Aandeelhouders Boeing akkoord met historische beloning…

Edward De Groot

[ad_1]

 • Aandeelhouders Boeing akkoord met historische beloning vertrekkend topman

  De aandeelhouders van Boeing hebben ingestemd met een beloningspakket van liefst 33 miljoen dollar voor topman David Calhoun. Dat betekent de hoogste jaarbeloning ooit voor een topman van de geplaagde Amerikaanse vliegtuigbouwer. Calhoun treedt eind dit jaar af. • NS en ProRail krijgen samen 3,25 miljoen euro boete voor vertragingen

  ProRail en de NS krijgen boetes van de overheid omdat hun prestaties in het afgelopen jaar ondermaats waren. De belangrijkste reden voor de boetes is dat de hogesnelheidstrein tussen Amsterdam en Breda veel te vaak vertraging had.

 • Miljoenenboete NS en ProRail voor vertragingen: 'Reiziger mag meer verwachten'

  ProRail en de NS krijgen boetes van de overheid omdat hun prestaties in het afgelopen jaar ondermaats waren. De belangrijkste reden voor de boetes is dat de hogesnelheidstrein tussen Amsterdam en Breda veel te vaak vertraging had.

 • Dieptepunt op de nieuwbouwmarkt lijkt voorbij

  Het dieptepunt op de nieuwbouwmarkt lijkt voorbij. Het aantal verkochte nieuwbouwwoningen is in 2023 licht gestegen. Ook zijn er in het vierde kwartaal van 2023 meer bouwvergunningen verstrekt voor vooral koopwoningen. • China koopt huizen op en verkoopt ze tegen lage prijs vanwege woningcrisis

  De Chinese overheid gaat woningen opkopen om ze vervolgens voor een lagere prijs te verkopen. De overheid hoopt dat de woningmarkt, die al lange tijd in het slop zit, hierdoor weer een beetje aantrekt.

 • Voorgenomen overname RTL Nederland door DPG moet verder worden onderzocht

  DPG Media wil RTL Nederland graag overnemen, maar de Autoriteit Consument & Markt (ACM) vindt dat er eerst verder onderzoek gedaan moet worden. De ACM denkt dat het nadelig zou kunnen uitpakken voor het Nederlandse nieuwsaanbod.

 • Voorgenomen overname RTL door DPG moet verder worden onderzocht

  DPG Media wil RTL Nederland graag overnemen, maar de Autoriteit Consument & Markt (ACM) vindt dat er eerst verder onderzoek gedaan moet worden. De ACM denkt dat het nadelig zou kunnen uitpakken voor het Nederlandse nieuwsaanbod.

 • NU+ | Dekking plannen nieuw kabinet is boterzacht, vrees voor grote tekorten

  De vier formerende partijen lijken met hun nieuwe plannen financieel binnen de lijntjes te kleuren. Maar volgens experts is de dekking van bezuinigingen die cadeaus mogelijk maken boterzacht. De nieuwe regering vaart scherp aan de wind, waardoor grotere tekorten dreigen. • Dekking plannen nieuw kabinet is boterzacht, vrees voor grote tekorten

  De vier formerende partijen lijken met hun nieuwe plannen financieel binnen de lijntjes te kleuren, maar volgens experts is de dekking van bezuinigingen die cadeaus mogelijk maken boterzacht. De nieuwe regering vaart scherp aan de wind, waardoor grotere tekorten dreigen.

 • BumaStemra keert recordbedrag uit aan artiesten in 2023

  BumaStemra keerde vorig jaar een recordbedrag van ruim 251 miljoen euro uit aan aangesloten tekstschrijvers, componisten en uitgevers van muziek. De groei komt onder andere door betere deals met streamingdiensten.

 • Vrees voor tekort aan cruciale mineralen voor windmolens en stekkerauto's

  Het Internationaal Energieagentschap (IEA) waarschuwt voor een dreigend tekort aan mineralen die belangrijk zijn voor de energietransitie. Dan gaat het om grondstoffen als koper, lithium, kobalt en nikkel, die nodig zijn voor e-auto’s, zonnepanelen en windturbines.

