Duitse vakbond en treinmachinisten mikken op akkoord na…

Edward De Groot


 • Duitse vakbond en treinmachinisten mikken op akkoord na grote treinstakingen

  Het Duitse staatsspoorbedrijf Deutsche Bahn (DB) en de vakbond GDL hopen volgende week overeenstemming te bereiken over een nieuwe CAO. Er zou daarmee een einde komen aan een maandenlang conflict met meerdere grote treinstakingen, waar ook Nederlandse reizigers last van hadden. • Amerikaanse rechtszaak over stalking door Apple AirTag mag toch doorgaan

  Apple moet in de Verenigde Staten voor de rechter verschijnen, omdat zijn AirTag-tracker stalkers zou hebben geholpen hun slachtoffers te vinden. Het techconcern probeerde de rechtszaak te voorkomen, maar de rechter oordeelt dat die mag doorgaan.

 • Rechtszaak in VS over stalken door Apple AirTag mag toch doorgaan

  Apple moet voor de rechter verschijnen nadat het bedrijf door dertig mensen is aangeklaagd. De tracker AirTag zou stalkers namelijk hebben geholpen met het vinden van hun slachtoffers. Het techconcern probeerde de rechtszaak te voorkomen, maar de rechter oordeelt dat het toch mag doorgaan.

 • Deadline nadert: politie worstelt met verbetering C2000-netwerk

  Het is de vraag of de problemen met het C2000-netwerk voor de deadline van 8 juni zijn verholpen. Op slechts 11 van de 31 plekken zijn de dekkingsproblemen opgelost, schrijft justitieminister Dilan Yesilgöz in een brief aan de Tweede Kamer. • Tesla koopt jarenlange rechtszaak om racisme op werkvloer af voor onbekend bedrag

  Tesla heeft een jarenlange rechtszaak afgekocht over racisme op de werkvloer. Een zwarte oud-werknemer van de autofabrikant, Owen Diaz, klaagde Tesla in 2017 aan. Hij zou tijdens zijn dienstverband slachtoffer zijn geweest van ernstig racisme.

 • Opnieuw incident met Boeing-toestel: vliegtuig mist paneel bij landing in VS

  Een Boeing 737-800 van United Airlines is vrijdag in de Amerikaanse staat Oregon geland met een ontbrekend paneel. Mogelijk is het onderdeel tijdens de vlucht verloren. De Amerikaanse luchtvaartautoriteit FAA is een onderzoek gestart.

 • Veertig tot vijftig jaar cel geëist tegen 'cryptokoning' Bankman-Fried

  Amerikaanse aanklagers eisen veertig tot vijftig jaar cel tegen Sam Bankman-Fried, de oprichter van de failliete cryptobeurs FTX. Bankman-Fried is al schuldig bevonden aan fraude en samenzwering in een van de grootste fraudezaken ooit.

 • NU+ | Meer gas uit de bodem van de Noordzee: zijn we 'gasverslaafd'?

  De plannen voor gaswinning in de Waddenzee staan in de koelkast, maar in de Noordzee wordt nog volop geboord. En mogelijk straks meer. Dat leidt tot felle kritiek vanuit de milieubeweging. Hoe ziet de toekomst eruit voor Europa’s grootste gasreserve? • Strafeis van veertig tot vijftig jaar cel tegen cryptotopman Bankman-Fried

  De aanklagers eisen veertig tot vijftig jaar cel tegen Sam Bankman-Fried, de oprichter van de failliete cryptobeurs FTX. Bankman-Fried is al schuldig bevonden voor fraude en samenzwering in een van de grootste fraudezaken ooit.

 • Brussel zwakt klimaatregels voor boeren af na felle protesten

  Boeren in de Europese Unie hoeven zich in de toekomst aan minder strenge regels te houden. Het gaat bijvoorbeeld om soepeler beleid voor het braak laten liggen van grond en voor het afwisselen van gewassen.

 • Noodfonds voor hulp bij energierekening sluit naar verwachting maandag

  Het Tijdelijk Noodfonds Energie sluit waarschijnlijk maandag het loket. Het fonds is bedoeld om huishoudens te helpen met het betalen van de energierekening. Wie er dus nog gebruik van wil maken, moet snel zijn.

 • Damen hekelt keuze voor Fransen bij order voor nieuwe onderzeeboten

  De Nederlandse scheepsbouwer Damen vindt dat Nederland belangrijke kennis en innovatiemogelijkheden verliest doordat het bedrijf niet de vier nieuwe onderzeeboten mag bouwen voor de Nederlandse marine. De order gaat in plaats daarvan naar de Franse Naval Group.

 • Groot personeelstekort in gevangenissen: korte celstraffen worden uitgesteld

  De situatie in de gevangenissen vanwege een groot tekort aan personeel blijft nijpend. Het demissionaire kabinet heeft daarom besloten dat mensen die een celstraf tot twee maanden hebben openstaan, hun straf voorlopig op een later moment uitzitten.

 • Damen hekelt keuze voor Fransen bij order voor nieuwe onderzeeërs

  De Nederlandse scheepsbouwer Damen vindt dat Nederland belangrijke kennis en innovatiemogelijkheden verliest doordat het niet de vier nieuwe onderzeeërs mag bouwen voor de Nederlandse marine. De order gaat in plaats daarvan naar het Franse Naval Group.

