Amsterdam bouwt geen nieuwe hotels om drukte door…

Edward De Groot


 • Amsterdam bouwt geen nieuwe hotels om drukte door toeristen tegen te gaan

  In Amsterdam mogen geen nieuwe hotels meer worden gebouwd. Ook mag het aantal hotelovernachtingen per jaar niet boven de 20 miljoen uitkomen. Het college van burgemeester en wethouders van de hoofdstad meldt woensdag dat het zo overtoerisme tegen wil gaan. • Ziggo zet BabyTV op zwart na tweede hack met Russische propaganda

  Tv-provider Ziggo is tijdelijk gestopt met het doorgeven van BabyTV. De kinderzender werd woensdagmiddag voor de tweede keer in korte tijd overgenomen door hackers. Daardoor was bijna een kwartier lang gewelddadige Russische propaganda te zien op de tv-zender.

 • Groot deel van overgebleven medewerkers Nedcar moet ook weg

  Zo’n 400 van de overgebleven 450 medewerkers van de Limburgse autofabriek VDL Nedcar hebben ontslag gekregen. Er is bij de fabriek in Born geen werk meer voor ze.

 • Kweekvlees voor het eerst op Nederlands bord: 'Smaakt heel ambachtelijk'

  Voor het eerst hebben mensen kweekvlees kunnen proeven in Nederland. Op het Leidse hoofdkantoor van Meatable werd woensdag een worst van varkensvlees uit het laboratorium opgediend. “Het smaakt naar een mooi ambachtelijk worstje van de slager”, oordeelt topkok Ron Blaauw. • Eerste proeverij van kweekvlees in Nederland: 'Smaakt heel ambachtelijk'

  Voor het eerst hebben mensen kweekvlees kunnen proeven in Nederland. Op het Leidse hoofdkantoor van Meatable werd woensdag een worst van varkensvlees uit het laboratorium opgediend. “Het smaakt naar een mooi ambachtelijk worstje van de slager”, oordeelt topkok Ron Blaauw.

 • BabyTV wéér overgenomen: kinderen zien gewelddadige Russische propaganda

  Hackers hebben de uitzending van kinderzender BabyTV woensdag voor de tweede keer in korte tijd overgenomen. Dertien minuten lang was zeer gewelddadige Russische propaganda te zien.

 • Voor het eerst moeten gokbedrijven spelers terugbetalen: 'Baanbrekend vonnis'

  Twee gokbedrijven moeten het geld dat twee spelers met online gokken hebben verloren aan hen terugbetalen. Dat heeft de rechtbank in Almelo bepaald. De gokbedrijven hadden geen vergunning.

 • Groot risico voor patiënten huisartsenketen Co-Med door slechte bereikbaarheid

  De huisartsenzorg van de commerciële keten Co-Med is niet goed bereikbaar en beschikbaar. Daardoor lopen patiënten grote risico’s. Zo zijn niet alle praktijken in het geval van nood binnen dertig seconden bereikbaar, ziet de inspectie. • FIOD onderzoekt mogelijke nieuwe toeslagenfraude vanuit Bulgarije

  De fiscale opsporingsdienst FIOD onderzoekt opnieuw signalen van georganiseerde toeslagenfraude vanuit Bulgarije. De Dienst Toeslagen van het ministerie van Financiën heeft verschillende tips gekregen over mogelijk misbruik met toeslagen.

 • Voormalig Nederlands regeringstoestel staat weer in de etalage

  Het voormalige regeringstoestel, een Fokker 70 die destijds rondvloog als de PH-KBX, staat te koop. Het Australische Alliance Airlines, dat het toestel heeft ingezet, zoekt een koper. Bieden kan tot 15 mei.

 • Bij overstap van zorgverzekering prikkelt de premie nog steeds het meest

  Consumenten die wisselen van zorgverzekering doen dat vooral met de prijs in gedachte. Hoewel steeds meer mensen de vrije keuze belangrijk vinden, is de hoogte van de premie nog altijd de belangrijkste reden voor een wissel.

 • Dalende prijzen vlees, beschuit en chocoladebiscuits drukken Britse inflatie

  De inflatie in het Verenigd Koninkrijk is afgelopen maand uitgekomen op het laagste niveau in 2,5 jaar. Dat kwam door de dalende prijzen van vlees, beschuit en chocoladebiscuits.

 • Praat mee | Wat vindt jouw werkgever ervan als jij thuiswerkt?

  Geen last van files, productiever én een goede werk-privébalans: Nederlanders werken gemiddeld vijftien uur per week thuis. Veel werkgevers hebben afspraken over ‘hybride’ werken, maar zien ook dat kantoren op maandag en vrijdag leeg blijven. Wat vindt jouw werkgever ervan als jij thuiswerkt?

 • Hoge prijzen zorgen voor minder interesse in elektrisch rijden

  De interesse in elektrisch rijden neemt af. De groep die niet van plan is elektrisch te rijden (28 procent) is voor het eerst sinds 2017 groter dan de groep die dit binnen vijf jaar wel van plan is ( (27 procent).

 • Groninger gaskraan na 61 jaar nu echt dicht

  De ontmanteling van de gasputten in Groningen kan beginnen. De Eerste Kamer heeft ingestemd met de wet die officieel een einde maakt aan de gaswinning in het bevingsgebied.

