Busvervoerder Hermes zet studenten in tegen…

Edward De Groot


 • Busvervoerder Hermes zet studenten in tegen personeelstekort

  Ov-bedrijf Hermes richt zich op studenten om het tekort aan buschauffeurs aan te pakken. Een wervingsactie in de regio Eindhoven heeft al zestig studentchauffeurs opgeleverd. • Prijzen aan de pomp mogelijk omlaag door dalende olieprijs

  De prijs van een vat ruwe olie is de afgelopen week gedaald naar het laagste punt sinds half maart. De benzineprijzen zijn nog niet mee gedaald, maar daar zou binnenkort verandering in kunnen komen.

 • Voedselprijzen stijgen weer na maanden van daling

  De maandenlange daling van de prijzen van basisvoedsel als graan en vlees heeft in de afgelopen maand niet doorgezet. Dit komt onder meer door de stijgende wereldwijde vraag, blijkt uit cijfers van VN-voedselorganisatie FAO.

 • Oekraïner moet 13,5 jaar cel in en krijgt 15 miljoen euro boete na megahack

  Een Oekraïner is in de Verenigde Staten veroordeeld tot een celstraf van dertien jaar en zeven maanden. De man is schuldig bevonden aan het uitvoeren van cyberaanvallen met gijzelsoftware via softwaremaker Kaseya. • Voedselprijzen voor het eerst sinds juli weer gestegen

  De maandenlange daling van de prijzen van basisvoedsel als zuivel en vlees heeft in de afgelopen maand niet doorgezet. Dit komt onder meer door de stijgende wereldwijde vraag, blijkt uit cijfers van VN-voedselorganisatie FAO.

 • Eindelijk Nederlandse fietsroutes in Apple Kaarten, twaalf jaar na Google Maps

  Apple biedt Nederlandse gebruikers van zijn navigatieapp Kaarten vanaf nu eindelijk de mogelijkheid om fietsroutes uit te stippelen. Google Maps heeft die functie al twaalf jaar.

 • Oekraïner moet 13,5 jaar gevangenis in vanwege megahack bij Kaseya

  Een Oekraïner is in de Verenigde Staten veroordeeld tot een celstraf van dertien jaar en zeven maanden. De man is schuldig bevonden aan het uitvoeren van cyberaanvallen met gijzelsoftware via softwaremaker Kaseya.

 • Apple gaat uitdagende tijd tegemoet: iPhone-verkoop daalt ruim 10 procent

  In het eerste kwartaal van dit jaar zijn wereldwijd ruim 10 procent minder iPhones over de toonbank gegaan. Het enige waar Apple meer aan verdiende, waren diensten zoals de App Store en Apple Music. Maar ook dat staat onder druk. • Moederbedrijf Booking.com ziet winst fors stijgen door groei reislust

  Booking Holdings is in de eerste maanden van het jaar harder gegroeid dan het reisbedrijf zelf had verwacht. Het moederbedrijf van het in Amsterdam gevestigde Booking.com profiteerde van een toename van het aantal boekingen.

 • Russisch Gazprom lijdt door inval Oekraïne eerste jaarverlies sinds 1999

  Gazprom heeft vorig jaar voor het eerst sinds 1999 een verlies geleden. Na de grootschalige inval van Rusland in Oekraïne verkocht het Russische staatsgasbedrijf steeds minder gas aan Europa, waarmee een winstgevende exportmarkt is weggevallen.

 • Schoenmakers, goudsmeden en orgelbouwers verdwijnen vaker uit straatbeeld

  Schoenmakers, goudsmeden, kleer- en kaarsenmakers en orgelbouwers: het zijn enkele ambachtelijke beroepen die verdwijnen uit het straatbeeld, blijkt uit een inventarisatie van AmbachtNederland. Consumenten nemen steeds minder vaak de moeite om hun kapotte producten te laten repareren.

