De tijd van geld terug is voorbij, maar zonnepanelen…

Edward De Groot

[ad_1]

  • De tijd van geld terug is voorbij, maar zonnepanelen zijn nog steeds rendabel

    De salderingsregel verdwijnt en steeds meer energieleveranciers brengen kosten in rekening aan zonnepaneelbezitters. Veel mensen vragen zich af of investeren in zonnepanelen nog verstandig is. De tijd dat je geld terug krijgt is voorbij, maar je hebt nog steeds voordeel.



  • Nooit eerder was het zo druk op Amerikaanse luchthavens als vrijdag

    Amerikaanse luchthavens hebben vrijdag de drukste dag met passagiers ooit gehad. Volgens de Transportation Security Administration (TSA) werden vrijdag 2,95 miljoen reizigers gescreend op airports in de Verenigde Staten.

  • Israël moet van G7 banden met Palestijnse banken aan blijven houden

    Israël moet de banden tussen Israëlische en Palestijnse banken niet doorsnijden omdat vitale diensten rond betalingen en handel moeten doorgaan. Dat stellen de ministers van Financiën van de G7.

  • NU+ | Wat verdient een Europarlementariër?

    Debatteren, stemmen, onderzoeken, controleren. Een Europarlementariër (EP’er) heeft werk genoeg. Maar wat krijg je daar eigenlijk voor? NU.nl zocht het uit.



  • Oranjefans betalen flink voor hotelovernachting tijdens EK voetbal in Duitsland

    De prijzen van hotelkamers in verschillende Duitse steden rijzen de pan uit nu het Europees kampioenschap voetbal over drie weken begint. De vraag is enorm, aangezien er miljoenen voetbalfans worden verwacht.

  • Staking luchtverkeersleiders legt vliegverkeer Parijs voor groot deel plat

    Een staking van luchtverkeersleiders in Frankrijk heeft dit weekend grote gevolgen voor het vliegverkeer op Parijs Orly. De Franse luchtvaartautoriteit DGAC heeft luchtvaartmaatschappijen opgeroepen zaterdag en zondag 70 procent van hun vluchten daar te annuleren.

  • Staking luchtverkeersleiders legt luchtverkeer Parijs voor groot deel plat

    Een staking van luchtverkeersleiders in Frankrijk heeft grote gevolgen voor het vliegverkeer op Parijs Orly dit weekend. De Franse luchtvaartautoriteit DGAC heeft luchtvaartmaatschappijen opgeroepen zaterdag en zondag 70 procent van hun vluchten daar te annuleren

  • Werknemers Boeing bezorgder over veiligheid na incidenten met toestellen

    Werknemers van Boeing zijn sinds enkele incidenten bezorgder over de veiligheid bij het bedrijf. De Amerikaanse vliegtuigfabrikant kreeg daar in januari en februari zes keer zoveel meldingen over als een jaar eerder.



  • 'Maatregelen tegen slachthuizen die personeel onterecht ontslaan'

    De koepel van slachthuizen dreigt met disciplinaire maatregelen als leden onterecht hun personeel op staande voet ontslaan. Dat laat de Centrale Organisatie voor de Vleessector (COV) weten in reactie op een kritische publicatie van de Nederlandse Arbeidsinspectie over uitzendbureaus in de vleesindustrie.
    De inspectie concludeert dat duizenden uitzendkrachten afgelopen jaren waarschijnlijk ten onrechte op staande voet zijn ontslagen. Het gaat met name om arbeidsmigranten. Zij werkten bij drie ver

  • Phishing-aanvallers opvallend succesvol bij Bunq: 'Veiligheid geen thema'

    Phishing-oplichters hebben het gemunt op klanten van onlinebank Bunq, waarbij ze per slachtoffer bedragen van vaak tienduizenden euro’s weten buit te maken. Dat blijkt uit onderzoek van NOS en NRC.
    Volgens experts heeft de werkwijze van de aanvallers waarschijnlijk geen succes bij andere banken, en ook de hoogte van de buitgemaakte bedragen wekt verbazing. Beveiligingsmaatregelen die andere banken wel hebben ontbreken, en klanten worden in de regel niet gecompenseerd.
    NOS en NRC verifieerden de

