Alcoholvrij bier en vraag in Azië zorgen voor goede…

Edward De Groot


 • Alcoholvrij bier en vraag in Azië zorgen voor goede verkoopcijfers Heineken

  Heineken heeft in het eerste kwartaal 4,7 procent meer bier verkocht dan in dezelfde periode een jaar eerder. Vooral in Azië deed het bedrijf goede zaken. Ook de flesjes van de premiummerken onder de Heinekenparaplu vonden gretig aftrek. • Cao-akkoord voor kinderopvang bereikt: 2,5 procent loon erbij in half jaar

  Werkgevers in de kinderopvang en vakbonden hebben een akkoord bereikt over een nieuwe cao. Er komt in zes maanden 2,5 procent loon bij.
  Als de vakbondsleden in meerderheid voor het akkoord stemmen, gaat het op 1 juli in. Werknemers krijgen dus extra loon, ook vervalt de zogenoemde extra roosterdag, een werkdag bovenop de afgesproken contracturen waarbij iemand kan worden ingeroosterd.
  Gehaat
  Volgens vakbonden FNV en CNV wordt deze extra roosterdag in de branche gehaat. “Al dat geschuif is voor p

 • Nauwelijks besmettingen met vogelgriep in Nederland, ophokplicht ingetrokken

  De verplichting om kippen en ander pluimvee binnen te houden is voor het hele land ingetrokken. De reden is dat er in Nederland nauwelijks besmettingen met vogelgriep zijn.

 • EU verbiedt ongezond rookaroma voor rookworst en barbecuesaus

  De Europese Unie gaat een aantal rookaroma’s verbieden die bijvoorbeeld rookworst en barbecuesaus hun karakteristieke smaak geven. Het stofje dat voor die smaak zorgt is ongezond. Fabrikanten krijgen wel twee tot vijf jaar de tijd om hun receptuur aan te passen. • Na maanden getouwtrek stemt Europees Parlement in met anti-wegkijkwet

  Het Europees Parlement heeft ingestemd met een wet die grote ondernemingen verantwoordelijk houdt voor fouten in hun toeleveringsketen. Europa is daarmee het eerste continent dat harde regels stelt voor misstanden in de toeleveringsketen van bedrijven.
  Deze “anti-wegkijkwet” verplicht grote bedrijven om actie te ondernemen wanneer er ergens in hun keten milieu-of mensenrechtenregels worden geschonden. Het gaat daarbij over problemen op gebieden als kinderarbeid, ontbossing, dwangarbeid en klimaa

 • ASML wil uitbreiden in Veldhoven en regio Eindhoven, maar heeft ook plan B

  ASML wil op de lange termijn graag uitbreiden in Veldhoven en de regio Eindhoven. Maar de chipmachinefabrikant heeft ook een alternatief plan. Dat zei financieel directeur Roger Dassen op de aandeelhoudersvergadering van het bedrijf.

 • Nieuwe cao voor rijksambtenaren: 9,7 procent meer loon

  De 150.000 rijksambtenaren in Nederland hebben een nieuwe cao. Ze krijgen in juli een loonsverhoging van 8,5 procent en structureel 50 euro per maand boven op hun salarisschaal.
  Daarnaast krijgen ze drie keer een eenmalige uitkering, ter compensatie van de inflatie, samen goed voor 2350 euro bruto. De eerste uitkering wordt in mei gegeven.
  Verder krijgen de rijksambtenaren de mogelijkheid om per jaar 2000 euro studieschuld af te lossen uit het Individueel Keuzebudget. Het leasen van een fiets wo

 • Na afhaken Eneco wil Utrecht nu zelf warmtenetten gaan regelen

  Utrecht wil zelf warmtenetten in de stad gaan ontwikkelen en exploiteren. De gemeente wil zo meer regie op het aardgasvrij maken van wijken. Eneco haakte begin april nog af bij de ontwikkeling van een warmtenet in de wijk Overvecht. • Gerard Sanderink moet eigen bedrijf Centric 91 miljoen euro betalen

  Gerard Sanderink moet zijn eigen IT-bedrijf Centric per direct 91 miljoen euro betalen, heeft de rechtbank Amsterdam woensdag bepaald.