 • Langverwachte opvolger van populaire game GTA V verschijnt in herfst van 2025

  Het geduld van liefhebbers van het populaire spel Grand Theft Auto V wordt op de proef gesteld. Opvolger GTA VI verschijnt pas in de herfst van 2025, meldt ontwikkelaar Rockstar Games.

 • ABN AMRO doet Franse tak voor levensverzekeringen van de hand

  ABN AMRO verkoopt haar Franse onderdeel voor levensverzekeringen Neuflize Vie aan BNP Paribas Cardif. Met een gezamenlijk vermogen van meer dan 25 miljard euro wordt de nieuwe eigenaar naar eigen zeggen marktleider in Frankrijk.

 • We kopen weer volop spullen in de winkelstraat

  De Nederlandse consument kwam vorig kwartaal vaak met volle tassen terug na het winkelen. We kochten ruim 3 procent meer artikelen dan een jaar geleden. Dat is de grootste stijging in twee jaar, meldt statistiekbureau CBS.

 • Landelijke storing voorbij: pinnen in winkels weer mogelijk

  De landelijke storing die voor problemen zorgde bij pinbetalingen is weer voorbij. Rond 20.30 uur waren de problemen opgelost.

 • Duitse gemeente Grünheide akkoord met omstreden uitbreiding Tesla-fabriek

  De gemeenteraad van Grünheide, in de buurt van Berlijn, heeft toestemming gegeven voor de omstreden uitbreiding van de grote autofabriek van Tesla in die plaats. Milieuactivisten hebben actie gevoerd tegen die uitbreidingsplannen en protesteerden ook tijdens de raadsvergadering.

 • Problemen met pinnen in winkels door landelijke storing

  Door een landelijke storing zijn er in winkels in het hele land problemen met pinnen. De problemen begonnen donderdag om 18.00 uur.

 • Wie profiteert er van de afspraken in het coalitieakkoord?

  Er moet door het nieuwe kabinet nog veel worden ingevuld de komende tijd, maar er zijn ook al concrete maatregelen aangekondigd in het akkoord. De vier partijen achter het akkoord willen onder andere dat werken meer gaat lonen voor middeninkomens. Welke plannen zijn er voor bijvoorbeeld lastenverlichting, en welk effect kunnen die hebben?
  Werken
  Eén van de belangrijkste dingen die de vier coalitiepartijen willen is lastenverlaging. Voor werkende middeninkomens moet dat bijvoorbeeld gebeur

 • Bijna 5,5 miljoen mensen gingen van, naar of via Schiphol in april

  Bijna 5,5 miljoen mensen reisden afgelopen maand van, naar of via luchthaven Schiphol. Dat is een toename van 7 procent ten opzichte van vorig jaar. De meeste passagiers gingen naar Groot-Brittannië, Spanje, Italië en de Verenigde Staten.

 • Inspectie: werk bagageafhandelaren Schiphol nog steeds te zwaar

  Het werk in de bagagekelders van Schiphol is nog steeds te zwaar. De Arbeidsinspectie wil daarom vier bagage-afhandelaren opnieuw een zogenoemde last onder dwangsom opleggen, een boete die ze moeten betalen als de werkomstandigheden niet verbeteren.
  Vorig jaar kregen alle zes de bagage-afhandelaren op Schiphol zo’n last onder dwangsom opgelegd, omdat er niet genoeg gebruik werd gemaakt van bijvoorbeeld tilhulpen om werknemers te ontzien.
  Ook moesten de werkgevers ervoor zorgen dat de werkzaamhed

 • Veel klachten over onzorgvuldige bezorging post en pakketten

  Er komen bij de Autoriteit Consument & Markt (ACM) veel klachten binnen over de bezorging van post en pakketten. Vaak gebeurt dat onzorgvuldig of te laat, terwijl we wel meer zijn gaan betalen.