 • Huurprijzen stijgen maar door omdat het aanbod opdroogt

  Huurprijzen van woningen in de vrije sector stijgen maar door. Een belangrijke oorzaak hiervan is dat er maar weinig huurwoningen beschikbaar komen. In het eerste kwartaal lag de gemiddelde vierkantemeterprijs weer 8,6 procent hoger dan een jaar eerder.

 • Moederbedrijf Thuisbezorgd.nl krijgt minder bestellingen te verwerken

  Just Eat Takeaway, het moederbedrijf van Thuisbezorgd.nl, heeft in het eerste kwartaal minder bestellingen verwerkt dan in dezelfde periode vorig jaar. De maaltijdbezorger zag het aantal orders zakken met 6 procent tot ruim 214 miljoen.

 • ASML krijgt vanwege economische dip minder nieuwe orders dan verwacht

  Chipmachinemaker ASML heeft in het eerste kwartaal minder nieuwe orders gekregen dan verwacht. Het bedrijf uit Veldhoven merkt dat de chipindustrie in een dip zit en verwacht dat de sector volgend jaar herstelt.

 • Brits Lagerhuis stemt in met toekomstig verbod op verkoop van tabak

  Het Britse Lagerhuis heeft dinsdag ingestemd met de plannen van premier Rishi Sunak om een rookvrije generatie te creëren. Voor iedereen die in 2009 of later is geboren, moet het verboden worden om ooit tabak te kopen, staat in het voorstel.

 • Extra verhoging minimumloon definitief van de baan

  Een extra verhoging van het minimumloon met 1,2 procent is defititief van de baan. De wet die daar voor moest zorgen, is zoals verwacht gestrand in de Eerste Kamer. Een meerderheid van de senaat stemde het plan dinsdag weg.

 • Nederlanders werken het liefst thuis vanwege betere verdeling werk en privé

  Een betere balans tussen werk en privé is de belangrijkste reden voor werknemers om thuis te werken. Verder geven ze aan thuis productiever te zijn dan op kantoor.

 • Huurwoningen worden schaarser, dus de prijzen stijgen verder

  Huurprijzen van woningen in de vrije sector stijgen maar door. Een belangrijke oorzaak hiervan is dat er maar weinig huurwoningen beschikbaar komen. In het eerste kwartaal lag de gemiddelde vierkantemeterprijs weer 8,6 procent hoger dan een jaar eerder.

 • Wet verhoging minimumloon strandt zoals verwacht in Eerste Kamer

  De wet die een verhoging van het minimumloon zou regelen, is zoals verwacht gestrand in de Eerste Kamer. Een meerderheid van de senaat stemde het plan dinsdag weg.

 • Bijna alle Nederlanders blij met mogelijkheden om thuis te werken

  Een betere balans tussen werk en privé is de belangrijkste reden voor werknemers om thuis te werken. Verder geven ze aan thuis productiever te zijn dan op kantoor.

 • Wet verhoging minimumloon zoals verwacht gestrand in Eerste Kamer

  De wet die een verhoging van het minimumloon zou regelen, is zoals verwacht gestrand in de senaat. Een meerderheid van de Eerste Kamer stemde het plan weg.

 • Het Europese Wero vervangt iDEAL, maar dat duurt nog wel twee jaar

  Het online betaalsysteem iDEAL is vernieuwd. Na de update moet je sneller en veiliger kunnen afrekenen. Over twee jaar verdwijnt iDEAL en stappen we in Europa over op het betaalplatform Wero.

 • Afvalbedrijven krijgen geen geld voor ontploffende lachgascilinders

  Het demissionaire kabinet geeft afvalverwerkers geen geld om schade als gevolg van ontploffende lachgascilinders tegen te gaan. Dat schrijft demissionair staatssecretaris Vivianne Heijnen (Infrastructuur en Waterstaat) dinsdag in een brief aan de Tweede Kamer.

 • Afvalbedrijven krijgen geen geld vanwege ontploffende lachgascilinders

  Het demissionaire kabinet geeft afvalverwerkers geen geld om schade als gevolg van ontploffende lachgascilinders tegen te gaan. Dat schrijft demissionair staatssecretaris Vivianne Heijnen (Infrastructuur en Waterstaat) dinsdag in een brief aan de Tweede Kamer.

 • Onderdeel van huisartsenketen Co-Med failliet verklaard

  Een dochterbedrijf van huisartsenketen Co-Med is door de rechtbank in Maastricht failliet verklaard. De keten ligt al langere tijd onder een vergrootglas na klachten van cliënten en een rapport van de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) en de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ).
  Een woordvoerder van de rechtbank laat weten dat vanochtend het faillissement is uitgesproken. Co-Med benadrukt dat het zorggedeelte van het bedrijf financieel gezond is. Het onderdeel dat nu failliet is verklaard

 • Minder armoede, maar groep Nederlanders zonder eten daalt niet: hoe kan dat?

  De groep mensen in Nederland die in voedselnood verkeert wordt maar niet kleiner, zo waarschuwt het Rode Kruis. Het gaat om mensen die dagelijks niet of onvoldoende te eten hebben. Toch blijkt uit cijfers dat de armoede in Nederland juist afneemt. Hoe zit dit precies?
  1. Hoe groot is de armoede in Nederland?
  Statistisch gezien neemt de armoede alleen maar af. Zo leefden in Nederland begin jaren tachtig bijna drie van de veertien miljoen inwoners onder de armoedegrens. Vorig jaar waren dat er een

 • Bron

  Lees ook deze artikelen

  Ads - Before Footer