  • Omwonenden over Schiphol-maatregelen: 'Bedrog' en 'Sigaar uit eigen doos'

    Omwonenden zijn niet blij met de nieuwe maatregelen die het demissionaire kabinet rond Schiphol neemt. Hoewel de geluidshinder wordt beperkt door bijvoorbeeld nachtvluchten te verminderen, blijft het aantal vluchten hoger dan eerder beloofd.
    “Het is bewonersbedrog”, zegt Sijas Akkerman van de Natuur en Milieufederatie Noord-Holland. “De vermindering van het aantal nachtvluchten is een druppel op de gloeiende plaat, want het gaat om een paar duizend vluchten. En daardoor komt er overdag meer ruim

  • Huishoudens betalen jaarlijks 10 euro meer voor landelijk gastransport

    De tarieven voor landelijk gastransport stijgen volgend jaar met gemiddeld 52 procent. Huishoudens betalen daardoor ongeveer 10 euro meer per jaar, omdat de transportkosten maar een klein deel zijn van de totale gasprijs, meldt de Autoriteit Consument & Markt.

  • Elektrisch rijden steeds populairder: half miljoen stekkerauto's in Nederland

    Het elektrische wagenpark breidt snel uit. Inmiddels zijn er meer dan 500.000 personenauto’s op de Nederlandse wegen die volledig op stroom rijden. Dat meldt branchevereniging BOVAG op basis van cijfers van dataverzamelaar RDC.

  • Vervuiling Tata Steel even erg als bij Italiaanse 'fabriek die alles doodt'

    De vervuiling van staalfabriek Tata Steel in IJmuiden is net zo erg als die van de voormalige Ilva-staalfabriek in het Italiaanse Tarente. Die fabriek staat al decennialang bekend om de ernstige milieuschade en is onderwerp van meerdere rechtszaken. Leidinggevenden gingen zelfs de cel in vanwege milieumisdaden.

  • Minder nachtvluchten op Schiphol, ook luidste toestellen niet welkom in nacht

    Het kabinet wil dat vanaf volgend jaar minder vliegtuigen ‘s nachts opstijgen of landen op Schiphol, meldt demissionair minister Mark Harbers (Infrastructuur) vrijdag. Nu zijn dat er nog 32.000, maar dat worden er 27.000. Eerder zette het kabinet in op maximaal 28.700 nachtvluchten.

  • Minder nachtvluchten op Schiphol, ook luidste toestellen niet welkom in de nacht

    Het demissionaire kabinet wil dat vanaf volgend jaar minder vliegtuigen ‘s nachts opstijgen of landen op Schiphol. Nu zijn er nog 32.000 nachtvluchten, maar dat worden er 27.000.

  • PostNL weer voor de rechter vanwege onderbetaalde bezorgers

    PostNL moet vrijdag in hoger beroep voor de rechter verschijnen omdat ze zelfstandige pakketbezorgers te weinig zouden hebben betaald. De zaak is aangespannen door de Belangenvereniging voor Pakketdistributie (BVPD).

  • Elektrische fiets verzekeren duurder: 'Waarom inbreken als e-bike voor de deur staat?'

    Goedkoop zijn ze al niet om op te fietsen, maar nu wordt ook het parkeren van een elektrische fiets steeds duurder. Omdat internationale bendes jacht maken op de gewilde e-bikes, gaan niet alleen de premies omhoog, maar moeten eigenaren zelfs bewijzen dat ze hun fiets zo goed mogelijk op slot hebben gezet: “Eén slot is geen slot.”
    “Het kan niet anders”, reageert Klaas Kregel van ANWB-verzekeringsdochter Unigarant. “Elektrische fietsen worden steeds vaker gestolen. Dat zet druk op de premi

  • Wereldberoemde hond Kabosu uit talloze internetmemes overleden

    Internetlegende Kabosu is overleden. De Japanse hond leed aan leukemie en een leveraandoening. Ze was het gezicht van cryptomunt dogecoin en de inspiratie voor talloze internetmemes.

  • De EU wil Russische import van westerse luxeauto's via Belarus stoppen

    De Europese Unie wil sancties opleggen aan Belarus vanwege een handelslek met Rusland. Daardoor is Rusland nog steeds in staat om luxeauto’s en andere verboden goederen uit westerse landen te importeren,.

