Jarenlange daling van aantal winkels zette vorig jaar…

Edward De Groot


 • Jarenlange daling van aantal winkels zette vorig jaar niet door

  Begin dit jaar waren er in Nederland ruim 83.000 fysieke winkels. Dat aantal nam vorig jaar met 1.100 toe en daarmee is de dalende trend van de afgelopen jaren onderbroken, blijkt uit cijfers van statistiekbureau CBS. • G7-landen akkoord over sluiten kolencentrales voor 2036

  De landen van de G7 hebben een akkoord gesloten over het sluiten van kolencentrales in “de eerste helft van het volgende decennium”. Dat bevestigde de Britse energieminister Andrew Bowie aan media in Turijn, waar de landen twee dagen bijeen zijn.

 • Terugleveren stroom kost panelenbezitter bij Eneco 11,5 cent per kilowattuur

  Wie bij Eneco een variabel contract heeft en zonnepanelen op zijn dak heeft liggen, betaalt vanaf deze zomer 11,5 cent per kilowattuur teruggeleverde stroom. Dat heeft de energiemaatschappij maandag bekendgemaakt.

 • Terugleveren stroom kost panelenbezitter bij Eneco 11,5 cent per kWh

  Wie bij Eneco een variabel contract heeft en zonnepanelen op zijn dak heeft liggen, betaalt vanaf deze zomer 11,5 cent per kilowattuur teruggeleverde stroom. Dat heeft de energiemaatschappij maandag bekendgemaakt. • Klacht tegen advertenties voor 'duurzame' cruises: 'Dat bestaat niet'

  Na succesvolle procedures tegen reclames van KLM en Shell richten klimaatactivisten zich nu op de cruise-industrie. Het bedrijf MSC Cruises moet stoppen met advertenties die suggereren dat een duurzame cruise mogelijk is, stellen zij maandag in een klacht bij de Reclame Code Commissie.

 • Flitsbezorger Getir vertrekt uit Nederland en focust zich volledig op Turkse markt

  Flitsbezorger Getir vertrekt uit Nederland en andere landen waar het bedrijf actief is. De bezorgdienst gaat zich alleen nog op de Turkse markt, waar het bedrijf oorspronkelijk vandaan komt, richten.

 • NU+ | Een relatie met een collega: 'Bij ongelijkwaardige rol beter om te vermijden'

  De vonk die overslaat tussen acteurs. Je ziet het wel vaker, zoals bij Delfina Chaves en Martijn Lakemeier, die koningin Máxima en koning Willem-Alexander spelen in de nieuwe Videoland-serie Máxima. Maar waardoor worden collega’s verliefd op elkaar? En is dat handig?

 • Energiebedrijf HEM verlaagt tarieven en stopt met telefonische klantenwerving

  De Hollandse Energie Maatschappij (HEM) verlaagt met terugwerkende kracht de tarieven van hun klanten. Na gesprekken met de ACM belooft de energieleverancier ook te stoppen met het telefonisch werven van klanten. • Bedrijven profiteren van werknemers zonder vergunning door lage boetes

  De boetes die werkgevers krijgen als ze werknemers uit het buitenland illegaal laten werken, zijn te laag. Bedrijven die mensen zonder vergunning aan het werk zetten, kunnen daar flink van profiteren, meldt de Arbeidsinspectie.

 • Philips treft schikking van dik 1 miljard in slaapapneuaffaire

  Philips schikt voor 1,1 miljard dollar aan claims in verband met de slaapapneu-affaire bij het zorgtechnologieconcern. Het gaat om letselschadeclaims in de VS als gevolg van Philips-apparaten tegen slaapapneu.

 • Private huursector gegroeid door nieuwe woningen

  Het aantal woningen in de private huursector is in twee jaar tijd gestegen met zo’n 67.000 huurhuizen. Er zijn nu ongeveer 1,2 miljoen woningen in die sector.

