Colombia stopt steenkoolverkoop aan Israël om…

Edward De Groot

[ad_1]

 • Colombia stopt steenkoolverkoop aan Israël om 'genocide' in Gaza

  Colombia schort de verkoop van steenkool aan Israël op “zolang het land de volkerenmoord in de Gazastrook voortzet”. Dit heeft de sociaaldemocratische president Gustavo Petro aangekondigd. • Miljoenen kozen te snel voor vast energiecontract en waren zo duur uit

  De meeste huishoudens hebben vorig jaar hun energieprijzen te vroeg vastgezet. Zij betaalden zo tot honderden euro’s te veel omdat stroom en gas sindsdien goedkoper werd. Zonnepanelenklanten profiteren wél, doordat ze langer de gevreesde terugleverkosten voor opgewekte zonnestroom ontlopen.

 • Ook Noors staatsfonds keert zich tegen megabeloning voor Elon Musk

  Ook het Noorse staatsinvesteringsfonds keert zich tegen de megabeloning van topman Elon Musk. Norges Bank Investment Management, dat het Noorse beleggingsfonds van ongeveer 1,5 biljoen euro beheert, meldt dit zaterdag.

 • Noors staatsfonds keert zich tegen megabeloning voor Elon Musk

  Het Noorse staatsinvesteringsfonds keert zich tegen de megabeloning van Tesla-topman Elon Musk. Norges Bank Investment Management, dat het Noorse beleggingsfonds van ongeveer 1,5 biljoen euro beheert, meldt dit zaterdag. • NU+ | Jouw Instagram-foto's zijn straks trainingsvoer voor AI van Meta

  Meta gebruikt Facebook-berichten en foto’s die je deelt op Instagram vanaf eind deze maand om AI-modellen te trainen. Tenzij je bezwaar indient. Het bedrijf doet vaag over hoe het jouw gegevens precies verwerkt.

 • volgens ECB-president Lagarde is de strijd tegen inflatie nog niet voorbij

  De strijd van de Europese Centrale Bank (ECB) tegen de inflatie is nog niet voorbij en beleidsmakers van de bank moeten daarom waakzaam blijven. Dat schrijft ECB-president Christine Lagarde vrijdag in een opinieartikel dat in verschillende Europese kranten is verschenen.

 • Ondanks renteverlaging is strijd tegen inflatie volgens ECB-baas niet voorbij

  De strijd van de Europese Centrale Bank (ECB) tegen de inflatie is nog niet voorbij en beleidsmakers van de bank moeten daarom waakzaam blijven. Dat vindt ECB-president Christine Lagarde.

 • Witgoedproducent Miele schrapt 1300 banen in Duitsland

  De Duitse witgoedproducent Miele is van plan tot 1300 banen te schrappen in Duitsland als gevolg van een zwakkere vraag naar zijn wasmachines, vaatwassers, stofzuigers, koelkasten, drogers en andere huishoudelijke apparatuur. • Grote financiële problemen verwacht bij meer dan 200 gemeenten vanaf 2026

  Gemeentes maken zich grote zorgen over hun financiële situatie. Het angstscenario waar begin dit jaar al voor werd gewaarschuwd, wordt nu ook bevestigd in de voorjaarsnota’s: ruim 200 gemeentes kampen vanaf 2026 met grote financiële tekorten.
  Vanaf 2026 gaat er 2,5 miljard euro minder van het Rijk naar de gemeenten. Het gaat hierbij om beleid van het huidige, demissionaire kabinet. De partijen die onderhandelen over een nieuw kabinet nemen deze plannen waarschijnlijk over. “Dat gaat vr

 • Gasketel blijft in huurwoning: vervanging maar 1 op de 10 keer een warmtepomp

  Gasketels worden in huurwoningen bijna nooit vervangen door warmtepompen. Uit een rondgang van het AD en de regionale dagbladen blijkt dat als een ketel aan vervanging toe is, er negen van de tien keer niet voor een duurzamer alternatief wordt gekozen.
  De krant schreef alle woningcorporaties in ons land aan, 120 organisaties met in totaal 1,2 miljoen socialehuurwoningen reageerden, ongeveer de helft van het totaal. Volgens hen is een warmtepomp vaak geen optie.
  Zo is er bij appartementencomplexe

