verliest de servicebalie grotendeels haar bestaansrecht. Die verdwijnt dan ook in de huidige vorm: de balie wordt kleiner of vervangen door een servicepunt bij de scankassa’s, blijkt uit een rondgang van NU.nl. • Kamer steunt subsidie voor vergroening Tata, maar worstelt met voorwaarden

  Alle partijen in de Tweede Kamer zijn het erover eens dat de overheid subsidie kan verstrekken aan staalfabrikant Tata Steel om te verduurzamen. Maar Kamerleden worstelden dinsdagavond nog met de voorwaarden en hoe Tata Steel aan de milieuafspraken kan worden gehouden.

 • Pensioenfonds ABP wil af van alle fossiele beleggingen, maar kan dat nog niet

  Ambtenarenpensioenfonds ABP besloot enkele jaren geleden alle beleggingen in bedrijven die fossiele energie verkopen van de hand te doen. Toch heeft het fonds nog voor 4,8 miljard euro aan fossiele investeringen in bezit omdat deze moeilijk te verkopen zijn.

 • Deurwaarders vorig jaar even vaak langs de deuren als het jaar daarvoor

  Gerechtsdeurwaarders zijn vorig jaar ongeveer even vaak langs de deuren gegaan voor het uitdelen van dagvaardingen of beslagleggingen als in 2022. In de jaren daarvoor was juist sprake van een dalende trend.

 • Uit de Volkskrant | Zijn zonnepanelen nog rendabel?

  Als laatste grote energieleverancier heeft nu ook Essent aangekondigd vanaf 1 juli kosten in rekening te gaan brengen aan huishoudens die elektriciteit terugleveren met zonnepanelen. Zeven vragen en antwoorden over ‘terugleverkosten’ voor zelf opgewekte stroom. • Nederlander mag geen zelfgebouwde LEGO-treinen meer verkopen

  Een Nederlander die echte treinen nabouwt met LEGO-stenen en zijn bouwwerken doorverkoopt, moet daarmee stoppen. LEGO vindt dat hij inbreuk maakt op het merkrecht van de grootste speelgoedfabrikant ter wereld en heeft gelijk gekregen van de rechter.

 • NU+ | Jullie vragen over zonnepanelen: 'Voor wie gelden die terugleverkosten?'

  Op ons reactieplatform NUjij organiseerden wij dinsdag een live Q&A-sessie met onze experts. Jullie stelden veel vragen over zonnepanelen en de invoering van terugleverkosten bij veel energieleveranciers. Een samenvatting van de beste en meestgestelde vragen.

 • NU+ | Jullie vragen over zonnepanelen: 'Mag een terugleververgoeding wel?'

  Op ons reactieplatform NUjij organiseerden wij dinsdag een live Q&A-sessie met onze experts. Jullie stelden veel vragen over zonnepanelen. Een samenvatting van de beste en meestgestelde vragen.

 • Live Q&A | Heb jij vragen over zonnepanelen? Stel ze nu hier

  Essent voert als laatste van de grote drie energieleveranciers ook terugleverkosten in voor bezitters van zonnepanelen. Eerder deden Eneco en Vattenfall dit al. Ook verdwijnt binnenkort de salderingsregeling. Veel consumenten vragen zich daarom af of investeren in zonnepanelen nog verstandig is.

 • Live Q&A | Heb jij vragen over zonnepanelen? Stel ze hier om 12.30 uur

  Essent voert als laatste van de grote drie energieleveranciers ook terugleverkosten in voor bezitters van zonnepanelen. Eerder deden Eneco en Vattenfall dit al. Ook verdwijnt binnenkort de salderingsregeling. Veel consumenten vragen zich daarom af of investeren in zonnepanelen nog verstandig is.

 • Toezichthouder vindt dat BKR afgeloste schulden te lang noteert

  De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) wil dat mensen die hun lening hebben afbetaald niet meer in het BKR-register te vinden zijn, tenzij er ernstige betalingsachterstanden zijn ontstaan. Dat moet voorkomen dat mensen plotseling problemen krijgen als ze jaren later een nieuw krediet willen afsluiten.
  Nu worden mensen soms jaren later geconfronteerd met een lening die ze allang hebben afgelost. “We krijgen best wel akelige signalen van mensen die bijvoorbeeld een huis willen huren of een hypotheek

 • Schuldenregistratie bij BKR blijft volgens privacywaakhond te lang staan

  De BKR-registratie van consumenten blijft na afbetaling van de schulden te lang bewaard, vindt de Autoriteit Persoonsgegevens (AP). Volgens de privacywaakhond komen mensen hierdoor onnodig in de problemen bij het afsluiten van een telefoonabonnement of een lening.

 • Uit de Volkskrant | Groei van kunstmatige intelligentie leidt tot winst voor Nvidia

  De verwachtingen waren hooggespannen en alsnog wist chipmaker Nvidia ze te overtreffen. Weinig bedrijven illustreren de komeetachtige opkomst van kunstmatige intelligentie beter: de omzet lag het afgelopen kwartaal 262 procent hoger dan vorig jaar.

 • ABN AMRO koopt oude Duitse bank voor klanten met veel vermogen

  ABN AMRO neemt een van de oudste Duitse banken over: Hauck Aufhäuser Lampe (HAL). De Nederlandse bank is daarmee in Duitsland nog sterker vertegenwoordigd als partij voor vermogende klanten.