 • Philips treft opnieuw schikking in slaapapneuaffaire

  Philips schikt voor 1,1 miljard dollar aan claims in verband met de slaapapneu-affaire bij het zorgtechnologieconcern. Het gaat om letselschadeclaims in de VS als gevolg van Philips-apparaten tegen slaapapneu.

 • Philips treft opnieuw schikking in slaapapneu-affaire

  Philips schikt voor 1,1 miljard dollar aan claims in verband met de slaapapneu-affaire bij het zorgtechnologieconcern. Het gaat om letselschadeclaims in de VSals gevolg van Philips’ apparaten tegen slaapapneu.

 • Philips schikt voor 1,1 miljard dollar in de VS vanwege slaapapneu-apparaten

  Philips heeft in de Verenigde Staten een schikking getroffen voor 1,1 miljard dollar vanwege problemen met slaapapneu-apparaten. Dat meldt het bedrijf bij het bekendmaken van de resultaten van het eerste kwartaal.
  Het gaat om patiënten die vergoeding voor letselschade hadden geëist in de Verenigde Staten. Die patiënten zeggen ziek te zijn geworden van het gebruik van de slaapapneu-apparaten. Daarnaast gaat het over patiënten die geld eisen voor kosten van eventuele toekomstig

 • NU+ | Schuldhulpsysteem moet op de schop: 'We weten nog te veel niet'

  De gemeente Arnhem gaat de schulden van een aantal inwoners opkopen. Door dit experiment moet er anders naar het huidige schuldhulpsysteem worden gekeken, vindt de gemeente. Maar wat is er dan precies mis met dat systeem?

 • Gebrek aan diversiteit bij AI-ontwikkeling: 'Vaak man, wit en hoogopgeleid'

  Veel minder vrouwen dan mannen werken aan AI-toepassingen. Dat zorgt voor problemen. Het gebrek aan vrouwelijk perspectief kan de technologie onveiliger maken en het risico op discriminatie vergroten.

 • 'Typische mannenwereld' ontwikkelt AI, discriminatie ligt op de loer

  Veel minder vrouwen dan mannen werken aan AI-toepassingen. Dat zorgt voor problemen. Het gebrek aan vrouwelijk perspectief kan de technologie onveiliger maken en het risico op discriminatie vergroten.

 • Gemiddelde pensioenleeftijd opgelopen naar bijna 66 jaar

  De gemiddelde pensioenleeftijd is vorig jaar opgelopen naar 65 jaar en 11 maanden. Dat is drie maanden hoger dan in 2022, blijkt uit nieuwe cijfers van het CBS.
  Vorig jaar gingen in totaal 86.000 werknemers met pensioen. Sinds 2013 houdt de gemiddelde pensioenleeftijd van werknemers ongeveer gelijke tred met de AOW-leeftijd. Als die stijgt, stijgt de pensioenleeftijd ook. Alleen in 2021 was de pensioenleeftijd iets lager dan het jaar ervoor.Eerder met pensioen
  74 procent van de werknemers was vo

 • Gemiddelde pensioenleeftijd vorig jaar opgelopen naar bijna 66 jaar

  De gemiddelde leeftijd van degenen die afgelopen jaar met pensioen zijn gegaan, was 65 jaar en 11 maanden. Dat is drie maanden ouder dan een jaar eerder, blijkt uit cijfers van statistiekbureau CBS.

 • NU+ | Is kweekvlees duurzamer dan 'normaal' vlees?

  Een driekoppig panel van ‘proefkonijnen’ kreeg vorige week voor het eerst een worstje van kweekvlees voorgeschoteld. In het lab gekweekt vlees wordt vaak aangehaald als diervriendelijk alternatief. Op NUjij vroegen lezers zich af: hoe duurzaam is kweekvlees eigenlijk?

 • Google-moederbedrijf Alphabet wil af van rechtszaak over onlineadvertenties

  Alphabet, het moederbedrijf van Google, heeft een rechter in de Verenigde Staten gevraagd om een zaak van de Amerikaanse justitie te seponeren. Alphabet wordt beschuldigd van het monopoliseren van de onlineadvertentiemarkt. Het techconcern zegt dat justitie dit niet kan bewijzen.