 • Kabinet wil kinderopvangtoeslag verhogen voor meeste ouders

  Het demissionaire kabinet wil de kinderopvangtoeslag voor veel ouders volgend jaar verhogen. Gezinnen met een gezamenlijk jaarinkomen tussen de 30.000 en 160.000 euro zullen hiervan profiteren.
  De kinderopvangtoeslag wordt vooral verhoogd voor eerste kinderen, voor wie ouders op dit moment relatief weinig toeslag ontvangen. Het kabinet hoopt dat ouders hierdoor na hun eerste kind er vaker voor kiezen om te blijven werken en daarna ook hun jongere kinderen naar de opvang brengen.
  Het kabinet heef

 • Schadeclaims watersnood Duitsland lopen op tot minstens 2 miljard euro

  De schade door de overstromingen in het zuiden van Duitsland gaat verzekeraars minstens 2 miljard euro kosten. Dat zegt GDV, de brancheorganisatie voor Duitse verzekeraars, na een voorlopige schatting.

 • Neutrale verpakking wordt ook voor vapes en sigaren verplicht

  Ook sigaren en elektronische sigaretten moeten verplicht in een neutrale verpakking worden verkocht. Het demissionaire kabinet vindt dit belangrijk omdat de aantrekkelijkheid van de verpakking meespeelt bij het voortzetten van roken en vapen door jongeren.

 • Kinderopvang betaalbaarder voor grote groep ouders

  De kinderopvang wordt volgend jaar toegankelijker en betaalbaarder voor een grote groep ouders. Het demissionair kabinet heeft in totaal 429 miljoen euro uitgetrokken voor de verhoging van de kinderopvangtoeslag.

 • Oranjecamping failliet, vlak voor start EK: 'Hype rond Oranje is weg'

  Een week voor de bal rolt op het Europees Kampioenschap voetbal in Duitsland, is het doek gevallen voor het bedrijf achter de Oranjecamping. Het bedrijf dat de campings voor Oranjefans tijdens voetbaltoernooien nieuw leven wilde inblazen, is failliet verklaard door de rechtbank Amsterdam.
  Vorige week werd al duidelijk dat de Oranjecamping tijdens het komende EK niet zou terugkeren. Een woordvoerder van de Oranje Camping BV spreekt van een samenloop van omstandigheden.
  Zo kreeg het bedrijf van de

 • Verkooptruc werkt: klanten wisselen van energiecontract na telefoontje

  Ongevraagde telefoontjes van energieleveranciers en energieverkopers die aan de deur verschijnen hebben effect. Een op de tien consumenten die afgelopen jaar wisselden van energieleverancier deed dit na zo’n aanbod.
  Dat blijkt uit onderzoek van de Autoriteit Consument & Markt (ACM). De toezichthouder onderzocht via welke weg leveranciers nieuwe klanten kregen.
  Ongeveer een derde van de nieuwe klanten kwam binnen via de website. 14 procent van de klanten nam uit eigen beweging contact op met

 • Minder mosselen beschikbaar door aanhoudende regenval

  Voor mosselliefhebbers kan het de komende tijd wat moeilijker zijn om een volle pan mosselen op tafel te toveren. Zeeuwse mosselkwekers kunnen namelijk minder mosselen leveren die op de bodem van de Oosterschelde leven.

 • Aanhoudende regenval gooit roet in het mosselpannetje

  Voor mosselliefhebbers kan het de komende tijd wat moeilijker zijn om een volle pan mosselen op tafel te toveren. Zeeuwse mosselkwekers kunnen namelijk minder mosselen leveren die op de bodem van de Oosterschelde leven.

 • Tien procent van de consumenten stapt over door telefonische en deurverkoop

  Een op de tien consumenten die het afgelopen jaar een nieuw energiecontract heeft afgesloten, deed dat na een telefoontje of verkoop aan de deur. Dat blijkt uit onderzoek van de Autoriteit Consument & Markt (ACM).