 • Russische Gazprom lijdt door inval Oekraïne eerste jaarverlies sinds 1999

  Gazprom heeft vorig jaar voor het eerst sinds 1999 een verlies geleden. Na de grootschalige inval van Rusland in Oekraïne verkocht het Russische staatsgasbedrijf steeds minder gas aan Europa, waarmee een winstgevende exportmarkt is weggevallen.

 • Russisch gasbedrijf Gazprom schrijft voor het eerst in 24 jaar verlies

  Voor het eerst sinds 1999 schrijft het Russische staatsbedrijf Gazprom verlies, meldt persbureau Bloomberg. Het gaat om omgerekend 6,3 miljard euro over 2023. Ook de omzet viel flink lager uit.
  Dit komt door de sterk teruggelopen export naar Europa, een gevolg van de politieke reacties op de Russische inval in Oekraïne begin 2022.
  Het lukt Europese landen steeds beter om alternatieve bronnen van gas te vinden. Het Russische aandeel in Europees gas is teruggelopen van 40 procent in 2021, het

 • Aanvullende zorgverzekering raakt langzaam verder uit de gratie

  Vrijwel elk jaar kiezen minder mensen voor een aanvullende dekking bij hun zorgverzekering. Omdat zorgpremies blijven stijgen, is het schrappen van een aanvullend pakket voor een bril of fysiotherapie een welkome besparing.

 • Delftse studenten onthullen waterstofboot: 'Willen naar Londen varen'

  Studenten van de TU Delft hebben donderdag hun zelfgebouwde boot op waterstof gepresenteerd. Daarmee willen ze deze zomer de Noordzee oversteken naar het Verenigd Koninkrijk. Zijn boten op waterstof de toekomst voor een duurzame scheepvaart?

 • Cacaoprijs stort door naderende regen opeens weer in na historische piek

  De prijs van cacao is na een historische stijging in de afgelopen maanden opeens weer ingestort. De marktprijzen van de belangrijke grondstof van chocolade is in twee weken tijd met een derde gezakt. Een van de oorzaken is regen in West-Afrika.

 • Huizenprijzen zijn buiten de Randstad alweer terug op recordhoogte

  Prijzen van koophuizen in veel provincies buiten de Randstad zijn hoger dan ooit. De vorige piek was in de eerste helft van 2022, maar inmiddels zijn woningen in onder meer Noord-Brabant, Groningen en Overijssel duurder dan destijds.

 • Belgische justitie eist boete van 24 miljoen van PostNL

  Het Belgische Openbaar Ministerie eist een boete van ruim 24 miljoen euro tegen de Belgische tak van PostNL. Het postbedrijf wordt ervan beschuldigd op illegale wijze personeel van onderaannemers te hebben ingezet. Officieel waren dit geen werknemers van PostNL, maar het postbedrijf zou wel het meeste gezag over hen hebben gehad.
  De zaak bij de rechtbank in Antwerpen draait om twee onderdelen van het bedrijf, PostNL Cargo en PostNL Pakketten, die bijvoorbeeld invloed hadden op de werving en sele

 • Belgische justitie eist boete van ruim 24 miljoen euro voor PostNL

  Het Belgisch openbaar ministerie heeft in een zaak tegen de Belgische tak van PostNL een boete geëist van 24,4 miljoen euro. Twee onderdelen van het postbedrijf zouden enkele jaren op een onwettige manier personeel van derden hebben ingezet.

 • Nog steeds tekort aan diabetesmedicijn Ozempic door afslankrage

  De Deense medicijnenmaker Novo Nordisk heeft nog steeds moeite te voldoen aan de stijgende vraag naar Ozempic. Het middel is bedoeld voor mensen met diabetes, maar veel anderen gebruiken het als afslankmiddel. Daardoor ontstaan tekorten.

 • Eneco moet 'vage' claim over klimaatneutraliteit uit reclames verwijderen

  Eneco gaat de woorden “sneller klimaatneutraal” uit reclame-uitingen verwijderen na een tik op de vingers van de ACM. Volgens de toezichthouder is de claim van het energiebedrijf mogelijk misleidend en vaag.

