Aantal WOZ-bezwaren bijna gehalveerd sinds verlaging…

Edward De Groot

[ad_1]

  • Aantal WOZ-bezwaren bijna gehalveerd sinds verlaging van de vergoeding

    Veel minder woningeigenaren hebben dit jaar bezwaar gemaakt tegen de WOZ-beschikking. Op dit moment staan 325.000 woningen onder bezwaar, zoals dat heet, tegenover 595.000 vorig jaar.



  • We betalen te veel voor zorgverzekering omdat het te ingewikkeld is

    De verschillen tussen zorgverzekeringen zijn zo minimaal dat consumenten die niet zien. Daardoor kiezen ze vaak niet de juiste verzekering en dat kost onnodig geld. Tot die conclusie komen concurrentiewaakhond ACM en zorgtoezichthouder NZa.

  • Verschillen in zorgverzekering uitpluizen is niet te doen

    De verschillen tussen zorgverzekeringen zijn zo minimaal dat consumenten die niet zien. Daardoor wordt vaak niet de juiste verzekering gekozen en dat kost onnodig geld. Tot die conclusie komen de toezichthouder op concurrentie ACM en zorg, NZa.

  • Boete voor KLM vanwege trage coronacompensatie in de VS

    KLM heeft van de Amerikaanse autoriteiten een boete van 1,1 miljoen dollar (1 miljoen euro) gekregen. De vliegmaatschappij heeft er tijdens de coronapandemie te lang over gedaan om passagiers te compenseren voor uitgevallen of vertraagde vluchten.



  • Boete voor KLM om trage coronacompensatie in de VS

    KLM heeft van de Amerikaanse autoriteiten een boete van 1,1 miljoen dollar (1 miljoen euro) gekregen. De vliegmaatschappij zou veel te lang hebben gewacht om passagiers te compenseren voor vluchten die door de coronapandemie uitvielen of waren vertraagd.

  • Landen moeten meer doen om doel voor zonne- en windenergie te halen

    Landen liggen nog niet op koers om de hoeveelheid hernieuwbare energie in 2030 te verdrievoudigen, zoals zij afspraken op de klimaattop van Dubai. Met een tandje erbij is het doel wel haalbaar, denkt het Internationaal Energieagentschap (IEA).

  • Hogere rente wakkert spaarzin nog verder aan

    Nu de rentes weer oplopen, zijn we nog meer gaan sparen dan we al deden. Op spaarrekeningen bij Nederlandse banken staat nu zo’n 470 miljard euro. Ter vergelijking: de Nederlandse staatsschuld bedraagt 480 miljard euro.

  • Minder plastic, meer laadpalen en vlaai is écht Limburgs; dit merk jij van de EU

    De Europese verkiezingen staan voor de deur, maar waar ‘Brussel’ over beslist is niet voor iedereen duidelijk. Toch merk je er best veel van. De herbruikbare koffiebeker, bijvoorbeeld. NU.nl zet enkele belangrijke veranderingen op een rijtje.



  • Meer cryptocontrole, loonkloof en nieuwe festivalbekers: dit merk jij van de EU

    De Europese verkiezingen staan voor de deur, maar waar ‘Brussel’ over beslist is niet voor iedereen duidelijk. Toch merk je er best veel van. Denk bijvoorbeeld aan de herbruikbare koffiebeker. NU.nl zet enkele belangrijke veranderingen op een rijtje.

  • In 100 woorden | De btw op horeca, kranten en festivals stijgt: wat merk jij ervan?

    Een paginagrote advertentie in de kranten waarmee een groep organisaties protesteert tegen de btw-verhoging op cultuur, sport, horeca en media. Hoeveel zou die verhoging van de btw de staat opleveren? En wat kost het jou?

  • Stijging gasprijs veroorzaakt door barst in Noorse pijplijn

    De plotselinge stijging van de gasprijs is maandag veroorzaakt door een barst in een Noorse pijplijn. Een megawattuur gas werd hierdoor in een paar uur tijd 10 procent duurder.

  • Duitse touroperator FTI vraagt failissement aan

    Het Duitse FTI Touristik, het op twee na grootste reisconcern van Europa, heeft faillissement aangevraagd bij de rechtbank in München. Het bedrijf moest de handdoek in de ring gooien na aanhoudende financiële problemen.

  • Douane kan golf van pakketjes niet aan: veiligheid staat onder druk

    De douane heeft vorig jaar meer dan één miljard aangiften moeten verwerken, viermaal zoveel als vijf jaar terug. Dit komt doordat consumenten steeds meer in het buitenland bestellen. Door de stijging heeft de douane veel moeite om veiligheidscontroles te doen.

  • Gasprijs omhoog door storing bij Noorse netbeheerder

    De prijs van gas op de Europese markt stijgt vandaag flink. Dat komt door een storing bij een netbeheerder (Gassco) uit Noorwegen.
    Het Noorse bedrijf laat weten dat er een technisch probleem is bij een groot knooppunt op zee, het Sleipner Riser Platform, waardoor de doorvoer van gas naar Groot-Brittannië stokt. Volgens Gassco gaat het niet om een ongeval of explosie.
    Wanneer het probleem verholpen is, weet het bedrijf nog niet. De prijs voor gas steeg vandaag met zo’n 8 procent en stond van

  • Zorgen om bouw zorgwoningen voor ouderen: 'Projecten liggen stil'

    Zorgkantoren, die langdurige zorg regelen, zijn er niet gerust op dat er komende jaren genoeg zorgwoningen voor ouderen zijn. Het gaat om plekken waar mensen zelfstandig wonen, maar wel kunnen beschikken over verpleeghuiszorg.
    In 2030 moeten er 40.000 extra van dit soort woningen zijn om ouderen te kunnen huisvesten. Die plannen liggen er, maar de vraag is of het lukt ze te bouwen.
    Organisaties die zorg leveren vinden het huidige politieke klimaat te onzeker om zich te verbinden aan nieuwe plann

  • Natuurorganisaties starten nieuwe rechtszaak over gaswinning Schiermonnikoog

    Wereld Natuur Fonds (WWF), Natuurmonumenten en andere natuurorganisaties stappen opnieuw naar de rechter om gaswinning bij Schiermonnikoog tegen te houden. Ze hopen hiermee de nieuwe vergunning voor gaswinningsbedrijf ONE-Dyas van tafel te krijgen, bevestigt WWF na berichtgeving van RTV Noord.

