Babboe ‘misleidde’ toezichthouder over onveilige…

Edward De Groot

[ad_1]

 • Babboe 'misleidde' toezichthouder over onveilige bakfietsen: 'Grote risico's genomen'

  De NVWA gaat strafrechtelijk onderzoek doen naar Babboe. De bakfietsfabrikant zou bewust gebroken frames achter hebben gehouden tijdens inspecties. “Het bedrijf heeft grote risico’s genomen met de veiligheid van mensen”, zegt de toezichthouder op X. • Vrees voor gigantische schadeclaims na instorting brug VS: 'Gaat om miljarden'

  Verzekeraars denken dat er een miljardenschade wordt geclaimd doordat dinsdag een groot containerschip tegen een Amerikaanse brug voer. De Britse verzekeraar Lloyd’s verwacht zelfs dat het leidt tot de grootste maritieme claim ooit.

 • Cryptofraudeur Sam Bankman-Fried moet voor 25 jaar de cel in

  Sam Bankman-Fried, de oprichter van het omgevallen cryptoplatform FTX, is door een Amerikaanse rechtbank veroordeeld tot 25 jaar cel. De aanklagers hadden veertig tot vijftig jaar cel tegen hem geëist.

 • Verzekeraars vrezen miljardenclaims door instorting brug in VS na aanvaring

  Verzekeraars denken dat er een miljardenschade wordt geclaimd doordat dinsdag een groot containerschip tegen een Amerikaanse brug voer. De Britse verzekeraar Lloyd’s verwacht zelfs dat het leidt tot de grootste maritieme claim ooit. • Klimaatproject onder Noordzee blijkt vooral lucratief voor grote vervuilers

  De opslag van CO2 onder de Noordzee is een relatief goedkope manier om de klimaatdoelen te halen. Maar het levert mogelijk vooral financieel voordeel op voor de grote uitstoters in de haven van Rotterdam, terwijl de overheid de risico’s op zich neemt.

 • AI-chatbots gedragen zich minder ongepast als de oplossing van Microsoft werkt

  Als het goed is, gedragen AI-chatbots zich voortaan netter en minder vreemd. Microsoft neemt namelijk extra veiligheidsmaatregelen voor de dienst waarmee ontwikkelaars eigen AI-assistenten kunnen maken.

 • Klimaatproject onder Noordzee is vooral goede deal voor grote vervuilers

  De opslag van CO2 onder de Noordzee is een relatief goedkope manier om de klimaatdoelen te halen. Maar het levert mogelijk vooral financieel voordeel op voor de grote uitstoters in de haven van Rotterdam, terwijl de overheid de risico’s op zich neemt.

 • AI-chatbots gedragen zich minder ongepast (als de oplossing van Microsoft werkt)

  Als het goed is gedragen AI-chatbots zich voortaan netter en minder vreemd. Microsoft neemt extra veiligheidsmaatregelen voor de dienst waarmee ontwikkelaars eigen AI-assistenten kunnen maken. • Overheid maakt 2,5 miljard euro vrij om chipsector te behouden voor Nederland

  Het demissionaire kabinet trekt samen met de regio Eindhoven 2,5 miljard euro uit voor de verbetering van het ondernemingsklimaat voor de chipsector. Daarbij gaat het onder meer om de Veldhovense chipmachinebouwer ASML.

 • Ziekenhuis Zierikzee sluit deuren vanwege personeelstekort en oplopende kosten

  Het Admiraal De Ruyter Ziekenhuis (Adrz) vertrekt uit de Victoriakliniek in Zierikzee. Dat gebeurt vanwege “onder andere structureel personeelstekort en oplopende financiële kosten”, meldt het ziekenhuis.

 • ACM: Bedrijven lokken nog steeds vaak klanten met nepkortingen

  Kortingen die toch geen kortingen zijn, komen nog steeds vaak voor, zegt toezichthouder ACM. De bestrijding ervan is dan ook een speerpunt. Daarnaast is veel aandacht voor strengere regels voor digitale platformen, al is de waakhond voorlopig tandeloos door een wet die nog niet is goedgekeurd.

