Afgesloten rijstrook zorgt voor lange file op A7 richting Amsterdam

Edward De Groot

A7 bij Purmerend tijdelijk helemaal dicht voor vrachtverkeer

NOS Nieuws

Op de A7 tussen Hoorn en Purmerend is nog maar één rijstrook open, waardoor automobilisten al de hele ochtend zeker anderhalf uur in de file staan. Ook verkeer dat de drukte probeert te vermijden komt vast te staan op de N247.

Rijkswaterstaat is sinds april bezig met het verstevigen van de brug op de weg. Noemenswaardige verkeersdrukte bleef tot nu toe uit. Maar omdat vrachtwagenchauffeurs ondanks een verbod op de weg bleven rijden, besloot Rijkswaterstaat afgelopen zaterdag om de tweede rijstrook af te sluiten.

Het is niet veilig als de brug tijdens werkzaamheden te zwaar wordt belast. Rijkswaterstaat voerde daarom eind april al een verbod in voor vrachtverkeer. Er was geen andere keus, zei minister Mark Harbers van Infrastructuur. “Op deze manier kunnen de aannemers hun werk niet doen. Ik baal daar ontzettend van. Nu moeten de goeden lijden onder de kwaden.”

Maar dat verbod werd massaal genegeerd, waardoor de tweede rijstrook nu minimaal een maand gesloten blijft.

50.000 gaten

Sinds april werkt Rijkswaterstaat aan het versterken van de brug. Bij een inspectie in oktober 2022 bleek dat de draagconstructie van de brug niet meer voldoet. Er worden 50.000 gaten geboord die moeten worden opgevuld met 15 kilometer wapeningsstaal. De wegbeheerder verwacht 1 september klaar te zijn.

Bron

Lees ook deze artikelen

Ads - Before Footer