  • Restaurantketen La Place gaat zelfstandig verder, Jumbo blijft aandeelhouder

    La Place, dat nu nog onderdeel van Jumbo is, wordt verzelfstandigd. Volgens het supermarktbedrijf is het besluit onderdeel van de aangescherpte strategische koers van Jumbo.

  • La Place op eigen benen, Jumbo blijft wel aandeelhouder

    La Place, dat nu nog onderdeel van Jumbo is, wordt verzelfstandigd. Volgens het supermarktbedrijf is het besluit onderdeel van de aangescherpte strategische koers van Jumbo.

  • Jumbo zet La Place op eigen benen

    La Place dat nu nog onderdeel is van Jumbo, wordt verzelfstandigd. Volgens het supermarktbedrijf maakt het besluit deel uit van de aangescherpte strategische koers van Jumbo.

  • Turkse inflatie in mei opgelopen tot 75,5 procent

    Het leven in Turkije is in mei nog duurder geworden. De Turkse inflatie, die tot de hoogste van de wereld behoort, liep vorige maand op tot 75,5 procent.

  • Gasprijs stijgt naar hoogste punt van dit jaar

    De Europese gasprijs is naar het hoogste niveau van dit jaar gestegen. Een megawattuur werd in een paar uur tijd zo’n 10 procent duurder en noteert nu rond de 38 euro.

  • Uit ED | Christine Brown van ASML inspireert vrouwen in de techniek

    ‘Wees authentiek en geloof in jezelf’, dat is de belangrijkste les die Christine Brown vrouwen in de tech-sector wil leren. Zelf heeft Brown een leidinggevende functie bij ASML. Ze was onlangs als rolmodel een van de sprekers op een conferentie over vrouwelijke ‘tech heroes’ op de High Tech Campus in Eindhoven.

  • Doorstromers zetten ruim 2 ton in om nieuw huis te kopen

    Huizenkopers die ook een huis te verkopen hebben, lenen gemiddeld dik 200.000 euro minder voor de aankoop van hun nieuwe woning. Dat heeft hypothekenplatform HDN becijferd.

  • Hollandse garnaal wordt onbetaalbaar

    De prijzen van Hollandse garnalen rijzen de pan uit. Consumenten betalen voor 100 gram nu rond de 10 euro. Dat is het dubbele van wat een onsje rond Kerst nog kostte.

  • Omzet in de horeca blijft stijgen sinds coronamaatregelen verleden tijd zijn

    De omzet in de horeca groeit de afgelopen drie jaar hard. Ook in de eerste drie maanden van dit jaar was de omzet in hotels, restaurant en cafés ruim 8 procent meer dan een jaar eerder.

  • Welzijn in Europa bijna nergens zo hoog als in Nederland

    De zogeheten ‘brede welvaart’ in ons land is bijna de hoogste in de EU. Nederland scoort onder meer goed bij (lage) werkloosheid, vertrouwen in andere mensen en contact met buren, familie of vrienden.

  • Van intieme concerten tot borrels: de werkwijze van lobbyisten in Brussel

    Wie op donderdagavond in Brussel het Luxemburgplein op loopt, heeft grote kans medewerkers van het Europees Parlement tegen het lijf te lopen. Ze hoeven vanuit hun kantoor alleen maar de weg over te steken. Na een week hard werken bruist het daar van de activiteit. Voor lobbyisten het uitgelezen momenten om te netwerken en hopelijk wat nieuwtjes op te doen.
    Wie het spel in de Europese Unie goed wil begrijpen, kan niet om lobbyisten heen. Hun werk vindt veelal achter de schermen plaats, al zijn z

  • Europa gaat deze week naar de stembus, maar niet overal op dezelfde manier

    Later deze week, op 6 juni, beginnen de Europese verkiezingen. Inwoners van alle EU-lidstaten gaan met hetzelfde doel naar de stembus. Toch is de manier waarop niet overal hetzelfde. Sterker nog: wanneer en of je überhaupt mág stemmen, kan per land verschillen.

  • Bamboe steeds populairder in Europa: 'Telen het nu op een aardappelveld'

    Er ruist een windje over de akker van Jacob van den Borne. De agrarisch ondernemer teelt klassiek Nederlandse gewassen als aardappelen, uien, pastinaak en erwten. Maar het ruisen komt van hele andere plant. Want in de Reuselse modder staat zijn nieuwste aanwinst: bamboe.
    Sinds vorig jaar is Van den Borne naast aardappelteler ook bamboeboer. De schaal is nog klein, slechts een paar hectare akkerland, maar Van den Borne is niet de enige. In heel Europa zijn er boeren die een deel van hun land omto

  • OPEC-oliekartel verlengt productiebeperkingen tot eind 2025

    De lidstaten van oliekartel OPEC verlengen hun productiebeperkingen tot aan het einde van 2025. Dat zijn de landen overeengekomen op hun vergadering van zondag. Door dagelijks minder olie op te pompen dan mogelijk, hopen de landen de prijzen voor de brandstof hoog te houden.



  • [ad_2]

    Bron

    Lees ook deze artikelen

    Ads - Before Footer