 • Meerderheid mbo'ers krijgt geen stagevergoeding, minister roept op tot actie

  Zo’n 60 procent van de mbo-studenten krijgt geen stagevergoeding. Demissionair onderwijsminister Robbert Dijkgraaf vindt dat dit anders moet en doet daarom een oproep aan werkgevers. Hij vindt ook dat mbo’ers evenveel moeten verdienen als studenten aan het hbo en de universiteit.

 • Inval bij Chinees bagagescanbedrijf Nuctech in Rotterdam

  Bij de Nederlandse vestiging van het Chinese bedrijf Nuctech is een inval gedaan. Nuctech maakt scanapparatuur voor de controle van containers en bagage die Europa in- en uitgaan. De Europese Commissie had opdracht gegeven tot de inval.
  De Commissie vermoedt dat het bedrijf Chinese subsidie ontvangt. Daarmee zou de onderneming een streepje voor hebben bij aanbestedingen voor apparatuur op luchthavens.
  Het bedrijf bevestigt de inval tegenover de NOS. “Over de inhoud van het onderzoek kan ik niets

 • Inval bij Chinese maker van douanescanners in Rotterdam

  Nederlandse en EU-inspecteurs zijn dinsdagochtend binnengevallen bij Nuctech, een Chinese maker van douanescanners in Rotterdam. Het bedrijf zou met behulp van staatssteun uit China mogelijk oneerlijk concurreren met Europese bedrijven.

 • Rabobank, SNS en ASN gooien kosten betaalrekening weer omhoog

  Rekeninghouders van Rabobank en de drie banken van de Volksbank (SNS, ASN en RegioBank) gaan vanaf 1 juli fors meer betalen voor hun betaalpakket. Eerder verhoogden ook ING en bunq al de kosten voor hun betaalrekening.

 • KPN zet drie miljoen telefoonlijnen uit en duwt mensen naar duurder glasvezel

  KPN heeft tot nu toe bij drie miljoen huishoudens de telefoonlijn uitgezet. Dat doet het bedrijf op plekken waar het zijn eigen glasvezelnetwerk heeft aangelegd. Daardoor moeten mensen overstappen op het glasvezelnetwerk van KPN of naar Ziggo.

 • Marktplaats probeert verkopers te sussen over betalen van belasting

  Markplaats heeft een mail gestuurd om verkopers gerust te stellen die zich zorgen maken of ze belasting moeten betalen over hun verkopen. Het platform zegt dat verkopers over het algemeen niet bang hoeven te zijn voor een belastingaanslag.

 • Nederland in top drie van welvarendste landen in de EU

  Nederland hoort bij de drie welvarendste EU-landen. Alleen Ierland en Luxemburg scoren hoger, blijkt uit cijfers van statistiekbureau CBS.

 • Amerikaanse justitie wil oprichter grootste cryptoplatform drie jaar in de cel

  Amerikaanse aanklagers eisen een celstraf van drie jaar tegen Changpeng Zhao. Hij is de oprichter van Binance, het grootste handelsplatform voor digitale valuta ter wereld, en is een van de prominentste personen in de cryptowereld.

 • Marktplaats probeert verkopers te sussen over belasting betalen

  Markplaats heeft een mail gestuurd om verkopers gerust te stellen die zich zorgen maken of ze belasting moeten betalen over hun verkopen. Het platform zegt dat verkopers over het algemeen niet bang hoeven te zijn voor een belastingaanslag.

 • Oproep | Heb jij overboden voor een huurwoning?

  De huurprijzen stijgen flink in Nederland. Daar komt nog bij dat mensen tegenwoordig soms meer dan de gevraagde huurprijs bieden. Heb jij dit gedaan? Of wil je dit gaan doen? Deel je verhaal met ons.

 • NU+ | Waarom in Nederland brandstofprijzen hoger zijn dan in België

  Tanken kan een behoorlijke kostenpost zijn. NUjij’ers tippen regelmatig dat ze in België een stuk goedkoper uit zijn. Op dit moment kan het prijsverschil oplopen tot ruim 30 cent per liter. NU.nl legt uit hoe dat komt.