 • Justitie eist boete van ruim 24 miljoen euro voor PostNL België

  Het Openbaar Ministerie in België heeft in een zaak tegen de Belgische tak van PostNL een boete geëist van 24,4 miljoen euro. Twee onderdelen van het postbedrijf zouden enkele jaren op een onwettige manier personeel van derden hebben ingezet.

 • NU+ | Stroomprijzen vaker onder nul dankzij salderen: 'Ramp voor het stroomnet'

  Op zonnige middagen barst het Nederlandse stroomnet bijna uit zijn voegen. De oorzaak: de miljoenen huishoudens met zonnepanelen die ongelimiteerd stroom terugleveren, ook al duiken de marktprijzen ver onder nul. “De salderingsregeling is een ramp voor het stroomnet.”

 • Marktplaats verwijdert advertenties met tickets voor Herdenking op de Dam

  Marktplaats heeft meerdere advertenties voor tickets voor de Nationale Herdenking op de Dam verwijderd van het platform. Sommige gebruikers lieten mensen tegen elkaar opbieden voor een plekje bij de herdenking. Maar dat is volgens Marktplaats niet de bedoeling.

 • Eneco moet vage klimaatneutraal-claim uit reclames verwijderen

  Eneco gaat de woorden “sneller klimaatneutraal” uit reclame-uitingen verwijderen na een tik op de vingers van de ACM. Volgens de toezichthouders zijn de claims mogelijk misleidend en vaag.

 • Miljarden blijven binnenstromen bij Shell ondanks lagere gasprijs

  Met een winst van ruim 7,7 miljard dollar (7,2 miljard euro) was ook het afgelopen kwartaal zeer rendabel voor Shell. De winst kwam vooral van fossiele brandstoffen, ook al staat de gasprijs niet meer zo hoog als een jaar eerder.

 • Ziggo in lastig parket: steeds meer klanten vertrekken vanwege prijsverhogingen

  Door aanhoudende prijsverhogingen heeft VodafoneZiggo in het eerste kwartaal 1,6 procent meer omzet gedraaid. Maar gezond is het bedrijf zeker niet. Mede door tariefsverhogingen verliest de telecomprovider in steeds hoger tempo klanten.

 • 'Unilever ontving ondanks beloftes nog zeker 200 miljoen uit Rusland'

  Unilever heeft de afgelopen twee jaar nog zeker 200 miljoen euro aan betalingen uit Rusland ontvangen, ondanks de plechtige belofte om geen geld meer te verdienen aan Russische activiteiten. Dat schrijft RTL Nieuws na een analyse van de jaarrekening van het Russische dochterbedrijf. Unilever heeft na de Russische invasie van Oekraïne nooit gezegd uit Rusland te vertrekken, maar deed wel de belofte dat er geen geld meer van en naar de Russische tak zou stromen.
  Unilever Rusland betaalde vori

 • Opnieuw miljardenwinst voor ING door groei aantal klanten

  ING heeft in het afgelopen kwartaal een brutowinst van 2,3 miljard euro in de boeken gezet. Dit kwam door onder meer een groei van het aantal klanten en leningen, en doordat de bank scherp op de uitgaven lette.

 • Kwartaalwinst ING loopt iets terug

  ING, de grootste bank van Nederland, ziet de winst een beetje teruglopen. In het eerste kwartaal van 2024 behaalde de bank een winst van iets minder dan 1,6 miljard euro. Dat is een daling van 0,8 procent ten opzichte van hetzelfde kwartaal vorig jaar.
  Dat komt met name doordat de bank wat minder verdient aan rente-inkomsten. De rente voor lenen en sparen liggen dichter bij elkaar dan een jaar geleden. Het oplopen van de rente zoals bepaald door de Europese Centrale Bank pakte een tijd lang guns

 • Bron

  Lees ook deze artikelen

  Ads - Before Footer