 • Studenten van de 'pechgeneratie' krijgen tegemoetkoming, geen rentebevriezing

  PVV, VVD, NSC en BBB hebben besloten om studenten van ‘de pechgeneratie’ een tegemoetkoming te geven voor hun opgebouwde studieschuld. Er komt dus definitief geen renteverlaging of -bevriezing.

 • Klassieke strijd adidas en Nike loopt op voor EK voetbal

  De klassieke strijd tussen adidas en Nike loopt vlak voor het Europees Kampioenschap voetbal in Duitsland weer op. Beide merken hopen elkaar bij ieder toernooi af te troeven in de verkoop van voetbalartikelen.

 • Brussel onderzoekt of Facebook en Instagram verslavend zijn voor kinderen

  De Europese Commissie heeft een diepgravend onderzoek aangekondigd naar Facebook-moederbedrijf Meta. De toezichthouder onderzoekt of Facebook en Instagram verslavend zijn voor kinderen. Daarnaast kijkt de waakhond of het socialenetwerkbedrijf de privacy van jonge gebruikers respecteert.

 • Waakhond: 'Slechtere postbezorging en prijsverhogingen op gespannen voet'

  De Autoriteit Consument & Markt (ACM) maakt zich zorgen over de dalende kwaliteit van de bezorging van brieven en pakketjes, vooral omdat het tegelijkertijd steeds duurder wordt om iets te versturen. Dit staat op gespannen voet met elkaar, benadrukt de waakhond in de Post- en pakketmonitor over 2023.
  Hierin schrijft de ACM dat de omzet in de postmarkt vorig jaar gestegen is. Maar “tegelijkertijd horen we dat veel consumenten en zakelijke verzenders ervaren dat de kwaliteit van de dienstverle

 • Europese klacht tegen webwinkel Temu: 'Manipulatief en oneerlijk'

  De Chinese webwinkel Temu heeft een gezamenlijke klacht gekregen van zeventien Europese consumentenbelangenorganisaties, waaronder de Nederlandse Consumentenbond. De populaire webwinkel is relatief nieuw, maar houdt zich volgens de organisaties niet aan de Europese wet. Het bedrijf zou gebruikmaken van dark patterns, verboden technieken die online worden gebruikt om de consument te beïnvloeden.
  “Temu is razend populair in Europa, maar opereert niet op een eerlijke manier. Het bedrijf houdt

 • Nergens ter wereld wonen zoveel miljonairs als in New York

  In New York wonen maar liefst 349.500 miljonairs. Daarmee is het de stad met de meeste rijke personen ter wereld. De regio rondom San Francisco staat op de tweede plek. Amsterdam moet het doen met de 28e positie.

 • Nergens ter wereld wonen zo veel miljonairs als in New York

  In New York wonen maar liefst 349.500 miljonairs. Daarmee is het de stad met de meeste rijke personen ter wereld. De regio rondom San Francisco staat op de tweede plek. Amsterdam moet het doen met de 28e positie.

 • Nieuwe coalitie wil salderingsregeling zonnepanelen alsnog schrappen in 2027

  De salderingsregeling, die het voor eigenaren van zonnepanelen mogelijk maakt om hun eigen energieopwek ‘weg te strepen’ tegen hun verbruik, wordt alsnog geschrapt door het nieuwe kabinet. De coalitie van PVV, NSC, VVD en BBB wil hem zelfs sneller afschaffen dan het kabinet-Rutte IV van plan was.

 • Na Kijkwijzer nu ook een Gamewijzer met leeftijdsadvies en tips voor ouders

  De organisatie achter de Kijkwijzer komt met een Gamewijzer. Naast een leeftijdsadvies geeft de Gamewijzer ouders en opvoeders informatie en tips over hoe ze kunnen omgaan met games en hun gamende kinderen. • [ad_2]

  Bron

  Lees ook deze artikelen

  Ads - Before Footer