Duitse toeristen omgekomen na instorten dakterras Mallorca, Nederlanders lichtgewond

Edward De Groot

Dag na de instorting Mallorca

NOS Nieuws

Bij de instorting van dakterras van een restaurant op Mallorca gisterenavond zijn twee Duitse vrouwen, een Spaanse vrouwelijke werknemer van het restaurant en een Senegalese man omgekomen. Twee Nederlanders raakten lichtgewond, meldt de ANWB alarmcentrale.

Volgens de politie in Palma zijn de omgekomen vrouwen zijn tussen de 20 en 30 jaar oud, de man is 44. Plaatselijke media houden er rekening mee dat het dodental mogelijk nog verder oploopt.

Van de 27 mensen die gewond raakten zouden namelijk nog zeven in levensgevaar verkeren. Volgens de Spaanse brandweer zijn de meeste gewonden buitenlanders.

Vol dakterras

Gisteravond stortte het volle dakterras in van de Medusa Beach Club, een restaurant dicht bij het vliegveld in de hoofdstad Palma de Mallorca. De brikstukken kwamen het volle terras beneden terecht. De bar ligt aan een populaire boulevard waar veel toeristen komen.

Over de oorzaak van de instorting is nog niets bekend, maar aangenomen wordt dat het bovenste terras te zwaar belast was. Ook doet de politie onderzoek of de instorting van het pand het gevolg is van een recente renovatie van het gebouw, aldus verschillende lokale media. Op het Instagramaccount van het restaurant is gisteren nog een foto geplaatst met de tekst: ‘totaal nieuw dakterras’.

Bekijk hieronder beelden van de ravage in Mallorca:

Eerste beelden instorting horecazaak MallorcaBron

Lees ook deze artikelen

Ads - Before Footer