 • China hoopt op reguliere chiphandel met Nederland

  Nederland zou chipbedrijven moeten steunen bij het nakomen van hun contracten met Chinese afnemers. Dat zei de Chinese handelsminister Wang Wentao woensdag in een gesprek met demissionair minister van Buitenlandse Handel Geoffrey van Leeuwen.

 • Inspectie start controle op ongeoorloofde nachtvluchten privéjets Schiphol

  Recreatievliegtuigen en privéjets worden vanaf zondag extra gecontroleerd of ze zich wel aan de afgesproken vliegtijden op Schiphol houden. De Inspectie Leefomgeving en Transport gaat vooral controleren of ze ongeoorloofd ‘s nachts vliegen en zo geluidsoverlast voor omwonenden veroorzaken.

 • DNB zag in maart omslagpunt: betere tijden voor economie komen eraan

  Nederland heeft in maart het omslagpunt richting een periode van economische groei bereikt. In de golfbeweging van de economie is het dieptepunt van de cyclus achter de rug, stelt De Nederlandsche Bank. Er is dus een financieel zonnige periode aanstaande.

 • Subsidiepot voor elektrische trucks snel leeg: 46,5 miljoen euro aangevraagd

  Er is in twee dagen tijd al 46,5 miljoen euro subsidie aangevraagd voor de aanschaf van elektrische vrachtwagens. Als de aanvragen voor de meer dan zeshonderd trucks worden toegekend, is de subsidiepot meteen leeg.

 • ACM ziet dat bedrijven nog steeds vaak nepkortingen gebruiken

  Kortingen die toch geen kortingen zijn, komen nog steeds vaak voor, zegt toezichthouder ACM. De bestrijding ervan is dan ook een speerpunt. Daarnaast is er veel aandacht voor strengere regels voor digitale platformen, al is de waakhond voorlopig nog tandeloos.

 • Politie vindt vijf miljoen Nederlandse e-mailadressen bij online oplichters

  Na de aanhouding van zes verdachten van bankhelpdeskfraude begin dit jaar heeft de politie lijsten met 7,3 miljoen unieke mailadressen gevonden, waaronder zo’n 5 miljoen van Nederlanders. De gegevens worden door criminelen gebruikt om mensen op te lichten.

 • Verdubbeling stroomvraag elektrische auto's geeft laadbedrijf Fastned een boost

  Snellaadbedrijf Fastned heeft in 2023 voor het eerst een positief bedrijfsresultaat geboekt. Dat komt door de toename van het aantal elektrische auto’s. Het Amsterdamse bedrijf, met 297 laadstations in Europa, leverde twee keer zoveel stroom aan stekkerauto’s als in 2022.

 • Eneco vindt investeren in windpark op zee te duur en stapt uit biedingsstrijd

  Eneco doet niet mee aan een biedingsstrijd voor een nieuw windpark op zee. Het energiebedrijf, dat geld stak in honderden windmolens op zee, vindt risico’s te groot worden. Windparken worden duurder en de kans op vertraging tijdens de bouw groeit.

 • Eneco vindt investeren in windpark op zee te duur en stapt uit biedingstrijd

  Eneco doet niet mee bij een biedingstrijd voor een nieuw windpark op zee. Het energiebedrijf dat geld stak in honderden windmolens op zee, vindt risico’s te groot worden. Windparken worden duurder en de kans op vertraging tijdens de bouw groeit.