 • Huizenprijzen stijgen volgens DNB dit jaar weer flink door hogere lonen

  Prijzen van koopwoningen stijgen dit jaar met bijna 6 procent. Daar komt volgend jaar nog eens plus bij van ruim 4 procent. Dat voorspelt De Nederlandsche Bank (DNB) vrijdag. Voor starters blijft het daardoor moeilijk op de huizenmarkt.

 • Hoge prijsstijgingen bijna onder controle, ziet DNB

  Het einde aan de extreme prijsstijgingen in winkels en supermarkten komt in zicht. Dit jaar en ook in 2025 jaar stijgen de prijzen nog met 2,8 procent, om in 2026 onder het normale niveau van 2 procent uit te komen. Daarmee groeit ook de economie weer licht, staat in de zogenoemde nieuwe Voorjaarsraming van De Nederlandsche Bank (DNB).
  In de raming concludeert DNB dat de economie “een zachte landing” maakt na enkele onstuimige jaren, waarin de coronapandemie snel werd opgevolgd door de energiecr

 • Wereldwijde voedselprijzen stijgen voor derde maand op rij

  De voedselprijzen zijn in mei wereldwijd opnieuw gestegen, aangezien er meer betaald moet worden voor granen en zuivelproducten. De prijzen voor suiker en plantaardige oliën waren juist lager.

 • Britse bankbiljetten met koning Charles nog niet overal in VK geaccepteerd

  De nieuwe bankbiljetten met het portret van de Britse koning Charles kunnen nog niet overal in het Verenigd Koninkrijk worden gebruikt. Zo worden de briefjes niet geaccepteerd door ticketautomaten van de metro in de Schotse stad Glasgow.

 • Politiebureaus met publieksfunctie 11 juni dicht door actie voor vroegpensioen

  Alle politiebureaus met een publieksfunctie in het hele land gaan dinsdag voor 24 uur dicht. Dat betekent dat er geen afspraken gemaakt kunnen worden voor aangiftes. Ook kunnen er geen documenten afgegeven worden. De politiebonden voeren actie voor een “fatsoenlijk vroegpensioen”.

 • Samsung-personeel legt voor het eerst in 45 jaar het werk neer

  Werknemers van Samsung Electronics staken vrijdag voor het eerst in het 45-jarig bestaan van het Zuid-Koreaanse bedrijf. De mogelijke staking kan gevolgen hebben voor de mondiale toeleveringsketens van halfgeleiders, maar analisten verwachten dat niet.

 • Consumenten gaven in april meer uit aan horeca, openbaar ,vervoer en kleding

  Consumenten hebben afgelopen maand meer goederen en diensten gekocht. Zij gaven in april 0,6 procent meer uit dan in dezelfde maand vorig jaar.

 • Hongarije koopt samen met Frans bedrijf luchthaven Boedapest in miljardendeal

  Hongarije en het Franse bouwbedrijf Vinci hebben voor 4,3 miljard euro de luchthaven van Boedapest gekocht. Daarmee krijgt premier Viktor Orbán een belangrijke troef in handen, die hij al jaren op het oog heeft.

 • Starship-raket van SpaceX keert voor het eerst terug op aarde na vlucht

  De Starship, de grootste raket ooit, is succesvol teruggekeerd naar de aarde en geland in de Indische Oceaan. Het is de eerste keer dat de raket van SpaceX, het ruimtevaartbedrijf van miljardair Elon Musk, de vlucht door de dampkring overleeft.

 • Starship-raket van SpaceX keert voor het eerst terug op aarde

  De Starship, de grootste raket ooit, is succesvol teruggekeerd naar de aarde en geland in de Indische Oceaan. Het is de eerste keer dat de raket van SpaceX, het ruimtevaartbedrijf van miljardair Elon Musk, de vlucht door de dampkring overleeft.

 • Noren vinden tot nu toe grootste voorraad zeldzame aardmetalen van Europa

  Een Noorse mijnbouwgroep zegt de grootste voorraad van zeldzame aardmetalen van Europa te hebben ontdekt in het zuidoosten van het land. De metalen, die Europa nu nog vooral uit China haalt, zijn erg belangrijk bij de energietransitie. • [ad_2]

  Bron

  Lees ook deze artikelen

  Ads - Before Footer