Kleinste Albert-Heijn-filiaal in Nederland moet dicht…

Edward De Groot


 • Kleinste Albert-Heijn-filiaal in Nederland moet dicht ondanks protest bewoners

  De kleinste Albert-Heijn-vestiging van Nederland gaat definitief sluiten, heeft hoofdkantoor Ahold besloten. Bewoners van het dorpje Naarden-Vesting hebben maandenlang tegen de sluiting geprotesteerd, maar dat mocht niet baten. • Eindelijk bekend wie achter ransomwarebende LockBit zit: FBI looft 10 miljoen uit

  De leider van de beruchte Russische ransomwarebende LockBit is bekend. De 31-jarige Dmitry Khoroshev wordt verantwoordelijk gehouden voor het opzetten van een groot crimineel netwerk dat wereldwijd voor miljarden dollars slachtoffers maakte.

 • EU gaat winsten op bevroren Russische tegoeden in verdediging Oekraïne steken

  De Europese Unie gaat het leeuwendeel van de opbrengst van bevroren Russische tegoeden steken in de verdediging van Oekraïne. De EU-lidstaten zijn het daar woensdag na maandenlange discussie over eens geworden.

 • Medewerkers ING mogen in het Fries gaan praten met Friese klanten

  Friestalige medewerkers van ING mogen nu ook Fries praten met klanten als de klant dat wil, zeggen ING en de Friese gedeputeerde Eke Folkerts (Taal). Volgens het beleid van de bank was dat eerder niet toegestaan. • Uit BN DeStem | Nog geen 40 en dan al schathemeltjerijk: zij kunnen het zeggen

  Ze zijn jong, rijk en Brabants. Provinciegenoten van jonger dan 40 jaar boeren goed in de Jonge Miljonairs-lijst van zakenblad Quote. Van een Eindhovens trio dat een fortuin verdiende met slimme verzendsoftware tot een onderbroekenverkoper uit Vught.

 • Terugleverkosten zonnepanelenbezitter zijn volgens waakhond niet te hoog

  De extra kosten die zonnepanelenbezitters betalen voor het terugleveren van stroom zijn niet onredelijk, oordeelt toezichthouder ACM. In de afgelopen maanden voerden meerdere leveranciers terugleverkosten in, tot onvrede van zonnepanelenklanten. Ze vragen niet te veel geld.

 • UWV mag experimenteren met sollicitatieplicht WW'ers

  Uitkeringsinstantie UWV krijgt de mogelijkheid om te experimenteren met mogelijke alternatieven voor de sollicitatieplicht voor mensen met een uitkering.

 • Koreanen halen minigoudstaafjes uit automaten nu goudprijs stijgt

  Goudkoorts heerst in Koreaanse winkelcentra, waar consumenten kleine goudstaafjes uit automaten kunnen halen. De staafjes, zo groot als vingernagels, zijn een hit. Ondertussen zijn de marktprijzen voor goud hoger dan ooit. • Ouderwetse vouwverpakking keert mondjesmaat terug bij melkproducten

  Na Albert Heijn gaat ook Jumbo melkproducten weer in een ouderwetse vouwverpakking in plaats van met een dop erop verkopen. Volgens een woordvoerder de supermarktketen is de tijd daar nu rijp voor.

 • Schoonmakers en glazenwassers krijgen flinke loonsverhoging

  Meer dan 120.000 schoonmakers en glazenwassers krijgen een nieuwe cao. Zij kunnen rekenen op 7 tot 9 procent meer loon.

 • Uit AD | Duitsland is in de ban van 'dönerflatie'

  De tijd dat Duitsers massaal aan de bratwurst zaten, is voorbij. Döner kebab is nu dé hit, maar de prijsstijgingen van het gerecht baren de oosterburen zorgen. Ze pleiten nu voor een ‘kebabprijsplafond’ en dat houdt zelfs de politiek bezig.

 • TikTok klaagt Amerikaanse overheid aan vanwege dreigende ban

  De videoapp TikTok en het Chinese moederbedrijf ByteDance spannen een rechtszaak aan tegen de Amerikaanse overheid. Ze proberen daarmee een wet tegen te houden die afdwingt dat de TikTok-app in de VS verkocht moet worden.

 • AH-moederbedrijf verkoopt meer ondanks einde tabaksverkoop bij Albert Heijn

  Ahold Delhaize heeft in de eerste drie maanden van het jaar meer verkocht in supermarkten. Ondanks het wegvallen van de tabaksverkoop in Nederland steeg de omzet van het moederbedrijf van Albert Heijn naar 21,7 miljard euro.

 • BMW verkoopt meer elektrische auto's, maar maakt minder winst

  BMW heeft in de eerste maanden van dit jaar 594.533 auto’s verkocht. Dat is 1,1 procent meer dan een jaar eerder. Vooral elektrische auto’s werden goed verkocht. Mede door hogere productiekosten zag het autoconcern wel de omzet en winst dalen.

 • Productie van de Nederlandse industrie vertraagt weer

  De productie in de Nederlandse industrie is in maart met 6 procent gedaald in vergelijking met een jaar eerder. Daarmee komt er al acht maanden op rij minder werk klaar dan een jaar eerder.

 • Heb jij een wisselend inkomen? Misschien krijg je dan belastinggeld terug

  Als je de afgelopen jaren een wisselend inkomen hebt gehad, kun je je belastinggeld mogelijk deels terugkrijgen met de middelingsregeling. Dit is het laatste jaar dat je daarvan kunt gebruikmaken. Wat houdt de regeling in en hoe werkt het?

