2,5 procent loon erbij in half jaar

Edward De Groot

NOS Nieuws

Werkgevers in de kinderopvang en vakbonden hebben een akkoord bereikt over een nieuwe cao. Er komt in zes maanden 2,5 procent loon bij.

Als de vakbondsleden in meerderheid voor het akkoord stemmen, gaat het op 1 juli in. Werknemers krijgen dus extra loon, ook vervalt de zogenoemde extra roosterdag, een werkdag bovenop de afgesproken contracturen waarbij iemand kan worden ingeroosterd.

Gehaat

Volgens vakbonden FNV en CNV wordt deze extra roosterdag in de branche gehaat. “Al dat geschuif is voor professionals en voor kinderen niet goed”, zegt Debby Dorenbos van de FNV. “We zijn blij dat werkgevers daarin op een lijn met de vakbonden zitten”.

De cao geldt voor ruim 122.000 mensen die in de kinderopvang actief zijn en eindigt eind december. De brancheverenigingen zeggen ook tevreden te zijn, in afwachting van een langduriger cao die na december ingaat.

Waardering

“Met opnieuw een salarisstijging in 2024 voor onze medewerkers, geven we blijk van onze waardering voor hun inzet en professionaliteit”, stelt onderhandelaar namens de Branchevereniging Maatschappelijke Kinderopvang Robert Sänger. “Hiermee maken we het werken in de kinderopvang nog aantrekkelijker.”

Vorig jaar kwamen de onderhandelaars ook al tot een nieuw cao-akkoord, dat loopt tot 1 juli. Daarin werd afgesproken dat in 2023 de lonen omhoog gingen met gemiddeld 7,9 procent en in de eerste maanden van dit jaar met 4 procent.

Bron

Lees ook deze artikelen

Ads - Before Footer