 • 'Chauffeurs Flixbus hadden ruzie vlak voor dodelijke crash' - Telegraaf.nl

  ‘Chauffeurs Flixbus hadden ruzie vlak voor dodelijke crash’  Telegraaf.nlDoden en gewonden bij ongeluk Flixbus bij Leipzig  NOSHulpdiensten massaal aanwezig na dodelijk busongeval Leipzig  Eindhovens DagbladFlixBus raakt van de weg en kantelt: zeker vijf doden en vele gewonden  de VolkskrantMeerdere doden door busongeval in Duitsland  Trouw

 • Recherche onderschept 7,3 miljoen mailadressen: 'Vraag is niet óf maar wanneer je slachtoffer wordt' - AD

  Recherche onderschept 7,3 miljoen mailadressen: ‘Vraag is niet óf maar wanneer je slachtoffer wordt’  ADVijf miljoen Nederlandse e-mailadressen op lijst cybercriminelen  NOSCheck je hack en voorkom dat je slachtoffer wordt van phishing!  PolitiePolitie vindt lijst met miljoenen mailadressen na bankhelpdeskfraude  NPO Radio 1

 • Meer mensen kregen hulp bij geldproblemen via Humanitas - NOS

  Meer mensen kregen hulp bij geldproblemen via Humanitas  NOSSchuldhulpverleners zien ‘alarmerende’ toename geldproblemen: ‘er is sprake van een schuldenindustrie’  Dagblad van het NoordenSchuldhulpverleners zien ‘alarmerende’ toename geldproblemen  MSNHumanitas signaleert meer en grotere geldproblemen  Humanitas.nlHumanitas: ‘alarmerende toename geldproblemen’  Binnenlandsbestuur

 • China hoopt dat chipmachinehandel met Nederland normaliseert

  De Chinese minister van Handel, Wang Wentao, hoopt dat Nederland bedrijven zal steunen in het nakomen van contractuele verplichtingen om zo een “normale” handel in chipmachines te waarborgen. Dat zei hij tijdens de ontmoeting met zijn Nederlandse ambtgenoot Geoffrey van Leeuwen.

 • Advocaten Vin Diesel vragen rechter om zedenzaak te seponeren - NU.nl

  Advocaten Vin Diesel vragen rechter om zedenzaak te seponeren  NU.nl

 • Advocaten Fast and the Furious-acteur Vin Diesel vragen om seponeren rechtszaak - NU.nl

  Advocaten Fast and the Furious-acteur Vin Diesel vragen om seponeren rechtszaak  NU.nl

 • Van verwarrend fluitje tot list van Spitse: dit was de CL-campagne van Ajax - NU.nl

  Van verwarrend fluitje tot list van Spitse: dit was de CL-campagne van Ajax  NU.nlAjax neemt afscheid van Champions League met fraai gelijkspel bij Chelsea  NOS’Super trotse’ Grant scoort voor Ajax tegen Chelsea: ‘Precies wat we bespraken’  Voetbal InternationalWonder van Londen blijft uit voor Ajax-vrouwen; Chelsea naar halve finale Champions League  Telegraaf.nlEuropese droomreis ten einde: Ajax verlaat Champions League met opgeheven hoofd  AD

 • In twee maanden drie denguepatiënten op Curaçao overleden - AD

  In twee maanden drie denguepatiënten op Curaçao overleden  ADHele verhaal bekijken via Google Nieuws

 • In twee maanden drie dengue-patiënten op Curaçao overleden - AD

  In twee maanden drie dengue-patiënten op Curaçao overleden  ADHele verhaal bekijken via Google Nieuws

 • Rode Kruis luidt noodklok over asielopvang: 'Geen slaapplek dreigt' - NU.nl

  Rode Kruis luidt noodklok over asielopvang: ‘Geen slaapplek dreigt’  NU.nlCOA naarstig op zoek naar nieuwe plek voor nachtopvang: noodtenten in 2de Exloërmond moeten maandag weg  Dagblad van het NoordenProblemen voor Ter Apel nemen toe: noodopvang 2e Exloërmond over paar dagen dicht  RTV NoordRode Kruis: mogelijk niet voor elke vluchteling dit weekend een bed  Nederlands DagbladTer Apel weer boven 2000, wachtkamer Leeuwarden nog niet vol &nb • [ad_2]

  Bron

  Lees ook deze artikelen

  Ads - Before Footer