 • Dit is laatste jaar dat je belastinggeld kunt terugkrijgen met de middelingsregeling

  Als je de afgelopen jaren een wisselend inkomen hebt gehad, kun je je belastinggeld mogelijk deels terugkrijgen met de middelingsregeling. Dit is het laatste jaar dat je daarvan kunt gebruikmaken. Wat houdt de regeling in en hoe werkt het?

 • AEX-index sluit voor het eerst boven de 900 punten

  De AEX, de belangrijkste graadmeter van de Amsterdamse beurs, is vandaag gesloten op 900,06 punten. Het is voor het eerst dat de AEX de grens van 900 punten is gepasseerd. Sinds eind oktober, toen de AEX net boven de 700 punten stond, zijn de beurskoersen al aan een opmars bezig.
  Beleggers zijn de afgelopen maanden dus positief gestemd over de kansen van bedrijven om goed geld te verdienen. De laatste weken speelt mee dat beleggers verwachten dat de tijd van renteverhogingen door centrale banken

 • NU+ | Apples nieuwe tablets zijn duidelijk bedoeld voor makers

  Kort na de presentatie van twee nieuwe iPads konden we de nieuwe tablets alvast onder handen nemen. Daarbij werd vooral één ding duidelijk: Apple ziet de iPad vooral als een apparaat om dingen op te maken.

 • Bruin ei verdwijnt langzaam uit supermarkten, maar waarom?

  Bruine eieren verdwijnen uit steeds meer schappen in de supermarkt, signaleert De Telegraaf vandaag.Zo verkoopt Lidl al sinds 2019 alleen nog maar witte eieren en gaat ook Albert Heijn vanaf eind juli over op alleen nog maar witte eieren. En dat terwijl veel consumenten nog altijd een voorkeur hebben voor bruine eieren. Maar is er eigenlijk wel een verschil?
  Over het algemeen leggen bruine kippen bruine eieren en witte kippen witte, al hangt de kleur van het ei uiteindelijk af van de oorlel. Een

 • Sywert van Lienden krijgt ton terug voor advocaatkosten

  Sywert van Lienden krijgt 100.000 euro terug om een advocaat te betalen. De Stichting Hulptroepen Alliantie (SHA) had beslag op het geld laten leggen, maar dat is door de rechter opgeheven.
  Het Openbaar Ministerie had eerder al beslag gelegd op de bezittingen van Van Lienden in het strafonderzoek naar de mondkapjesaffaire. Afgelopen september gaf het OM 100.000 vrij, “ten behoeve van civiele rechtsbijstand”.
  Van Lienden mocht dat geld dus gebruiken voor een advocaat in de civiele rechtszaak die

 • Ook Corendon gaat geld vragen voor rolkoffers in het vliegtuig

  Corendon gaat vanaf woensdag geld vragen voor het meenemen van een groot stuk handbagage in het vliegtuig. Voor 15 euro kunnen reizigers een rolkoffer van maximaal 10 kilo meenemen.

 • Sywert van Lienden krijgt van de rechter een ton terug om advocaat te betalen

  Het beslag op een bankrekening van Sywert van Lienden wordt opgeheven. Met de ruim 100.000 euro die daarmee vrijkomt, kan hij een advocaat betalen. Dat heeft de rechtbank in Amsterdam dinsdag besloten in een kort geding dat de gevallen tv-persoonlijkheid had aangespannen.

 • Rechter is coulant: beslag op bezittingen Van Lienden deels opgeheven

  Het beslag op een bankrekening van Sywert van Lienden wordt opgeheven. Dat heeft de rechtbank in Amsterdam dinsdag besloten in een kort geding dat de gevallen tv-persoonlijkheid had aangespannen.

 • HBO Max wordt duurder, maar krijgt ook abonnement met reclames

  Streamingdienst HBO Max wordt in juni vernieuwd en dat gaat samen met een prijsverhoging. Een standaardabonnement kost dan niet meer 7,99 euro, maar 9,99 euro per maand. Daarnaast komt er een nieuw en goedkoper abonnement, maar wel met advertenties.

 • Disney+ boekt voor het eerst winst door toename aantal abonnees

  Disney+ is voor het eerst winstgevend. Dat heeft de streamingdienst te danken aan een toename van het aantal abonnees. Wereldwijd heeft Disney+ er ruim zes miljoen abonnees bij gekregen.

 • Mijlpaal voor AEX: voor het eerst ooit boven de 900 punten

  De AEX-index op de Amsterdamse aandelenbeurs is dinsdag voor het eerst ooit boven de 900 punten uitgekomen. Dit kwam onder meer door een flinke koerswinst van betalingsverwerker Adyen.

 • Mijlpaal voor AEX: voor het eerst boven de 900 punten

  De AEX-index op de Amsterdamse aandelenbeurs is dinsdag voor het eerst boven de 900 punten uitgekomen. Dat kwam onder meer door een flinke koerswinst van betalingsverwerker Adyen.

 • AEX blijft maar stijgen en eindigt voor het eerst boven de 900 punten

  De AEX-index op de Amsterdamse aandelenbeurs is dinsdag voor het eerst boven de 900 punten uitgekomen. Ook is de beursgraadmeter boven de 900 geëindigd. Dat kwam onder meer door een flinke koerswinst van betalingsverwerker Adyen.

 • AEX blijft maar stijgen en breekt voor het eerst door grens van 900 punten

  De AEX-index op de Amsterdamse aandelenbeurs is dinsdag voor het eerst boven de 900 punten uitgekomen. Dat kwam onder meer door een flinke koerswinst van betalingsverwerker Adyen.

 • Bron

  Lees ook deze artikelen

  Ads - Before Footer