De voordelen van labelprinters voor magazijnen

Edward De Groot


De voordelen van labelprinters voor magazijnen

Ben jij als ondernemer actief binnen de retail of distributie? Je hebt dan waarschijnlijk een magazijn om alle producten op te slaan en te verzenden. Klanten verwachten tegenwoordig steeds snellere levering en de beste klantenservice, en ondertussen wil jij als ondernemer de kosten zo laag mogelijk houden. Denk hierbij vooral aan de kosten van voorraadbeheer. Er zijn verschillende technologieën, software en processen waarmee je kunt inspelen op deze veranderende markt. Een van de tools die je hierbij kan ondersteunen zijn printers zebra. Je kunt deze handige printers namelijk over in het magazijn gebruiken om zo snel mogelijk goederen te verwerken. Lees hier meer over de voordelen.

Voorraadbeheer

Met draagbare printers en scanners wordt het mogelijk om binnen een fractie van een seconde labels te maken en uit te printen voor jouw goederen. Met een draadloze Zebra printer hoeven jij en je medewerkers geen handmatige processen meer te doorlopen. Je hebt namelijk altijd nauwkeurige labels en vermindert met deze apparaten meteen de kans op menselijke fouten. Denk bijvoorbeeld aan spellingsfouten of een handschrift dat onleesbaar is. Omdat je met deze labelprinters ook barcodes kunt printen, maakt dat het scannen van pallets en goederen in het magazijn ook direct een stuk eenvoudiger. Je hebt dus altijd nauwkeurige labels, kunt alles scannen en deze informatie wordt direct opgeslagen in het voorraadbeheersysteem. Hoe handig is dat?

Documenten printen

Wat is er nu een betere manier om een draadloze workflow te creëren dan met behulp van labelprinters van Dutch Card Printing? Je kunt ze niet alleen gebruiken voor labels, maar ook voor andere papieren documenten. Denk bijvoorbeeld aan verzendnota’s en documenten voor klanten. Je kunt al deze documenten eenvoudig met hetzelfde apparaat afdrukken. Afhankelijk van de grootte en de capaciteit van je magazijn, kun je een keuze maken tussen de papierladen en tonercartridges die passen bij jouw behoeftes. Zo kun je zelf grote volumes in één keer verwerken.

Klantgegevens uitprinten

Er is niets belangrijker dan de privacy van klanten, en daarom moet gevoelige informatie te allen tijde vertrouwelijk blijven. Oplossing? Je kunt afdrukken met een bepaalde NFC kaart, maar er zijn ook andere mogelijkheden zoals met een unieke PIN-code. Op deze manier kunnen gevoelige documenten alleen nog worden vrijgegeven door medewerkers die daar bevoegdheid voor hebben. Wat zijn de voordelen van veilig afdrukken? Er ontstaat minder risico dat bepaalde informatie achterblijft op de printer. Daarnaast kun je vaak verschillende profielen maken voor verschillende medewerkers om de toegang tot bepaalde documenten te regelen.

Welke soorten printers zijn er allemaal?

In principe heb je de keuze tussen de direct thermal of thermal transfer printer. De eerste optie is voornamelijk handig voor thermische etiketten. Sterker nog, je kunt alleen op dit soort etiketten printen. Je hebt hiervoor geen inkt nodig, en daardoor kun jij de kosten van het printen laag houden. De tweede optie, namelijk de thermal transfer printer, heeft wat meer mogelijkheden. Voor dit type printer heb je zowel inkt als een printlint nodig. Voordeel? De print blijft veel langer goed en hierdoor is het een passende oplossing voor schaplabels of zelfs voor medicijnen. Maak jij al gebruik van labelprinters?

Bron

Lees ook deze artikelen

Ads - Before Footer