 • Amerikaanse TikTokkers bezorgd over dreigend verbod in VS

  Amerikaanse TikTokkers zijn bezorgd over het dreigende TikTok-verbod in de Verenigde Staten. Zo’n verbod brengt hun dagelijks inkomsten in gevaar.

 • Stoep nóg een keer open voor glasvezel, 100.000 woningen met dubbele aansluiting

  Niet één keer de stoep open voor de aanleg van glasvezel maar twee keer, soms binnen een paar weken. De aanleg van glasvezelnetwerken gaat hard en meer dan 100.000 woningen hebben inmiddels twee glasvezelkabels in hun straat, blijkt uit cijfers van onderzoeksbureau Telecompaper. Vooral de laatste maanden komen er veel huizen bij die twee kabels voor de deur hebben.
  In veel gebieden is de afgelopen jaren glasvezel aangelegd om snel internet mee mogelijk te maken. Met name KPN gaat d

 • Laatste grote Duitse warenhuis Galeria Karstadt Kaufhof sluit deel winkels

  Het laatste grote warenhuis van Duitsland, het noodlijdende Galeria Karstadt Kaufhof, sluit 16 van de 92 winkels. Ook worden 1400 van de 12.800 personeelsleden ontslagen.
  Eerder werd al bekend dat op het hoofdkantoor 900 van de 1800 mensen hun baan verliezen. Het hoofdkantoor in Essen gaat dicht en wordt ondergebracht in het gebouw van een filiaal in Düsseldorf.
  Het warenhuis verkeert in financiële problemen. Volgens de curator is bij het aanwijzen van de filialen die dicht moeten, gek

 • Sigaretten steeds verder in de ban, ondernemers terughoudend met tabakswinkel

  Het is steeds moeilijker om tijdens een avond stappen aan een pakje sigaretten te komen. Bijna alle horecagelegenheden zijn al gestopt met de verkoop van tabak en vanaf 1 juli geldt dat ook voor supermarkten en avondwinkels.

 • Grootste warenhuisketen van Duitsland sluit 16 vestigingen, 1.400 ontslagen

  De grote Duitse warenhuisketen Galeria Karstadt Kaufhof sluit zestien van zijn 92 vestigingen. Daarnaast worden 1.400 van de 12.800 werknemers ontslagen, heeft het concern dit weekend bekendgemaakt.

 • Duitse warenhuisketen Galeria sluit zestien vestigingen

  De grote Duitse warenhuisketen Galeria Karstadt Kaufhof sluit zestien van zijn 92 vestigingen. Daarnaast worden 1.400 van de 12.800 werknemers ontslagen, heeft het concern dit weekend bekendgemaakt.

 • Koptelefoon met noisecancelling: lekker geen lawaai, maar liever niet op de fiets

  Het kan behoorlijk irriteren: de kakafonie aan stemmen in de trein of alle ronkende motoren op straat. Even een koptelefoon op met ruisonderdrukking en je bent van de herrie af. Maar je mist ook een hoop informatie.

 • NU+ | Huren van 300.000 woningen kunnen omlaag. Hoort mijn huis hierbij?

  De huur voor ruim 300.000 woningen kan omlaag door de nieuwe Wet betaalbare huur. Bij veel woningen gebeurt dit pas als er een nieuwe huurder in komt. Maar ook nu al kunnen huurders een huurverlaging bedingen. Zo doe je dat.

 • NU+ | Huurverlagingen door nieuwe wet: hoe kan je hiervan profiteren?

  De huur voor ruim 300.000 woningen kan omlaag door de nieuwe Wet betaalbare huur. Bij veel woningen gebeurt dit pas als er een nieuwe huurder in komt. Maar ook nu al kunnen huurders een huurverlaging bedingen. Zo doe je dat.

 • Bron

  Lees ook deze artikelen

  Ads - Before Footer