45 doden bij busongeluk Zuid-Afrika, meisje van 8 is enige overlevende

Edward De Groot

Het buswrak onder de brug

NOS NieuwsAangepast

In Zuid-Afrika zijn 45 doden gevallen bij een busongeluk in de provincie Limpopo. Eén van de inzittenden, een meisje van 8, heeft het ongeluk overleefd maar is ernstig gewond geraakt.

Volgens nieuwszender SABC News raakte de chauffeur van de bus om onbekende reden de controle over het voertuig kwijt. Daarop viel de bus van een 50 meter hoge brug en vloog in brand op een bergpas tussen Mokopane en Marken. De inzittenden van de bus waren inwoners van buurland Botswana die op weg waren naar een paasdienst in de stad Moria.

Niets over van bus na val van 50 meter in Zuid-Afrika

Sommige lichamen zijn dermate zwaar verbrand dat ze onherkenbaar zijn geworden. Andere lichamen zaten vast in het wrak of lagen verspreid over het terrein, zegt het ministerie.

De minister van Transport van Zuid-Afrika meldt dat de lichamen van de inzittenden worden gerepatrieerd naar Botswana. “We willen ons oprechte medeleven betuigen aan de families, maar ook aan de regering en bevolking van Botswana. We zullen er alles aan doen om te helpen, zodat ze kunnen teruggaan naar hun land en families om daar waardig begraven te kunnen worden.”

Bron

Lees ook deze artikelen

Ads - Before Footer