 • Start meivakantie gaat voor grotere drukte op Schiphol zorgen dan vorig jaar

  Schiphol verwacht vanaf vrijdag flinke drukte vanwege het begin van de meivakantie. Het zal nog drukker zijn dan vorig jaar. De luchthaven bereidt vakantiegangers erop voor dat ze langer moeten wachten bij het inchecken en de controles.

 • Goedkopere auto moet Tesla uit lastige periode halen

  Tegenvallende verkoop en omzet, ontslagen en een terugroepactie vanwege een haperend gaspedaal: het zit niet mee bij elektrische autofabrikant Tesla. In het eerste kwartaal zette Tesla nog altijd iets meer dan 21 miljard dollar om, maar dat is bijna 2 miljard minder dan dezelfde periode vorig jaar. Topman Elon Musk wil nu versneld een auto in het lagere prijssegment van de band laten rollen.
  Tesla heeft last van een stagnerende wereldeconomie en nationale overheden die voordeeltjes voor het kope

 • KPN zet drie miljoen telefoonlijnen uit en duwt klanten naar duurder glasvezel

  KPN heeft tot nu toe bij drie miljoen huishoudens de telefoonlijn uitgezet. Dat doet het bedrijf op plekken waar het zijn eigen glasvezelnetwerk heeft aangelegd. Daardoor moeten mensen overstappen op het duurdere glasvezelnetwerk van KPN of naar Ziggo.

 • Scholen huren tweemaal zoveel duur personeel in als tien jaar geleden

  Middelbare scholen maken steeds vaker gebruik van dure inhuurkrachten. Daarbij gaat het niet alleen om docenten, maar ook om bijvoorbeeld IT’ers en ondersteunend onderwijspersoneel.

 • Eén op twaalf VWS-ambtenaren voelt zich 'sociaal onveilig'

  Ruim acht op de tien medewerkers op het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport zegt zich sociaal veilig te voelen, 10 procent heeft er geen mening over en 8 procent zegt zich sociaal onveilig te voelen. Dat laat het ministerie weten op basis van een medewerkersonderzoek.

 • VS houdt moederbedrijf TikTok definitief keuze voor: verkopen of verbannen

  De Amerikaanse aanpak van TikTok is in een stroomversnelling gekomen. Dinsdagavond nam de Senaat een wet aan waarmee moederbedrijf ByteDance wordt gedwongen een keuze te maken: verkoop TikTok aan een Amerikaans bedrijf of de app gaat in de ban.

 • Schiphol verwacht forse drukte aan het begin van de meivakantie

  Schiphol verwacht vanaf vrijdag flinke drukte vanwege het begin van de meivakantie. Het zal nog drukker zijn dan vorig jaar. De luchthaven bereidt vakantiegangers erop voor dat ze langer moeten wachten bij het inchecken en de controles.

 • NU+ | Wet tegen torenhoge huren dicht bij meerderheid: dit moet je erover weten

  In Amsterdam betaal je gemiddeld 2.275 euro huur voor een appartement. De Kamer wil een einde maken aan deze zogenaamde woekerhuren. Het wetsvoorstel hiervoor stevent dankzij de PVV af op een meerderheid. Vier vragen over deze ingrijpende maatregel.

 • Shell stopt na bijna vijftig jaar met eigen tijdschrift

  Shell trekt na bijna vijftig jaar de stekker uit het papieren magazine Venster. Het Nederlandstalige blad informeert lezers over de ontwikkelingen in de energiewereld en binnen Shell.

 • Spaanse cavaproducent Freixenet stuurt personeel naar huis vanwege droogte

  Cavaproducent Freixenet stuurt in de Spaanse regio Catalonië ongeveer 80 procent van zijn personeel tijdelijk naar huis. Vanwege aanhoudende droogte in het gebied valt de druivenoogst tegen, waardoor de productie omlaag moet. De maatregel gaat volgende maand in.

 • Bron

  Lees ook deze artikelen

  Ads - Before Footer