 • Nieuwe Nederlandse onderzeeboten gebouwd door Frans bedrijf

  De Franse Naval Group krijgt definitief de order van het demissionaire kabinet voor de bouw van vier onderzeeboten voor de Nederlandse marine. Het gaat om een miljardencontract, maar het is niet bekend om hoeveel het precies gaat.

 • EU wil toch dat bedrijven aan te spreken zijn op misstanden bij leveranciers

  Europese regels die voorschrijven dat bedrijven misstanden bij hun buitenlandse toeleveranciers moeten tegengaan, hebben toch de steun van de EU-landen gekregen. De zogeheten due diligence-wet is wel sterk afgezwakt na fel verzet van grote bedrijven, zoals de Nederlandse baggeraar Boskalis.

 • Pensioenfonds ABP wil met energiecoöperaties in nieuw windpark op zee stappen

  Pensioenfonds ABP dingt samen met particuliere energiecoöperaties mee naar een nieuw windmolenpark op de Noordzee. Het is voor het eerst dat deze coöperaties, die samen meer dan 100.000 leden hebben, betrokken zijn bij de realisatie van een dergelijk park.

 • ACM haalt rekenmachinewebwinkel offline wegens stroom aan klachten

  Webwinkel TI-84shop is offline gehaald. De Autoriteit Consument & Markt (ACM) heeft daartoe besloten nadat er veel klachten waren binnengekomen over de verkoper van onder meer spelcomputers en rekenmachines.

 • ACM haalt webwinkel offline wegens stroom aan klachten

  Webwinkel TI-84shop is offline gehaald. De Autoriteit Consument & Markt (ACM) heeft daartoe besloten nadat er veel klachten waren binnengekomen over de verkoper van onder meer spelcomputers en rekenmachines.

 • Storing bij McDonald's is voorbij: bestelzuilen en kassa's werken weer

  De wereldwijde storing die fastfoodketen McDonald’s vrijdagochtend trof is opgelost. Door de storing moesten restaurants hun deuren sluiten. De kassasystemen en bestelzuilen werkten enige tijd niet.

 • Bestellen bij McDonald's niet overal mogelijk door wereldwijde computerstoring

  McDonald’s is vrijdagochtend getroffen door een wereldwijde computerstoring. Daardoor zijn de bestelzuilen waarbij je zelf je hamburgers kunt bestellen uitgevallen en werken ook de kassasystemen niet.

 • Eindhoven Airport gaat in 2027 vijf maanden dicht wegens renovatie

  Eindhoven Airport gaat vanaf februari 2027 vijf maanden dicht. De start- en landingsbaan moeten gerenoveerd worden.

 • Jumbo stopt eind mei als eerste Nederlandse supermarkt met kiloknallers

  Supermarktketen Jumbo stopt met alle ‘van voor’-aanbiedingen van vers vlees. De winkel heeft het nog maar net besloten, maar hoopt dat de afprijzingen eind mei verleden tijd zijn. De stap geldt voor al het verse rund- varkens- en kippenvlees in Nederland, in alle vestigingen en online.

 • Meer dan helft Nederlanders werkt wel eens vanuit huis, record in Europa

  Iets meer dan de helft van de Nederlanders (52 procent) werkt weleens vanuit huis. Nergens in de Europese Unie is dat percentage zó hoog als bij ons.

 • Nederlanders zijn Europees kampioen thuiswerken

  Iets meer dan de helft van de Nederlanders (52 procent) werkt weleens vanuit huis. Nergens in de Europese Unie is dat percentage zó hoog als bij ons.

 • Grootste raket ooit ontploft na derde lanceerpoging

  Ruimtevaartbedrijf SpaceX heeft donderdagmiddag de grootste raket ooit gelanceerd. De lancering verliep goed, maar bij terugkeer in de dampkring is het onbemande ruimtevaartuig ontploft. Toch ziet SpaceX het niet als een mislukking.

 • Verdachte in grootste online misbruikzaak ooit richtte vizier ook op eigen vriendin

  Niet alleen wildvreemde meisjes en jonge vrouwen werden slachtoffer van Gianni de W., die terechtstaat voor online misbruik van dertig meisjes. Ook meisjes in zijn directe omgeving waren niet veilig. Dat werd duidelijk op de derde zittingsdag in de rechtszaak.

 • Zelfs directe omgeving was niet veilig voor verdachte in online misbruikzaak

  Niet alleen wildvreemde meisjes en jonge vrouwen werden slachtoffer van Gianni de W., die terechtstaat voor online misbruik van dertig meisjes. Ook meisjes in zijn directe omgeving waren niet veilig. Dat werd duidelijk op de derde zittingsdag in de rechtszaak.

 • Verhoging minimumloon krijgt meerderheid in Tweede Kamer

  Een plan om het wettelijk minimumloon halverwege dit jaar te laten stijgen, kan in de Tweede Kamer rekenen op een meerderheid. Onder meer de grootste partij in het parlement, de PVV, is voorstander van de maatregel.

 • Man die beweert uitvinder van de bitcoin te zijn krijgt van rechter ongelijk

  Een Australische computerwetenschapper zegt al jaren dat hij de uitvinder is van de cryptomunt bitcoin. Het Britse hooggerechtshof bepaalde donderdag dat hij dat niet is.

 • Bron

  Lees ook deze artikelen

  Ads - Before Footer