 • Spaarrente blijft te laag omdat banken "stilzwijgend afstemmen", oordeelt ACM

  Banken houden elkaars rentes erg goed in de gaten en stemmen zo eigenlijk hun tarieven stilzwijgend af, ziet toezichthouder ACM. En omdat consumenten niet snel van bank wisselen, zijn er te weinig prikkels om de spaarrente sneller te verhogen. Dus moeten overstapdrempels omlaag.

 • Spaarder krijgt te weinig rente omdat banken amper met elkaar concurreren

  Banken houden elkaars rentes erg goed in de gaten en stemmen zo eigenlijk hun tarieven stilzwijgend af, ziet toezichthouder ACM. En omdat consumenten niet snel van bank wisselen, zijn er te weinig prikkels om de spaarrente sneller te verhogen. Dus moeten overstapdrempels omlaag.

 • Waakhond: spaarrentes Nederlandse banken te laag, maatregelen nodig

  Nederlandse banken betalen hun klanten relatief lage spaarrentes, omdat er te weinig concurrentie is. Dat stelt de Autoriteit Consument & Markt (ACM) na onderzoek. Daarom zijn er volgens de toezichthouder maatregelen nodig.
  De banken houden volgens de ACM elkaars rentetarieven goed in de gaten en stemmen die vervolgens stilzwijgend op elkaar af. Dat is niet verboden, maar het heeft volgens de ACM wel hetzelfde effect als een kartel. Daardoor blijven de rentes voor klanten te laag.
  Weinig men

 • Verplicht naar kantoor is een utopie: de thuiswerkeconomie floreert volop

  Grote banken zoals Citigroup, Barclays en HSBC eisen steeds vaker dat werknemers vijf dagen per week naar kantoor komen. Maar in ons land komt dat nauwelijks voor. Sterker nog, we hebben de afgelopen drie jaar een thuiswerkeconomie ontwikkeld.

 • Nederlanders geven relatief groot deel van inkomen uit aan woonlasten

  Nederlanders geven een relatief groot deel van hun inkomen uit aan woonlasten. Het gaat gemiddeld om zo’n 23 procent van het inkomen.
  Dat is meer dan in veel andere landen in de Europese Unie, blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). De cijfers tonen ook dat in Nederland relatief veel jongeren op zichzelf wonen.
  Nederland staat op de zesde plek van alle EU-landen als het gaat om de woonlasten. Griekenland staat op één; inwoners zijn daar ruim 34 procent

 • Nederlanders zijn bijna een kwart van hun inkomen kwijt aan woonlasten

  We geven gemiddeld 23 procent van ons inkomen uit aan huur of hypotheek. Dat is meer dan in veel andere EU-landen. Het Europese gemiddelde ligt op 20 procent.

 • Boeren en tuinders in de problemen door hevige regenval: 'Enorm zorgwekkend'

  Boeren en tuinders in het hele land ondervinden problemen door de hevige regenval van de afgelopen periode, meldt land- en tuinbouworganisatie LTO. Oogsten zullen tegenvallen en zowel boeren als consumenten zullen dat in de portemonnee merken.

 • Geopolitieke spanningen spekken Nederlandse defensie-industrie

  De onrust op het wereldtoneel leidt tot miljarden extra omzet bij Nederlandse bedrijven. Dat blijkt uit een rapport over de nationale defensie-industrie in opdracht van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat, dat vandaag naar de Tweede Kamer is gestuurd.
  Zo’n duizend bedrijven zijn actief in die sector. Zij houden zich bezig met het ontwerpen, ontwikkelen en produceren van allerlei materieel voor het leger. Daarnaast maken en bedenken ze ook producten voor de politie en opsporingsdienst

 • Europese Unie legt sancties op aan mannen achter Russisch propagandakanaal

  De Europese Unie legt de mannen achter het nieuwsplatform Voice of Europe sancties op. Radicaal-rechtse Europese politici zouden propaganda op het platform hebben verspreid.

 • Uit de Volkskrant | Curaçao wil met drijvende windmolens een energiegigant worden

  Curaçao en Nederland hebben vrijdag een akkoord gesloten voor de ontwikkeling van drijvende windturbines voor de kust van het Caribische eiland. Curaçao wil op termijn volledig draaien op duurzame energie en uiteindelijk ook energie gaan exporteren in de vorm van groene waterstof.

 • Veel klanten ervaren discriminatie door extra controles banken

  Jongeren en mensen met een migratieachtergrond ervaren vaak discriminatie door banken en andere betalingsverwerkers. Dit komt onder meer door overmatige controles. Dat blijkt uit onderzoek in opdracht van het ministerie van Financiën.

 • Minister Van Weyenberg noemt discriminatie bij banken pijnlijk en onacceptabel

  Zo’n 6 procent van de klanten van banken en andere betalingsverwerkers ervaren discriminatie. Dat blijkt uit onderzoek in opdracht van het ministerie van Financiën. Minister van Financiën Steven van Weyenberg vindt het onacceptabel en wil actie.

 • Rusland nodigt Taliban uit op groot economisch forum

  Rusland heeft de Taliban uitgenodigd voor een belangrijk economisch forum dat in juni plaatsvindt. Daarmee laat Rusland zien dat de beweging geen vijand meer is. • [ad_2]

  Bron

  Lees ook deze artikelen

  Ads - Before Footer