  • Telecomprovider L-Mobi staakt dienstverlening, duizenden klanten gedupeerd

    Telecomprovider L-Mobi verkeert in financiële problemen en stopt noodgedwongen met het aanbieden van de diensten. Daardoor kunnen duizenden klanten niet meer bellen, sms’en of internetten.

  • Omzet industrie 5,5 procent gedaald in eerste kwartaal

    De omzet van de Nederlandse industrie was in de eerste drie maanden van dit jaar 5,5 procent lager vergeleken met het eerste kwartaal van 2023. De opbrengsten dalen al vier kwartalen op rij.

  • Nieuwe winkels blijven naast online platforms topprioriteit voor Ahold Delhaize

    Ahold Delhaize investeert de komende jaren niet alleen fors in online platforms, maar ook in winkels in Europa en de Verenigde Staten. Het moederbedrijf van Albert Heijn hecht nog steeds veel waarde aan verschillende verkoopkanalen.

  • Honderden arme gezinnen krijgen 150 euro extra per maand, wat gaan ze ermee doen?

    In Zaanstad, Tilburg en Amsterdam krijgen 600 huishoudens met een bijstandsuitkering gedurende twee jaar maandelijks 150 euro extra, zonder voorwaarden. ‘Gewoon geld geven’ heet het project van het Kansfonds, dat grotendeels wordt gefinancierd door de Postcodeloterij. De deelnemers in Zaanstad hebben inmiddels hun eerste toelage ontvangen.
    Het Kansfonds wil weten wat er gebeurt als mensen die in armoede leven extra geld krijgen zonder voorwaarden. Daar werd eerder mee geëxperimenteerd in de

  • NU+ | Is er straks nog plaats voor de grootste energieslurpers van Nederland?

    Nederland heeft een gigantische basisindustrie die chemische producten, brandstoffen en staal maakt. Maar is er straks nog wel plek voor al die energieslurpers? Het kabinet wil ze met subsidie laten vergroenen, maar volgens critici is Nederland de verkeerde plek voor deze bedrijven.

  • NU+ | Dit betekent het hoofdlijnenakkoord voor jouw portemonnee

    Met de komst van een nieuw kabinet gaan waarschijnlijk tal van maatregelen op de schop. Wat betekent het voor jouw portemonnee als al deze plannen door de Tweede en Eerste Kamer komen? NU.nl zocht het uit.

  • Dit betekent het nieuwe regeerakkoord voor jouw portemonnee

    Met de komst van een nieuw kabinet gaan tal van maatregelen op de schop. Wat betekent dit voor jouw portemonnee? NU.nl zocht het uit.

  • Dit betekent het hoofdlijnenakkoord voor jouw portemonnee

    Met de komst van een nieuw kabinet gaan waarschijnlijk tal van maatregelen op de schop. Wat betekent het voor jouw portemonnee als al deze plannen door de Tweede en Eerste Kamer komen? NU.nl zocht het uit.

  • Omzet industrie opnieuw gedaald, onder meer door personeelstekort

    De Nederlandse industrie heeft het moeilijk. De omzet is nu vier kwartalen op rij gedaald, blijkt uit cijfers van het CBS. In het eerste kwartaal van dit jaar bedroeg de omzetdaling 5,5 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.
    De omzet daalde het meest in het buitenland, maar ook in eigen land kwam er minder geld binnen. De vorige drie kwartalen was dat ook al zo.
    Producenten van hout en bouwmaterialen zagen hun omzet zelfs met bijna 14 procent dalen. Het industriële transport

  • Nederland naar Brussel met plan om onnodig hoge supermarktprijzen tegen te gaan

    Nederland dient morgen samen met zeven andere EU-landen in Brussel een plan in dat een einde moet maken aan te hoge winkelprijzen. De landen willen dat producenten winkeliers niet langer kunnen verbieden om in andere lidstaten hun inkopen te doen. Door deze zogenoemde territoriale leveringsbeperkingen zijn de prijzen in winkels onnodig hoog, menen de acht lidstaten.
    Het initiatief komt van demissionair minister Adriaansens van Economische Zaken en Klimaat. Zij stelt met collega’s uit België



  • [ad_2]

    Bron

    Lees ook deze artikelen

    Ads - Before Footer